Dodaj do ulubionych

Czym odplamić spódnicę

01.05.18, 11:28
Może któraś ma pomysł. Mam spódnicę w kolorze śmietankowym. Bardzo ją lubię, ale niestety nie mogę jej doprać po tym, jak na jednym boku lekko zafarbowała się od torby. Torba była lniana w biało granatowe pasy i ten granat zafarbował. Probowałam vanishem. Niewiele to dało. Boję się użyć zwykłego wybielacza, ale może to dobry pomysł? A może macie jakiś inny sprawdzony sposób na takie coś.
Obserwuj wątek
    • juuuu7 Re: Czym odplamić spódnicę 01.05.18, 11:31
      Ryzyk fizyk. Skoro spodnica i tak nie nadaje sie do noszenia...
      Sprobuj jeszcze mydelka dr beckmann.
      • 1papryczka.chili Re: Czym odplamić spódnicę 01.05.18, 12:15
        A no fakt, kiedyś miałam takie mydełko. Spróbuję, dzięki.
    • ginger.ale Re: Czym odplamić spódnicę 01.05.18, 12:44
      Ja ostatnio sprałam plamy z trawy (duże) z jasnoszarych spodni mydełkiem dr beckmann z rossmana. Wg mnie jest lepsze niż vanish.
    • berdebul Re: Czym odplamić spódnicę 01.05.18, 12:53
      Mydełko frosh.
      • pasquda77 Re: Czym odplamić spódnicę 01.05.18, 13:15
        Jeśli to zafarbowane to wyłącznie odbarwiacz do tkanin dr. Beckman , kupisz w Rossmann
        • 1papryczka.chili Re: Czym odplamić spódnicę 01.05.18, 13:56
          Dzięki. Jutro kupie i spróbuje uratowac tą spodnice
    • ania-z-lasu Re: Czym odplamić spódnicę 01.05.18, 20:43
      Soda oczyszczona. Zwilż spódnicę, posyp sodą i niech poleży trochę, potem zamocz na dłużej.
      • pasquda77 Re: Czym odplamić spódnicę 01.05.18, 21:03
        No ale się uparły na odplamianie , żaden odplamiacz nie usunie zafarbowania...Tylko i wyłącznie odbarwiacz!
        • ania-z-lasu Re: Czym odplamić spódnicę 01.05.18, 21:11
          Mnie udało się uratować wełniany sweter niebieski zafarbowany na buro-szaro, bo uprałam go z czarnym... Udało się, moczył się dwa dni, ale kolor powrócił do pierwotnego stanu. Spódnicy soda też da radę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka