ada16 03.06.18, 08:26 W tym roku lato wystartowało w maju . Mam nadzieje za taka pogoda będzie tez w wakacje , chociaż na Wybrzeżu prawie nie pada, codziennie trzeba podlewać gródki . Lubicie taką pogodę?, czy zbyt mecząca? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tojamarusia Re: Wczesne lato 03.06.18, 08:31 U mnie lato od połowy kwietnia. A niech będzie ciepło. Bardzo źle znoszę tylko duszną i patną pogodę. Odpowiedz Link Zgłoś
zasiedziala Re: Wczesne lato 03.06.18, 08:45 Męczące to są mrozy, czyli wszystko poniżej +10 Teraz jest ok, jak na to, że nie mam wakacji, nie jestem nad wodą i muszę pracować. Na urlopie wolę jak jest cieplej. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Wczesne lato 04.06.18, 16:25 Męczące to są mrozy, czyli wszystko poniżej +10 Siostro! Ano właśnie; wreszcie nie trzeba chodzić okutanym w milion warstw, w czapce rujnującej każde uczesanie i sto razy na dzień wycierać mopem podłogę w ganku. W dodatku sól w brei na chodnikach nie zżera mi obuwia, a sąsiedzi dali na wstrzymanie z paleniem płytami paździerzowymi czy innym podobnym surowcem. Jest bosko i zamierzam się tym cieszyć, jak długo się da. Pewnie max kilka tygodni to będzie, jak znam nasz klimat, więc trzeba się napawać, póki można Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate-cakes Re: Wczesne lato 03.06.18, 08:45 Nie pamiętam kiedy ostatnio w Trójmieście w drugiej połowie maja i na początku czerwca było tak ciepło. Chyba gdy byłam dzieckiem. To ciepło to 22-27 stopni. Niestety mało pada i jest sucho. Trochę się zmęczyłam tym upałem ale jest fajnie, oby tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Wczesne lato 03.06.18, 09:02 Koszmar. Oby jak najkrócej, już mam dość lata. Dla mnie idealnie jest tak do 18-20 stopni, a w ogóle im zimniej tym lepiej (tak do -15). Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Wczesne lato 03.06.18, 10:28 Jest strasznie. Od prawie czterech tygodni praktycznie bezdeszczowo, trawnik wysechl mimo podlewania, od jakichs trzech tygodni codziennie temperatury ponad 30 stopni. Czuje sie fatalnie. Liczylam ze pojedziemy do Bulgarii sie zagrzac, wychodzi na to ze pojedziemy sie ochlodzic... Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Wczesne lato 04.06.18, 12:30 No to czas na rewolucję, wiecie jaką. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Wczesne lato 04.06.18, 12:40 Lubię lato i słońce i zupełnie mi nie przeszkadzają ani wysokie temperatury ani słońce. Cieszę się każdym takim dniem, bo jestem świadoma istnienia listopada i grudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyjkama Re: Wczesne lato 04.06.18, 16:18 Wiosna cudowna w tym roku. Ciepły kwiecień, wymarzony maj i upalny początek czerwca. Byle tak dalej. Jestem zdecydowanie ciepłolubna😋 Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Wczesne lato 04.06.18, 17:51 Kocham mogłabym do domu nie wchodzić . Po co tracić czas na ściany jak można być w ogrodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
a.va Re: Wczesne lato 04.06.18, 18:22 Jak dla mnie za gorąco, ja lubię tak do 25 stopni, wyżej się męczę. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelina4 Re: Wczesne lato 04.06.18, 20:05 zdecydowanie za ciepło, temperatura powyżej 25 stopni mnie męczy, w dodatku jest sucho, jakos tak się kurzy wszystko, ciekawe jak długo utrzyma sie taka aura, oby nie było tak, że lato skończy się w lipcu Odpowiedz Link Zgłoś
mum2004 Re: Wczesne lato 04.06.18, 20:11 Bardzo lubię. Jedynie martwię się że na początku lipca okaże się że "lato już było"... Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate-cakes Re: Wczesne lato 04.06.18, 21:09 Też się tego obawiam. U mnie lato zwykle trwa 3 tygodnie. Tydzień ciepła w czerwcu, tudzież w lipcu i tydzień w sierpniu, a w pozostały czas od kwietnia do września 18 stopni i deszcz. A tu już od połowy maja jest bardzo ciepło i słonecznie, ostatnio nawet 27 stopni. Ma być chłodniej, ale na chwilę i znowu ciepło. Oby w lipcu i sierpniu też było lato tak jak teraz choć mogłoby być ciut chłodniej Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Wczesne lato 05.06.18, 12:05 milka_milka napisała: > Na to liczę... > Siostro😂! Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Wczesne lato 05.06.18, 11:38 Uwielbiam i mam nadzieję, że całe lato będzie ciepłe i słoneczne i temperatury 30 stopni będą długo i często Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Wczesne lato 05.06.18, 12:01 I żeby do tego padało ale tylko w nocy co by meteorolodzy nie marudzili, że sucho, kraj pustynnieje, zbiory wysychają i pożary szaleją Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Wczesne lato 05.06.18, 12:12 Właśnie - może padać ale tylko w nocy i bez gwałtownych burz i nawałnic, po których dużo szkód Odpowiedz Link Zgłoś