mamablue 15.06.18, 09:04 Jaka choroba kolana może spowodować stan zagrożenia życia i konieczność natychmiastowej hospitalizacji? Bo dziś bardzo dziwną wiadomość usłyszałam i tak się zastanawiam.... wyjaśnicie laikowi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jola-kotka Re: Do emam medyczek 15.06.18, 09:16 Nowotwor umiejscowiony w tym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
123zielona123 Re: Do emam medyczek 15.06.18, 14:22 Np. infekcja bakteryjna. Oczywiście diabeł tkwi w szczegółach, zależy tez od ogónego stanu zdrowia, wieku no i samych bakterii. Może się rozwinąć w sepsę. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Do emam medyczek 16.06.18, 21:33 > Bo dziś bardzo dziwną wiadomość usłyszałam Wiemy, wiemy, Kaczyński. To może stąd, że jako zwykłego posła przyjęto go od razu (innych posłów też pewnie przyjmują od razu, bo prawo prawem, ale poseł posłem) i społeczeństwo się nabijało, że pewnie zapisał się już za poprzedniej władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Do emam medyczek 16.06.18, 21:39 Kolana nie wiem, ale stawu owszem. Infekcja bakteryjna w stawie, która rozwinęła się w dwa dni, unieruchomiła staw, pojawił się płyn i stan zapalny, gorączka. Natychmiastowe leczenie silnymi antybiotykami. Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: Do emam medyczek 16.06.18, 21:58 Infekcja bakteryjną stawu zwłaszcza jeśli jest to staph MRSA. Ale przy zwykłym też jest groźna... Osobiście przeszłam pooperacyjna infekcje kości - leczy się to dozylnie antybiotykami. Przy czym tu gdzie mieszkam hospitalizacja nie jest konieczna bo po prostu zasuwasz 2 tygodnie z wenflonem i przyjeżdża pielęgniarka zapodaj antybiotyk. Doba szpitalna kosztuje 500 ojro, dlatego się tego unika. No ale rozumiem że w PL się nie unika bo PL jest bogaty Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Do emam medyczek 16.06.18, 22:51 PL nie umie liczyc kasy w sluzbie zdrowia. Szlag by to trafil, najjasniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Do emam medyczek 16.06.18, 21:44 Żebyście się nie zdziwiły. Znam takiego, co ledwo się wywinął śmierci. Zatorowość płucna po artroskopii kolana... Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Do emam medyczek 16.06.18, 21:52 mary_lu napisała: >Zatorowość płucna po artroskopii kolana... słowo-klucz: po. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Do emam medyczek 16.06.18, 22:29 milka_milka napisała: > I co? Znaczy że nie ogarniasz forumowego drzewka. Wstyd, milka, biorąc twój forumowy staż. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Do emam medyczek 16.06.18, 22:39 Ogarniam, to było do Ciebie w odpowiedzi na to, co napisałaś do mary_lu. Odpowiedz Link Zgłoś