spanish_fly 07.04.18, 12:04 Słyszałyście o tej sprawie? Rozbawiło mnie do łez. Spójrzcie na tą kaczuszkę, czy nie jest słodka? 😂 www.gazetawroclawska.pl/dolny-slask/a/postawili-pomnik-czystosci-narodu-rano-zabrala-go-policja,13067187/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lellapolella Re: Pomnik Czystości Narodu 07.04.18, 12:23 Sprawa ma ciąg dalszy) fakty.lca.pl/legnica,news,69507,Aktywna_Legnica_poszukuje_gumowej_kaczki.html Zaczyna się robić surrealistycznie jak za komuny Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Pomnik Czystości Narodu 07.04.18, 12:30 Podobno policjantka zaangażowana w aresztowanie pomnika bała się wypowiedzieć na głos słowa "kaczka". 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Pomnik Czystości Narodu 07.04.18, 12:47 Jo, była "gumowa konstrukcja" Teraz tylko czekać na produkt o takiej nazwie - np. gumowa konstrukcja do kąpieli w zabawkowym albo gumowa konstrukcja po pekińsku w garmażeryjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Pomnik Czystości Narodu 07.04.18, 12:55 Przedmiot gumowy dmuchany - policjantka nie obeznana z kultową filmografią najwyraźniej, bo miałaby gotowe nazewnictwo w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Pomnik Czystości Narodu 07.04.18, 15:18 To była chyba rzeczniczka Policji. Umierałam ze śmiechu z tego, jak się wiła, żeby nie powiedzieć słowa na "k" Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Pomnik Czystości Narodu 07.04.18, 15:44 Tutaj jest materiał fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,60/kaczka-na-cokole-w-legnicy,827697.html Odpowiedz Link Zgłoś
em_em71 Re: Pomnik Czystości Narodu 07.04.18, 16:28 Widziałam to wczoraj. A smaczku dodaje fakt, że Legnica nad Kaczawa leży Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Pomnik Czystości Narodu 07.04.18, 23:46 em_em71 napisała: > Widziałam to wczoraj. A smaczku dodaje fakt, że Legnica nad Kaczawa leży Wobec czego należało wykorzystać Kaczawę. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Pomnik Czystości Narodu 07.04.18, 23:37 spanish_fly napisała: > Podobno policjantka zaangażowana w aresztowanie pomnika bała się wypowiedzieć n > a głos słowa "kaczka". 😂 Podobno. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Pomnik Czystości Narodu 08.04.18, 00:04 W praktyce słowo na k nie przeszło jej przez usta. Mówiła o kontstrukcji z elementów gumowych i kartonowych... Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Pomnik Czystości Narodu 07.04.18, 15:18 Od razu przypomina się Pomarańczowa Alternatywa... To były czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Pomnik Czystości Narodu 07.04.18, 23:37 lellapolella napisała: > Sprawa ma ciąg dalszy) > fakty.lca.pl/legnica,news,69507,Aktywna_Legnica_poszukuje_gumowej_kaczki.html > > Zaczyna się robić surrealistycznie jak za komuny Nie, to niestety tylko kopia i zabawa w komunę. > Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Pomnik Czystości Narodu 08.04.18, 00:23 W komunę to się bawi PiS, społeczeństwo po prostu reaguje adekwatnie. Surrealistycznie jest, jak za komuny. Wytłumaczyłam? Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Pomnik Czystości Narodu 08.04.18, 00:28 lellapolella napisała: > W komunę to się bawi PiS, społeczeństwo po prostu reaguje adekwatnie. Dobrze, "Żółta Alternatywa" jest zabawą w "Pomarańczową Alternatywę" i nie PiS się w tym przypadku bawi. Surrealis > tycznie jest, jak za komuny. Za komuny surrealistycznie było stale, a nie tylko czasami. Żyłam w rzeczonej komunie (późnej), więc daruj sobie ton wyższości. Odpowiedz Link Zgłoś
tak_to_nowy_nick Re: Pomnik Czystości Narodu 08.04.18, 01:12 taki-sobie-nick napisała: > daruj sobie ton wyższości. I kto to mówi..! Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Pomnik Czystości Narodu 08.04.18, 10:59 Miejże litość i nie ucz mnie jak było w czasach komuny, jestem po pięćdziesiątce Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Pomnik Czystości Narodu 08.04.18, 07:27 Niestety? Tęsknisz za prawdziwą...? Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Pomnik Czystości Narodu 07.04.18, 23:42 Podobno kaczka została zastrzelona podczas próby ucieczki... Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Pomnik Czystości Narodu 07.04.18, 12:34 To jest Kaczka na skalę naszych możliwości Odpowiedz Link Zgłoś
vasaria Re: Pomnik Czystości Narodu 07.04.18, 12:35 Świetna inicjatywa ! Uważam, że w każdym mieście powinien być taki pomnik . Przemawia do mnie to uzasadnienie, że nie godzi się a by kolana (z których wstajemy) były brudne ! Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Pomnik Czystości Narodu 07.04.18, 15:16 He, he, lubię ludzi z poczuciem humoru Odpowiedz Link Zgłoś
margotka28 Re: Pomnik Czystości Narodu 07.04.18, 15:32 dobre ciąg dalszy to tak mi orwellem trąci lekko. Odpowiedz Link Zgłoś
banksia Re: Pomnik Czystości Narodu 07.04.18, 23:14 Dobre, trochę Bareja, troche Monty Python. Lubię akcje w tym stylu - totalna beka, ale bez wulgarnosci, obelg, chamstwa. Prowokujące do rozmów, przemyśleń, śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
areyoubetter Re: Pomnik Czystości Narodu 08.04.18, 06:36 BRAWO Legnica! Tego nam trzeba - absurdu!!! Proponuję rozpowszechniać symbol kaczki, najlepiej z przepaską na oku, albo stosownym wąsikiem (małym). Jeszcze raz brawo! Tradycja majora wiecznie żywa Odpowiedz Link Zgłoś
feliz_madre Re: Pomnik Czystości Narodu 08.04.18, 08:38 Bardzo dobra gra słów i symboli. Skojarzenie jednoznaczne, ale jednocześnie łatwe i logiczne do wyjaśnienia w przypadku kłopotów. uwielbiam takich kreatywnych twórców 😃 Odpowiedz Link Zgłoś