Dodaj do ulubionych

Fenomen Stokke

23.02.18, 11:01
Od razu zaznaczam, ze nie zamierzam nikogo kto posiada/posiadal taki wozek obrazic, ale zastanawiam sie nad fenomenem tych wozkow. Dziwne to, kanciaste, w jednym z modeli gondola i spacerowka mocowane sa na czyms w rodzaju palaka. Robilam dwa razy podchody do tego wozka i nic a nic mi sie w nim nie podobalo.
Mamy Emmaljunge i ona wydaje mi sie najlepsza sposrod wozkow
Obserwuj wątek
    • wilowka Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 11:13
      Czy to w Stokke dziecko w spacerówce kiedy leży to ma nogi w górze?
      • ichi51e Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 11:22
        Jesli chodzi ci o to ze to typ kubelkowy to tak. Sporo teraz takich jest dzieci to albo kochaja albo nienawidza.
        A w temacie watku imho kto kocha emme nie zrozumie kochajacego stokke
        • yva-na Re: Fenomen Stokke 03.04.19, 21:59
          Mam emmę i stokke z tymi wszystkimi cudownymi dodatkami. Kocham oba i nie wyobrażam sobie, że musiałabym miedzy nimi wybierać...
          Teraz szukam trzeciego dla ponad dwuletniego dziecka. Baby Jogger? który, citi mini gt? elite? summit? może valko snap 4?
          Ktoś pomoże?
          • finaejeri Re: Fenomen Stokke 03.04.19, 22:50
            Ja mam valco snap i jezeli chodzi o wielkosc, to bedzie dobry i dla trzylatka
            Uzywamy drugi rok i wlasnie kombinuje zeby zmienicwink wykonanie takie sobie, wyglada jakby byl uzywany przez piate dziecko co najmniej. Wypranie siedziska przekracza moje mozliwosci, jest naprawde skomplikowane (albo ze mna jesf cos nie tak). Jezeli sie zdecydujesz to kupuj ciemny, bo granatowe i czarne kepiej sie starzeja.

Ma tez plusy. Jest lekki naprawde i lekko, dobrze sie prowadzi.

A kto ma stokke scoop? Czy nadaje sie dla trzylatka? Jakis maly mi sie wydaje ten wozek🤔
            • yva-na Re: Fenomen Stokke 03.04.19, 23:11
              Dzięki za odpowiedź. Oglądałam w sklepie, podobał mi się, sprzedawca chwalił joggera gt. W emmie tapicerka to bajka...
              Mam stokke xplory, w nim standardowa dwulatka już się ledwo mieści a podobno scoot jest mniejszy i mnej wygodny...
              • finaejeri Re: Fenomen Stokke 03.04.19, 23:49
                Mniejszy i mniej wygodny? ze rak powiem😉 to konczy moje rozwazania na ren temat.
          • sfornarina Re: Fenomen Stokke 04.04.19, 08:25
            Mam joggera city i jest super do biegania.
            Jeśli chodzi o wygodę dziecka, moje młode dużo bardziej lubi bugaboo, bo może usiaść prosto. W joggerze zawsze jest lekko odchylone do tyłu.
            Jogger łatwo się składa, ale jest bardzo ciężki.

Uwielbiam joggera i nie zamieniłabym na nic, ale uczciwie mówiac ma on swoje wady.
    • wilowka Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 11:22
      Emmaljunge wózek 5,5 tysiąca,
      do tego osłonka na nóżki 340 zł,
      adapter do fotelika (+290zł)
      parasolka do wózka (+210zł)
      dostawka dla starszaka (+370zł)
      folia p/deszczowa (+250zł)
      torba boczna (+380zł)
      torba pielęgnacyjna (+460zł)
      adapter GO Double (+290zł)
      zestaw pościelowy (+460zł)
      śpiworek do gondoli (+580zł)
      folia na wózek 250... FOLIA NA WÓZEK??? NASA certyfikuje czy jak? big_grin Chroni przed opadem promieniotwórczym? big_grin
      • ichi51e Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 11:23
        A stokke ile? Emmy sa nie do zdarcia znam takie ktore woza juz 5 dziecko i wygladaja jak w dniu kupienia (rownie brzydkie) stokke jest plastikowe i zuzycie jednak widac
        • leni6 Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 11:25
          Rozwazalam emme, ale właśnie wyglądu nie mogłam przełknąć smile
          • niu13 Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 11:28
            Teutonia forever!!
            • lea.letizia Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 11:32
              Zajrzalam z ciekawosci, podoba mi sie model Elegance smile
            • jolie Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 12:19
              Zgadzam się, Teutonia to jest to.
          • lea.letizia Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 11:31
            To pokazuje jak rozne sa gusta, mnie sie wlasnie podobaja takie klasyczne wozki, a jaki Ty mialas? smile
            • leni6 Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 11:39
              Hartan gts.
              • lea.letizia Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 11:41
                O Hartanach tez myslalam, w kazdym razie na wypadek blizniat to byl nasz wybor nr 1 smile
            • banksia Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 11:57
              Ale o co chodzi z tym wygladem?
              Wybierajac wozek patrzylam na:
              - wielofunkcyjnosc (gondola+spacerowka+fotelik)
              - czy lyknie kazdy teren (najtrudniejsze okazaly sie krawezniki podczas pobytu w ojczyznie)
              - ile towaru mozna przewiezc poza dzieckiem
              - czy jest stabilny i sie nie giba
              - cene

Dizajn byl istotny o tyle, by nie bylo pilkarzykow albo rozowych kwiatkow. Kolorystyka niebrudzaco-neutralna.

Chodzi o lans?
              • lea.letizia Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 12:02
                O funkcjonalnosc oraz o to aby nam sie podobal, a jak widac gusta sa rozne
              • leni6 Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 13:44
                O lans nie chodzi, mi się podoba wygląd zdecydowanej większości wózków (byle nie byly kubelkowe) ale emma akurat nie. I skoro znalazłam inny, który spełniał moje wymagania i mi się podobał to wzięłam inny.
          • ichi51e Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 11:41
            Ja tez. Dzisiaj bralabym zwlasCza zgnilozielony mi sie podoba widzialam go na zywo piekny jest zdjecie nie oddaje uroku
        • ichi51e Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 12:15
          Dodam jeszcze ze emma jako jeden z niewielu wozkow ma moskitiere wbudowana na stale
        • disco-ball Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 13:44
          Mam emme, kocham nas życie. Dostałam używkę 6letnia, korzystam od prawie 5 lat. Wymieniłam tylko opony/koła bo akurat była okazja, a nasze były już zjechane. Liczę na to, ze pojeździ w niej jeszcze jedno dziecko, a potem oddam komuś na dobicie.
        • afro.ninja Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 16:56
          Emmy są do zdarcia jak najbardziej. Miałam pożyczony, zajezdzony na maksa, musialam oddac, nie nadawał się nawet na krótki spacer.
      • lea.letizia Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 11:29
        Cenowo akurat ta sama polka co Stokke smile, u nas Emma bedzie wozic juz drugie dziecko, a planach jest i trzecie, wiec sie jakos zamortyzuje smile. Poscieli do wozka nie kupowalam, zakochalam sie w spiworku Elodie smile
        • arwena_11 Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 11:35
          Moja Emma przeżyła 7 dzieci i mimo iż stuknęło jej 17 lat - miała tylko dwa razy wymieniane koła. Będzie w niej jeździć kolejne dziecko od lata.
          • lea.letizia Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 11:40
            Mojej stuknelo 2 lata, wyglada jak nowa, czyli nawet po naszym baby nr3, jeszcze komus posluzy smile
            • arwena_11 Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 12:11
              Spokojnie - te wózki są niezniszczalne smile. Jak kupowałam w 2000 roku - to królowały bebe comforty, inglesiny i peg-perego.
              Emmaljunga była w porównaniu z nimi duża i jako jedyna miała rozkładaną spacerówkę na płasko.
              W spacerówce moja córka spała do prawie 3 lat.
              Pamiętam jak koleżanka się w lutym martwiła, że jeszcze zimno - a jej dziecko już się nie mieści w gondoli. Jej córeczka mając w grudniu 5 miesięcy była mniejsza od mojego syna, który miał wtedy 1,5 miesiąca. Ale ona była wcześniakiem. W lutym też była od niego mniejsza, a do wózka mieściła się na styk. Mój syn miał jeszcze sporo luzu.
              • afro.ninja Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 17:05
                Mam emmaljunge, ale miałam tez pożyczona, którą jeździła dwójka dzieci . Totalnie zniszczony wózek. Także jak najbardziej mizna teb wózek zniszyc. Facet w sklepie opowiadal, ze laska kupiła używana emme i juz na wstępie wymiana opon- 800 złotych.
                • disco-ball Re: Fenomen Stokke 03.04.19, 22:51
                  Nie wiem, gdzie te opony wymieniali. Wymieniałam ostatnio jedna i zaplacilam 40zl
              • afro.ninja Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 17:06
                Z ta spacerowka rozkladana na płasko to trudno mi uwierzyć, nie ma takich modeli.
                • arwena_11 Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 17:49
                  Nie wiem jak teraz, ale wtedy ten klasyczny - miał.
                  • afro.ninja Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 18:02
                    Ja mam wlasnie ten klasyczny i nie jest to wozek rozkladany na plasko, jesli chodzi o spacerowke. A mechanizm w tych wozkach, zwlaszcza klasycznych jest niezmienny.
                    • arwena_11 Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 18:20
                      Tam, jeżeli się nie mylę - to różnica w poziomie była ok 2-3 cm. Dla mnie to było na płasko - zwłaszcza, że miałam używać dla półroczniaka.
                      Wszystkie inne wózki, które wtedy porównywałam - miały ok 10 cm od poziomu, w najniższym położeniu.
          • disco-ball Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 13:45
            smile u mnie 11letnia
        • czarneoczy Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 15:02
          spokojnie smile ja kupiłam emmę city jako używkę 3letnią prawie 8 lat temu (młoda była wożoną bryką nawet jak miała 3 lata - z babcią na zakupy), teraz jeździ w nim 3 dziecko, a i 4 pojeździ spokojnie... są nie do zdarcia skurczybyki....
      • aamarzena Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 11:50
        Folia jest w standardzie w wyposażeniu wózka nie trzeba dokupowac. Parasolke można kupić no name i da się zamocować, jak masz śpiworek to osłona na nogi zbyteczna. Pościel do wózka? Na co to komu?
        Stokke zresztą to ta sama polka cenowa.
        • ichi51e Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 12:14
          Stokke xplory - 3999 (spacerowka z opcja polozenia na plasko)
          Wkladka do siedziska 249
          Gondola 799
          Spiworek puchowy 699
          Adaptery multi 179
          Zestaw tapicerki 799
          Torba pielegnacyjna 540
          Torba podrozna 509
          Wysciolka z owcy 950
          Spiworek polarowy 350
          Spiworek z nogawkami 450
          Zestaw tapicerki zimowej 1160 (przecenione obecnie na 816)
          Summer kit 579
          Parasolka 179
          Uchwyt 70
          • sanrio Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 13:49
            😂😂😂 wyściółka z owcy i zimowy zestaw za tysiaka. Biere!
            • ichi51e Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 13:56
              Wiadomo zimowa tapicerka to podstawa. www.stokke.com/POL/pl-pl/akcesoria/3804.html
            • thank_you Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 14:43
              Wiesz jak słodko wyglądał bobo na tym futrzaku? Przy czym ja zainwestowałam w owce spod Tater. wink))
              Spał tez na owcy. No!
            • pani_libusza Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 16:08
              Można się śmiać z wyściółki z owcy ale.... od razu zaznaczam ze sama nie mam (niestety) koleżanka ma i jest absolutnie rewelacyjna, cieplutka milusia i ogólnie super nie mówiąc już o tym ze bobo wyglada przeuroczo i na nadciągające mrozy w sam raz, dla mnie za drogo ale jak kogoś stać to czemu nie.
              • thank_you Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 18:01
                Wyściółka z owcy jest idealna nie tylko na mrozy. wink
      • princesswhitewolf Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 13:37
        wilowka ale zapewniam ze sa ludzie dla ktorych nie sa to zawrotne sumy. To wozek wlasnie dla teh grupy spoleczniej. Sa i drozsze
      • milka_milka Re: Fenomen Stokke 03.04.19, 22:59
        Mam emmaljungę sprzed 19 lat, woziła czworo dzieci (po kolei), wygląda i działa doskonale. Nic nie skrzypi, nic się nie urwało, pokrowce wystarczyło wyprać i już.
    • banksia Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 11:41
      tyle siana to wydaje sie na wozek, jesli planuje sie piatke dzieci, prawda?

moje pierwsze i ostatnie jezdzi w chicco, o zgrozo uzywanym (przez jednego malucha). nawet nie wiem, co sasiedzi mysla. Patologia na grubo, co? big_grin
      • ichi51e Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 11:42
        Chyba zwariowalas big_grin te wozki w wiekszosc tyle czasu nie przezyja. Kupujesz na jedno dziecko a potem opychasz za 50% i potem kupujesz uzywke ktora masz na czysto bo ja tez sprzedasz.
        • afro.ninja Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 18:07
          Mam dwunastoletnie graco, jezdzilo nim troje dzieci. Graco za 300 zlotych i moze nim jezdzic jeszcze piatka. wszystko zalezy od eksploatacji.
      • lea.letizia Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 11:44
        Dlaczego? Jak planowaliscie 1, to rzeczywiscie rozsadniej bylo kupic uzywany. My mielismy (i mamy) w planach 3 i po tym o napisala Arwena, to mysle ze nasze ostatie dziecko moze nie byc ostatnim uzytkownikiem wozka smile
        • aamarzena Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 11:54
          Spokojnie. Mają Emma dwójkę woziłam i w świetnym stanie ja odsprzedalam. Na pewno jeszcze ze 2 czy 3 dzieci da radę wozić. Także myślę, że jeszcze swoją emmaljunga po dzieciach bez problemu sprzedasz/przekazesz dalej.
    • jeszcze_blizniaki Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 11:48
      Tylko Emma, ale nie do sklepu, nie mieści się😁
      Emma super na spacery, na śnieg itd. A w bagażniku wolę jakiś mniejszy.
      Ale te stokke to porażka jak dla mnie, kosmiczny wygląd, ale wygody zero, oglądałam. Podjechać tym na krawężnik, niewykonalne bez gimnastyki
    • nightdream Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 12:05
      Tez nie rozumiem tego fenomenu. Ale myślałam ze jestem generalnie dziwna wózkowo bo moim numerem jeden jest niezmiennie od 4 lat baby jogger ❤️ Kocham ten wózek mimo ze nie biegam 😂 żadne wertepy czy schody nie są mi groźne, w porywach dwoje dzieci nim przewożę a jeszcze i zakupy włażą. Aż mi smutno czasem ze młodsza córka odmawia wozkowania i na wiosnę pewnie będziemy chodzic, woooooolno ale chodzic...
      • grey_delphinum Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 12:16
        Ja w ogóle nie rozumiem fenomenu tych bardzo drogich wózków. Naprawdę było.mnie stać i na emme i inne wynalazki, ale po obejrzeniu fefnastu różnych modeli zdecydowałam się na jakis no name polskiego producenta - mocny, stabilny, wygodny (piszę o gondoli), bardzo tani. Radził sobie z każdym.podlozem. Wozil dwoje dzieci,.potem.oddalam w dobre ręce i woził kolejną dwójkę (nie wiem co było z nim dalej). Spacerowkę przy drugim.dzieclu tez mialam tanią I byłam.bardzo zadowolona.
        • anka_z_lasu Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 14:53
          O, to tak jak ja. Nawet pojeździłam po sklepie Emmą i Stokke, ale skoro nie widziałam różnicy w lekkości prowadzenia wózka, to uznałam, że nie ma sensu płacić więcej.
      • sfornarina Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 16:07
        Ja kochałam bugaboo póki nie dotknęłam baby joggerawink Toż to jest rakieta, nie wózek, coś cudownego!
    • aerra Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 12:12
      hehe, ja nie na czasie jestem, musiałam wygogglać i jedno i drugie big_grin
      Ale i tak ani jedno ani drugie mi się nie podoba, ja z chustowych jestem i jeśli się zdecydujemy na kolejne dziecko, to też w chuście będzie, nie wiem czy w wózek w ogóle kupimy. Osobiście przy młodym wózka użyłam może ze 3 razy, ale mąż jak wychodził to w chuście się bał, więc te kilkanaście razy - jak szedł z młodym gdzieś sam, to wózek był w użyciu (bo jak szliśmy razem, to ja młodego w chustę wink ). Słabo jak na kasę, którą za niego daliśmy wink
      • leni6 Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 13:52
        Ja myślałem długo że u nas wózek bez sensu był kupiony, ale niania z małym w wózku chodziła, a potem okazał się najlepszym środkiem transportu dla 2,5 latka do przedszkola zimą. Ja też trochę wózka poużywałam będąc w drugiej ciazy. A jak będzie z młodszym to się okaże.
        • aerra Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 18:23
          Ja nie miałam niani, a jak młody już umiał chodzić, to chodził na własnych nogach, tylko na dalsze wycieczki go się w chustę, już na plecach, wsadzało.
    • muchy_w_nosie Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 12:25
      Każdy wózek ze spacerowką kubelkową był dla mnie nie do zaakceptowania, ja używalam wozka do 4 roku syna, praktycznie brałam go na każdy wyjazd czy to po zakupy czy na wypoczynek. Jak chodzilam z dzieckiem na spacery to po 4-5h, syn sobie wtedy spał, oglądał a nawrt czasami i szedł.
    • aguar Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 12:27
      W czasach kiedy interesowałam się wózkami Stokke i Mutsy4Rider to były najwyższe wózki, jakie znalazłam, w sensie poziomu, na którym leży dziecko, nie tylko rączki. I to dla mamy 180+ z nadwyrężonym kręgosłupem jest cenne! Więcej przewag nad innymi wózkami nie dostrzegłam. (Ja miałam Mutsy).
    • heca7 Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 13:09
      Nie załapałam się na stokke wink Ale od zawsze miała alergię na te wielkie karoce typu Emmeljunga itd. Miałam najpierw jakiś limitowany model graco na pompowanych kołach, który szedł ze Stanów ze dwa miesiące a potem klasyczny Mutsy. Uważam, że każdy kupuje swojemu dziecku to co mu się podoba.
    • thank_you Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 14:40
      A ja miałam Stokke i byłam zadowolona, szczególnie, ze te 6 lat temu nie był to najpopularniejszy wózek.
      Teraz wzięłabym Joolza.

Mnie sie Emmy nie podobają i inne wózki tego typu, bleh.

Jak widac - każdy wózek znajdzie swojego amatora.
    • beataj1 Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 15:49
      Stokke mi sie zawsze wydawały takie rozchwiane - mimo, że wiem że to tylko odczucie.
      Podobają mi się wózki Mima, ale moim zdaniem to wózki kompletnie bez sensu: małe, ciasne i chyba niespecjalnie wygodne. Bardziej dla lanserki.
      Nigdy nie zrozumiałam fenomenu wózków Orbit - wydają mi sie potwornie kanciaste.
      Sama mam trójkołowca na wielkich kołach, który wszędzie wjedzie i nic mu nie straszne - ma siedzisko rozkładane na płasko i jest bardzo wygodny - choć niemożliwie ciężki. W uzupełnieniu mam Bugaboo Cameleon - mój syn lubi kubełkowe siedzisko - dobrze się sprawdza w mieście.
      A za chwilę będę kupować typową podwieźdupkę - albo Yezz albo Maclarena (tego najlżejszego).
    • kornelia_sowa Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 16:19
      Wizualnie z tych dwóch mi bardziej podoba się stokke akurat.
      Pierwsze dziecko jeżdziło w wózku nie wiem jakiej firmy, tzn nie pamiętam. Na pewno tanim.

Drugie- stać nas było i na stokke i na emmaljunge ale miałam jakieś przeczucia, zeby nie kupować 3w 1.

Głęboki kupiliśmy z drugiej ręki za 700 zł, znanej marki wózkowej i to najgorzej wydane 700 zł w życiu. Córa okropnie ulewała, w wózku głębokim darła się nieprzecietnie, bo przy ulewaniu ta pozycja nie jest komfortowa.

Jej i nasz komfort życia poprawił sie dopiero gdy usiadła i wtedy wózek cieszył sie już aprobata młodej pani. Kupiliśmy mclaren xlr i bardzo jestem zadowolona.

Przy obojgu wózek spacerowy był uzywany do 2 r.ż. Potem przesiedli się na własne nogi albo biegówkę.
    • mamma_2012 Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 18:10
      A ja nigdy nie zrozumiem fenomenu fascynacji wózkami😃 Pierwszy kupiłam, bo był ładny, modny i ponoć mercedes wśród wózków (miał „klimę” 😂😂😂), ale to były czas przed erą internetu i żadnych innych kryteriów nie miałam, drugi, bo siostra zrobiła research, więc kupiłam taki sam tylko w innym kolorze.
      • arwena_11 Re: Fenomen Stokke 23.02.18, 18:18
        Ja wybierałam wózek przed erą internetu - rok 2000. Wiedziałam że dziecko będzie duże - więc szukałam wózka, którego gondola spokojnie starczy na ok pół roku. Do tego koleżanki rodziły wcześniej i miałam szansę prowadzić ich wózki ( bebe comfort, bebecar i peg perego ). Wózek miał się fajnie prowadzić, mieć duże koła i głęboką dużą gondolę. Po wielu przymiarkach trafiłam w jednym sklepie na Emmaljungę - to było to ( o tego miał w środku materiał w misie -na zewnątrz granatowo zielona kratka ). Pokochałam ten wózek od razu smile.
      • finaejeri Re: Fenomen Stokke 03.04.19, 22:56
        Co to za wozek?😊

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka