Dodaj do ulubionych

Kaja Godek w radzie nadzorczej

26.03.18, 06:26
A myślałby kto, że to taka skromna bojowniczka społeczna smile O kompetencjach pani Godek na ww stanowisko chyba nie ma co wspominać. No ok, w przeciwieństwie do Misiewicza jakieś studia skończyła (anglistykę) smile

wyborcza.pl/7,75398,23190426,kaja-godek-w-radzie-nadzorczej-warszawskich-zakladow-mechanicznych.html#Z_BoxGWImg
Obserwuj wątek
    • araceli Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 08:00
      Ręce opadają...
      • vasaria Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 09:02
        Już nawet komentować mi się nie chce. Wszelkie granicy żenady zostały przekroczone uncertain.
        O. Właśnie, a gdzie nasze pis trolle ? Chętnie poczytam wytłumaczenie tej kuriozalnej sytuacji.
    • szarsz Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 08:18
      Dali jej robotę, żeby uciszyc. A ona 'nienarodzone dzieci' za 30 srebrnikow sprzedała.

• joa66 Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 08:25
        Myślisz? Zobaczymy.
      • paszczakowna1 Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 08:35
        Ona tę robotę ma od grudnia 2015. Co jak dla mnie sugeruje silnie, że przynajmniej jakaś frakcja w PiS ma wpływ na jej poczynania.
      • dyzurny_troll_forum Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 09:51
        szarsz napisała:

> Dali jej robotę, żeby uciszyc. A ona 'nienarodzone dzieci' za 30 srebrnikow spr
        > zedała.

Przecież ona tam pracuje od grudnia '15!
        • szarsz Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 11:35
          Masz rację. I dlatego zastanawiam się, dlaczego właśnie dziś? I jeszcze ta fotka z faszystami, też dziś?
          • dyzurny_troll_forum Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 11:54
            szarsz napisała:

> Masz rację. I dlatego zastanawiam się, dlaczego właśnie dziś? I jeszcze ta fotk
            > a z faszystami, też dziś?

Ponieważ w niedzielę w obozie "podłej zmiany" nastąpiła zmiana narracji. Od niedzieli PiS broni kompromisu aborcyjnego jak niepodległości (czy też konstytucji wink ). Jarosław przeliczył zyski i straty po piątkowych ekscesach. A elektorat będący "za życiem" i tak na nich zagłosuje! Bo na kogo ma zagłosować?

I może w związku ze zmianą narracji postanowiono rzucić Kaję lwom na pożarcie....

Widać, już nie będzie potrzebna...
    • anorektycznazdzira Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 08:27
      Rzygać się chce.
    • spanish_fly Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 08:47
      Zaczynam się zastanawiać czy ona w ogóle naprawdę ma to dziecko z ZD. Widział ją ktoś kiedyś z tym dzieckiem?
      • anorektycznazdzira Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 08:50
        ja nie, też się zastanawiam
      • madami Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 08:50
        Prawdopodobnie opiekuje się nim armia opiekunek wink
        • claudel6 Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 10:56
          za pieniądze podatnika. co oczywiście byłoby ok, gdyby mamusia pracowała, a nie od wielu lat wyłącznie lobbowała w sprawie odebrania praw 50% tych podatników.
      • alpepe Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 09:05
        Kiedyś, dawno temu, słuchałam katolickiego radia M, to takie w województwie śląskim i był reportaż o jakiejś matce dziecka z ZD, nie wiem, czy nie z nią. Pamiętam, jak tamta kobiecina bredziła, że Bóg, że dar i takie tam, jakoś trzeba racjonalizować, by nie zwariować. Ale tu widać, robi to samo, co poseł Jaki, ma w dupie własne narodzone dziecko, ktoś się nim opiekuje, ale na pewno nie ona.
      • asia-loi Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 11:14
        spanish_fly napisała:

> Zaczynam się zastanawiać czy ona w ogóle naprawdę ma to dziecko z ZD.
        Widział ją ktoś kiedyś z tym dzieckiem?

https://wf3.xcdn.pl/files/15/11/10/165953_F7W5_DSC_35862_83.jpg
        • dyzurny_troll_forum Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 11:19
          asia-loi napisała:

> > Zaczynam się zastanawiać czy ona w ogóle naprawdę ma to dziecko z ZD.
          > Widział ją ktoś kiedyś z tym dzieckiem?

Tak na okładkach gadzinówek typu Gość Niedzielny....
          • asia-loi Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 11:32
            dyzurny_troll_forum napisała:

> asia-loi napisała:
            Widział ją ktoś kiedyś z tym dzieckiem?

Ja tego nie napisałam, ja to zacytowałam.
            >
            > Tak na okładkach gadzinówek typu Gość Niedzielny....

Ja tylko wkleiłam zdjęcie. Uważasz, że to nie jest jej dziecko? W necie jest dużo jej zdjęć z tym dzieckiem.
            • aankaa Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 22:29
              nie da się ukryć, że jej
              zbyt podobni są
    • madami Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 08:49
      No mówiłam, że została ona wystawiona do ujadania o aborcji w zamian za korzyści...
    • pani-noc [...] 26.03.18, 08:54
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • szarsz Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 08:56
        Prawda? Widziałam ją kiedyś w akcji z Morozowskim i myślałam sobie, że ona nie może być prawdziwa, że to niemożliwe. No i jak widać, nie jest prawdziwa.
    • rysiowa85 Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 09:14
      opłacili sobie zadymiarę.
      Gdyby nie pieniążki od PISu w postraci stanowiska w radzie, to ta pani cały dzień by sie opiekowała dzeickiem, wieczorami dorabiałą przekładami i żyła na granicy ubóstwa , wykończona psychicznie i fizycznie. Innym matkom które pis zamierza przymusic do rodzenia niepełnosprawnych/obłożnie chorych też planuje dawać po posadce??? Raczej zrobic z nich niewolnice
      • pani-noc Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 09:19
        > wieczorami dorabiałą przekładami i żyła na granicy ubóstwa

A gdzie tam. Dostawałaby jałmużnę wysokosci 1400 zł i nie wolnoby jej było zrobić ani jednego przekladu, bo inaczej straciłaby pieniądze.

Jakoś mnie przestaje dziwic, że pani walczy o zakaz aborcji, a nie o godne życie dla matek dzieci niepełnosprawnych: wyższe zasiłki, urlopy wytchnieniowe, możliwość dorabiania do zasiłku itd. Jako płatny troll żyje jak pączek w maśle.
        • 1elka26 Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 09:40
          Brr - jednak mentalnośc lewacka jest przerażająca. Wszedzie widzicie pieniądze, kasę. Cgociaz dlaczego dziwię się? - przecież niektórzy potrafią nawet na cmentarzu albo przy śmietniku załatwiać interesy. Dla tzw. "obronców demorkacji" liczy sie tylko i wyłącznie kasa i stołek.
          Aha, żeby była jasność. Nie twierdzę, że wszyscy przedstawiciele szeroko pojetego obozu rządzącego to aniołki - wszedzie są szuje, ale takiego natężenia cwaniactwa i pazerności jak w środowisku "obrońców demokracji" nie ma nigdzie.
          QED.
          • iwles Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 09:45

> Brr - jednak mentalnośc lewacka jest przerażająca. Wszedzie widzicie pieniądze,
            > kasę. Cgociaz dlaczego dziwię się?

masz dzieci?
            dasz radę wychowywać je bez pieniędzy ?
            • 1elka26 Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 12:47
              Wyobraż sobie, że mam. I wyobraź sobie, że wiem co to jest opieka nad osobą ciężką chorą. I wiem, że są do tego potrzebne pieniądze, ale też poczucie godności.
              • iwles Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 12:56

No to wiesz, że za darmo potrzebnych leków nie dostaniesz.

Zresztą - kto to mówi o godności (w sensie brania kasy). Już ktoś tu wypunktował, jak bardzo "honorowi" jesteście przy rozdzielaniu nieswojej kasy dla siebie.
              • chocolatemonster Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 14:07
                Elka a czemu nie odpowiesz na pytanie Unaragazzabionda?
              • pani-noc Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 14:20
                Godnością zaplacisz za jedzenie czy zajęcia rehabilitacyjne?

Jak na twoją godność wpływa fakt, że zasiłek miesięczny na chore dziecko to niezmiennie od wielu lat 153 zł, a premier Szydło lekką ręką rozdaje swoim ludziom premie 60-80 000 zł.

Czy ktokolwiek poza znajomymi członkow rzadu może się w tym kraju poczuć godnie?
                • 1elka26 Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 15:06
                  pani-noc napisał(a):

>
                  > Czy ktokolwiek poza znajomymi członkow rzadu może się w tym kraju poczuć godnie
                  > ?

Oczywiście, i to tysiące osób, należą do nich wszystkie te osoby które za czasów poprzedniej koalicji otrzymały setki milionów złotych.
                  Ciekawe czy znowu moj post zostanie wycięty. Tak bardzo wstydzicie się tego co wyprawiała Platforma? Słusznie:

https://images84.fotosik.pl/1026/bea9700aa1b9f783med.jpg

Ja rozumiem, że aktualne instrukcje mówią - walić w PIS, nieważne czy z sensem czy nie, ale walić. Tylko , że jak mówi klasyk: "znaj proporcje, mociumpanie".

• mdro Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 16:49
                    Już się pytałam - ile z tego wzięli ministrowie? Odpowiesz, płatny trollu od wklejania klamliwych propagandowych wrzutek? A może chociaż odpowiesz, ile ogółem wyniosły nagrody w ministerstwach za rządów Szydło?
                    • 1elka26 Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 18:47
                      No tak najważniejsze, że tutaj wzieli ministrowie i po kilkadziesiąt tysięcy na twarz. Nie to co ministrowie poprzedniego, pożal się Panie Boże, rzadu - oni nic nie wzieli. Oni tylko wydali kilkaset milionów na kupienie poparcie ministerialnych urzędników oraz ich rodzin. W końcu nie po to za czasów Tuska rozbudowywano administrację opłacaną z budżetu, żeby nie mieć z tego korzyści.
                      Ale o tym cicho sza i na ucho, a najlepiej na cmentarzu lub przy śmietniku czyż nie tak płatny trollu od wrzutek propagandowych?
                      Aha - ciekawe to twój prowadzacy nie wie jeszcze ile wynoszą nagrody w ministerstwach teraz? No i ja nie wiem - ale wiem, że gdyby były to byście rozdmuchali taka informację do granic możliwosci. Podobnie jak z płatnościami kartami kredytowymi w MON, tylko że trzeba było wyciszyć powyższą kwestię, gdyż okazało się za czasów Siemoniaka wydawano podobne sumy posługując się kartami kredytowymi.
                      Co do kłamstwa - to nikt nie dorówna lewackiej elicie wychowanej na szczytnych wzorcach internacjonalistycznych.
                      • mdro Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 19:07
                        Nie umiesz, polskojęzyczny trollu, sam znaleźć informacji? No to podpowiem rząd wielkości - np. 160 mln to nagrody dla urzędników ministerialnych od początku kadencji do - uwaga - sierpnia 2017. Umiesz porównać z przytoczonymi przez siebie liczbami, dotyczącymi ośmiu lat rządów PO? Czy dalej będziesz łgać jak w tym wpisie wyżej?

I ponawiam pytanie - jakie nagrody dostali ministrowie rządów PO? Bo np. biednemu Gowinowi nie starczało do pierwszego...
                      • unaragazza.bionda Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 22:16
                        Elka, odpowiedz na moje pytanie, grzecznie proszę smile
              • dyzurny_troll_forum Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 14:37
                1elka26 napisał(a):

> Wyobraż sobie, że mam. I wyobraź sobie, że wiem co to jest opieka nad osobą cię
                > żką chorą. I wiem, że są do tego potrzebne pieniądze, ale też poczucie godności

Jak się robi potrawkę z poczucia godności? Smaczna jest!?

A tak na poważnie myślisz, że poczucie godności się buduje poprzez przymus rodzenia wszystkiego co żyje?
              • semihora Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 15:03
                1elka26 napisał(a):

> Wyobraż sobie, że mam. I wyobraź sobie, że wiem co to jest opieka nad osobą cię
                > żką chorą. I wiem, że są do tego potrzebne pieniądze, ale też poczucie godności
                > .

Tyle kłamstw, a tylko trzy zdania. W piekle zacierają ręce.
                • 1elka26 Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 15:10
                  semihora napisała:

> 1elka26 napisał(a):
                  >
                  > > Wyobraż sobie, że mam. I wyobraź sobie, że wiem co to jest opieka nad oso
                  > bą cię
                  > > żką chorą. I wiem, że są do tego potrzebne pieniądze, ale też poczucie go
                  > dności
                  > > .
                  >
                  > Tyle kłamstw, a tylko trzy zdania. W piekle zacierają ręce.
                  >
                  >
                  A na jakiej podstawie twierdzisz, że są to kłamstwa? Bieda z tymi lemingami - może warto przestać wymyślać te wszystkie brednie? Ale pewnie inaczej nie potraficie funkcjonować. W końcu lata pozostawania w oparach propagandy mediów gazetopodobnych przynosi takie a nie inne efekty.
                  Współczuję.
                • dyzurny_troll_forum Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 15:20
                  semihora napisała:

Elka będzie miała premiowe miejsce w pikle, zaraz obok kotła ojca Tadeusza!
                • minor.revisions Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 15:34

Nie nie, ona nie napisała ani jednego kłamstwa! Ona nie mówi, że wie. Ona mówi "wyobraź sobie, że wiem". Wyobrazić sobie możesz smile No, to wyobraź sobie, że ona wie, choć tak naprawdę nie wie. Spryciula big_grin
              • minor.revisions Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 15:32
                Opowiedz nam więcej, jak godnością opłacasz niezbędne dla tej osoby wydatki.
              • morekac Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 17:01
                Poczucie godności to jakaś nowa waluta? Jak bitcoin czy coś w tym stylu?
                Jak się robi jedzenie z poczucia godności? Czynszu też poczuciem godności nie zapłacisz, nie zapłacisz zdrowemu dziecku za zajęcia czy ubrania, a choremu za rehabilitację czy chociażby za godniejsze życie.
                To poczucie godności to ma być waluta stosowana przez rodziców ciężko chorych dzieci czy może uważacie, że za to swoje poczucie godności kupicie sobie miejsce w niebie? Wy macie czuć się godnie czy matka cierpiącego dziecka w beznadziejnym stanie? A może samo dziecko?
                Wiesz, superdynia też coś bredził, że pieniądze nieważne, ważne jest poczucie godności. A pieniądze matka chorego dziecka może wszak zarobić w czasie wolnym, zostając np. prostytutką. On nie zamierza się poświęcać. Wszystkie teksty obrońców zygot zaczynały i kończyły się na tym, że przecież nie trzeba zachodzić w ciążę, a jak kto jest w ciąży z ciężko uszkodzonym płodem , to znaczy że głupi i nieodpowiedzialny (a może i grzesznik, skoro trafiły mu się jakieś niefartowne chromosomy).
                • szarsz Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 17:12
                  > superdynia też coś bredził, że pieniądze
                  > nieważne, ważne jest poczucie godności

O nie. On twierdził, że matka niepełnosprawnego dziecka powinna zdychać z głodu i przepracowania.
                  • pani-noc Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 17:18
                    Ja w wątku obok dowiedziałam się od pisowskiego trolla, że jestem lewackim pikającym serduszkiem broniącym płodów.
                    Myślicie, że oni są prawdziwi?
                    Może przez przypadek im się tak wszystko w głowach miesza?
                    • morekac Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 20:02
                      Nie? W sumie są najlepszym dowodem na to, że bez elementarnego myślenia i empatii całkiem nieźle można żyć na tym świecie - a jeszcze lepiej na tamtym, gdyż ma się zasługi w niebiesiech - jest przeciwko aborcji, zaś realna pomoc kończy się u nich na modlitwie za zygotki i na adopcji prenatalnej.
                  • morekac Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 19:57
                    A, to się kajam, żem niedokładnie oddała myśl dyniowatego.
                  • taki-sobie-nick Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 22:23
                    szarsz napisała:

> > superdynia też coś bredził, że pieniądze
                    > > nieważne, ważne jest poczucie godności
                    >
                    > O nie. On twierdził, że matka niepełnosprawnego dziecka powinna zdychać z głodu
                    > i przepracowania.

Nie. Twierdził, że matka ma wybór, "może pracować, może się prostytuować".
          • spanish_fly Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 09:48
            Hehehe, te teksty o pieniądzach to musicie jakoś przeformułować, bo w świetle systemu auto-premii Waszego rządu, i to premii w wysokości 60-80 tys., "które im się należały" (Szydło), bo im "nie starczało do pierwszego" (Gowin), wypominanie komukolwiek, że wszędzie widzi pieniądze nie trzyma się kupy, Eluniu.
            • dyzurny_troll_forum Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 09:57
              spanish_fly napisała:

> "które im się należały" (Szydło), bo im "nie starczało do pierwszego" (Gowin),

I jeszcze Bielan "gdyby nie żona nie miałbym co jeść"
            • claudel6 Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 10:57
              auto-premie, w punkt big_grin
            • madami Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 12:43
              Bo pieniądze to im się słusznie należom wink to oczywiste
              • olena.s Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 14:35
                Za cięzką pracę! Się należą!
          • sumire Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 09:58
            "Chociaż dlaczego dziwię się?". I znowu ta składnia cię zawiodła, nic się nie nauczyłoś.
          • pani-noc Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 10:00
            Wasza premier Szydło nie widziała kasy dlatego lekką ręką rozdawala pieniądze podatników tłustym kotom z ministerstw.

Polskie niepełnosprawne dzieci żyja w nędzy, a wasz rząd przyznaje sobie dziesiatki tysięcy zl premii. Zachlannosć waszego rzadu i kosciola jest obrzydliwa.
          • beataj1 Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 12:47
            NALEŻĄ NAM SIĘ!!! Tak to było?
          • anorektycznazdzira Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 18:49
            nie sil się, kompromitacja jest tak uderzająca, że NIC nie możesz zrobić big_grin
            spieprzyliście to
            nie wyłgasz się banałami

czekaj na SMSa z przekazem, przekonująco i tak nie będzie, ale może chociaż będzie spójnie big_grin
    • bistian Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 09:16
      anorektycznazdzira napisała:

> Patrzcie na daty. Dostała prezencik jeszcze w 2015, krótko po zaprzysiężeniu rz
      > ądu Szydło. IMO raczej zrobili deal, żeby odpalała burdel ze swoimi "pomysłami"
      > na ustawy kiedy pisuarowi pasuje.

Ma to sens, co piszesz. To jest jakaś dłuższa akcja. Pamiętam, jak PiS zmieniało swoją oprawę, logo, zaczęli się inaczej ubierać, szefa chować do szafy przed wyborami, wyciszać niektóre sprawy itd. To jest długa i przemyślana akcja, może kieruje tym ten sam człowiek od PR? Trolle też są dwa, może trzy. Nawiedzona Elka i drugi gostek od statystyk. Elka ma kontakt z grupami w KK i obrabia cytaty, ten drugi jest mądry jak but, ale zna układy polityczne i statystyki i robią celowo kipisz. Teraz mają wolne, bo jest pozamiatane, już po akcji. Na trudne pytania nie odpowiadają, np. na moje, gdy się pomylą. smile System, ale co zrobić, gdy się ma taką zgraję, jak politycy z PiS pod sobą? Tylko można to ogarnąć systemem, inaczej by dawno polegli.
      • pani-noc Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 09:22
        Teraz przed czarnym marszem pojawiło się tu więcej płatnych trolli.

Ale to też znak, że dobra zmiana zaczyna chwiać się w posadach, skoro im elki nie wystarczaja.
      • 1elka26 Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 09:34
        bistian napisał:

Teraz mają wolne, bo jest pozamiatane, już po akcji. Na trudne
        > pytania nie odpowiadają, np. na moje, gdy się pomylą. smile System, ale co zrobić
        > , gdy się ma taką zgraję, jak politycy z PiS pod sobą? Tylko można to ogarnąć s
        > ystemem, inaczej by dawno polegli.

to jednak jest najbardziej wesołe forum w całym internecie. Podejrzewam, że nie tylko w polskim ale wręcz światowym.
        Gdyby mozna było zmierzyć ilośc głupoty w 1 megabajcie - to pierwsze miejsce gwarantowane.
        A na jakie to trudne pytania nie odpowiadam? Nie mam czasu siedzieć non stop przed komputerem - niestety nikt mi za to nie płaci.
        I nie mam jak widzisz żadnego wolnego.
        • bistian Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 09:40
          1elka26 napisał(a):

> niestety nikt mi za to nie płaci.

To jest prawda. Kolega też nie dostaje od wierszówki, bo jest na etacie. big_grin
        • unaragazza.bionda Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 09:49
          No na przykład na moje - które chore dziecko wybierasz sobie do urodzenia i wychowania, dla przypomnienia - wątek o czarnym konkursie, tu link do zdjęcia:
          mobile.twitter.com/Boczek227/status/781606405673455620
          No nie daj się dłużej prosić o odpowiedź, choose life, choose your future.
          • chocolatemonster Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 12:27
            Zapomnij,ze odpowie. Toz to nie ma honoru...
          • ras.szamra Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 17:30
            No i Elke znów sploszylaś pytaniem smile
        • dyzurny_troll_forum Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 10:00
          1elka26 napisał(a):

> to jednak jest najbardziej wesołe forum w całym internecie.

szukasz najzabawniejszego forum!? to tylko niezalezna.pl (od rozumu) albo portal zwariowany fronda.pl
          • triss_merigold6 Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 11:10
            Psychiatryk24 też bywa niezły.
        • pani-noc Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 10:03
          > niestety nikt mi za to nie płaci.

Tym gorzej. Ty wypisujesz glupoty za darmo, a Szydło zgarnia olbrzymią premię. Pewnie się smieje z idiotow, ktorzy ją bronia za darmo.
    • ewawzywa07 Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 09:49
      Nie zazdroszczę jej dziecka z Zespołem Downa, nie zazdroszczę jej zasiadania w radzie nadzorczej - mam do niej niewyobrażalną pretensję o zakłamanie, nieludzkie podchodzenie ma kobiet, nienawiść do załego swiata, obłude i wredna osobowość. Tak. Nie chcę , zeby usunęli ten post więc piszę tylko tyle a mam ochote na znacznie więcej!
      Tak kobieta nie ma moralnego ani jakiegokolwiek innego prawa ustawiac życia innych.
      Nie wolno jej decydowac za zycie rodzin, które potencjalnie mają wychowywać dzieci z wadami genetycznymi.
      Nie ma tytułu do wtrącania się w zycie innych, zaglądanie do sypialni i do macic.
      Niech zajmie się swoimi sprawami.
      Niech swoja, niewątpliwie dużą energie, spożytkuje na coś dobrego.
      Niech zrozumie, ze ludzie są dorosli i potrafia za siebie decydować- jeśli daje im się czynne i bierne prawo wyborcze niech da sie równiez możliwość decydowania o swojej rodzinie.
      Jeżeli pani Godek czuje niedosyt wiedzy - niech sie dokształci, poczyta ( zna angielski więc nie będzie z tym problemu).
      W końcu niech ta osoba idzie sobie do diabła- do swojej rady nadzorczej, rodziny, kościoła. I trzyma sie z daleka od polskich kobiet. Wiekszość Polek jej sobie nie zyczy w życiu publicznym.
      • sasha_m Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 19:41
        Podpisuję się pod tym.
        Dodam tylko, że swoją energię powinna spożytkować na walkę o te narodzone, niepełnosprawne dzieci i ich rodziców.
        Albo niech zajmie się wreszcie swoimi dziećmi, bo czasu to dla nich nie ma za wiele. Dziecko z ZD wymaga wiele uwagi i pracy. Na szczęście niedługo zniknie z życia publicznego, to może dzieci zyskają.
    • dyzurny_troll_forum Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 09:55
      marlamar napisała:

> A myślałby kto, że to taka skromna bojowniczka społeczna smile

A wiecie, że również stara faszystka?

https://www.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_F9D2wfzS5veZK2JUqrRXKcoDysIIgtJW.jpg
      • unaragazza.bionda Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 09:57
        Skromna, samanie zgłosiła się do pracy, a tylu chętnych było 😂
      • minor.revisions Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 15:36
        Ponoć są konkretne dowody dotyczące jej pro-ONRowskich sympatii, ale na tym zdjęciu to o ile wiem nie ona.
    • morgen_stern Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 10:30
      A jakie ma znajomości z dawniejszych czasów:

https://www.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_F9D2wfzS5veZK2JUqrRXKcoDysIIgtJW.jpg
      • livia.kalina morgen, najstarszy 26.03.18, 14:31
        To zdjecie a raczej jego podpis to fake.

www.stefczyk.info/wiadomosci/polska/nie-maja-zadnego-honoru-radna-po-klamala,-ze-dzialaczka-pro-life-wykonywala-,22297275034
        Ale to oczywiście prawdziwe:
        https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/27336877_2276082902417695_433997248235690413_n.jpg?_nc_cat=0&oh=38c16e5352c8bdbd9429ed00034a1954&oe=5B3B06A1
        • morgen_stern Re: morgen, najstarszy 26.03.18, 14:43
          A to sorry, dałam się nabrać.
          • livia.kalina Re: morgen, najstarszy 26.03.18, 15:03
            Podejrzewam, że to fake wrzucony przez pisstrolle, żeby zaciemniać całą sytuację i rozmywać fakt, że Godek z narodowcami ma zdjęcie. Jak zwyczajny człowiek ma w te sidła nie wpadać, jak cała armia urzędników nad tym pracuje?
    • claudel6 Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 10:41
      a tu jest artykuł o tym, że te wszystkie ruchy pro-life, niby takie oddolne, lokalne i obywatelskie są filiami fundamentalistycznych organizacji zagranicznych i są przez nich finansowane:
      wyborcza.pl/magazyn/7,124059,23183138,organizacji-antyaborcyjnych-przybywa-w-polsce-i-na-swiecie.html

prawicowcy zarzucają to lewicowym ngosom, a tu, proszę taka piękna ośmiornica big_grin
      • claudel6 Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 11:04
        o sorki, widzę, że już wrzucone
    • stolikowa Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 11:03
      hahaha dlaczego mnie to nie dziwi. PIS-ory dobrały się do koryta. Nie mogę do dzisiaj przeboleć Misiewiczów, Beaty Nowosielskiej od Szyszki, a teraz to nieporozumienie z Godek. Wielu innych siedzi w radach, w zarządach i biorą kasę za swoją niewiedzę. Kolesiostwo, kumoterstwo i nepotyzm! Kiedy ślepy naród przejrzy na oczy, że PIS-ory to polityczna patologia zasłaniająca się chrześcijaństwem? a fuj...na psa urok!
      • dyzurny_troll_forum Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 11:09
        stolikowa napisał(a):

> Kiedy ślepy naród przejrzy na oczy,

Nigdy!
        Naród dostał 500+ i nie przeszkadza mu 50 000+ czy nawet 100 000+ w szeregach władzuni....
      • spanish_fly Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 11:14
        A co się znowu stało z Beatą Nowosielską. Były jakieś kolejne zawirowania jej kariery od powrotu do Ministerstwa?

www.newsweek.pl/polska/polityka/beata-nowosielska-wraca-do-resortu-szyszki-i-awansuje,artykuly,419110,1.html
        portalkomunalny.pl/beata-nowosielska-dyrektorem-generalnym-gdos-366509/
        • stolikowa Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 11:24
          znam tę pożal się boże panią dyrektor...totalne dno, jeśli chodzi o kompetencje i wiedzę. Nie wiem czy odróżnia sosnę od wierzby. Pracowała wcześniej w Biedronce i Selgrosie i jeździła wózkiem widłowym. Wyszczekana, niekulturalna i obrażająca przechodniów na ulicy jeśli mieli inny kolor skóry niż biały. Spiknęła się w Wesołej z żoną Szyszki prosze oto wielka kariera, która się przed nią otworzyła. Jest to dla mnie totalne nieporozumienie. A prawdopodobnie w konkursie brały udział osoby, które miały jakiekolwiek pojęcie o środowisku, ale nie miały szans z osobą bez jakichkolwiek kompetencji. Żałosne!
    • semihora Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 11:08
      Nie jestem zaskoczona.
    • szarsz Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 11:32
      A swoją drogą ciekawe, czy to 'ujawnienie' jest rzeczywiście spontaniczne? Czy jesteśmy rozgrywani, bo pani Godek kogoś wkurzyla, ew. bo ktoś chce ukrecic sprawie aborcji łeb przez tą kompromitacje? Znaleźli kozła ofiarnego?

Zobaczcie, jakie to idelane rozwiązanie. Sprawa zaostrzenia prawa aborxyjnego przestaje istnieć. Kobiety wracają do domów. Kościół się nie wycofał, politycy też, po prostu nie ma chwilowo nikogo, kto by tak usilnie forsował zmiany. Przestajemy mówić o grzechach kościoła.

A w sytuacji kobiet nic się nie zmienia. Dalej aborcji nie zrobią. Klauzula sumienia coraz bogatsza. Kościół wciąż nienasycony. PiS dobry, bo chciał.
      • spanish_fly Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 11:59
        Jeszcze musieliby wycofać wniosek z Trybunału Konstytucyjnego.
        • szarsz Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 12:13
          Niby. Chociaż wystarczy go odłożyć do rozpatrzenia na święty nigdy.
        • pani-noc Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 12:16
          Trybunał uchwali co władzy jest na rękę. I weźmie całą winę na siebie.
          • karme-lowa Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 12:34
            No i gdzie są pistrolle?
      • sasha_m Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 13:45
        szarsz napisała:

> A swoją drogą ciekawe, czy to 'ujawnienie' jest rzeczywiście spontaniczne? Czy
        > jesteśmy rozgrywani, bo pani Godek kogoś wkurzyla, ew. bo ktoś chce ukrecic spr
        > awie aborcji łeb przez tą kompromitacje? Znaleźli kozła ofiarnego?

Niewykluczone, a nawet całkiem prawdopodobne. Ale jakoś wcale mi jej nie jest żal, ani trochę, a nawet przeciwnie. Z jednym nie mogę się zgodzić: to nie my jesteśmy rozgrywani, rozgrywani są zwolennicy zaostrzenia ustawy. To oni będą zawiedzeni, a nawet wściekli, już zresztą są, co widać po komentarzach. Niech sobie demonstrację zorganizują 😂
    • livia.kalina Mam taki wniosek racjonalizatorski 26.03.18, 14:34
      Skoro w tych radach nadzorczych, jak pokazuje pis, może zasiadać byle kto: bez wykształcenia, bez doświadczenia itp to te miejsca powinny być przydzielane co miesiąc w losowaniu obywatelom RP. Jak w totolotku. Żeby każdy mógł sobie chociaż jeden miesiąc dorobić. To byłby program rada nadzorcza+.
      • dyzurny_troll_forum Re: Mam taki wniosek racjonalizatorski 26.03.18, 14:40
        livia.kalina napisała:

> Skoro w tych radach nadzorczych, jak pokazuje pis, może zasiadać byle kto: bez
        > wykształcenia, bez doświadczenia itp to te miejsca powinny być przydzielane co
        > miesiąc w losowaniu obywatelom RP. Jak w totolotku. Żeby każdy mógł sobie choc
        > iaż jeden miesiąc dorobić. To byłby program rada nadzorcza+.

1000/10

Ale zdajesz sobie sprawę, że byłoby to szalenie niesprawiedliwe? Tak bez lizania butów, bez wazeliny, bez chociażby noszenia koszyka za prezesem lub wożenia kota do weta dostać kilkadziesiąt czy kilkaset tysięcy?

Te stanowiska to są nagrody, nagrody za lojalność, poświęcenie i oddanie, a nie jakieś tam Toto Loto.
        • mdro Re: Mam taki wniosek racjonalizatorski 26.03.18, 17:50
          No właśnie, ile taka pani Goss się musiała ziółek i kasztanów energetycznych nawozić, żeby móc przytulić ponad ćwierć miliona, a Livia by tak za nic chciała...
      • maslova Re: Mam taki wniosek racjonalizatorski 26.03.18, 17:57
        > To byłby program rada nadzorcza+.

big_grinbig_grinbig_grin
      • cat4 Re: Mam taki wniosek racjonalizatorski 26.03.18, 18:13
        big_grin
      • claudel6 Re: Mam taki wniosek racjonalizatorski 26.03.18, 19:25
        >To byłby program rada nadzorcza+.

big_grin powiem więcej - ja to nawet mam więcej kompetencji niż Kaja Godek, więc spółka by tak źle na tym nie wyszła big_grin
        • szarsz Re: Mam taki wniosek racjonalizatorski 26.03.18, 21:30
          A potrafisz tak łgać bez zmrużenia powieki? Potrafisz tak przed kamerami robić z ludzi idiotów i nawet się nie zaśmiać?
          Zgodziłabyś się wyjść na kompletną wariatkę dla kasy?
      • claudel6 Re: Mam taki wniosek racjonalizatorski 26.03.18, 19:29
        livia, kradnę określenie smile
    • tanebo2.0 Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 21:05
      A mój temat jak zwykle skasowany... a tu na temat natemat.pl/233929,kaha-godek-opowiada-o-swoim-zatrudnieniu-w-wzm
      • 71tosia Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 21:52
        "Kaja Godek podkreśla, że nie musi znać się na mechanice silników i elementach wtryskowych do silników, żeby zasiadać w radzie nadzorczej WZM." no nie musi chociaz by nie zaszkodzilo. Pytanie pozostaje na czym sie zna? Wiedza o gramatyce angielskiej i głębokie przywiązanie do wartości chrześcijańskich sa potrzebe przy produkcji silnikow? A moze to ze maz pracuje na PW juz jest 'kompetencja'?
        • araceli Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 22:16
          71tosia napisała:
          > "Kaja Godek podkreśla, że nie musi znać się na mechanice silników i elementach
          > wtryskowych do silników, żeby zasiadać w radzie nadzorczej WZM." no nie musi ch
          > ociaz by nie zaszkodzilo. Pytanie pozostaje na czym sie zna? Wiedza o gramatyce
          > angielskiej i głębokie przywiązanie do wartości chrześcijańskich sa potrzebe p
          > rzy produkcji silnikow? A moze to ze maz pracuje na PW juz jest 'kompetencja'?

Napisała "Ja pracowałam w zarządzie Fundacji Pro gdzie zarządzałam w szczytowym okresie grupą 500 ludzi." - tyle, że rady nadzorcze nie zajmują się kierowaniem ludźmi - od tego jest Zarząd i kierownicy.

A już szczególnie urzekło mnie to: "a ostatnio spółka dostała Nagrodę Gospodarczą Prezydenta" big_grin big_grin big_grin

No i dowiedzieliśmy się, że strzeliła sobie kolejnego bejbika - państwo wyżywi, jak gromadkę Elbanowskich.
    • 71tosia Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 26.03.18, 22:02
      natemat.pl/233929,kaha-godek-opowiada-o-swoim-zatrudnieniu-w-wzm
      pani na stanowisko trafiła 2.5 roku temu, z pewnoscia przypadkowa koincydencja z wygrana wyborczą PIS.
    • taniarada Co za bzdety 26.03.18, 22:28
      W 2015 roku już była.I po co to ujadanie.
      • 71tosia Re: Co za bzdety 27.03.18, 01:10
        w 2015 ale po wyborach. Dobrze pamietam ze miotla w spolkach panstwowych ruszyla praktycznie nastepnego dnia po powolaniu rzadu Szydlo?
        • taki-sobie-nick Re: Co za bzdety 27.03.18, 01:12
          71tosia napisała:

> w 2015 ale po wyborach. Dobrze pamietam ze miotla w spolkach panstwowych ruszyl
          > a praktycznie nastepnego dnia po powolaniu rzadu Szydlo?

Tego nie pamiętam, ale odczłowieczającego ględzenia o "sprzątaniu" było mnóstwo.
          • 71tosia Re: Co za bzdety 27.03.18, 01:23
            bo kazda kolejna wladza dokladnie to robi, w wielu spolkach sprzata do sprzataczki.
            • taki-sobie-nick Re: Co za bzdety 27.03.18, 01:27
              71tosia napisała:

> bo kazda kolejna wladza dokladnie to robi, w wielu spolkach sprzata do sprzatac
              > zki.

Nie zauważyłaś przypadkiem, że uważam słowo "sprzątać" w znaczeniu usuwać pracowników za odczłowieczające?
              • 71tosia Re: Co za bzdety 27.03.18, 01:34
                nie ja je wymyslilam, okreslenie chetnie uzywaja i realizuja politycy wszystkich opcji
                • taki-sobie-nick Re: Co za bzdety 27.03.18, 01:45
                  71tosia napisała:

> nie ja je wymyslilam, okresleniA chetnie uzywaja

Określenia chętnie używają, co nie przeszkadza, że Ty nie musisz go używać, prawda? A ja mogę je uważać za odczłowieczające?
            • szarsz Re: Co za bzdety 27.03.18, 06:26
              > kazda kolejna wladza dokladnie to robi

Np. w Janowie każda kolejna władza robiła to samo. Pełna symetria. Myślisz, że ktoś uwierzy w taką bzdurę?
              • 71tosia Re: Co za bzdety 27.03.18, 23:22
                W Janowie i Michalowicach nie ale w KGHM w Orlenie w Ciechu w TVP i setkach innych spolek juz tak. Dlatego napisalam ze za PO bylo to powszechna praktyka ale za PIS to prawdziwa plaga.
                • iwles Re: Co za bzdety 28.03.18, 11:59

prezesa tak, zmieniają, ale nie większość członków rady nadzorczej.
      • morekac Re: Co za bzdety 27.03.18, 07:36
        Została powołana do RN 17 grudnia 2015, jeśli jednak chodzi o kwalifikacje, z pewnością są lepsze niż ma jakiś misiewicz, ale pewnie jednak nie są wystarczające (mam lepsze ). Godek chwali się doświadczeniem w zarządzaniu ludźmi, ale RN nie musi się aż tak na tym znać. Na silnikach też zresztą się nie musi.
        • pani-noc Re: Co za bzdety 27.03.18, 08:18
          Kandydacji na członków RN muszą zdać dośc trudny egzamin z szerokiego zakresu wiedzy: ekonomii, zarządzania, prawa pracy, prawa UE, prawa gospodarczego, prawa spółek kapitałowych itd.

Pytanie brzmi czy pani Godek taki egzamin zdała, czyli mówiąc wprost czy ma kompetencje do zasiadania w RN czy dostała taką pracę po znajomości.
    • taki-sobie-nick A ja myślałam, że w jakiejś fundacji... 26.03.18, 22:49
      Co do kompetencji, to do rad nadzorczych nie są potrzebne studia kierunkowe, specjalnie jakiś czas temu wyszukałam odnośne informacje. Wystarczą dowolne i szkolenie jakieś tam.
      • araceli Re: A ja myślałam, że w jakiejś fundacji... 26.03.18, 22:57
        taki-sobie-nick napisała:
        > Wystarczą dowolne i szkolenie jakieś tam.

Za 'tego złego peło' wymagany był EGZAMIN. Ale dla zygotarianek i innych gęb do wyżywienia byłoby to pewnie za trudne więc znieśli.
        • mozambique Re: A ja myślałam, że w jakiejś fundacji... 28.03.18, 09:42
          był egzamin , panstwowy i wcale nie taki łatwy do zdania
    • taki-sobie-nick I Gazeta się tego dzisiaj dowiedziała? 26.03.18, 22:51
      Śmiem wątpić.
      • 71tosia Re: I Gazeta się tego dzisiaj dowiedziała? 27.03.18, 01:07
        dowolne szkolenie z pewnością nie wystarczy przepisy sa tu dosc jasne, ale jak znasz Prezesa Rady Ministrow to możesz wymóg 'odpowiednich kwalifikacji' ominąć, co pani Godek pewnie zrobiła. Tak sie dziala jeszcze za PO, ale za PIS to plaga.
        prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/992352,warunki-dla-kandydata-na-czlonka-rady-nadzorczej-spolek-skarbu-panstwa.html
        • taki-sobie-nick Re: I Gazeta się tego dzisiaj dowiedziała? 27.03.18, 01:09
          71tosia napisała:

> dowolne szkolenie

czy ja pisałam, że dowolne?
          • 71tosia Re: I Gazeta się tego dzisiaj dowiedziała? 27.03.18, 01:20
            npisalas 'jakies tam'. ’Jakies tam’ oznacza w tym wypadku doktorat lub studia podyplomowe ekonomiczne lub prawne. No chyba ze zrobią dla ciebie wyjątek i komisja Premiera uzna, podobnie jak w przypadku anglistki Godek ze znajomość angielskiego jest już wystarczająca kwalifikacja by nadzorować produkcje silników.
            • taki-sobie-nick Re: I Gazeta się tego dzisiaj dowiedziała? 27.03.18, 01:26
              71tosia napisała:

> npisalas 'jakies tam'.

Napisałam "jakieś tam", bo nie pamiętałam jakie, a było to zdecydowanie szkolenie, a nie podyplomówka, kiedy to sprawdzałam.

Znowu prowadzisz wojenki podjazdowe.
              • 71tosia Re: I Gazeta się tego dzisiaj dowiedziała? 27.03.18, 01:36
                skoro nie pamietasz to po co sie kłócisz, nie lepiej przeczytać przepisy?
                • taki-sobie-nick Re: I Gazeta się tego dzisiaj dowiedziała? 27.03.18, 01:44
                  71tosia napisała:

> skoro nie pamietasz to po co sie kłócisz

Kłócę się o to, że wmawiasz mi coś, czego nie napisałam. Napisałam "szkolenie jakieś tam", co NIE oznaczało "dowolne szkolenie ze szkoleniem z tipsów łącznie".
    • madami Re: Kaja Godek w radzie nadzorczej 28.03.18, 11:53
      wyborcza.pl/7,95891,23192415,oczekuje-z-niecierpliwoscia-na-odpowiedz-od-kai-godek.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta_Wyborcza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka