21mada 16.03.18, 20:26 Jakie spódnice nosicie? I jakie bluzki do nich? Szukam inspiracji, a stylizacje w sklepach inernetowych wyglądają tak: Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwoniaw Re: Spódnice 16.03.18, 20:31 a stylizacje w sklepach itnernetowych wyglądają No nie, na wysokich i szczupłych modelkach to już wygląda wystarczająco tragicznie, kogo ma to zachęcić do zakupu? Chyba że to taka stratega wprawiania klientek w dobry humor: każda, bez względu na urodę, rozmiar i stan szafy MUSI, po prostu musi nabrać przekonania, że świetnie wygląda, nawet jeśli ubierze się w losowo wyciągnięte po ciemku z szafy części garderoby Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Spódnice 16.03.18, 20:35 Najlepiej wyglądam w ołówkowych, do kolana albo przed. Odpowiedz Link Zgłoś
arabelax Re: Spódnice 16.03.18, 20:36 Z jakiego sklepu ten sweter niebieski? Podoba mi się Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Spódnice 16.03.18, 20:38 Najczęściej proste ołówkowe do żakietów/marynarek. Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Spódnice 16.03.18, 20:38 Dawaj jeszcze! Szczególnie ta ostatnia wymiata Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Spódnice 16.03.18, 20:45 Ta ostatnia wygląda, jakby ktoś siedział w łóżku w samych gaciach i zmuszony otworzyć listonoszowi pospiesznie owinął się kocem Tezę zdają się potwierdzać gołe nogi plus nieco kuriozalne papucie Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Spódnice 16.03.18, 21:08 Czyli nie tylko ja miałam takie skojarzenia Odpowiedz Link Zgłoś
wiosennaburza1 Re: Spódnice 16.03.18, 22:02 ożesz... a mnie się tylko ta ostatnia spodobała najlepiej wyglądam w mini, bo mam prześwietne nogi. niestety, wiek nie licuje.... noszę ołówki przed kolano, albo tuż za. i takie spódnice nadają mi niepotrzebnej nobliwości. albo cyganki do ziemi, ale to już bardziej w lato. Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: Spódnice 16.03.18, 22:10 Ołówki nadają ci nobliwości?! Zazdroszczę... ;p Odpowiedz Link Zgłoś
89mumin Re: Spódnice 16.03.18, 20:44 Stylizację z pierwszego zdjęcia widuję bardzo często ostatnio. Ja noszę fason podobny do drugiego zdjęcia, ale trochę krótszą (tak trochę za kolano najczęściej), bardzo często z podobnym swetrem. Zdjęć ze stron sklepów nie mam, bo spódnice chyba wszystkie kupiłam w lumpach. Ołówkowych nie lubię, nie da się w tym wsiąść do tramwaju Czasem noszę rozkloszowane i krótkie (do połowy uda), takie dla nastolatek chyba, bo do nich mi pasują buty sportowe. Mam też kilka spódnic maxi )do kostek) takich plisowanych, ale o szerszych plisach niż na pierwszym zdjęciu, noszę do nich wyłącznie obcisłe bluzki z dekoltem na plecach. Nic innego mi nie pasuje. No i wtedy buty na obcasach, więc stylizacja rzadko u mnie spotykana. Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Spódnice 16.03.18, 21:10 Noszę ale też najczęściej kupione w lumpach Generalnie, mam wrażenie, że fajna spódnica to bardzo rzadka zdobycz, może nawet najtrudniejsza do upolowania. Ołówkowych nie cierpię, lubię do pół łydki, zwiewne ale bez żadnych falban i plis. Takie do martensów, sandałków czy sportowego obuwia, żeby nie wymagały obcasów. Odpowiedz Link Zgłoś
89mumin Re: Spódnice 16.03.18, 21:17 Taka? -collegian.com/wp-content/uploads/2014/08/sartorialist.jpg Uwielbiam te stylizację tak btw i mam podobną spódnicę Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Spódnice 16.03.18, 21:30 Coś takiego, mogłaby być ciut dłuższa i w bardzo drobne kwiatuszki Odpowiedz Link Zgłoś
kira02 Re: Spódnice 17.03.18, 19:29 Cale lato tak chodze, mam 3spodnice w tym fasonie Odpowiedz Link Zgłoś
misoune Re: Spódnice 16.03.18, 20:59 Kupiłam pierwszy typ, szarą i czekam.... Może zostawię, może oddam Odpowiedz Link Zgłoś
wisniowy_sad Re: Spódnice 16.03.18, 21:21 Od dawna mówiłam, że Zary itp. (bo stamtąd pewnie pochodzą zdjęcia) to straszny koszmar. Wróciłam właśnie z jednej z mniej znanych sieciówek, gdzie obkupiłam się na cały sezon. Z radością zarejestrowałam, że wracają nadruki w drobne kwiatki. I dobrze, bo dość miałam już tych ogromnych, babcinych kwiatuchów na wszystkich kieckach. Co do spódnic - poluję na nie przeważnie w secondhandach, chociaż Next, Top Secret i Reserved mają ostatnio całkiem sensowne i tam też je kupuję. Jakie bluzki? Z falbankami na rękawach, z wiązaniem pod szyją, z "perełkami", koronkowe itp. Chociaż zwykłą czarno-białą też potrafię założyć. U młodzieży nieźle się też sprawdzają ramoneski i bomberki. Odpowiedz Link Zgłoś
1maja1 Re: Spódnice 18.03.18, 09:35 Tez nie rozumiem zachwytow Zara, omijam ten sklep z daleka. A co do spodnic w drobne kwiatki to takie cos jest u mnie top must have, tylko ta cena.. www.johnlewis.com/gerard-darel-aura-floral-skirt/p3479411?colour=Multi#media-overlay_show Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Spódnice 16.03.18, 21:06 www.pakamera.pl/tabanna-0_s12173325.htm www.facebook.com/pg/handmade.tabanna/photos/?ref=page_internal Odpowiedz Link Zgłoś
anagat1 Re: Spódnice 16.03.18, 21:53 OMG.. straszne te stylizacje. Ja uwielbiam sukienki dzianinowe do kolan.. rozne, luzne, bardziej dopasowane, odcinane pod biustem i odcinane w talii.. Nie bardzo umiem dopasowac bluzki do spodniczek.. Mam jedna spodnice do kolan ozdobna w A.. ubieram do niej dopasowana gore- top plus sweterek czarny. Druga spodnica czarna w A .. podobnie. Troche jak pensjonarka, ale mi pasuje. Musze w pracy byc ubrana elegancko, ale wygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wisniowy_sad Re: Spódnice 16.03.18, 22:03 Anagat, dokładnie taką spódnicę jak ta pierwsza mam w szafie. Ostatnią plisowaną też mam, tylko że ciemnozieloną - bardzo modna w tym sezonie. Odpowiedz Link Zgłoś
anagat1 Re: Spódnice 16.03.18, 23:22 ja wlasnie lubie takie w A , jak ta ostatnia.. jak ktos ma namiary na dokladnie taka, to bardzo poprosze.. bo albo widze przykrotkie, albo za bardzo baloniaste plisowki.. Pierwsza sliczna, ale na wezsze biodra niz moje Poza tym wszystkie 3 stylizacje bardzo mi sie podobaja Odpowiedz Link Zgłoś
89mumin Re: Spódnice 17.03.18, 21:21 anagat1 napisała: > Pierwsza sliczna, ale na wezsze biodra niz moje Poza tym wszystk > ie 3 stylizacje bardzo mi sie podobaja Nie wiem jakie masz biodra, ale na tej dziewczynie ta spódnica wygląda wg. mnie słabo. Jak dla mnie w wąskich spódnicach znacznie lepiej wyglądają kobiety z wyraźnie zaznaczonymi biodrami, na tych dziewczynach spódnice ołówkowe nie bardzo mi się podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Spódnice 17.03.18, 00:35 Śliczne stylizacje: kobiece, eleganckie. Które? Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: Spódnice 16.03.18, 22:29 Stylizacja nr 1- jeste wampirem, nr 2- jeste dziewoja ludowa, nr 3 - jeste mnichem buddyjskim. Odpowiedz Link Zgłoś
werdipurke Re: Spódnice 16.03.18, 22:37 lubie i noszę tulipany, ołowki i bombki. do nich zazwyczaj jakas bluzka t-shirtowa w kroju z jakims fajnym motywem lub gladka i żakiet czasem zakladam tez bluzki zapinane jedwabne, w olowki wsuwam przod bluzki Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Spódnice 16.03.18, 22:43 1 rozlazła wiocha 2 pseudo folk -wiocha 3 koc a'la z etiopskiej lepianki, tudzież " ukradłam kocyk psu z posłania" do tego klapuszki z kontenera pomocy dla powodzian Odpowiedz Link Zgłoś
89mumin Re: Spódnice 16.03.18, 23:22 Pogrzebałam jeszcze w swoich inspiracjach, znalazłam głównie na lato, wyszło na to, że inspiruję się głównie stylem ulicznym Kate Bosworth: MINI: 2.bp.blogspot.com/-u2IZW8Q4tCM/TeII6JlkptI/AAAAAAAAA3Y/2BPP3udHaw8/s1600/kate_10+%252817%2529.jpg 4.bp.blogspot.com/-AW73Q-egwLw/TeIODoJdnOI/AAAAAAAAA4Y/PNzWI9-GlZo/s1600/kate_10+%25287%2529.jpg MIDI 3.bp.blogspot.com/-jw-bxLQPGpA/TeHrQxkAL0I/AAAAAAAAA1o/JlTlOth1Fhw/s1600/kate_08.jpg www.bakimlikadin.net/wp-content/uploads/2015/03/etek-2015-11.jpg MAXI thecargo.files.wordpress.com/2010/09/streethearts2.jpg (tak się nie noszę, ale muszę zacząć ) www.lefashion.com/2017/02/the-perfect-valentines-date-outfit-no.html (tak noszę, ale tylko bluzka + spódnica, reszta nie z mojej bajki) Odpowiedz Link Zgłoś
lillaj Re: Spódnice 16.03.18, 23:40 89mumin napisała: > Pogrzebałam jeszcze w swoich inspiracjach, znalazłam głównie na lato, wyszło na > to, że inspiruję się głównie stylem ulicznym Kate Bosworth Ja też lubię jak Kate Bosworth, zwłaszcza midi. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Spódnice 09.03.22, 16:53 I team Bosworth, choć mini nie noszę. Za to uwielbiam takie botki. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Spódnice 16.03.18, 23:41 Prawie nie chodzę w spódnicach. Ale ze 4 w szafie mam, i jak będzie cieplej, to będą nosić. Pokochałam tego typu: www.olika.com.pl/product-pol-6625-Czarna-rozkloszowana-skorkowa-spodnica-za-kolano.html , i w ogóle rozkloszowane midi, art-madam.pl/spodnice/spodnica-kolo-midi,267525,555 ale mnie pogrubiają. Mam jedną, i wiosną zamierzam ją zakłądać, mimo wszystko. I lubię takie trapezowe, przed kolano jak pierwsza z lewej. modnapora.pl/wp-content/uploads/2017/02/Sp%C3%B3dniczka-trapezowa.jpg Najkorzystniej jednak wyglądam ołówkach i tzw tulipan . modnapora.pl/wp-content/uploads/2017/02/Sp%C3%B3dnica-tulipan.jpg Jeśli mam swobodną górę to ołówkowa jest ok, a nawet dzianinowa ołówkowa przejdzie. www.mohito.com/pl/pl/sm685-99x/elegant-pencil-skirt?gclid=EAIaIQobChMIrMv6i_Tx2QIVBM-yCh0dgAGPEAQYBSABEgKD2vD_BwE Ale jak gora przy ciele, to spódnica może być ołówkowa ale musi być luźniejsza, czyli korzystniej wypada tzw tulipan. Odpowiedz Link Zgłoś
domowapani Re: Spódnice 16.03.18, 23:46 Noszę spódnice pasujące do mojej figury i do reszty stroju. Najczęściej trapezowe mini, potem olowkowe, latem maksi, z lejacych tkanin, rzadko rozkloszowane. Solejki nie dla mnie, choć bardzo mi się podobają . Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Spódnice 16.03.18, 23:46 Od dobrych kilku lat nie mam ani jednej spodnicy Odpowiedz Link Zgłoś
aj.riszka Re: Spódnice 17.03.18, 00:26 Najczęściej ołówkowa, prosta do kolan, lub w kolano. Wolę zdecydowanie sukienki. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Spódnice 17.03.18, 00:52 matko bosko, dlaczego wkleilas jakies babciowe spodnice? Odpowiedz Link Zgłoś
leyre2 Re: Spódnice 17.03.18, 08:09 nosze spodnice, mam ich dosc sporo w szafie w roznych fasonach, z roznych matrialow ale zadna nie przypimna tych zalinkowanych, to sa fatalne stylizacje poprostu, a te spodnice tez nieciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Spódnice 17.03.18, 09:13 Noszę głównie ołówkowe spódnice, z dzianiny są najwygodniejsze. Do kolan lub tuż przed. Latem rozkloszowane, dłuższe lub krótsze, do tego bluzki, topy, sweterki przy ciele, lub bluzki koszulowe, ale przynajmniej lekko taliowane. Fatalnie wyglądam w kroju oversize, psuje mi proporcje, muszę mieć nawet w dużym swetrze zaznaczone wcięcie w pasie. Bluzki pudełkowe przerabiam. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Spódnice 17.03.18, 19:58 Noszę spódnice zawsze, minimum do połowy łydki, rozszerzane do dołu. Coś w tym rodzaju: Im dłuższe i szersze, tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Spódnice 17.03.18, 20:54 Unikam, raczej nie noszę, nie lubię, uważam, że nie mam figury do spódnic. Kocham spodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dagusia333 Re: Spódnice 17.03.18, 21:13 Spódnic nie noszę, mam w szafie jedną (na dodatek ostatnio przyciasną) na jakieś okazje, gdy nie wypada iść w spodniach.Nie lubię też sukienek, noszę głównie bluzki/sweterki i spodnie, czasem tuniki.Gdy byłam w liceum, sporo lat temu nosiłam takie zamaszyste, teraz nie mam okazji by takie nosić, ale lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Spódnice 10.03.22, 09:11 Jeśli już noszę spódnice to coś w tym stylu. Ale częściej sukienki. Odpowiedz Link Zgłoś