zabka141 20.01.18, 17:52 Czy to juz naprawde czas? Czy moze byc wynikiem stresu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaa-aaa-pl Re: 33 pieewsze siwe wlosy 20.01.18, 17:56 Moje siwulce pokazały się po 30 .U siostry - podobnie.Cóż, genów nie oszukasz.Pokochałam ( no , może zaakceptowałam ) farby i te psikacze maskujące siwiznę.Da się z tym żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: 33 pieewsze siwe wlosy 20.01.18, 17:56 Staara. Moje pierwsze wylazły jak miałam 24 Po niecałej dekadzie jest ich kilkanaście w konkretnych miejscach. Czym ty się martwisz? Odpowiedz Link Zgłoś
tereska.z.bombaju Re: 33 pieewsze siwe wlosy 20.01.18, 18:01 Mam 43 lata i ani pół siwego włosa. Za to mój mąż siwy w połowie. Od czego to zależy? Nie wiem, raczej z tego co widzę po rodzinie to nie geny. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa-aaa-pl Re: 33 pieewsze siwe wlosy 20.01.18, 18:33 Mam 44 lata i siwulców dużo ( widocznych okrutnie wśród czarnych włosów). Pewnie geny.Nie mam na to wpływu- więc się nie emocjonuję , tylko farbuję ( zgrabny rym mi wyszedł ). Odpowiedz Link Zgłoś
muchy_w_nosie Re: 33 pieewsze siwe wlosy 20.01.18, 21:39 Też tak mam, a moja mama była przed 60 jak dopiero pierwsze siwuchy się jej pojawiły. Tetaz ma 65 i sporo siwych ale swoich ma więcej. Babcia osiwiaa tak że bylo widać dopiero w wieku 85 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
leni6 Re: 33 pieewsze siwe wlosy 21.01.18, 14:40 Na pewno stres wpływa, znam nie jedna osobę która z tego powodu w krótkim czasie osiwiala. Kolor włosów też, mam w rodzinie sporo rudych i wszyscy bardzo późno siwieja. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate-cakes Re: 33 pieewsze siwe wlosy 20.01.18, 18:18 Miałam dokładnie 33 lata, gdy zauważyłam pierwsze siwe włosy na skroniach. Da się z tym żyć Odpowiedz Link Zgłoś
zabka141 Re: 33 pieewsze siwe wlosy 20.01.18, 22:07 Witaj klubie. Ja i tak co 5 tygodni sie "pasemkuje" na jasniejszy niz moj blond. Ale te siwe wlosy mnie zdziwily. Troche mialam stres przed swietami i odezwala sie znowu egzema, a do tego te wlosy. Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: 33 pieewsze siwe wlosy 20.01.18, 18:41 Absolutna norma. Niektórym zaczynają siwieć 10 lat wcześniej, niektórym 10 lat później - i to też jest normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
agata_abbott Re: 33 pieewsze siwe wlosy 20.01.18, 19:34 pierwsze siwe włosy zauważyłam mając 19 lat. Teraz mam 33 i regularnie muszę chodzić sie farbować Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: 33 pieewsze siwe wlosy 20.01.18, 20:58 No coś Ty Według snake ona po 50-tce siwych nie ma 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: 33 pieewsze siwe wlosy 20.01.18, 23:59 Po co kłamiesz? Napisałam, że wieku 51 lat mam trzy siwe włosy. Masz z tym jakiś problem? Wyżej dziewczyna twierdzi, że jej matce siwe pojawiły się dopiero przed 60-tką. Ty masz już w wieku lat 40-tu i nie możesz sią z tym pogodzić, że starsze od ciebie nie muszą się farbować? Smuteczek. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: 33 pieewsze siwe wlosy 21.01.18, 00:31 Nie zarzucaj mi kłamstwa bo sama jesteś w nim mistrzynią i w samooszukiwaniu się. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: 33 pieewsze siwe wlosy 21.01.18, 00:35 A ty akurat jesteś snake przed 60-tka wiec wszystko się zgadza 😋 Ja akurat mam niewiele włosów siwych i farbowac się nie muszę - robie to dla odmiany a nie z przymusu jak Ty. I robię to co kilka miesięcy - gdybym siwiala musiałabym częściej. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: 33 pieewsze siwe wlosy 21.01.18, 01:17 No bardzo mi przykro, ale taki już los ciemnowłosych, bo ja włosów farbować jeszcze nie muszę. Wielokrotnie nawet pisłaam tu, że jestem blondynką i lubię latem włosy rozjaśniać nieco sprayem, by wglądały jak muśnięte od słońca, a jesienią przyrudzam chętnie mój blond glossem z naturalnej henny (rozrobionej z odżywką do włosów). Mam, jak napisałam, trzy siwe włosy na czubku głowy, znalezione przez fryzjerkę, bo ja nawet specjalnie nie zauważyłam, mam gęste włosy i długą grzywkę i na niej nie ma nic siwego. Moja dziś 70-letnia mama zresztą też późno zaczęła siwieć i dziś ma na głowie coś w rodzaju melanżu, srebrne nitki mieszają się równomiernie ze złotymi, bo moja mama jest, czy była stosunkowo jasną blondynką. I datego moja mama nigdy w życiu nie farbowła jeszcze włosów, wcześniej, bo jej złoty blond był bardzo piękny (mój jest ciut ciemniejszy, miodowo -bursztynowy), a teraz mam też nie farbuje, bo ciągle jest blond, tyle tylko, że przez siwe jej kolor stał się jaśniejszy i bardziej chłodny. A co ty sobie na mój temat ubzdurałaś to tylko twój problem. Ani nie jestem grubo po 50-tce, ani przed 60-tką, ani nie jestem niską blondynką, jak kiedyś bredziłaś. Jestem stosunkowo wysoka, mam długie szczupłe nogi i bardzo dziewczęcy typ urody. Gdyby miałam 20 lat (w drugiej połowie lat 80-tych) znajomi mówili mi, że przypominam zaczynającą karierę Madonnę, w wieku lat 30-tu próbowano mi wmówić podobieństwo do Cameron Diaz. Dziś przypominam najbardziej samą siebie i to uważam zresztą za najlepsze, bo jestem z siebie bardzo zadowolona, czego wszystkim życzę. Także tobie, bo widać, że musisz mieć straszne problemy ze starzeniem się, skoro na każdym kroku próbujesz zrobić ze mnie starszą niż jestem, tylko po to by podnieść sobie sampoczucie. Gdybyś ty jeszcze 25 lat albo przynajmniej 35 miała, by było faktycznie czego zazdrościć. Przykro mi też, że nie jestem jeszcze w menopauzie, nie mam widocznych siwych włosów, nie chodzę jeszcze o kulach, nie jestem babcią i nie wybieram jeszcze trumny. Wydawało mi się, że to nic dziwnego dla kobiety w moim wieku, ale wygląda na to, że kobiety w twojej rodzinie wcale nie utrzymują młodości tak długo, jak kiedyś twierdziłaś, bo wtedy brak widocznych oznak starości w moim wieku nie byłby dla ciebie aż takim szokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: 33 pieewsze siwe wlosy 21.01.18, 01:37 A swistak siedzi i zawija w sreberka. Bajki moglabys pisać 😅 Dla mnie nie jesteś wiarygodna, kłamiesz kiedy Ci pasuje więc twórz dalej te historie, że wyglądasz jak Cameron Diaz. Internet wszystko przyjmie. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: 33 pieewsze siwe wlosy 21.01.18, 13:55 Kotku, gdybym chciała kłamać, to napisałabym, że mam 30 lat i wyglądam jak Adriana Lima, a nie chwaliłabym się 50-tką na karku, początkami mimicznych zmarszczek i niskim żelazem z powodu obfitych miesiączek związanych z hormonalnymi zmianami w moim wieku. I dobrze teraz widać, jak to ty zmyślałaś pisząc o swoim wyglądzie. Ha, ha, ha, nawet chciałaś gdzieś wyglądać jak córka kobiety, która wygląda ledwo na 50-latkę. A tu proszę, siwizina jak ta lala i pewnie wszystko u ciebie, łacznie z bajkami o dobrych genach, jest zmyślone. Tak, tak, idź lepiej depiluj sobie wąsy 40-latko, bo słyszałam, że u hiszpańskich typów w tym wieku to standard. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: 33 pieewsze siwe wlosy 21.01.18, 16:13 Przestań już pastwić się nad osobami, które miały genetycznego pecha lub/i dużo stresu i wydarzeń życiowych przyspieszających proces siwienia. Piszesz z jakąś dziwną satysfakcją. Tak, mam ciemne grube włosy i dosyć szybko osiwiałam (bardzo po 3.ciąży, która była dla mnie stresująca). Dziwnie czyta się to, co piszesz, choć niby kłócisz się z Bergamotką. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: 33 pieewsze siwe wlosy 21.01.18, 20:55 jolie napisała: > Przestań już pastwić się nad osobami, które miały genetycznego pecha lub/i dużo > stresu i wydarzeń życiowych przyspieszających proces siwienia. Piszesz z jakąś > dziwną satysfakcją. Tak, mam ciemne grube włosy i dosyć szybko osiwiałam (bard > zo po 3.ciąży, która była dla mnie stresująca). Dziwnie czyta się to, co piszes > z, choć niby kłócisz się z Bergamotką. Sorry, ale ja nie uważam siwienia za dramat w czasach, kiedy nawet młode osoby farbują sobie włosy na wszystkie kolory tęczy. Nie uważam tego ani za ujmę, ani za oznakę starości, tym bardziej, że znam dziewczyny, które zaczęły siwieć zaraz po maturze będąc przy tym młodymi, zdrowymi i atrakcyjnymi kobietami. To bergamota do.p...dala mi na każdym kroku, doszukując się u mnie niewiadomo jakich oznak starości pisząc o jakiś przymusach farbowania wynikających z mojego wieku. Po pierwsze, nie mam żadnego przymusu, bo trzy siwy włosy to nie jest powód, by kryć siwiznę, a po drugie, nawet gdybym była siwa jak gołąbek to też farbować bym nie musiała, co najwyżej mogła. Jak widzisz u samej siebie, zdarzają się młode kobiety z siwizną, więc nie jest większym zaskoczeniem, że istnieją też takie, które tak jak ja, w wieku lat 51, mają ponad 99% włosów w swoim naturalnym kolorze. U blondynek zdarza się to chyba częściej. Ja znam w każdym razie co najmniej kilka takich jak ja, ale akurat nie to decyduje czy wyglądają one młodo, czy staro. A największym problemem bergamoty nie są akurat jej siwiejące włosy, a frustracja wynikająca z coraz bardziej jej świadomej refleksji, że nie tylko nie jest już najmłodsza, najpiękniejsza i najbardziej zachwycająca, ale istnieją do tego kobiety, u których proces starzenia przebiega nawet wolniej. Swoją drogą, z racji swojego zawodu już bardzo wcześnie poznałam mnóstwo technik radzenia sobie ze stresem, przydały się także w moim prywatnym życiu, bo życie dla większości nie jest usłane różami. Uprawiam sport, dużo śpię, zdrowo się odżywiam, ale szczerze wątpię, że dlatego siwizna się u mnie spóźnia. Największy wpływ ma tu moim zdaniem genetyka. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: 33 pieewsze siwe wlosy 21.01.18, 21:34 No niestety, dla mnie farbowanie jest problematyczne - mam gęste, kręcone i ciemne włosy, sama nie potrafię tego robić, ale i tak najważniejsze - mam problemy ze skórą głowy, które farbowanie potęguje. Włosy również, jak i skórę głowy, mi przesusza (mimo łagodnych farb). Nic miłego, uważam ponadto, że mnie siwizna bardzo postarza i żal mi mojego ładnego koloru, ładnego kiedyś. Włosy rosną mi bardzo szybko, odrost widać po 10 dniach . Nie jestem kobietą pierwszej młodości, mam 39 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: 33 pieewsze siwe wlosy 21.01.18, 21:57 Też jestem zdania, że farbowanie jest upierdliwie i niezbyt zdrowe, dlatego ostatni raz farbowałam włosy chemicznie koło trzydziestki. Jeżeli kiedyś faktycznie zesiwieję, to też zostaną mi farby chemiczne, bo roślinne farby w kolorze blond nie pokrywają siwych, to potrafi, jeżeli w ogóle, tylko stosunkowo ciemna henna. Też będzie mi pewnie żal mojego naturalnego koloru, bo uważam go za ładny, ale eksperymenty w stylu truskawkowy blond też mogą być fajne. Większość znajomych mi kobiet, które farbują włosy z powodu siwizny, zdecydowała się właśnie na jakiś tam odcień blondu, to mniej kłopotliwe przy odrostach i wielu w tym kolorze, a jest masa odcieni przecież, zaskakująco ładnie. No i widziałam kiedyś kobietę gdzieś w okolicach 40-tki, która miała długie popielate włosy z pięknym perłowym, jaby fioletowo-zielonym połyskiem, niewątpliwe farba, ale da się zrobić na siwych włosach i udawać, że siwe się chciało. Kobieta wyglądała zjawiskowo. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: 33 pieewsze siwe wlosy 26.01.18, 20:19 Farba Logony w tubie (odcien karmel albo ciemny blond) nadaje siwym wlosom odcien sredniego blondu, calkiem naturalny (wyprobowane). A teraz zamierzam testowac cassie w neutralnym odcieniu, bo zalezy mi na jasniejszym odcieniu blondu, zeby wyszly pasemka (cale zycie marze o wlosach jasny blond, utlenianie je za bardzo niszczylo, czekam wiec z niecierpliwoscia, az calkiem osiwieje i wtedy choc nie bede musiala dekolorowac przed nalozeniem odcienia jasnoblond ). Przerzucilam sie od paru lat na farby bio, bo te chemiczne faktycznie sa mocno toksyczne i drazniace, poza tym na dluzsza mete niszcza wlosy, nawet te farby bez amoniaku. Odpowiedz Link Zgłoś
mari.sol Re: 33 pieewsze siwe wlosy 20.01.18, 19:38 Miałam 17 lat, kiedy znalazłam pierwszy siwy włos. Od 5 lat regularnie muszę się już farbować. U mnie to chyba kwestia genów: ma tak większość osób w rodzinie od strony ojca. Odpowiedz Link Zgłoś
mari.sol Re: 33 pieewsze siwe wlosy 20.01.18, 22:22 Mój naturalny kolor to ciemny brąz. Bez farbowania wyglądam kilka starzej a siwych mam mniej więcej 1/3. Odpowiedz Link Zgłoś
tmk123 Re: 33 pieewsze siwe wlosy 20.01.18, 22:29 To zadam pytanie bardziej ogólne.A w jakiej kolejności siwieja włosy? wpierw głowa? brwi, rzęsy i nne miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
mari.sol Re: 33 pieewsze siwe wlosy 20.01.18, 22:33 W moim przypadku tylko głowa. Najbardziej czubek głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate-cakes Re: 33 pieewsze siwe wlosy 21.01.18, 00:01 U mnie zaczęło się na skroniach, najwięcej koło uszu. Trochę na czubku głowy ale to dopiero koło 40. Odpowiedz Link Zgłoś
owmordke Re: 33 pieewsze siwe wlosy 20.01.18, 22:36 Ja siwieje od matury... u mnie siwieje glownie glowa. Brwi, rzesy i inne miejsca nadal czarne. Gdybym byla blondynka byloby latwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
blablanie Re: 33 pieewsze siwe wlosy 26.01.18, 16:13 Jestem przed 40 i zaczęło się na przedziałku i na grzywce, ale od spodu+ siwe pasmo jak u jakiejś wiedźmy... Teraz zaczynają mi Siwiec brwi od nosa... :-\ Początek siwienia to 24 lata, związane z bardzo traumatycznym wydarzeniem (choroba i śmierć mamy), ale słyszałam, że niedobór kwasu foliowego jest za to odpowiedzialny. Czy ktoś coś na ten temat wie? Może zacznę jeść ten kwas i odsiwieje? Odpowiedz Link Zgłoś
karola2122 Re: 33 pieewsze siwe wlosy 20.01.18, 19:43 Moim zdaniem geny. Ja pierwsze siwe włosy zauważyłam jakoś po 40. Natomiast moja bliska, bardzo lubiana koleżanka ze szkoły, Żydówka z czarnymi włosami, miała pierwsze siwe w wieku jakoś 14-15 lat. Pamiętam, bo nie mogłam tego znieść i wyrywałam jej te pojedyncze siwe włoski, a ona nie miała nic przeciwko temu. Teraz widzę na FB jej zdjęcia z Izraela, gdzie teraz mieszka - ma czarne, no Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: 33 pieewsze siwe wlosy 20.01.18, 21:41 Zaczelam siwiec jak mialam 24 lata, podobnie wszystkie inne kobiety w rodzinie. Moja babcia jak miala tak ok. 55 lat to miala juz calkowiem biale wlosy. Na dzisiaj mam 34i generalnie mam jakies 15% siwych, rzuca sie w oczy wiec maluje. Ale jest nadzieja - kup sobie olej Amla z Khadi. Odkad stosuje to mam wrazenie, ze siwych jest mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa-aaa-pl Re: 33 pieewsze siwe wlosy 20.01.18, 22:14 Uwielbiam zapach Amli - dzięki za przypomnienie ( dawno tego nie miałam ). Działa na siwe ? Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: 33 pieewsze siwe wlosy 21.01.18, 09:54 Dziala. Po jednej stronie mam naprawdeduze skupisko i przez nie musze malowac co 4-5 tygodni. Teraz widze, jednak po dwoch miesiecach nie rzuca sie to tak w oczy. Oczywiscie istnieje mozliwosci, ze ze wzgledu na wieku zaczynam potrzebowac okularow ;D Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: 33 pieewsze siwe wlosy 21.01.18, 18:47 a jaki masz kolor włosów> bo gdzieś czytałam, że amla przyciemnia, więc nie powinno stosować się jej przy jasnych włosach.. Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: 33 pieewsze siwe wlosy 21.01.18, 19:09 Średni brąz. Takie czekoladowe. Odpowiedz Link Zgłoś
naggina Re: 33 pieewsze siwe wlosy 21.01.18, 19:15 Znaczy co - już siwe nie rosną????? Jak to się stosuje? Który to??? Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: 33 pieewsze siwe wlosy 21.01.18, 21:15 Wyczytalam gdzies w czelusciach internetu, ze powoduje, ze siwe robia sie znow ciemne. Nie wiem na jakies zasadzie to dziala, ale najpierw kupilam olejek bo czytalam, ze jest dobry na wypadanie. Potem dopiero zauwazylam, ze siwizna sie nie rzuca tak bardzo w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: 33 pieewsze siwe wlosy 20.01.18, 21:44 U mnie pokazały się w pierwszej ciąży, czyli miałam jakieś 26 lat. A moja babcia ma 88 lat i ANI JEDNEGO siwego włosa... Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: 33 pieewsze siwe wlosy 20.01.18, 22:25 Zobaczylam tytul i sie zadziwilam, ze tak dokladnie wiesz, ile tych pierwszych siwych wlosow, pierwsze wrazenie: "Liczyla czy co?" Odpowiedz Link Zgłoś
quesuerte Re: 33 pieewsze siwe wlosy 20.01.18, 22:31 Moze byc wynikiem stresu, doswiadczylam sama, ze mozna z dnia na dzien osiwiec. Tez cos kolo tego wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
owmordke Re: 33 pieewsze siwe wlosy 20.01.18, 22:39 Swoja droga czytalam gdzies ze przedwczesne siwienie moze byc jakos zwiazane z problemami z tarczyca i/lub niedoborem witaminy b12. Odpowiedz Link Zgłoś
zabka141 Re: 33 pieewsze siwe wlosy 20.01.18, 22:58 Ale 33 to chyba nie przedwczesbe, dzuewxzyny pisza. Odpowiedz Link Zgłoś
blablanie Re: 33 pieewsze siwe wlosy 26.01.18, 16:16 O, właśnie, albo kwasu foliowego? Gdzie czytałaś? Bo też coś mi się obiło o oczy a teraz nie widzę tego... Odpowiedz Link Zgłoś
owmordke Re: 33 pieewsze siwe wlosy 30.01.18, 19:00 Wygooglalam w angielskim google. Tu pierwszy z brzegu artykul: www.livestrong.com/article/397583-vitamin-b12-deficiency-symptoms-gray-hair/ Ja jestem siwa od 18 roku zycia. Po tym jak urodzilam corke w badaniu krwi wyszly mi niedobory b12. Dodatkowo zrobilam sobie badania genetyczne, gdzie wyszlo ze moj metabolizm zwiazany z witamina b12 i kwasem folliowym (ktory tez jest witamina z grupy witamin B) jest w jakis sposob uposledzony (jakas tam mutacja). Do tego dochodzi jeszcze polowa rodziny z chorymi tarczycami (ja jeszcze nie) i tu podobno tez jest jakas korelacja z przedwczesnym siwieniem. Ot taka ciekawa ukladanka... Biore supplement diety z witamina b12, siwa jestem jak bylam, ale przynajmniej wyniki krwi mam ok. Odpowiedz Link Zgłoś
norra.a Re: 33 pieewsze siwe wlosy 20.01.18, 22:48 Phi... pierwszy siwy mialam już w liceum, na studiach fryzjerka mnie pytała czemu jeszcze nie farbuję, tyle ich było. Odpowiedz Link Zgłoś
mapt Re: 33 pieewsze siwe wlosy 20.01.18, 22:55 geny. ale stres możliwe że też, u mnie po ciężkim emocjonalnie okresie ok 30tki nagle wysypało się dużo siwizny. ani wcześniej ani później siwienie nie byłao aż tak intensywne. Odpowiedz Link Zgłoś
lodomeria Re: 33 pieewsze siwe wlosy 20.01.18, 23:49 Ja tylko dodam, że tych parę siwych włosów nie musi być powodem do farbowania całej głowy. Plus to po prostu staje się modne mieć swój naturalny kolor i srebrne w nim nitki = jestem silną świadomą siebie kobietą, na tyle dojrzałą, żeby nie dać się zwariować. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: 33 pieewsze siwe wlosy 21.01.18, 00:04 bo ja wiem..? szary blond i te nitki, w młody, wieku? dla mnie to wygląda niechlujnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lodomeria Re: 33 pieewsze siwe wlosy 21.01.18, 00:35 No ja wiem, ale miałam okazję pomieszkać poza Polską - w moim miasteczku nie znam żadnej rówieśnicy, która by nie farbowała włosów. Ba, 99% kobiet na ulicy od 16rż w górę ma pofarbowane włosy. W wielu miejscach do których jeżdżę proporcje są zupełnie inne, są kraje, w których w drogeriach nie ma działów z farbami do włosów. I obracam się w takich kręgach, że często na spotkaniu, na powiedzmy 15 kobiet, żadna nie ma pofarbowanych włosów - kwestia 'opatrzenia', kultury, kształcenia fryzjerów, wyemancypowania, trendów kosmetycznych? Wydaje mi się, że z farbowaniem włosów gdzieniegdzie jest już tak, jak obecnie jest u nas z trwałą ondulacją. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: 33 pieewsze siwe wlosy 21.01.18, 18:46 no nie wiem..Hiszpanki, Włoszki farbują się na potęgę. Bardziej saute są panie ze Skandynawii lub UK. Ci z UK dodatkowo mają tragiczne uzębienie. Później przeżywam szok, bo siwa pani w traperach, okazuje się mieć jakieś 50 lat, a nie 70. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: 33 pieewsze siwe wlosy 21.01.18, 16:17 Myślę, że przy ciemnych włosach, siwizna wygląda źle i bardzo postarza. To jest właściwie chyba jedyna oznaka starzenia, której nie akceptuję. Odpowiedz Link Zgłoś
agata_abbott Re: 33 pieewsze siwe wlosy 21.01.18, 16:19 Niby tak - jak sie ma 40-50 lat. Niekoniecznie wtedy, jak się jest nastolatką. Odpowiedz Link Zgłoś
capa_negra Re: 33 pieewsze siwe wlosy 21.01.18, 00:21 Pierwsze 3 siwe włosy miałam w wieku 16 lat. Teraz jestem po prostu siwa, a raczej pomalowana. Meczy mnie to tym bardziej, ze szybko rosną mi włosy, a odrosty coraz bardziej widać. Od środy zacznę wymywać kolor, potem fryzjer. Chce zejść z kolorem do popieli plus może jakieś niebieskawe refleksy... zobaczymy co da się zrobić bo będę schodzić z czerwieni. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: 33 pieewsze siwe wlosy 21.01.18, 00:40 Chyba to mit że od stresu można osiwieć. Jestem po czterdziestce zero siwego włosa. Chwilo trwaj.... Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: 33 pieewsze siwe wlosy 21.01.18, 09:41 Jestem żywym przykładem, że to nie mit. Wprawdzie nie osiwiałam cała- ale wyraźnie zaczęły się pojawiac siwe włosy. Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: 33 pieewsze siwe wlosy 21.01.18, 16:53 Nie mit. Moj ojciec osiwial jak rozchorowal sie moj brat. Mial 35 lat i na kilku zdjeciach z chrzcin mojej siostry mial jeszcze kruczoczarne wlosy, moze troche siwych. Rok z kawalkiem pozniej na zdjeciach z pogrzebu ma juz wyraznie rzucajaca sie w oczy siwizne. Odpowiedz Link Zgłoś
leni6 Re: 33 pieewsze siwe wlosy 21.01.18, 19:28 Absolutnie to nie jest mit. Znam kilka przypadków gdzie osoba przez bardzo stresująca sytuację osiwiala w kilka miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
izjaa Re: 33 pieewsze siwe wlosy 21.01.18, 23:10 Oczywiście, że to nie mit. Po urodzeniu dziecka nie bylo wiadomo, czy przeżyje - ze stresu przez jedną noc osiwiała mi grzywka. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa-aaa-pl Re: 33 pieewsze siwe wlosy 25.01.18, 13:42 Czyli grzywka zmieniła kolor ( na siwy ) ? Interesuje mnie jak to " technicznie" wygląda . Odpowiedz Link Zgłoś
quesuerte Re: 33 pieewsze siwe wlosy 25.01.18, 17:05 Nie mit, niestety. Ja tak sie zaczelam farbowac, jak pewnego dnia obudzilam sie z (bardzo niedlugiego) snu niemal cala siwa. I bylam krotko po 30. Pamietam, ze obcielam je bardzo krotko i ufarbowalam. Jakis rok chyba po tamtych przezyciach mialam na powrot swoje wlosy. Teraz nie licze, ale z 33 wlosy siwe mam i farbuje. Odpowiedz Link Zgłoś
lucadimontezemolo Re: 33 pieewsze siwe wlosy 21.01.18, 01:23 Mam 42 i nie mam siwych włosów chyba, bo ma blond wlosy i trudno zauważyć. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: 33 pieewsze siwe wlosy 21.01.18, 09:40 Mocny rzut siwków po 36 rż- po przeżytej traumie. Teraz tylko ich przybywa. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: 33 pieewsze siwe wlosy 21.01.18, 21:55 Myślałam, że masz już 33 siwe włosy i zastanawiałam się, hak to policzyłaś... Odpowiedz Link Zgłoś
polkamadziecko Re: 33 pieewsze siwe wlosy 25.01.18, 13:01 u mnie pierwsze siwe włosy pojawiły się w wieku 25-26 lat, tak że tego........ zazdroszczę Plus taki że kilka lat później nie jest ich dużo więcej Odpowiedz Link Zgłoś