lewababa 17.03.18, 07:58 wreszcie chcę spróbować zrobić, bo jadłam niedawno i mega smaczne to było tylko podpowiedźcie proszę czy zalewam je mleczkiem kokosowym takim gestym z puszki czy po prostu mlekiem kokosowym ? bo mam zagwozdkę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anika772 Re: nasiona chia pudding? 17.03.18, 08:02 Chyba wszystko jedno, byle miały czas spęcznieć. Ja robię ze zwykłym jogurtem naturalnym (plus jakieś dowolne dodatki); wsypuję chia, mieszam, wstawiam do lodówki, rano pakuję do torby. Odpowiedz Link Zgłoś
maderka Re: nasiona chia pudding? 17.03.18, 13:01 Ja daję w równych proporcjach mleko kokosowe i zwykłe, łyżkę syropu z agawy i łyżkę ekstraktu waniliowego.Do tego 3 łyżki chia i zamieszać.Po kilku minutach znowu zamieszać i odstawiam na noc do lodówki.Nam super smakuje z malinami,ale w sumie wszystkie owoce pasują Odpowiedz Link Zgłoś
larrisa Re: nasiona chia pudding? 17.03.18, 13:03 Zwykłym mlekiem kokosowym z kartonu. Odpowiedz Link Zgłoś
lewababa Re: nasiona chia pudding? 17.03.18, 22:00 już zrobiłam i zjadłam ja zmieszałam mleczko kokosowe z puszki z kokosowym z kartonu dodałam miód a na górę mus z mango wyszlo pyszne choć moje chłopaki bez entuzjazmu... pewnie jutro zjem ich porcje Odpowiedz Link Zgłoś
lewababa Re: nasiona chia pudding? 18.03.18, 08:14 można dla smaku-ja po to głownie to robię (lubię je do musli śniadaniowego dodać ,czy też do koktajli) a ponadto mają sporo właściwości odżywczych ot i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: nasiona chia pudding? 18.03.18, 09:25 Podobno zawiera omega3 ale ja jestem sceptyczna wobec przyswajalnosci tego skladnika z produktiow pochodzenia roslinnego... Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: nasiona chia pudding? 18.03.18, 10:01 Powszechnie wiadomo ze najlepiej sie przyswaja ze smalcu Odpowiedz Link Zgłoś
lewababa Re: nasiona chia pudding? 18.03.18, 19:54 ojej, ja też nie traktuję tego jako wyroczni.. skoro mi smakuje to jem a skoro "podobno" ma jakieś właściwości odżywcze to dlaczego nie skorzystać z tego przy okazji? Odpowiedz Link Zgłoś