manala 26.01.18, 09:55 Moja 10-latka skarży się co jakiś czas na ból oczu. Poza tym okaz zdrowia. No może oprócz faktu, że rano ma jakiś "ropny" zapach z buzi (zęby zdrowe). Ktoś ma jakieś pomysły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leann32 Re: ból oczu 26.01.18, 10:28 Mam jeden. Isc do okulisty, tak zwykle postpuja rodzice uskarzajacych sie na bol oczu dzieci. Ludzie co z wami? Odpowiedz Link Zgłoś
manala Re: ból oczu 26.01.18, 10:47 Zastanawiałąm się czy okulista czy laryngolog. Do jednego i drugiego długie kolejki więc wiesz...lepiej najpierw zasięgnąć języka Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: ból oczu 26.01.18, 11:10 A oczy w jakim stanie? Biale? Iddzcie do okulisty obejrzy jej oko nie boli trwa chwile Odpowiedz Link Zgłoś
manala Re: ból oczu 26.01.18, 11:19 Tak białe, ten ból się powtarza - nie pojawił się nagle. Zastanawiają mnie właśnie zatoki ale ani kataru, ani gorączki. Nic. Odpowiedz Link Zgłoś
morticia50 Re: ból oczu 26.01.18, 13:59 kobieto idź do lekarza doraźnie mozesz probować zakroplić czymś może nawilżającym,ale na Boga to NIE JEST temat na forum.oczy!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: ból oczu 26.01.18, 14:04 Zatoki? Nie ropieją jej te oczy? Okulista przede wszystkim a potem/równolegle laryngolog. Odpowiedz Link Zgłoś
manala Re: ból oczu 26.01.18, 14:29 Nie ropieją. Piszę przecież, że nic się nie dzieje. Od czasu do czasu młoda skarży się na ból oczu przy czym normalnie funkcjonuje, oczy normalne, nic. Niektórzy to chyba nie bardzo poptrafią czytac ze zrozumieniem. TO NIE JEST SYTUACJA NAGŁA. Odpowiedz Link Zgłoś
kubek290713 Re: ból oczu 26.01.18, 15:45 przecieraj jej oczy chusteczkami blephaclean i psikaj sprayem np. optrex /na zamknięte oczy z odległości 15 cm/. Trochę zapach drażni /zapach oleju z frytek/ ale pomagają. Mój 7 letni syn ma przewlekłe zapalenie brzegów powiek które źle było leczone od początku bo lekarz twierdził że to zapalenie spojówek. Pod mikroskopem w powiększeniu okazało się, że brzegi powiek, gdzie wyrastają rzęsy, mają stan zapalny. Odpowiedz Link Zgłoś
anilka Re: ból oczu 26.01.18, 15:54 No ale zapytanie zadane w nagłej sytuacji byłoby mniej dziwne, jak dziecko bolą oczy od dłuższego czasu, a ty nie byłaś u lekarza, to zdziwienie jest naturalne. Odpowiedz Link Zgłoś
manala Re: ból oczu 26.01.18, 18:45 Nie mam w zwyczaju latać po lekarzach z każdą pierdołą. Idę jak mnie coś niepokoji i najwyraźniej to mnie aż tak nie zaniepokoiło. Odpowiedz Link Zgłoś
blueluna Re: ból oczu 26.01.18, 16:41 Ból oczu może towarzyszyć np. podwyższonemu ciśnieniu w gałkach ocznych towarzyszącemu rozwijającej się jaskrze i a i owszem, jest to sytuacja nagła, nawet jeśli ból okresowo ustępuje i nie ma innych objawów - to zwlekanie z diagnozą może mieć fatalne konsekwencje. Paradoksalnie ból oczu z jakimiś konkretnymi objawami np. infekcji czy podrażnienia jest mniej niepokojący niż taki "bezobjawowy" Nie zwlekaj z wizytą, w razie potrzeby zainwestuj w prywatną - bo to może być przemęczenie oczu przy jakiejś nieujawnionej wadzie - a może być coś poważniejszego. Odpowiedz Link Zgłoś