Dodaj do ulubionych

forumowe trenerk pomozcie - program treningowy :)

13.04.18, 06:58
dla zajetej pracujacej kobiety i matki - ruszam sie umiarkowanie, z wiosna chce wiecej
a potrzebuje planu i silnej motywacji
oprocz biegania na szpilkach od 7 do 21 w sprach roznych
plywam 2 razy w tygodniu i to w zasadzie ostatnio bylo tyle
mialam zrywy silowniane, ale - nie przepadam i nudzi mnie to, natomiast mam warunki zeby cwiczyc ewentualnie w domu
mam tez rower wokol piekne tereny, specjalne sciezki i w promieniu 2 km w kazda strone silownie pod chmurka,to juz lepsze
lubie kijki
nie potrzebuje sie odchudzic, potrzebuje doladowac endorfin, podciagnac tu i owdzie i poprawic kondycje
z sensowna rozpiska bedzie mi latwiej - ile czego kiedy i jakie moga byc realne efekty
mysle ze inne zapracowane mamy tez chetnie skorzystaja z madrych rad
Obserwuj wątek
    • sfornarina Re: forumowe trenerk pomozcie - program treningow 13.04.18, 10:30
      Pomogę jak wrócę z urlopu smile

Napisz, ile czasu możesz wygospodarować w tygodniu, czy umiesz robić prawidłowo przysiady i wykroki oraz ile czasu utrzymasz planka.
      Możesz biegać? Lubisz jogę?
      Masz jakieś urazy/ograniczenia w sporcie?
      • kouda Re: forumowe trenerk pomozcie - program treningow 13.04.18, 12:07
        dziekuje smile
        czasu moge wygospodarowac powiedzmy pol godziny do godziny - codziennie
        biorac pod uwage silownie pod chmurka plus rower nawet wiecej, bo obok sa place zabaw smile
        biegac nie cierpie, plywam 2 razy w tygodniu i to utrzymam na pewno
        dzieki temu np nie wisza mi firanki w rekawkow
        joge uwielbiałabym, z aerobow bardzo lubie intensywne treningi taneczne
        i gimnastykę taką tardycyjną
        planka wlasnie sprobowalam i chyba słabo - niespełna 30 s wink
        to juz motywacja nr 1 - wroce to za miesiac i powiem do ilu doszlam smile
        ograniczen jako takich nie mam - stan zdrowia niezly
        • sfornarina Re: forumowe trenerk pomozcie - program treningow 13.04.18, 13:07
          Napiszę Ci mały program “pod chmurkę” za kilka dni, bo z komórki to nie bardzo pisać.
          Lipcowej nie słuchaj - wystarczy pojutubować “street workout” - ci ludzie do siłowni nawet nie podchodza, a nogami Lipcowa by zawstydzili ;D
          • anika772 Re: forumowe trenerk pomozcie - program treningow 13.04.18, 14:32
            Yyy, to mi wyskoczyło po wpisaniu "street workout":
            www.youtube.com/results?search_query=street+workout

A może coś dla normalnych ludzi, a nie cyborgów, hmm..? wink
            • kouda Re: forumowe trenerk pomozcie - program treningow 13.04.18, 14:49
              O Wow, to serio mogą być takie efekty wink Lipcowa dej te foty dla porównania 🙂
          • kouda Re: forumowe trenerk pomozcie - program treningow 13.04.18, 14:50
            Dziękuje 🙂 na pewno skorzystam z rad
    • 18lipcowa3 Re: forumowe trenerk pomozcie - program treningow 13.04.18, 11:14
      jak chcesz podciągnąc tu i ówdzie to jednak trzeba siłowo, tak uważam
      ja sie napatrzec nie mogę na swoje nogi i tyłek ( rzeżba, kształt, zero cellulitu ) a tylko siłowo ćwiczyłam zadne tam rowerki ani kijki ani przebieżki po lasach
      • sfornarina Re: forumowe trenerk pomozcie - program treningow 13.04.18, 11:48
        Lipcowa, świat nie jest czarno-biały. Podczas przebieżek po lasach dodajesz elementy siłowe i mięśnie ładnie budujesz. Trening aerobowy jest równie ważny jak siłowy, bo zwiększa wydolność płuc i serca, jest mniej obciażajacy niż siłowy i podciaga wytrzymałość. Samym siłowym tego nie osiagniesz wink
        • 18lipcowa3 Re: forumowe trenerk pomozcie - program treningow 13.04.18, 11:54
          ja odpowiadałam na pytanie o podniesienie tu i ówdzie a nie o kondycję
          podczas przebieżki zadnego miesnia ładnie nie zbudujesz , owszem poprawisz kondycję i wytrzymałosc i wydolnosc ale rzezby nie zrobisz, a rzezba dla pośladka to podstawa ładnego wyglądu i ''podciągnięcia''
          • sfornarina Re: forumowe trenerk pomozcie - program treningow 13.04.18, 12:00
            Nie cuduj i nie wciskaj kitów, że tylko Twój sposób jest dobry. Owszem, siłowy buduje mięśnie, ale nie potrzebujesz do tego siłowni ani sprzętu i możesz się “budować” w polu podczas przebieżki.
            Specjalizuję się w treningu outdoroowym funkcjonalnym i zapewniam Cię, że tak też można - na zachodzie duże siłownie i kluby fitness powoli odchodza do lamusa smile
            • kouda Re: forumowe trenerk pomozcie - program treningow 13.04.18, 12:09
              ooo widzisz, miod na serce moje
              nie cierpie silowni smile
              • 18lipcowa3 Re: forumowe trenerk pomozcie - program treningow 13.04.18, 12:14
                umordujesz sie a zero efektów bedzie po bieganiu po lasach
              • sfornarina Re: forumowe trenerk pomozcie - program treningow 13.04.18, 13:08
                Nie jesteś jedyna - ja też siłowni nie znoszę; trenuję na dworze i takich też mam klientów smile
            • 18lipcowa3 Re: forumowe trenerk pomozcie - program treningow 13.04.18, 12:14
              ale klepiesz bzdury
            • cauliflowerpl Re: forumowe trenerk pomozcie - program treningow 13.04.18, 12:19
              Tez sie nie moge napatrzec na moje nogi i tylek a do niedawna nawet jednego przysiadu nie zrobilam, o silowni nie wspomne.
              Od "rowerka" mi sie zrobily surprised myslalbykto...
              • 18lipcowa3 Re: forumowe trenerk pomozcie - program treningow 13.04.18, 12:23
                chyba nie rozumiesz o jaki wyglad chodzi ,ale nie szkodzi.
                • gryzelda71 Re: forumowe trenerk pomozcie - program treningow 13.04.18, 12:29
                  Daj zdjęcie. Bo faktycznie zadna ładnych nóg nie widziła to może choć na twoje popatrzą. Tki wzorzec forumowy bedzie.
                • cauliflowerpl Re: forumowe trenerk pomozcie - program treningow 13.04.18, 12:53
                  Faktycznie, juz sobie przypomnialam... Masz racje, przy dudzie jak u Jagienki troche tych orzechow trzeba natluc zanim sie tylek podniesie. Najlepiej kokosowych.
        • ykke Re: forumowe trenerk pomozcie - program treningow 13.04.18, 16:07
          sfornarina napisał(a):

> Lipcowa, świat nie jest czarno-biały. Podczas przebieżek po lasach dodajesz ele
          > menty siłowe i mięśnie ładnie budujesz. Trening aerobowy jest równie ważny jak
          > siłowy, bo zwiększa wydolność płuc i serca, jest mniej obciażajacy niż siłowy i
          > podciaga wytrzymałość. Samym siłowym tego nie osiagniesz wink
          >

No ale Sforamarina, u nas nie ma Street workout, a to i tak jakby nie patrzeć ćwiczenia siłowe, tyle, że na powietrzu i często z wykorzystaniem własnego ciężaru. Czyli i tak wychodzi na jedno- bez siłowni nie ujedrnisz i nie podniesiesz nic. A Kouda sama na tych przebiezkach nic nie doda, bo do tego trzeba pomyslowego trenera.
          Ostatnio wyprzedziła mnie na psim spacerze nasza lokalna biegaczka. Spojrzawszy na jej tylek stwierdzilam, ze nie warto sie tak zarzynać.
          • ykke Re: forumowe trenerk pomozcie - program treningow 13.04.18, 16:09
            ykke napisała:

> No ale Sforamarina,

O jezusku, przepraszam, za zniekształcenie nicka smile)))
            SFORNARINA.
          • sfornarina Re: forumowe trenerk pomozcie - program treningow 13.04.18, 17:25
            Ależ ja właśnie mówię żeby dołożyć ćwiczenia siłowe (z ciężarem własnym) do tych przebieżek czy roweru smile Zaperzyłam się, bo to, co napisała lipcowa niestety uprawia 90% klienteli siłowni i najczęściej sa to głupie i nieprzemyślane treningi nastawione na trenowanie wyselekcjonowanych mięśni zamiast na trening funkcjonalny. Plus negacja aerobów - a przecież to tak samo ważne jak trening siłowy wink
            • kouda Re: forumowe trenerk pomozcie - program treningow 22.04.18, 21:58
              Wciaz czekam na dobre rady, cierpliwie wink
              • sfornarina Re: forumowe trenerk pomozcie - program treningow 25.04.18, 11:47
                Kouda, ja pamiętam i mam już program dla Cię napisany, ale nie mam czasu usiaść do komputera, szukać obrazków i video do ćwiczeń + dopisać moje uwagi.
                Jeśli poczekasz cierpliwie kilka dni, napiszę tu; jeśli nie to mogę Ci na skype wszystko wytłumaczyć (i tylko Tobie, bo już obiecałam 😊 )
                • anika772 Re: forumowe trenerk pomozcie - program treningow 25.04.18, 14:18
                  Tu napisz, tu, ja też jestem ciekawa!
                  Ps. I kiedy ten kanał na Youtube?? smile
                • kouda Re: forumowe trenerk pomozcie - program treningow 25.04.18, 21:09
                  dzieeeki - czekam smile
                  na razie rozgrzewam sie wg programow Gackiej, bardzo przyjemne ćwiczenia
    • majarzeszow Re: forumowe trenerk pomozcie - program treningow 13.04.18, 11:23
      polecam trening kardio i treningiem siłowym. Ja chodzę do sieci FitCurves, trening zajmuje mi 30 minut, mogę przyjść w dowolnym momencie i go zacząć, jak przyjdę o 9.17 będzie tak samo dobrze jak o 17.34 big_grin Chodzę 3 razy w tygodniu, czasem 4. Teraz cały kwiecień mam przerwę pooperacyjną, ale od maja zacznę znowu. Nie lubię sztywnych dni i godzin, bo często coś wypada i nie moglabym pojsc. A tak wiem, że klub jest od rana do wieczora i kiedy przyjdę to bedzie dobrze. Dodatkowo realizuję się jako ogrodniczka big_grin
      • mozambique Re: forumowe trenerk pomozcie - program treningow 13.04.18, 11:58
        ordynarna idosc płaska reklama, zglaszam do moderacji
        • majarzeszow Re: forumowe trenerk pomozcie - program treningow 13.04.18, 13:54
          eeee tam, żadna reklama, chodziło mi raczej o typ treningu. Fakt, nazwy moglam nie podawać smile
          Ale zgłoś !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka