Dodaj do ulubionych

Sprzedam dziecko za 3 tysie

31.05.18, 12:16
20 latka z miasta na polnocnym wschodzie odda noworodkaza 3 tys,bo ma juz syna i dlugi. Pani spod Krakowa za trochę ponad sto Tysi chetnie bedzie surogatka( za zgoda męża swego i dla kasy) i jeszcze mają dogadanego lekarza, ktory sfalszuje papiery do aktu urodzenia. Dorota z Londynu odda dwulatka za darmo, bo rodzina nie wspiera. To z dunskiego programu o nielwgalnych adopcjach.Nie wiem czy bylo w polskich mediach, ale skala zjawiska mnie poraza
nyheder.tv2.dk/samfund/2018-05-31-barnloese-par-tager-til-polen-for-at-koebe-boern
Obserwuj wątek
    • aguar Re: Sprzedam dziecko za 3 tysie 31.05.18, 13:04
      A ja zawsze się dziwiłam, co jest złego w sprzedawaniu dzieci. W sensie jest podaż i popyt: ktoś jest biedny, ale może urodzić, a ktoś ma kasę, ale nie może. Oczywiście zły jest handel kobietami (i nie tylko) do prostytucji albo niewolnikami do pracy. Ale chodzi mi o takie osoby, które normalnie chcą mieć dziecko, bez żadnych złych intencji, ale nie mogą - a kto inny jest zdolny do rozrodu i potrzebuje pieniędzy.
      • piernicola Re: Sprzedam dziecko za 3 tysie 31.05.18, 14:32
        Bo oczywiście ci, którzy chcieliby kupić sobie dziecko na narządy albo do prostytucji podaliby uczciwie w umowie kupna taki właśnie cel.
        • super_hetero_dyna Re: Sprzedam dziecko za 3 tysie 31.05.18, 14:39
          Pytanie tylko - jeśli potrzebowaliby dziecka na narządy, to po co mieliby tracić pieniądze na zakup, skoro mogliby po prostu jakieś porwać i uprowadzić?
          • alpepe Re: Sprzedam dziecko za 3 tysie 31.05.18, 14:45
            a skąd by wiedzieli, czy jest zgodność tkankowa?
            • super_hetero_dyna Re: Sprzedam dziecko za 3 tysie 31.05.18, 15:02
              A jak kupują, to wcześniej zbadają?
              • kannama Re: Sprzedam dziecko za 3 tysie 31.05.18, 15:05
                Mogą, choćby chcąc wiedzieć o chorobach genetycznych. Ale ogólnie pomysł, jaką by to skale przybrało- ludzie "produkowaliby" dzieci na sprzedaż. Moim zdaniem adopcja ze wskazaniem powinna być bardziej popularna.
        • kaka-llina Re: Sprzedam dziecko za 3 tysie 31.05.18, 15:15
          Ale przecież takie cos powinny poprzedzać takie same procedury jak przy normalnej adopcji.
      • aerra Re: Sprzedam dziecko za 3 tysie 31.05.18, 15:24
        Ja też w zasadzie nie rozumiem - jakby to było legalne to można by to jakoś sensownie kontrolować. A tak to kwitnie podziemie i jak widać z tego artykułu wcale nie jest to mała skala. I właśnie zamiast czegoś w rodzaju adopcji ze wskazaniem, za kasę, owszem, mamy kupowanie chociażby na narządy.
    • alpepe Re: Sprzedam dziecko za 3 tysie 31.05.18, 14:44
      szkoda, takie starsze, nawykłe do roboty, to bym kupiła.
    • woman_in_love bycie surogatką nie jest żadnym handlem 31.05.18, 15:09
      ludźmi
      • skat_0 Re: bycie surogatką nie jest żadnym handlem 31.05.18, 15:13
        Akurat w tym przypadku jest, pani chciala sie( znaczy swoje komorki jajowe oferowala) samodzielnie zainseminowac strzykawka w łazience, za kasę i z przekupionym lekarzem
        • aerra Re: bycie surogatką nie jest żadnym handlem 31.05.18, 15:22
          Bo inaczej się nie da, przecież w Polsce bycie surogatką jest nielegalne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka