Dodaj do ulubionych

Tauron arena Kraków - pomocy

11.04.18, 21:27
zachecona niegdysiejszym watkiem przez ematki wybieram sie w weekend na cyrk du Soleil w tauron arenie. Znawczynie terenu pomozcie,jak sie tam dostac. Wiem,ze maja swoj parking, ale wizja tłumów i korków przy wyjexdzie skutecznie mnie zniecheca. do Krakowa dojedziemy samochodem, a potem myslalam zeby go gdzies zostawic i dojechac autobusem/tramwajem. poradżcie gdzie bylby taki najlepszy punkt zamiany? i czy we wszystkich pojazdach sa automaty do kupowania biletów?
A moze lepiej przejsc na piechote? Da sie przez park czy ogrodzone naokoło? Bo po plaza i M1 ponoc jakies wysokie oplaty parkingowe maja przy imprezach?
Pieknie prosze o jakies wytyczne smile
Obserwuj wątek
    • alinalen Re: Tauron arena Kraków - pomocy 11.04.18, 21:43
      A z którego kierunku jedziesz?
    • ira_08 Re: Tauron arena Kraków - pomocy 11.04.18, 21:55
      Maja oplaty ☺ Zobacz gdzie masz najblizszy parking i na jakdojade.pl i zobacz transport. W weenendy parkowanie w strefach jest za darmo, ale nie mq sie co pchac do centrum. Automaty sa w kazdym tramwaju (1.wagon) i wiekszosci autobusow. Albo zainstaluj sobie apke, przyda sie nie tylko w Krakowie.
    • bbarbara Re: Tauron arena Kraków - pomocy 11.04.18, 22:26
      Kraków moge sobie obwodnica objechac, wszystko mi jedno czy od strony Katowic czy Wieliczki. apke mam rozklad linii itp to spoko tylko okolic nie znam zeby kolo przystanku gdzies niedaleko mozna bylo auto zostawic
      • aerra Re: Tauron arena Kraków - pomocy 11.04.18, 22:39
        Jak nie znasz okolic, to nigdzie. W Krakowie jest totalny brak miejsc parkingowych wszędzie, a nie znając okolicy np. na Dąbiu to bym auta nie zostawiała wink
      • ira_08 Re: Tauron arena Kraków - pomocy 11.04.18, 22:44
        Kolo Politechniki Krakowskiej na Czyzynach sa miejsca parkingowe, na nogach od biedy podejdziesz albo 2 przystanki tramwajem.
        • bbarbara Re: Tauron arena Kraków - pomocy 11.04.18, 22:54
          a przez park da radę przejść czy ogrodzony pod areną?
          • ira_08 Re: Tauron arena Kraków - pomocy 11.04.18, 22:58
            Da rade.
    • mamma_2012 Re: Tauron arena Kraków - pomocy 11.04.18, 23:16
      A coś zatrzymuje się pod wejściem do tej Tauron Areny czy brać taksowkę w obie strony?
      Jakaś jest lokalna, sprawdzona korporacja, którą polecacie czy brać cokolwiek?
      • alam.kota Re: Tauron arena Kraków - pomocy 11.04.18, 23:48
        www.tauronarenakrakow.pl/mapa-2/

z przystanku na mogilskiej/wieczysta masz jakieś 10 minut max, z przystanku na alei pokoju/tauronArena masz 4 minuty na piechotę
        po koncercie pewnie będzie tłum więc taksówka ci nie przejedzie
        i ul mogilską/jana pawła i aleją pokoju jeżdżą tramwaje które nigdzie nie skręcają , więc jak gdzieś znajdziesz miejce na porzucenie auta to wystarczy wsiąść w tramwajkę jadącą którąś z tych ulic i skasować bilet 20minutowy.
        sprawdż sobie
        • alam.kota Re: Tauron arena Kraków - pomocy 11.04.18, 23:48
          biletomaty masz w przedziałach i na niektórych przystankach
    • argentea Re: Tauron arena Kraków - pomocy 12.04.18, 13:22
      Na stronie Tauron Areny możesz zakupić bilet za 30 zł na parking wielopoziomowy. Osobiście korzystałam z tej opcji na koncercie Mariah Carey i nie było żadnych problemów z korkami, wjazdem i wyjazdem.
      • bbarbara Re: Tauron arena Kraków - pomocy 12.04.18, 14:17
        hmm, mówisz? bo wlasnie tych korków obawiam sie najbardziej, że zrobi sie ogromny zator i utkniemy na dłużej.
        • karme-lowa Re: Tauron arena Kraków - pomocy 12.04.18, 14:49
          bbarbara napisała:

> hmm, mówisz? bo wlasnie tych korków obawiam sie najbardziej, że zrobi sie ogrom
          > ny zator i utkniemy na dłużej.
          Jak byłam ostatnio na Depeche Mode, to policja i obsługa Taurona kierowała ruchem. Tylko Ci co mieli wykupiony wjazd na parking mogli tam wjechać.
        • argentea Re: Tauron arena Kraków - pomocy 13.04.18, 14:05
          Zator to jest zawsze u mnie pod Atlas Areną w Łodzi. A w Krakowie byłam mile zaskoczona.
    • babcia.stefa Re: Tauron arena Kraków - pomocy 12.04.18, 14:22
      Spróbuj zaparkować w okolicach Ronda Grzegórzeckiego za tzw. Błękitkiem (koło Teatru Variete, Grzegórzecka równoległa do Alei Pokoju i okoliczne), tam zwykle są jakieś miejsca. Przystanek tramwajowy masz przy samym rondzie. Zawsze tak robię, jak jadę na jakąś imprezę do Areny i się udaje.
      • bbarbara Re: Tauron arena Kraków - pomocy 12.04.18, 14:54
        to miejsce dobrze wyglada, chyba sie skuszę, dzieki. A ile z ronda liczyc czasu na przejazd tramwajem - 20 min?
        Błekitek to - jak sie domyslam - ten szklany budynek z bankiem? - fajna nazwa
        • ira_08 Re: Tauron arena Kraków - pomocy 12.04.18, 21:30
          Tak, to Blekitek. A tramwajem z ronda do areny szybciej jakies 10 minut.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka