Dodaj do ulubionych

O netlixie łopatą

16.02.18, 14:03
Napiszcie mi proszę jak krowie na rowie, o co chodzi z netflixem:
1) czy mam filmy po polsku (lektor, napisy), czy tylko po angielsku,
2) czy mogę w każdej chwili zrezygnować, czy to są umowy czasowe jak w kablówce,
3) w jaki sposób się za to płaci,
4) jak się z tego korzysta (osobny pilot, kwestie techniczne, jakiś dekoder czy tylko dostęp do netu)?
Dzięki smile
Obserwuj wątek
    • leyre2 Re: O netlixie łopatą 16.02.18, 14:11
      mamablue napisała:

> Napiszcie mi proszę jak krowie na rowie, o co chodzi z netflixem:
      > 1) czy mam filmy po polsku (lektor, napisy), czy tylko po angielsku,

Lektor, napisy ale czy wszystkie nie wiem, ja ogladam po angielsku albo z napisami angielskimi (te w innych jezykach)

> 2) czy mogę w każdej chwili zrezygnować, czy to są umowy czasowe jak w kablówce

tak, w kazdej chwili

> 3) w jaki sposób się za to płaci,

direct debit

> 4) jak się z tego korzysta (osobny pilot, kwestie techniczne, jakiś dekoder czy
      > tylko dostęp do netu)?
      > Dzięki smile
      ja ma smart tv, wiec pilot ten co do tv. na telefonie, laptopie i innych device dotykowo.
      • mamablue Re: O netlixie łopatą 16.02.18, 14:20
        Prościej poproszę wink Co to jest direct debit?
        • arwena_11 Re: O netlixie łopatą 16.02.18, 14:25
          Karta debetowa, paypal.

W zależności od ilości użytkowników - od 35 do 55 zł miesięcznie. Możesz w każdej chwili zrezygnować.

My mamy na telewizorze, telefonach, laptopach. Mam na 5 użytkowników, więc i rodzice u siebie oglądają na laptopie.

Seriale i filmy po z lektorem, z napisami ( sama ustawiasz co wolisz ).

Sama rejestracja banalnie prosta i pierwszy miesiąc za darmo.
        • leyre2 Re: O netlixie łopatą 16.02.18, 14:30
          mamablue napisała:

> Prościej poproszę wink Co to jest direct debit?

no placisz karta, dajesz pozwolenie zeby okreslone pieniadze z twojego konta byly przelane na zapalenie okreslonych rachunkow
          • krisdevalnor Re: O netlixie łopatą 17.02.18, 18:25
            leyre2 napisał(a):

> mamablue napisała:
            >
            > > Prościej poproszę wink Co to jest direct debit?
            >
            > no placisz karta, dajesz pozwolenie zeby okreslone pieniadze z twojego konta by
            > ly przelane na zapalenie okreslonych rachunkow
            Polecenie przelewu
    • muchy_w_nosie Re: O netlixie łopatą 16.02.18, 14:29
      U mnie nie działał, nie chcialo mi się oprogramowanie zainstalować, mąż dopiero zgrał instalkę na pena i z palucha odpalił na smart box. Ładnie się zalogowałam, utworzyłam profil i oglądam.
      Ja mam stary tv i dokupiliśmy smart box, kilka stów kosztuje.
      • afro.ninja Re: O netlixie łopatą 16.02.18, 15:02
        Ja mam z 2014 Smartv, to działa od razu. Netflixa uwielbiam za filmy dokumentalne i seriale dokumentalne, fabularne też są super. Ogólnie, fajna sprawa,
    • majenkir Re: O netlixie łopatą 16.02.18, 14:42
      Najpierw wez sobie miesiac za darmo. Wystarczy sie zarejestrowac.
      • leyre2 Re: O netlixie łopatą 16.02.18, 15:06
        chyba standardowo jest miesiac za darmo ale zeby korzystac trzeba sie zarejestrowac i podac dane konta.
    • afro.ninja Re: O netlixie łopatą 16.02.18, 14:59
      Mega łatwo się zapisać, wystarczy kredytowa karta i mail. Pierwszy miesiąc za darmo.
    • mama_i_zona Re: O netlixie łopatą 16.02.18, 17:29
      1. Filmy masz i z lektorem i z napisami (wybierasz opcję).
      2. Rezygnujesz w każdej chwili.
      3. Opłata za pomocą karty lub pay pal.
      4. Wystarczy dostęp do neta. Ja mam jedno na lapku, jedno na tablecie, przez konsolę trzecie i na smarttv czwarte.
      • mamablue Re: O netlixie łopatą 16.02.18, 17:38
        Ok. Ale muszę zarejetrować się na tym urządzeniu, na którym będę oglądać czy na dowolnym, a potem mam jakiś hasłowy dostęp? Ile tego pracujący człowiek może obejrzeć w tygodniu? I czy są tam treści potencjalnie groźne dla dzieci / da się je zblokować?
        • arwena_11 Re: O netlixie łopatą 16.02.18, 17:43
          Rejestrujesz się na maila. Potem się na każdym urządzeniu logujesz na tego maila.
          w sensie
          login - to mail, który podałas przy rejestracji
          hasło - sama ustalasz.

Jak bierzesz opcję, gdzie moze więcej osób w tym samym czasie oglądać na różnych urządzeniach - to masz tam taką opcję - dodaj osoby.
        • jak_matrioszka Re: O netlixie łopatą 16.02.18, 17:43
          Masz haslo, mozesz sie logowac na dowolnym urzadzeniu i w nieomal dowolnym miejscu swiata. Wlasnie za to uwielbiam Netflixa na wakacjach smile
          Tresci potencjalnie grozne tak jak w TV, mozliwosci blokowania nie znam.
        • kotomama Re: O netlixie łopatą 16.02.18, 17:45
          " I czy są tam treści potencjalnie groźne dla dzieci"
          To nie katecheza.
          • mamablue Re: O netlixie łopatą 16.02.18, 17:51
            kotomama napisał(a):
            > To nie katecheza.

Ale na telewizorze, jak se kupimy, dostęp za pomocą pilota, nie? A z tym dzieciaki dadzą radę.
            To wiesz czy nie o tej blokadzie?
            • kotomama Re: O netlixie łopatą 16.02.18, 17:55
              W sumie to nie wiemsmile
              Jest dostepny osobny uzytkownik kids wiec pewnie uzytkownikow osob doroslych mozna jakos zakodować.
        • zabanowanaa Re: O netlixie łopatą 16.02.18, 17:52
          Każdemu domownikowi możesz założyć osobny profil i zaznaczasz czy to profil dorosłego czy dziecka. Dzieci mają dostęp do filmów i seriali dla dzieci.
          • mamablue Re: O netlixie łopatą 16.02.18, 17:54
            Dzięki za konkret.
            • leyre2 Re: O netlixie łopatą 16.02.18, 18:10
              Sporo pozycji mozesz sciagnac i ogladac offline np na laptopie czy telefonie.
              Ja juz wszystkie ciekawe obejrzalam (duzo tego nie bylo) a z nowych nic mnie nie interesuje. Glownie dzieci ogladaja u mnie.
    • maurra Netflix a dostęp do internetu 16.02.18, 18:00
      czy do Netflixa trzeba mieć stałe łącze internetowe? Mam internet z Plusa z miesięcznym limitem bodaj 34 GB, czy w takiej sytuacji jest sens go brać czy wyczerpię limit po jednym serialu obejrzanym w 3 dni?
      • leyre2 Re: Netflix a dostęp do internetu 16.02.18, 18:11
        napisalam wyzej, mozesz download i obejrzec kiedy chcesz off-line
        • jan.kran Re: Netflix a dostęp do internetu 16.02.18, 18:43
          W menu na Netflix jest opcja parental controls. Możesz wybrać wiek od jakiego blokujesz.My mamy opcję na cztery urządzenia ,ajfon, ajped i laptop,TV nie mamy.Rejestracja jest prosta jak budowa cepa, nie potrzebowałam niczego oprócz karty bankowej.Miesiąc za darmo , jak nie zrezygnujesz przedłużają automatycznie.Rezygnacja w każdej chwili.Ja i syn mamy Netflix w Oslo ,córka w Berlinie ten sam abonament ,ja płacę w Norwegii.W każdym kraju jest nieco inny repertuar i wersje językowe.Ja mam głownie angielską i norweską,inne języki też ale córka ma z kolei inny zestaw językowy .Możesz
          ładować filmy i serie.Repertuar moim zdaniem bardzo bogaty, sporo rzeczy do których nie zajrzę i wiele interesujących.Oprócz seriali dużo dokumentacji z wielu dziedzin i filmów w tym nowe i sprzed kilkudziesięciu lat.
      • arwena_11 Re: Netflix a dostęp do internetu 16.02.18, 18:14
        Stałe łącze. A w Plusie to nie masz tak, że jak jesteś w zasięgu LTE to nie tracisz limitu?
      • stillgrey Re: Netflix a dostęp do internetu 17.02.18, 20:53
        Jeśli chcesz ogladac w dobrej jakosci to 3-7GB na godzinę pobiera, w sredniej jakosci do 0,7GB, w niskiej się nie oplaca, bo jakosc tragiczna, ale pobiera wtedy 0,3Gb.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka