Dodaj do ulubionych

Pies, zeby i drapanie😁

15.02.18, 18:33
Chodzi o sytuacje kiedy pies sie drapie zebami.
Wiecie o co chodzi?
Czasem zamiast lapy psy uzywaja zebow, o ile dosiegaja-jakby przesuwaly zebami po skorze.
No i moja suka tak traktuje... poduszki i przescieradla.
Wszystko jest obslinione.
Nie daje sie rozproszyc, zajac czyms innym, potrafi tak i godzine.
Wzglednie lize posciel.

Czasem psy tak "drapia" innego psa, np. po grzbiecie, i jest to forma, mam wrazenie pieszczoty czy czulosci.
I ona czasem po akcji glaskania/przytulania usilowala tak mi zrobic, "drapiac" rekaw.
Ale przestala, bo to malo przyjemne (jak sie nie ma futra 😉 ).
Ogolnie jest skrajnie przytulasna, rowniez do obcych osob, ostatnio byla ciaza urojona, moze to jakis trop?

Obserwuj wątek
    • default Re: Pies, zeby i drapanie😁 15.02.18, 18:50
      Psy maja czasemm takie nawyki czy raczej nalogi. To odpowiednik np.. obgryzania paznokci przez ludzi. Zdecydowanie trzeba oduczac, odwracac uwage, dac lepsze zajecie np. ucho swinskie do memlania.
      Jedna moja suka obsesyjnie lize uszy drugiej suce, a jak nie uszy kolezanki, to moje nogi smile Tez jakby jej nie przerwac to robilaby to bez konca. Inna z kolei ssala pachwiny naszej whippetce - byly lyse i zwiotczale bo suka stara, wiec bylo za co zlapac i zassac smile
      Pies sie jakos w tym zapamietuje i uzaleznia. Moze sie to zaczac jako proba samouspokojenia sie w jakiejs stresowej sytuacji, a potem to juz nawyk.
      • alpepe Re: Pies, zeby i drapanie😁 15.02.18, 19:09
        A to lizanie nóg to nie próba suplementacji soli mineralnych?
        • konsta-is-me Re: Pies, zeby i drapanie😁 15.02.18, 19:14
          Nie, ludzkie stopy maja zniewalajacy aromat, podobny do psich feromonow😁
        • default Re: Pies, zeby i drapanie😁 15.02.18, 19:18
          Biorac pod uwage ze najbardziej zapamietale lize mnie gdy kladziemy sie wieczorem do lozka, kiedy jestem swiezo umyta i nakremowana - to nie sadze. Poza tym lize nogi bo czego innego nie pozwalam, jej to wszystko jedno, moze byc ramie, plecy, szyja, no i oczy i uszy - to najchetniej, gdybym tylko pozwolila smile
          • konsta-is-me Re: Pies, zeby i drapanie😁 15.02.18, 19:25
            Aha, a swita ci slynna psia obsesja obgryzania butow? 😉
            • default Re: Pies, zeby i drapanie😁 15.02.18, 19:38
              Moze i slynna, mnie sie akurat trafialy psy niegryzace butow, poza jedna ktora zjadla mi buty ganc nowe, nienoszone jeszcze.
              Poza tym moja Melcia preferuje lydki, nie stopy.
            • 3-mamuska Re: Pies, zeby i drapanie😁 15.02.18, 19:41
              Odwracać uwagę ,zrobić matę węchową ,kupic Konga, jakies duże kości wołowe, badyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka