Dodaj do ulubionych

Pytanie do kończących gimnazjum

14.06.18, 22:29
Dziewczyny, gdzie w systemie rekrutacji do liceum wpisuje się wolontariat?
A jeśli się nie wpisuje - to czy to znaczy, że się nie liczy?
Obserwuj wątek
    • margotka28 Re: Pytanie do kończących gimnazjum 15.06.18, 00:11
      Nie wiem niestety. Moje dzieci same to ogarnialy. Ale z tego co pamiętam za wolontariat jest 1/2 pkt. Niech Twoje dziecko zapyta w szkole.
      • kubek0802 Re: Pytanie do kończących gimnazjum 15.06.18, 05:43
        Wolontariat jest wpisany na świadectwie końcowym.
        • feliz_madre Re: Pytanie do kończących gimnazjum 15.06.18, 06:05
          Na świadectwie to wiem, ale punkty przelicza automatycznie system, więc jeśli nie ma wolontariatu w systemie to jak to się ma dodac?
          • kubek0802 Re: Pytanie do kończących gimnazjum 15.06.18, 06:23
            No ja zakładałam, że część danych wprowadzana jest do systemu przez komisję rekrutacyjną, właśnie te ze świadectwa, ale może się mylę.
            • arwena_11 Re: Pytanie do kończących gimnazjum 15.06.18, 08:11
              Sama wprowadzasz te dane do systemu - podobnie jako oceny, zaznaczenie że masz pasek,konkursy.
    • arwena_11 Re: Pytanie do kończących gimnazjum 15.06.18, 08:10
      Wolontariat musisz mieć na świadectwie - bez tego się nie liczy

Wpisujesz go w systemie pod ocenami. Jest taka dodatkowa rubryka - wpisujesz nazwę fundacji.
      • neospasmina Re: Pytanie do kończących gimnazjum 15.06.18, 08:16
        u nas wszystko wpisuje szkoła (łącznie z wolontariatem na podstawie dostarczonego zaświadczenia),
        uczeń tylko weryfikuje w domu poprawność danych
        • feliz_madre Re: Pytanie do kończących gimnazjum 15.06.18, 08:32
          U nas odwrotnie. Wszystko wpisuje uczen a szkola tylko weryfikuje.
      • kubek0802 Re: Pytanie do kończących gimnazjum 15.06.18, 08:26
        Nie wypełnialiśmy jeszcze wniosku, ale pod jakimi ocenami, skoro te ze świadectwa jeszcze nie są znane, a niektórzy złożyli wnioski już w maju. Macie wniosek z Vulkana?
        • arwena_11 Re: Pytanie do kończących gimnazjum 15.06.18, 08:42
          Oceny ze świadectwa są znane. Ale wpisujesz je jak masz świadectwo w ręku.
          • kubek0802 Re: Pytanie do kończących gimnazjum 15.06.18, 08:55
            Ale jak ktoś złożył wniosek 15 maja np. to ocen jeszcze nie znał. Potem tylko uzupełnia wniosek o świadectwo na którym są wypisane wolontariaty i inne i zaświadczenie o egzaminie. Chyba że w różnych rejonach kraju wygląda to inaczej.
            • arwena_11 Re: Pytanie do kończących gimnazjum 15.06.18, 09:03
              Ale uzupełnia w komputerze. Do szkoły niesie odpis świadectwa i egzaminu. Nic więcej. Tak było w Warszawie 2 lata temu.

• kubek0802 Re: Pytanie do kończących gimnazjum 15.06.18, 09:24
                Nam wytłumaczono, że po wypełnieniu, wydrukowaniu, podpisaniu i oddaniu w szkole pierwszego wyboru już nic się nie uzupełnia tylko 22.06 donosi świadectwo i zaświadczenie. Może jest teraz inaczej.
      • feliz_madre Re: Pytanie do kończących gimnazjum 15.06.18, 08:31
        No wlasnie nie mogę znaleźć tej dodatkowej rubryki. Tylko konkursy i osiągnięcia sportowe uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka