Dodaj do ulubionych

Dobry odplamiacz

18.02.18, 16:08
Kobiety kochane mam prośbę. Podrzuci któraś dobry i łatwy w stosowaniu odplamiacz? Chodzi mi o takie coś co wleję razem z żelem do prania albo np. jakąś kapsułkę do bębna włożę i zadziała.
Problem polega na tym, że często plamy mi się obawiają po praniu. Wcześniej oglądam koszulki i dupa, nie widzę. A potem biorę do prasowania... i plama jak byk. No to potrzebuję czegoś co zadziała nawet jak ja tej cholernej plamy nie widzę
Obserwuj wątek
    • jeste_m_sobie Re: Dobry odplamiacz 18.02.18, 16:21
      Wypróbuj Oxy z Biedronki w proszku (nie w płynie). Dosypujesz do proszku do prania. Ja niedawno kupiłam i na razie jestem zadowolona. Jeśli Ci się nie sprawdzi, nie będziesz przynajmniej zbyt wiele stratna.
      • paskudek1 Re: Dobry odplamiacz 18.02.18, 16:32
        A ten oxy można dodać do żelu do prania? Od wielu lat nie używam proszków tylko żel. Ale dzięki za sugestię 😀
      • qwirkle Re: Dobry odplamiacz 18.02.18, 17:07
        Szczególnie skuteczny jest ten fioletowy
    • misoune Re: Dobry odplamiacz 18.02.18, 16:26
      Nie rozumiem, że nie widzisz plam. Zapal lepsze światło w pralni zatem.
      Na świeżą, czyli nie zapraną plamę, zadziała nawet najtańszy odplamiacz.
      Wystarczy na te 15 minut przed praniem polać.
      • paskudek1 Re: Dobry odplamiacz 18.02.18, 16:31
        1. Nie mam pralni tylko łazienkę
        2. Mocniejszego światła w niej nie włączę
        3. Tak, czasami wiem że mąż poplamił koszulkę a mimo to jak przed praniem sprawdzam to kurcze nie widzę plamy
        4. Potrzebuję czegoś co dodam tuż przed praniem no zazwyczaj włączam je rano przed pracą i nie mam czasu czekać 15 minut.
        • butch_cassidy Re: Dobry odplamiacz 18.02.18, 17:57
          Wiesz co, ja też jestem leniwa w kwestii plam i oglądanie każdego ciucha przed wrzuceniem do pralki to nie dla mnie. Też od lat szukam odplamiacza, który by się sprawdzał na zasadzie dodawania do prania. I nie znalazłam. Wychodzi na to że coś za coś, albo się bujasz z tymi ciuchami, albo czasem coś w praniu nie zejdzie i trudno. Bo większość schodzi, nawet vanishem w żelu, no ale nie wszystkie.
          • kondolyza Re: Dobry odplamiacz 18.02.18, 18:01
            dla mnie najlepiej dziala ludwik, zdarza mi sie tak jak Wam ze nie widze plamy, trudno-gdy zauwazammpo praniu od razu na plame leje ludwik do mycia naczyn i do kosza na pranie
    • berdebul Re: Dobry odplamiacz 18.02.18, 16:33
      Może to plamy z płynu do płukania (jeżeli koncentrat kapie na ubrania w bębnie)?

Używam mydełka frosch, albo oxy (proszek jest lepszy).
    • princesswhitewolf Re: Dobry odplamiacz 18.02.18, 17:34
      na czyms bialym i bezowym- chlor.

na kolorowym... no zalezy z czego ta plama bo inne rzeczy sie wywabia czyms innym
      • martaesz Re: Dobry odplamiacz 18.02.18, 18:40
        A chlor na białym może zażółcić .
      • sandrasj Re: Dobry odplamiacz 18.02.18, 19:15
        Plamy o których wiem zalewam zielonym W5 (lidl) w żelu (dla mnie the best) a na te o których nie wiem, do proszku czy płynu dosypuje miarke odplamiacza fioletowego z Lidla (cleeffect? Jakoś tak)
        Ten zestaw działa rewelacyjnie, na tyle że moj dwulatek jezdzacy tylko sam nie ma ani jednego poplamionego na stale ubrania.
        • sandrasj Re: Dobry odplamiacz 18.02.18, 19:15
          *jedzący
        • paskudek1 Re: Dobry odplamiacz 18.02.18, 21:40
          Dzięki za podpowiedź. Ja co prawda dwulatka nie mam ale też natrafiam na plamy 😀

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka