Dodaj do ulubionych

Charakter emamy

29.05.18, 18:23
Jaką macie osobowość:
1/ energiczna ze mnie babka, mówię szybko i głośno, wszędzie mnie pełno, jestem aktywna, jak się wścieknę, to lecą talerze,
2/ cieplutka leniwa kluseczka ze mnie, to poleżę i pomyślę, to się do lodówki przejdę, nigdy mi się nie śpieszy, raczej się nie denerwuję, ale czasem mi smutno,
3/ inną. Jaką?
O tak. Wyobrażam sobie niektóre emamy, np. edel zdecydowanie jako osobowość 1, a rosę jako 2.
No to jakie jesteście dziewczyny?
Obserwuj wątek
    • aj.riszka Re: Charakter emamy 29.05.18, 18:39
      3/ Neurotyczny melancholik - chyba najgorsza z mozliwych...introwertyk...i cicha, szara myszka.

A kluseczka to za chwile bede - po obzarstwie, ktory ostatnio uskuteczniam.
      • mamablue Re: Charakter emamy 29.05.18, 18:51
        Myszka-kluseczka, dobre big_grin
    • tojamarusia Re: Charakter emamy 29.05.18, 18:45
      To zależy
      W pracy nr 1
      W domu 2- schodzi ze mnie cała energia i padam na pysk.
    • martaesz Re: Charakter emamy 29.05.18, 18:58
      Kiedyś typowa 1.
      Po 30-tce jestem bardziej zrównoważona ,opanowana, ale chyba jeszcze nie 2.
      Choć czasem wyjdzie ze mnie ta 1😎
    • cosmetic.wipes Re: Charakter emamy 29.05.18, 18:59
      Ciepła klucha doskonale udająca energiczna babkę.
    • jola-kotka Re: Charakter emamy 29.05.18, 19:14
      Bardzo szybko sie nakrecam, denerwuje ale okazuje to tylko slownie co nakreca mnie jeszcze bardziej smile. Nie podnosze wtedy glosu tylko mowie i mowie. Musze miec czas sama dla siebie nie mozna ze mna byc non stop potrzebuje czasu w ciagu dnia na samotne fajki i kawki. Ogolnie nalo energiczna osoba jestem. Pospiech mnie stresuje. Bardzo ugodowa jestem ,az za bardzo czesto wbrew sobie ale nie cierpie ciezkiej atmosfery w kontaktach z ludzmi. Lubie tlum i zgielk ale wieczorami bo lepiej funkcjonuje w nocy niz w dzien i tez tak do 24 bo potem juz zamykam sie w swojej skorupce. Mecza mnie terminy i godziny nie cierpie cos musiec , ze musze byc o tej tu czy tu wtedy tez mnie to stresuje.
    • rysiowa85 Re: Charakter emamy 29.05.18, 19:18
      poleżę, posiedzę i pomyślę ale też będe cieżko i intensywnie pracować nad jakimś zadaniem.
      unikam konfliktów (tylko na ematce sobie nie żałuję), wycofuję się
      raczej zamknięta w sobie, ale nie skrajna introwertyczka. Nie mówię zbyt wiele, zdecydowanie wiecej piszę i czytam

nie toleruję typu 1 (za to ze głosno mówi, a jak dużo to uciekam od razu od takiej osoby)
      • cauliflowerpl Re: Charakter emamy 29.05.18, 19:33
        Siostro.
        • 3-mamuska Re: Charakter emamy 29.05.18, 19:45
          Identycznie mogłaby opiewać siebie.
      • miniulowa Re: Charakter emamy 29.05.18, 21:36
        "unikam konfliktów (tylko na ematce sobie nie żałuję), wycofuję się "

😁😁 Mam identycznie.
    • ewcia1980 Re: Charakter emamy 29.05.18, 19:24
      jestem mieszanką energicznego choleryka i perfekcyjnego melancholika.
    • solejrolia Re: Charakter emamy 29.05.18, 19:39
      1!
      Gaduła. Czy glosna- nie, tzn. nie zawsze :-p
      Ale jestem energiczna i skuteczna. Tysiąc pomysłów do zrealizowania.
      Mąż nazywa mnie szeryfem ulicy.
      I ...kurde ma rację. Tak.
      Potrafię otworzyć okno i nawrzeszczec z mieszkania na faceta na ulicy, bo wjechał autem mimo znaku , że droga zamknięta i znaku zakaz ruchu. I jeszcze pogrozic mu policją.
      A policję na sąsiadów też potrafię nasłać, i gminę i nadzór budowlany, a pisma słałam przez kancelarię adwokacką - skoro grzeczne prosby nie zadziałały, to już trudno, musialam po prostu pokazac, kto we wsi rządzi wink wink wink
      I pouczam. Np na Fb.
      • martaesz Re: Charakter emamy 29.05.18, 19:45
        solejrolia napisała:

> 1!
        > Gaduła. Czy glosna- nie, tzn. nie zawsze :-p
        > Ale jestem energiczna i skuteczna. Tysiąc pomysłów do zrealizowania.
        > Mąż nazywa mnie szeryfem ulicy.
        > I ...kurde ma rację. Tak.
        > Potrafię otworzyć okno i nawrzeszczec z mieszkania na faceta na ulicy, bo wjec
        > hał autem mimo znaku , że droga zamknięta i znaku zakaz ruchu. I jeszcze pogroz
        > ic mu policją.
        > A policję na sąsiadów też potrafię nasłać, i gminę i nadzór budowlany, a pisma
        > słałam przez kancelarię adwokacką - skoro grzeczne prosby nie zadziałały, to ju
        > ż trudno, musialam po prostu pokazac, kto we wsi rządzi wink wink wink
        > I pouczam. Np na Fb.
        A może to pieniactwo?
        • solejrolia Re: Charakter emamy 29.05.18, 19:49
          A właśnie nie, nie pieniactwo smile
      • meursalut Re: Charakter emamy 29.05.18, 19:51
        Współczuję misji.
    • meursalut Re: Charakter emamy 29.05.18, 19:49
      Nierychliwa i bardzo ugodowa, ale czasem szlag trafia. Rzadko, ale z hukiem.
      • bi_scotti Re: Charakter emamy 29.05.18, 20:02
        #1 with * wink Mowie sporo ale ani nie glosno, ani nie szybko. Ale tak w ogole to jestem classic doer - wole sto razy przeprosic za zla decyzje niz raz sie powstrzymac przed podjeciem jakiejs gdy jest taka koniecznosc. Wsciekam sie koncertowo, trzaskam drzwiami, tluke szklanki i talerze po czym w 2 minuty jestem do rany przyloz, bo "juz mi przeszlo" wink Rodzina toleruje a wrecz jest im z tym chyba wygodnie, bo nigdy niczego nie musza sie domyslac, o co tak naprawde "mamie" chodzi - wsio jasna big_grin Cheers.
    • conena Re: Charakter emamy 29.05.18, 20:04
      Jestem typowy sangwinik, ze wszystkimi jego zaletami i wadami.
    • barbibarbi Re: Charakter emamy 29.05.18, 20:06
      Nie jestem gadułą, mało mówię, mój mąż ciągle gada. Jestem średnio energiczna, ale nie zalegam na kanapie. Typ intrawertyczki, czytam, myślę, analizuję. Rozśmieszam ludzi, mam poczucie humoru, moja córka czasami płacze ze śmiechu jak mam nastój kabaretowy. Dobrze śpiewam, jeszcze lepiej gwiżdżę, naśladuje głosy i postacie, mam zdolności artystyczne.
      • aqua48 Re: Charakter emamy 29.05.18, 20:42
        Lubię obserwować. Bywam wybuchowa. Mówię, nie gadam i w dodatku najczęściej z sensem. Jestem pogodna i staram się obracać najgorsze sytuacje tak by wynieść z nich jakąś korzyść lub naukę. W stresie i potrzebie działam szybko, zdecydowanie i skutecznie. Lubię i długie spacery i zaleganie na leżaku z książką.
        • zasiedziala Re: Charakter emamy 29.05.18, 21:10
          Miałam się opisać, ale widzę, że już to zrobiłaś wink Jestem taka jak aqua, z tym że na początku tylko obserwuje, im bardziej komfortowo czuję się w towarzystwie, tym częściej wybucham, ale też częściej żartuję. No i mam adhd w głowie, mogę zalegać na tym leżaku z książką, a w głowie przelatuje mi 50 myśli na minutę.
          • lellapolella Re: Charakter emamy 29.05.18, 21:41
            Lubię obserwować, wymyślać alternatywne charaktery dla ludzi i scenariusze dla wydarzeń. Jeśli zaczynam dużo gadać, to oznacza, że jestem spięta, czasem mi się zdarza, gdy czuję presję ale unikam takich sytuacji. Żeby działać, muszę mieć nóż na gardle ale to mnie ekscytuje i kręci- jestem mistrzynią deadline`ów i sytuacji kryzysowych. Potem znów odpływam.
            • 1matka-polka Re: Charakter emamy 30.05.18, 07:15
              "Żeby działać, muszę mieć nóż na gardle ale to mnie ekscytuje i kręci- jestem mistrzynią deadline`ów i sytuacji kryzysowych. Potem znów odpływam."
              To zupelnie tak samo jak ja...
    • agnes_topesto Re: Charakter emamy 29.05.18, 21:22
      raczej energiczna, ale wole sluchac, niz gadac. talerzy nie tłukę ze wscieklosci, poniewaz mi ich szkoda.
    • zlababa35 Re: Charakter emamy 29.05.18, 21:29
      Raczej 2 smile
    • miss_fahrenheit Re: Charakter emamy 29.05.18, 21:59
      Numer 3. Ani nie jestem głośna i energiczna, ani nikt ze znajomych nie określiłby mnie ciepłą kluseczką.
    • jem.gluten Re: Charakter emamy 29.05.18, 22:36
      3. Łączę w sobie skrajności. Przeraźliwie nieśmiała w kwestiach damsko-męskich, a jednocześnie odważna w zawodowych. Lubię kontakt z ludźmi, ale potrzebuję swojej przestrzeni i samotności. W wielu kwestiach zwisa mi, co ludzie o mnie myślą, ale czuję palący wstyd na myśl, że ktoś mógłby być świadkiem mojej porażki. W sytuacjach stresujących potrafię się spiąć i działam jak robot, po wszystkim trzęsę się i czasami płaczę. Jednocześnie leniwa prokrastynatorka i tytan pracy.
      • miniulowa Re: Charakter emamy 30.05.18, 05:30
        "W wielu kwestiach zwisa mi, co ludzie o mnie myślą, ale czuję palący wstyd na myśl, że ktoś mógłby być świadkiem mojej porażki. W sytuacjach stresujących potrafię się spiąć i działam jak robot, po wszystkim trzęsę się i czasami płaczę. Jednocześnie leniwa prokrastynatorka i tytan pracy."

😱 O matko i córko, jakbym o sobie czytała.
    • boo-boo Re: Charakter emamy 29.05.18, 23:26
      1
    • bialeem Re: Charakter emamy 29.05.18, 23:58
      Kanapowiec raczej, ale wesolutki. Ze zrywami entuzjazmu. Nie dam dojść do słowa jak się wciągnę, ale też jestem jednym z lepszych mediatorów jakich znam. Nie bywa mi smutno, nie tracę energii bez potrzeby. Nadaktywność wywołuje u mnie chorobę morską (chyba, że sama mam zryw). Takie wszystko w jednym czyli niewiadomoco.
    • la_mujer75 Re: Charakter emamy 30.05.18, 07:40
      Według innych : jestem głośna, śmiała, straszna gaduła, nerwowa, impulsywna. I ostra baba. Ogólnie się z tym zgadzam, ale :
      jestem przede wszystkim: pesymistką, wiecznie zdołowaną, pozbawioną sił witalnych osobą, która wszystkim się spina i denerwuje.
    • wkurzo-namama Re: Charakter emamy 30.05.18, 09:58
      Neurotyczka, kompulsywno-obsesyjna, cicha woda brzegi rwie, odważna, empatyczna, wrażliwa.
    • anagat1 Re: Charakter emamy 30.05.18, 10:29
      Echh bardziej 1.. Ale energia u mnie przychodzi rzutami, po ktorych nastepuje totalne zwiotczenie. Na ogol w domu. Ale spokojna jestem rzadko. Nie mam cierpliwosci. Np.. Pod wplywem fali energii zarzadzam wyjazd w gory.. Po czym jak widze zaktywizowanego meza, dopada mnie niemoc i w ogole nie moge sie zebrac i przeciagam wyjazd.. Po czym jak juz jestem w gorach/ lesie pre do przodu jak maly motorek. Totalna sinusoida. Nie jest lekko ze mna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka