Dodaj do ulubionych

Gołe kostki zimą, latem sandały i skarpety.

19.01.18, 10:08
Przyznam, że dziwi mnie ten widok. Śnieg do łydki, albo ciemna breja a szczególnie młodzi w gołymi kostkami chodzą. Mróz co prawda zelżał, nie mniej jednak jest zima i wilgoć. Naprawdę nie jest zimno z gołymi kostkami?
Obserwuj wątek
    • lauren6 Re: Gołe kostki zimą, latem sandały i skarpety. 19.01.18, 10:15
      Oczywiście, że jest zimno. Ale co tam zimno gdy chodzi o styl.
    • fuzja-jadrowa Re: Gołe kostki zimą, latem sandały i skarpety. 19.01.18, 10:17
      Zapytaj mlodych.

Z tego, co pamietam, mnie w mlodosci ogolnie rzadko bylo zimno.
    • mildenhurst Re: Gołe kostki zimą, latem sandały i skarpety. 19.01.18, 10:20
      dodam jeszcze, że na głowie czapa z pomponem, jakieś ponczo na puchówce i wełniane rękawice. Ale kostki gołe.
      • shalalu Re: Gołe kostki zimą, latem sandały i skarpety. 19.01.18, 10:36
        I jeszcze opatuleni szalem aż po nos.
      • rosapulchra-0 Re: Gołe kostki zimą, latem sandały i skarpety. 19.01.18, 20:10
        Jaki masz z tym problem? W skali od 1 do 10.
    • quesuerte Re: Gołe kostki zimą, latem sandały i skarpety. 19.01.18, 10:20
      Mnie sie robi zimno na sam widok.
      Pierwszy raz zobaczylam te mode przed laty, kiedy mieszkalam w Moskwie. Myslalam ze to takie zaklinanie rzeczywistosci "u nas wcale nie jest tak zimno". A sasiedzi schodzili w pizamach i szlafrokach po owsianke i bulki do kawiarenki na rogu big_grin
    • same-old_mona Re: Gołe kostki zimą, latem sandały i skarpety. 19.01.18, 10:23
      Czekałam ostatnio na autobus, zimno, wiatrzysko i deszcz. Przyszła dziewczyna w cienkiej kurteczce, tenisówkach i podwiniętych do pół łydki portkach. Telepała się jak alkoholik z delirką, usta sine ale styl zachowany :p miałam ochotę jej szalik dać w prezencie :p
      • tanebo2.0 Re: Gołe kostki zimą, latem sandały i skarpety. 19.01.18, 10:38
        Mnie kiedyś rozwalił laska w takim krótkim futerku bez brzuszka i pleców. Pod spodem też nic nie miała. Nawet podkoszulki. Ale że było zimno to rękawami sobie osłaniała. Taka moda. Ale gołe kostki u facetów to ostatnio szok. Podobno za rok garnitury takie będą szyć... Czas umierać...
        • same-old_mona Re: Gołe kostki zimą, latem sandały i skarpety. 19.01.18, 10:43
          Już szyją. Popularne we Włoszech :p
          • tanebo2.0 Re: Gołe kostki zimą, latem sandały i skarpety. 19.01.18, 10:50
            Nie mów! Ja tego nie przeżyję...
    • 1maja1 Re: Gołe kostki zimą, latem sandały i skarpety. 19.01.18, 10:36
      Tez to zauwazylam przy okazji pobytow w Pl. Grudzien, pizgawica, laska przychodzi na stacje, w jeansach dziur wiecej niz samego materialu, podwiniete nogawki, gole lydki, adidaski. No cos, mlodoscwink Moja mama nadziwic sie nie mogla, ale zaraz sama zaczela opowiadac, ze za jej czasow same chodzily w zimie na zabawy w samych nylonowkach, miniowach i tez starsze babki wytrzeszcz na ich widok robilybig_grin
      • iwoniaw Re: Gołe kostki zimą, latem sandały i skarpety. 19.01.18, 10:47
        Moja mama nadziwic sie nie mogla, ale
        > zaraz sama zaczela opowiadac, ze za jej czasow same chodzily w zimie na zabawy
        > w samych nylonowkach, miniowach i tez starsze babki wytrzeszcz na ich widok ro
        > bily big_grin

No właśnie - młodzież zawsze ubiera się dziwacznie i w opozycji do "starych bab/dziadów", oraz zrzędzących rodziców dających rozsądne rady odzieżowo-stylistyczne. Za 20 lat ci z gołymi kostkami też dojdą do etapu, że będą zakładać zgredowate wątki na forum o głupich stylizacjach "dzisiejszej młodzieży", a na kostki skarpety/wysokie ocieplane obuwie wink
    • maggi9 Re: Gołe kostki zimą, latem sandały i skarpety. 19.01.18, 10:39
      Gołe kostki to nic. Ostatnio widziałam niezłą agentkę - mrozik już był, pani (wiek wczesna dwudziestka) miała buty za kostkę plus podwinięte spodnie tak, że było widać kawałek łydki. Taki zamiennik gołej kostki chyba big_grin
    • iwoniaw Starzejesz się :-D 19.01.18, 10:44
      Ty oczywiście w młodości chodziłaś w czapce, z zakrytymi nerkami, ocieplanych spodniach i butach chroniących przed zimnem i ślizganiem się? Żadnych cienkich rajstop na mrozy, gołej głowy, kozaków na obcasie ani rozpiętej kurtki? Wszystko jak mamusia powiedziała, że stosownie, zdrowo i rozsądnie? big_grin
      • alchemy_alice Re: Starzejesz się :-D 19.01.18, 12:07
        Ja tak chodziłam! Ale ja marznę wiecznie, więc się nie liczę smile
    • liliawodna222 Re: Gołe kostki zimą, latem sandały i skarpety. 19.01.18, 10:45
      Trochę nie na temat, ale ostatnio doszłam do wniosku, że taka męska goła kostka to jednak nieapetyczny widok...
      • 1maja1 Re: Gołe kostki zimą, latem sandały i skarpety. 19.01.18, 10:48
        liliawodna222 napisał(a):

> Trochę nie na temat, ale ostatnio doszłam do wniosku, że taka męska goła kostka
        > to jednak nieapetyczny widok...

tez tak uwazam!!

• klamkas Re: Gołe kostki zimą, latem sandały i skarpety. 19.01.18, 19:23
        Ja ostatnio doszłam do bardziej przerażającego wniosku - ujrzałam młodzieńca w spodniach i butach odpowiednich do "gołych kostek", ale między nimi miał skarpetki (ale jakie!). No i z dwojga złego, o ile sama kocham głupie skarpetki, które u mężczyzn zawsze mi nie pasowały (wiem, podwójne standardy), o tyle stwierdziłam, że wolę najgłupsze skarpetki nawet do sandałów, niż te przykrótkie spodnie i gołe kostki (niezależnie od temperatury).
    • jem.gluten.i.cukier Re: Gołe kostki zimą, latem sandały i skarpety. 19.01.18, 11:36
      To są wyrośnięte dzieci ematek chodzące zawsze bez czapek i szalików, więc przywykły smile
    • edelstein Re: Gołe kostki zimą, latem sandały i skarpety. 19.01.18, 11:40
      Ja tak chodze, ale u nas malo kiedy jest b.zimno.Jak jest b.zimno to sie opatulam bo jednak mam juz inne odczuwanie zimna.Za to moj LG potrafi cala zime przechodzic bez kurtki.
    • kadfael Re: Gołe kostki zimą, latem sandały i skarpety. 19.01.18, 11:45
      E tam kostka. Ja niedawno w jeden z tych zimniejszch dni widziałam dziewczynę - gruba kurtka, czapka, szalik, ciepłe botki, spódnica i sine gołe od kolan do kostek łydki...
      • krisdevalnor Re: Gołe kostki zimą, latem sandały i skarpety. 19.01.18, 12:00
        W UK czestym widokiem sa dwie skrajnosci: zimno, mokro, wieje a tu dziewczyny bez rajstop, w samych spodnicach (i nie mam na mysli slawnych angielskich imprezowiczek w nocnych klubach tylko dziewczyny w bialy dzien, idace lub wracajace ze szkoly)
        Z drugiej strony cos, czego nie pojmuje i zawsze mam ochote podejsc i zapytac o co biega. Goraco, upal, zar leje sie z nieba a tu faceci w zimowych, puchowych kurtkach zapietych pod szyje, na lbie welniana czapka, czesto rekawiczki a na golych stopach klapki. Why???
        • tanebo2.0 Re: Gołe kostki zimą, latem sandały i skarpety. 19.01.18, 13:30
          A o to musisz zapytać jakiegoś rapera...
    • bei Re: Gołe kostki zimą, latem sandały i skarpety. 19.01.18, 11:54
      Młodość😀.
      Moja babcia wypilowala sobie jedynki pilniczków by mieć modną diastemę.
      Widziałam zdjęcia mamy w zimowym futrze i szpilkach, a śnieg po pas.
      Ja sama chodziłam zimą bez czapki, szalik był modnie przerzucony na karku, z przodu zwisał jak stuła księdza , szyi wcale nie zasłaniał. Pod jeansy tylko koronkowe figi i skarpetki, takie ledwo nad kostkę.
      Później był fajny okres, ze modnie to było stosownie do pogody- ale skiepścilo się tymi gołymi kostkami.
      • bei Re: Gołe kostki zimą, latem sandały i skarpety. 19.01.18, 11:55
        Wypiłowała jedynki PILNICZKIEM
        • konsta-is-me Re: Gołe kostki zimą, latem sandały i skarpety. 19.01.18, 14:01
          "Wypiłowała jedynki PILNICZKIEM"
          media.giphy.com/media/WuGSL4LFUMQU/giphy.gif
    • jematkajakichmalo Re: Gołe kostki zimą, latem sandały i skarpety. 19.01.18, 12:03
      Tez zadziwia mnie ten "styl"... Pomijam juz, ze zimno i mokro, to to naprawde slabo wyglada. Raz widzialam kolesia w garniturze, z teczuszka i bez skarpet... zalosny mi sie wydal ten widok.
    • alchemy_alice Re: Gołe kostki zimą, latem sandały i skarpety. 19.01.18, 12:05
      E tam, moda taka. Wyrosną.
      • jematkajakichmalo Re: Gołe kostki zimą, latem sandały i skarpety. 19.01.18, 12:30
        Koles, ktorego widzialam mial cos ok trzydziestki...
        • morekac Re: Gołe kostki zimą, latem sandały i skarpety. 19.01.18, 17:32
          To obstawiałabym potwora, który zeżarł mu wszystkie czyste skarpetki do pary. Być może uznał, że gołe nogi mniej rzucają się w oczy niż skarpetki w całkiem odmiennych kolorach (i tu wychodzi wyższość normalnych garniturów nad takie garnitury przed kostkę - właściwie nie powinno być to widoczne)
          • klamkas Re: Gołe kostki zimą, latem sandały i skarpety. 19.01.18, 19:26
            I obgryzł mu nogawki garnituru? Problemem tylko częściowo jest brak skarpetek, bo druga część problemu to moda na przykrótkie spodnie (które nawet szczupłym, zgrabnym i powabnym nastolatkom nie robią dobrze na figurę, a co dopiero 30-letnim mężczyznom).
    • doc-shiraz Re: Gołe kostki zimą, latem sandały i skarpety. 19.01.18, 12:31
      nie chodze w skarpetkach od ok 10 lat, bo nie lubie.
      Jak jest gigantyczny mroz to zakaldam wysokie cieple buty, tez bez skarpetek.
      Bo nie lubie skarpetek.
      Obecnie chodze w butach do kostki ze srednio ocieplonych, bez skarpetek.
      I nie zamierzam zmieniac swoic przyzwyczajen z jakichkolwiek spolecznych powodow.
      Moze inni tez nie lubia skarpetek?
      • same-old_mona Re: Gołe kostki zimą, latem sandały i skarpety. 19.01.18, 13:48
        Ale to nie tyle o brak skarpet chodzi, bo skarpetki to miewają akurat (stopki)
    • eliszka25 Re: Gołe kostki zimą, latem sandały i skarpety. 19.01.18, 12:40
      okropna ta moda z golymi kostkami i mam nadzieje, ze zanim moj starszy zacznie podazac za trendami, to im przejdzie.

jednak takie prawo mlodosci, chyba zawsze bylo tak, ze mlodziez ubiera sie jakby na przekor doroslym i najczesciej wyglada to dziwnie. o ile na widok nastolatkow czy wczesnych 20-latkow z golymi kostkami co najwyzej usmiecham sie w duchu i mysle sobie "ciekawe za ile lat im przejdzie", to np. mocno dorosli faceci z golymi kostkami wygladaja co najwyzej zalosnie.
      • mikams75 Re: Gołe kostki zimą, latem sandały i skarpety. 20.01.18, 00:28
        moja 9-latka wytrzymala do poczatkow grudnia big_grin

ja sie raczej zastanawiam, czy za kilka lat ta mlodziez nie bedzie miec problemow ze stawami
    • aaa-aaa-pl Re: Gołe kostki zimą, latem sandały i skarpety. 19.01.18, 13:39
      Ze dwa tygodnie temu ( śniegu nie było, ale zima jednak ) wchodzi do tramwaju nastolatek w koszulce ( taka bez ramion) - jakby z jakiegoś treningu wracał.Zadowolony, z grupką znajomych.
      • kruella83 Re: Gołe kostki zimą, latem sandały i skarpety. 19.01.18, 14:10
        Ciekawe który młodzian założyłby sandały latem😁 a co dopiero skarpety, toż to szczyt obciachu . Pamiętam za młodu nie było u mnie opcji żebym włożyła czapkę , a mojego ,,flejersa,, zapinałam dopiero przy siarczystym mrozie , oczywiście szalika brak , a w tych kurtkach przecież nie było żadnej stójki ani kołnierza 🙄 takie prawa młodych
    • mid.week Re: Gołe kostki zimą, latem sandały i skarpety. 19.01.18, 14:06
      Ja tak chodzę. Nie, nie jest zimno, ale u mnie nie ma śniegu - ani do łydki, ani do nikąd.
      • manon.lescaut4 Re: Gołe kostki zimą, latem sandały i skarpety. 19.01.18, 17:45
        Ja tez i nie wiem w czym problem. Fakt, ze te zimy w UK są lżejsze, ale tez nie ma upalow. Adidasy czy trampki, a pod nimi stopki to obuwie całoroczne. Mi to pasuje, ja nigdy nie ubierałam się jak Eskimos w Polsce, ku rozpaczy mamy i starszych nosiłam kurtkę zimowa na krótki rekaw itp. No i przede wszystkim dopasowałam ubiór do aktualnej pogody a nie do pory roku. -20 rządzi się swoimi prawami, ale jeśli jest sucho i słonecznie, +8, to co mnie obchodzi, ze jest styczeń.
        A, No i nastolatka zdedydowanie nie jestemsmile
    • morekac Re: Gołe kostki zimą, latem sandały i skarpety. 19.01.18, 17:40
      Pytanie mam: czy wg ciebie osoby noszące gołe kostki zimą latem chodzą w sandałach i skarpetach?
    • chatgris01 Re: Gołe kostki zimą, latem sandały i skarpety. 19.01.18, 17:47
      O, dzis wlasnie widzialam kolesia (na oko 30-latka) w przykusych dzinsach rurkach i z golymi kostkami big_grin
      Glupio to dosc wygladalo, ale nie moja sprawa.
    • 89mumin Re: Gołe kostki zimą, latem sandały i skarpety. 19.01.18, 18:44
      Ha, to ja się wyłamię - uwielbiam tę modę. Co prawda nie dlatego, że lubię wietrzyć kostki przy 10 stopniach mrozu, bo sama mam wszystkie zimowe buty za łydki. Natomiast widok nagich męskich kostek to jest to! A dzięki tej modzie mogę je oglądać cały rok! W zasadzie nie pogardzę też kostkami w skarpetkach, pod warunkiem, że je widać. Kobiece kostki też są ładne, ale co męskie to męskie. Na dodatek odnoszę wrażenie, że dzięki tej modzie część mężczyzn przestała nosić za długie spodnie. No po prostu moda skrojona pod moje potrzeby smile
    • crea.tura Re: Gołe kostki zimą, latem sandały i skarpety. 19.01.18, 18:46
      Cóż, ja jestem takim gołokostkowcem ale przy temperaturach raczej plusowych, chociaż też słyszę często pytanie czy mi nie zimno? Powód jest prosty, jestem dość wysoka, spodnie kupuję w różnych miejscach ale priorytetem jest dla mnie żeby dobrze leżały w pasie- a tutaj mam pewne wymagania. Chodzi o to, żeby spodnie kończyły się dokłądnie pod pępkiem, ani wyżej ani niżej. No i jak już takie spodnie upoluję, to czasem zdarza się, że są przed kostkę, w ogóle mi to nie przeszkadza. No więc jeżeli w zestawieniu z takimi spodniami których mam większość ubieram buty kończące się przed kostką to kostki są gołe. Nie przeszkadza mi to, nie wystaje na zewnątrz przez długie minuty, nie czuję zimna.
      • s.ivona Re: Gołe kostki zimą, latem sandały i skarpety. 19.01.18, 19:05
        "po nogach nie ciagnie" - tak twierdza nastolatkowie....moj 14letni syn chodzi z golymi kostkami i jakbym mu pozwolila to nawet kurtki by nie zakladal....
        coz, hartuje sie...
    • marcelina4 Re: Gołe kostki zimą, latem sandały i skarpety. 19.01.18, 19:47
      no jest to co najmniej dziwne, zwłaszcza gdy taka właścicielka gołych kostek, lub łydek pozostałe części ciała ma szczelnie przykryte, a nawet mocno spowite w wielkie czapy z pomponami, lub olbrzymie chusto kominy, czyli jednak chroni się przed zimnem i wyraźnie to zimno odczuwa, jakoś nie wierzę, że w głowę i szyję zimno, a nóżki gorące jak piekarnik
      tak przy okazji dodam, że dziwią mnie też te ogromniaste szale okręcone pięć razy wokół szyi, wyglądają jak coś w rodzaju koca i zawsze się zastanawiam jak można ruszyć głową w takiej tubie?
      co do gołych kostek, to taka głupia moda i już, ale młodzież zawsze prędzej zdrowie i życie poświęci niż narazi się na kpiące uśmieszki koleżanek i kolegów, a moda ma swoje prawa i nawet najgłupsze stylizacje znajdą tysiące naśladowców

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka