anagat1 Re: Za kogo was biorą? <lajt> 19.01.18, 21:37 Oj mnie kilka miesiecy temu pacjent zapytal, czy jestem z Indii.. Jestem naturalna blondynka (sredni zloty blond) z blekitnymi oczami, cienkimi wlosami i dosc jasna cera nawet jak na Europejke... Skierowalam z Izby przyjec do okulisty A nastepnego dnia trafil mi sie delikwent, ktory wmawial mi, ze jestem z Hiszpanii.. hmm.. nie bylam ani troche bardziej opalona, niz zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 [...] 19.01.18, 21:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: o matko bosko 19.01.18, 22:26 Akurat ja NIGDY nie byłam blondynką, szarą myszą polska. Mam się zabić? Mam ciemne oczy, włosy i ciemną karnacje i jestem Polką. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: o matko bosko 19.01.18, 22:39 az dziw że za Salme Hayek cie nie biorą dzizas,,,,, Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: o matko bosko 19.01.18, 23:22 Nie biorą, ale ona nie jest Hiszpanka to po pierwsze 😆 Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: o matko bosko 19.01.18, 23:04 bergamotka77 napisała: > Akurat ja NIGDY nie byłam blondynką, szarą myszą polska. Mam się zabić? Mam c > iemne oczy, włosy i ciemną karnacje i jestem Polką. > OJP, od kiedy to blondynki są szarymi myszami? Ciekawe dlaczego to akurat blond jest jednym z najpopularniejszych kolorów, na jaki farbują się kobiety pod naszą szerokością geograficzną, a kremy rozjaśniające najbardziej popularnym kosmetykiem tam, gdzie kobiety mają z natury ciemniejszą karnację (Azja, Afryka)? Może dlatego, że nie chcą wyglądać jak bergamotka? Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: o matko bosko 19.01.18, 23:19 snakelilith napisała: > bergamotka77 napisała: > > > Akurat ja NIGDY nie byłam blondynką, szarą myszą polska. Mam się zabić? > Mam c > > iemne oczy, włosy i ciemną karnacje i jestem Polką. > > > > OJP, od kiedy to blondynki są szarymi myszami? Ciekawe dlaczego to akurat blond > jest jednym z najpopularniejszych kolorów, na jaki farbują się kobiety pod nas > zą szerokością geograficzną, a kremy rozjaśniające najbardziej popularnym kosme > tykiem tam, gdzie kobiety mają z natury ciemniejszą karnację (Azja, Afryka)? M > oże dlatego, że nie chcą wyglądać jak bergamotka? Ty masz babciu snake jak zwykle problemy z własnym wyglądem. Polskie blondynki mają często mysi kolor z natury i prawdziwych jasnych blondynek prawie nie ma. Ty też zapewne jesteś siwa jak gołąbek pod farba. I sadze ze ematki wolalyby wyglądać jak ja niż jak tym choćby dlatego ze dzieli nas kilkanaście lat a to przepaść w tym wieku. I dobrze o tym wiesz ale dosr... musisz. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: o matko bosko 19.01.18, 23:35 bergamotka77 napisała: > Ty masz babciu snake jak zwykle problemy z własnym wyglądem. Polskie blondynki > mają często mysi kolor z natury i prawdziwych jasnych blondynek prawie nie m > a. Ty też zapewne jesteś siwa jak gołąbek pod farba. Pudło, Hiszpanko od siedmiu boleści. Mam dokładnie 3 siwe włosy, a że jestem z natury miodową blondynką, to długo nie będą musiała się farbować. A ponieważ sama masz już 40-chę, czyli jesteś nie klikanaście lat młodsza a zaledwie kilka, to już dziś dobieraj sobie farbę, bo siwizna u ciemnowłosych wygląda jak płachta na byka i ten typ zresztą szybko wygląda staro. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: o matko bosko 19.01.18, 23:51 No to jestem wyjątkiem a Ty dalej się oszukuj ze nie masz siwych włosów po 50-tce. Jestes grubo 50 + sama o tym pisałaś więc NIE KŁAM, ze dzieli nas kilka lat bo ja nie mam nawet 41 a matematykę chyba w szkole miałaś. I jako dietetyczka kalorie przeliczasz non stop wiec nie udawaj że liczyć nie umiesz 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: o matko bosko 19.01.18, 23:58 03.07.2016 snakelilith: "Poczułam się wywołana z racji wieku, bo niedługo będę 50+. Więc racz wypowiadać się jasno. Albo uważasz, że flejtuchowstwo werbalne to oznaka młodości?" Klamczucho jedna! Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: o matko bosko 20.01.18, 00:01 bergamotka77 napisała: > No to jestem wyjątkiem a Ty dalej się oszukuj ze nie masz siwych włosów po 50-t > ce. Jestes grubo 50 + sama o tym pisałaś więc NIE KŁAM, ze dzieli nas kilka la > t bo ja nie mam nawet 41 a matematykę chyba w szkole miałaś. Nie kłamię. Skończyłam 50 lat w zeszłym roku, czyli jestem 50 plus. A ty co sobie w tej hiszpańskiej główce myślałaś? Gdzie ja pisałam grubo? I nie doczytałaś też, że nie odchudzam ludzi licząc kalorie, zresztą nigdy nie miałam też problemów z wagą, mylisz mnie więc chyba ze sobą, bo sama pisałaś o swoim potężnym tyłku. Odpowiedz Link Zgłoś
89mumin Re: o matko bosko 19.01.18, 23:00 Tak napisałaś, jakby wzięcie kogoś za Hiszpankę było najwyższej rangi komplementem Tymczasem Hiszpanki to takie same kobiety jak Polki, są wśród nich i ładne i brzydkie, a większość jest po prostu przeciętna. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: o matko bosko 19.01.18, 23:21 To nie komplement ale określenie typu urody Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Za kogo was biorą? <lajt> 19.01.18, 21:59 Mnie biorą często za faceta Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Za kogo was biorą? <lajt> 19.01.18, 22:01 mebloscianka_dziadka_franka napisała: > Mnie biorą często za faceta Mnie brali, jak byłam młoda, zwłaszcza kiedy nosiłam ciuchy męskie, jako lepsze jakościowo. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Za kogo was biorą? <lajt> 19.01.18, 22:02 Francuzi mnie biora za rodaczke, dopoki nie otworze ust i nie wydam glosu Jednak jak uslyszeli moj akcent, to zdarzylo im sie mnie wziac za Dunke, Niemke, Holenderke, Angielke (auc) i Rosjanke, widocznie wygladam na polnocna Europejke, choc Polki nikt sie nie jakos domyslil (moze przez to, ze mam ciemne wlosy, choc do tego jasne oczy i jasna cere-ale oni chyba maja stereotyp Polki-niebieskookiej blondynki). Ktoras uzyla okreslenia "sportowa sylwetka"-podoba mi sie, tez taka mam Do tego jestem dosc wysoka, i chyba dzieki temu oraz tej sylwetce, jak daaawno temu duzo jezdzilam na rowerze (w kasku, goglach i luznej koszulce maskujacej biust), to mnie nagminnie brano za faceta i dzieki temu mialam swiety spokoj od zaczepek, nawet jak samotnie prulam droga przez las Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Za kogo was biorą? <lajt> 19.01.18, 22:03 Pewna dziewczynka zapytała mnie kiedyś na kempingu :pani jest znaną aktorką ? Liczy się ? Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Za kogo was biorą? <lajt> 19.01.18, 22:35 Mnie kiedys porownano do Mai Ostaszewskiej choć nie wydaje mi się abym ja przypominała. To mi nie uwłacza oczywiście , wręcz przeciwnie Głos to raczej Rozenek i tym podobne chrypiace: ) Odpowiedz Link Zgłoś
muchy_w_nosie Re: Za kogo was biorą? <lajt> 19.01.18, 22:21 Tak mówią mi Scarlett. Odpowiedz Link Zgłoś
aj.riszka Re: Za kogo was biorą? <lajt> 19.01.18, 23:07 Jezeli, w stresie, wypowiem zbyt szybko "from Poland" to mysla, ze jestem z Holland Odpowiedz Link Zgłoś
buuenos Re: Za kogo was biorą? <lajt> 19.01.18, 23:47 Za Holenderke. Bo w krajach dalekich typu Sri Lanka ,tajlandia na pytanie skad jestem mowie poland co brzmi jak holland Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: o matko bosko 20.01.18, 00:18 bergamotka77 napisała: > No to jestem wyjątkiem a Ty dalej się oszukuj ze nie masz siwych włosów po 50-t > ce. Acha i jeszcze jedno. 50% ludzi w naszej szerokości geograficznej zaczyna siwieć właśnie dopiero po 50-tce, ale wiem, że mi nie wierzysz, bo ciemnowłosi zaczynają zwykle o wiele wcześniej i pewnie już od 25 tego roku życia musisz się farbować. Smuteczek. Odpowiedz Link Zgłoś
piepe Re: Za kogo was biorą? <lajt> 20.01.18, 01:10 Myślę, ze jestem typową babą 40+ i 50+ z autobusu, niczym szczególnym się nie wyróżniam. Co więcej, nie mam z tym problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Za kogo was biorą? <lajt> 20.01.18, 15:08 Za moja matke i to wielokrotnie." J... ty sie nic nie zmienilas", "cala J"to najczesciej padajace w moim kierunku zdanie.Na pogrzebie mojej babci przyjmowalam kondolencje z powodu smierci mamy.Reakcja na tekst "moja mama zyje,o tam stoi" bezcenna. A tak to do nikogo. Odpowiedz Link Zgłoś
paniusia.aniusia Re: Za kogo was biorą? <lajt> 20.01.18, 16:57 Po akcencie to ja i mój mąż zawsze jesteśmy uważani za Rosjan lub Slowencow Odpowiedz Link Zgłoś
gryfna-frelka Re: Za kogo was biorą? <lajt> 20.01.18, 17:20 Wygladam na tyle uniwersalnie ze w wiekszosci krajow europejskich jestem brana za osobe miejscowa. Wiem to stad ze mam tez cos w wygladzie co wzbudza zaufanie, dlatego ludzie czesto pytaja mnie o droge czy o autobus czy o cokowiek w swoim wlasnym miejscowym jezyku i sa zaskoczeni ze odpowiadam po angielsku. W hotelach tez obsluga najczesciej zagaduje po miejscowemu. Zdarzylo mi sie to od Portugalii po Szwecje wiec rozstrzal jest niemaly W Belgii jestem od razu klasyfikowana jako flamandka i choc nie mowie za bardzo w tym jezyku to jestem zagadywana po flamandzku (takze przez flamandow), dostaje broszurki i dokumenty holenderskojezyczne a nie francuskojezyczne itd. Odpowiedz Link Zgłoś
gryfna-frelka Re: Za kogo was biorą? <lajt> 20.01.18, 17:21 Aha, poza krajem Polacy z kolei najczesciej nie dostrzegaja we mnie Polki i... rozmawiaja przy mnie bardzo swobodnie Czasem prowadzi to do ciekawych sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
black-cat Re: Za kogo was biorą? <lajt> 20.01.18, 17:45 Najczęściej za Jezusa: Jezu, ale ty masz nogi / Jezu, ale nogi. Słyszę to całkiem często. Gdy byłam młodsza i nosiłam duże dekolty kobiety brały mnie za Matkę Boską: O matkoboska, co ja bym dała za takie cycki. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia1999 Re: Za kogo was biorą? <lajt> 20.01.18, 19:31 No jak to za kogo? Za koleżankę mojej córki ;P Odpowiedz Link Zgłoś