Dodaj do ulubionych

Ematki z Trójmiasta

13.03.18, 20:54
Niebawem ruszam do Trójmiasta na weekend z mężem i osobistą młodzieżą. Doradzcie pls co warto zobaczyć w tak krótkim czasie, jeszcze zimą, z prawie 8-latkiem i prawie 16-latkiem. Starszy lubi bardzo historię, młody aquaparki ale interesuje go w sumie wszystko smile Wszelkie rady mile widziane i z góry za nie dziękuję. Aha, baza wypadowa będzie w Sopocie.
Obserwuj wątek
    • 18lipcowa3 Re: Ematki z Trójmiasta 13.03.18, 21:37
      Dla wielbiciela historii Muzeum II Wojny światowej albo Westerplatte
      dla fana basenów Aquapark Sopot, bo do Redy za daleko jak tylko na weekend
      dla młodszego to Centrum Hewelianum albo Eksperyment w Gdyni- z Sopotu masz mega blisko
      plaża, Stare Miasto w Gdansku
      Jak chcesz dobrze zjeść to Billy's American restaurant ( w Gdansku nad Motławą, albo Sopot ale mieli zamknąc ), albo San Marco na Długiej, Thai Thai w głównym , no dużo tego mogę polecić
      • 18lipcowa3 Re: Ematki z Trójmiasta 13.03.18, 21:39
        No i jak wielbiciel historii to może Muzeum Stutthof to tylko ok godzine z Gdanska w strone Elbląga
        Zobacz Muzeum Sztutowo
      • bergamotka77 Re: Ematki z Trójmiasta 13.03.18, 21:40
        Dzięki lipcowa smile
        • 18lipcowa3 Re: Ematki z Trójmiasta 13.03.18, 21:58
          a gdzie nocujecie jesli mozna wiedziec?
          • bergamotka77 Re: Ematki z Trójmiasta 13.03.18, 22:18
            Mój mąż ma służbowe mieszkanie blisko Monciaka zaraz ustaje na jakiej ulicy dokładnie.
            • 18lipcowa3 Re: Ematki z Trójmiasta 13.03.18, 22:22
              A to spoko. Myślałam że jakis hotel.
      • ingaki Re: Ematki z Trójmiasta 13.03.18, 22:36
        Nawet jak na weekend to kolejka do Redy z sopotu to rzut beretem a aqua park ten w Sopocie to basenik w porównaniu z tym z Redy. Polecam te w Redzie dzieci szalały my też
        • bergamotka77 Re: Ematki z Trójmiasta 13.03.18, 22:42
          Dzięki bo weekend pierwszy od lat ale nie ostatni więc wszelkie propopropo miłe widziane wink
    • phantomka Re: Ematki z Trójmiasta 13.03.18, 21:38
      Na pewno Experyment w Gdyni, możecie spojrzeć na ofertę Hewelianum. Aquaparki mamy 2 w Sopocie i nowy w Redzie - gdzie jest tunel z rekinami, jako główna atrakcja.
      • bergamotka77 Re: Ematki z Trójmiasta 13.03.18, 21:50
        Super na pewno odwiedzimy dzięki. Cieszę się bo dawno (kilka lat) nie byłam nie polskim morzem, zwłaszcza poza sezonem letnim. Ja jestem fanka morza. Nad morzem z założenia jestem szczęśliwa. Myślimy by tam kupić mieszkanie choć ceny sopockie nie ustępują warszawskim wink
        • paniusiapobuleczki Re: Ematki z Trójmiasta 14.03.18, 07:35
          To idź na spacer plaża do Gdyni i wróć kolejka albo do Brzezna i wróć piechotą. A już na pewno do Orłowa. Z klifu jest teraz kilka fajnych widoków, szczególnie że drzewa sa bez liści.
    • rannala Re: Ematki z Trójmiasta 13.03.18, 21:53
      Muzeum Marynarki Wojennej w Gdyni
      Muzeum Emigracji w Gdyni
      Okręt wojenny Błyskawica w Gdyni
    • esme83 Re: Ematki z Trójmiasta 13.03.18, 22:01
      W Gdyni jest Muzeum Marynarki Wojennej, jeśli syn lubi takie klimaty, "Blyskawica" (ale nie jestem pewna, czy teraz jest dostepna do zwiedzania) i Oceanarium. W Gdańsku ciekawe jest też muzeum w tzw. Pałacu Opatów w Oliwie - sam park w Oliwie wg mnie zima tez jest ciekawy. Ja też bardzo lubie Orlowo niezależnie od pory roku, ale mam sentyment, bo tam chodziłam do szkoły smile

A, w Gdyni w Centrum Gemini (na Skwerze Kosciuszki) jest fajna czekoladziarnia. Z gastronomii ja lubię jeszcze pączkarnię na rogu Skweru i Świętojańskiej i quasi-hiszpańską knajpkę Tapas Barcelona.
      • esme83 Re: Ematki z Trójmiasta 13.03.18, 22:04
        A, jesli tez z mezem to w Gdyni mozna sie napic piwa w Degustatorni, niedaleko urzędu miasta.
        • bergamotka77 Re: Ematki z Trójmiasta 13.03.18, 22:18
          Super dzięki wam wszystkim.
      • bergamotka77 Re: Ematki z Trójmiasta 13.03.18, 22:20
        Dzięki bo mam czekoladoholikow i fanów kuchni śródziemnomorskiej na pokładzie wink
        • 18lipcowa3 Re: Ematki z Trójmiasta 13.03.18, 22:23
          La cucina albo San Marco w Gdańsku
          • 18lipcowa3 Re: Ematki z Trójmiasta 13.03.18, 22:24
            Tapas de rucola w Sopocie. Koniecznie z gruszkówką
      • ingaki Re: Ematki z Trójmiasta 13.03.18, 23:16
        Jak już byście byli w Oliwie, to warto wejść na Pachołek-wieża widokowa w środku Oliwskiego lasu, piekne widoki, ale to może nie na weekend, raczej przy okazji dłużego pobytu.
    • fifiriffi Re: Ematki z Trójmiasta 13.03.18, 22:28
      w ten weekend jest w Gdyni Półmaraton, więc bedzie z lekka "miasto zakorkowane " tongue_out
      • 18lipcowa3 Re: Ematki z Trójmiasta 14.03.18, 08:45
        Wspolczuje mieszkancom i turystom. Znowu chore fanaberie.
    • mdro Re: Ematki z Trójmiasta 13.03.18, 22:34
      Jeśli będzie pogoda, to polecam twierdze Wisłoujście. Dla miłośnika historii jak znalazł, a i młodszy się nie wynudzi, no i odwiedzających za wielu nie ma. Stutthof to raczej nie z dziećmi i trudno potraktować jako rozrywkę...
      • bablara Re: Ematki z Trójmiasta 13.03.18, 23:05
        mdro napisała:

> Jeśli będzie pogoda, to polecam twierdze Wisłoujście. Dla miłośnika historii ja
        > k znalazł, a i młodszy się nie wynudzi, no i odwiedzających za wielu nie ma. St
        > utthof to raczej nie z dziećmi i trudno potraktować jako rozrywkę...
        >

Do tego dodałabym jeszcze ECS , Górę Gradową , Muzeum Morskie z wystawą interaktywną dla dzieci, Sołdek, grodzisko w Sopocie. smile
      • 18lipcowa3 Re: Ematki z Trójmiasta 14.03.18, 08:48
        z nastoletnim fanem historii Stutthof nie?? ? bez zartów.
    • sacea Re: Ematki z Trójmiasta 13.03.18, 23:14
      W Sopocie bar Przystań, dzieciaki uwielbiają, przy plazy, pyszne zupa rybna, sernik, halibut, dorsz, zawsze tam wpadamy jak jesteśmy w Trojmiescie, do Redy nie jest daleko, rekiny mozna koło szatni tez zobaczyć, a jak zapomnisz stroju to dehcatlon obok😀, w godzinach poźniejszych, po 22.00 w aquaparku przyciemniają niektóre rejony i wtedy wysyp obsciskujacych sie par.
    • anette444 Re: Ematki z Trójmiasta 14.03.18, 07:09
      Europejskie Centrum Solidarności - wspaniałe. Na terenie Stoczni Gdańskiej, naprawdę warto.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka