Dodaj do ulubionych

Gęsia skórka

23.04.18, 11:19
Co powoduje u was gęsią skórkę? Macie jakieś dźwięki, odczucia które powodują że włosy stają wam dęba?
Ja jestem przeczulona jakaś chyba, bo nawet odkurzanie dywanu przyprawia mnie o gęsią skórkę. To uczucie szczotki szorującej po dywanie, brrr, nawet jak o tym myślę włosy na rękach mi się jeżą :p do tego np. ostrzenie noży, odgłos piłowania, szorowania szczotką ryżową czy nawet pielucha tetrowa, szorująca o koc.. skąd się to bierze? Takie dziwne uczucie, jakby obrzydzenia, coś co każe uciekać od tego dzwięku/ odczucia..
Obserwuj wątek
    • morgen_stern Re: Gęsia skórka 23.04.18, 11:38
      Na początku myślałam, że chodzi o gęsią skórkę np. przy słuchaniu super muzyki... a to raczej o nerwowe drgawki chodzi wink
      Przy jednym dźwięku mnie autentycznie trzepie i mam wrażenie, że ktoś mi nożem po karku przeciąga - zgrzyt noża o talerz. Mam ochotę krzyczeć i często to robię smile
      • same-old_mona Re: Gęsia skórka 23.04.18, 11:53
        Nerwowe drgawki to faktycznie lepsze określenie wink
        Robin mi się tak jeszcze, jak chłop chce przepuścić samochód jadący z przeciwka kiedy jedziemy drogą przez pola. Pobocza są wyłożone taką betonową, drobną kratką i to grrrrr kół po kratce jest okropne, aż w zębach to czuję :p
    • dziennik-niecodziennik Re: Gęsia skórka 23.04.18, 11:58
      Tarcie styropianem! Jakiz to straszny dzwiek!
      I wiertlo dentystyczne.
      • same-old_mona Re: Gęsia skórka 23.04.18, 12:20
        Styropian mnie akurat nie rusza, a wiem ze jest raczej wysoko w rankingu nieprzyjemności :p
    • zeldaf Re: Gęsia skórka 23.04.18, 12:11
      Flamastry! Zwłaszcza takie podeschniete dociskane do papieru. I niezatemperowane ołówki, kredki olowkowe. Nie wysiedze w pomieszczeniu z dziećmi uzbrojonymi we flamastry i ołówki. Na samą myśl mam niemiłe ciarki. Wstrzasa mną wręcz.
      • mikams75 Re: Gęsia skórka 23.04.18, 12:51
        tez tak mam z flamastrami, nawet na sama mysl... np. po przeczytaniu twojego wpisu!
      • szarsz Re: Gęsia skórka 23.04.18, 15:13
        Oj, flamastry są najnajgorsze. Tępe kredki zaraz za nimi. I zgrzytanie zębów o widelec.
        Za to nie rusza mnie styropian ani zgrzyt noża o szybę.
    • marcelina4 Re: Gęsia skórka 23.04.18, 13:02
      skrzypienie starych furtek, zardzewiałych zawiasów, skrobanie np. ścian, ale najgorszy jest dźwięk wycierania szyb zwiniętą gazetą, taki skrzypiąco-piszczący, od razu uciekami z zatkanymi uszami
    • cauliflowerpl Re: Gęsia skórka 23.04.18, 13:06
      Welniany sweter.
      Wziac w zeby.
      I zazgrzytac.

Aaaaaaaa!!!!!!!!!
      • chatgris01 Re: Gęsia skórka 23.04.18, 13:11
        Ja mialam ciarki na sama mysl, zeby odwrocic dlon i potrzec paznokciami (nie czubkami, na plasko) po welnianym kocu. Ale ostatnio mi jakos przeszlo (na sam mysl, bo potrzec naprawde bym sie jednak nie odwazyla).
      • mamolka1 Re: Gęsia skórka 23.04.18, 13:14
        A idź ty w cholerę... Na samą myśl mam dreszcze i ślinianki mi drętwieją....
      • morgen_stern Re: Gęsia skórka 23.04.18, 13:35
        cauliflowerpl napisała:

> Welniany sweter.
        > Wziac w zeby.
        > I zazgrzytac.
        >
        > Aaaaaaaa!!!!!!!!!

Ala? smile
        Miałam taką koleżankę, jak się przy niej zagryzło sweter to uciekała z krzykiem.
        • cauliflowerpl Re: Gęsia skórka 23.04.18, 16:25
          Nie, ale to popularny odstraszacz, brr, na samą myśl mi się coś robi.
      • same-old_mona Re: Gęsia skórka 23.04.18, 15:25
        Co to w ogóle za pomysł żeby zgrzytać ze swetrem w paszczy? :p
        • cauliflowerpl Re: Gęsia skórka 23.04.18, 16:21
          Spróbowałaś? Fajnie, nie? big_grin
          • same-old_mona Re: Gęsia skórka 23.04.18, 16:26
            Nie, nie posiadam wełnianego niczego. Sam dotyk wełny przyprawia mnie o gęsią skórkę 😀
    • bergamotka77 Re: Gęsia skórka 23.04.18, 16:29
      Ja też myślałam o gęsie skorce z rozkoszy. Mam ja gdy słucham super muzyki smile Ponoć ludzie z tą przypadłością mają specyficzną budowę mózgu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka