Dodaj do ulubionych

Wyśmiewam - fryzjer dla psów

22.06.18, 14:36
Patrząc na wątek pr „Fryzjer dla psów” Widzę, ze ludziom z dobrobytu (i dobrze ze jest) się w ... poprzewracało smile fryzjer dla psów ? A może jeszcze kosmetyczka, dentysta, solarium i manikiurzysta? A masaże dla psów ? smile wink
Można dopisywać inne rzeczy do wyśmiewania smile
Obserwuj wątek
    • martaesz Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 14:40
      Ok, co mnie zaskoczyło ostatnio to przedszkole dla psów😂
      • wilan.an Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 22:18
        A wiesz co to jest czy nazwa cie smieszy?
        Objaśniam: kurs posłuszeństwa/zachowania/wychowania dla mlodych psów. Dalej śmieszne? Czy może kwestionujesz też zasadność wychowywania psów?
      • rosapulchra-0 Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 23.06.18, 01:40
        Akurat przedszkole dla psów jest bardzo przydatne, bo psy są w nim skutecznie socjalizowane od maleńkości.
      • bywalec.hoteli Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 23.06.18, 08:07
        martaesz napisała:

> Ok, co mnie zaskoczyło ostatnio to przedszkole dla psów😂
        A żłobek i szkoła ? smile
        • wilan.an Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 23.06.18, 08:33
          Sa jeszcze hotele bywalcu
        • martaesz Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 23.06.18, 08:51
          bywalec.hoteli napisał:

> martaesz napisała:
          >
          > > Ok, co mnie zaskoczyło ostatnio to przedszkole dla psów😂
          > A żłobek i szkoła ? smile
          Tresura psów tak zawsze to się nazywało , ale teraz lemingozy przeinaczyły po swojemu i mamy przedszkole , pewnie jest i żłobek, szkoła podstawowa oraz szkoły wyższe.🤣

• julek_i_ja Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 14:43
      Oj tam, daj ludziom wydawac pieniadze na co chca. Jest zapotrzebowanie, jest usluga, wiec nie ma sensu oceniac jej absurdalnosci.
    • spirit_of_africa Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 14:49
      Ale co w tym takiego dziwnego? Są ludzie którym podobają sie psy określonych ras, a ze rasy owe maja włos trudny do samodzielnej pielęgnacji to ludzie korzystają z usług fryzjera. Co do przedszkola dla psów to ze swoim psem uczęszczała do takowego kolezanka- nie było to nic innego niż szkolenie dla młodych psów na którym instruktor uczył m.in podstaw prawidłowego dyscyplinowania i nagradzania i moderowania zachowań psa. Nie widze w tym nic do wyśmiania.
      • martaesz Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 14:56
        spirit_of_africa napisała:

> Ale co w tym takiego dziwnego? Są ludzie którym podobają sie psy określonych ra
        > s, a ze rasy owe maja włos trudny do samodzielnej pielęgnacji to ludzie korzyst
        > ają z usług fryzjera. Co do przedszkola dla psów to ze swoim psem uczęszczała d
        > o takowego kolezanka- nie było to nic innego niż szkolenie dla młodych psów na
        > którym instruktor uczył m.in podstaw prawidłowego dyscyplinowania i nagradzani
        > a i moderowania zachowań psa. Nie widze w tym nic do wyśmiania.
        Szkoleniem niech to się zwie lub tresurą a nie przedszkolem dla psów , na boba wielkiego.
        • joanna05 Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 16:50
          Ależ przedszkole dla psów to właśnie szkolenia dla szczeniaków, nic innego. Nazwa inna, bo chodzi o konkretną grupę wiekową psiaków - to takie pierwsze treningi grupowe, dla maluchów do roku bodaj. Nie widzę nic dziwnego w nazwie, no ale to trzeba mieć psa, pójść raz-drugi, żeby wiedzieć. Bardzo pożyteczne.
          • spirit_of_africa Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 18:42
            Dokładnie.
    • asmarabis Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 14:49
      I to jest dla mnie wlasnie zmarnowane życie jjesli chcecie wiedzieć
      • hosta_73 Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 21:37
        Zycie spędzone na wyśmiewaniu?
        • asmarabis Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 23.06.18, 14:30
          Nie, nieumiejetnosc wyrwania sie z szarosci Polski B i prowadzenie zycia gdzie wyjazd do Egiptu to spelnienie zycia a fryzjer dla psow nie miesci sie w glowie
    • leanne_paul_piper Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 14:52
      Moja fryzjerka chodziła ze swoim kotem MCO do fryzjera, zwlaszcza w okresie letnim. Ja ze swoim nie chodzę, wyczesuje go parę razy w tygodniu, a i tak tworzą się bolesne koltuny, które trzeba wycinać. Toteż nie widzę nic śmiesznego w chodzeniu do zwierzęcego fryzjera. Zawód bardzo potrzebny.
    • iwles Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 14:56
      bywalec.hoteli napisał:

> Można dopisywać inne rzeczy do wyśmiewania smile

a proszę bardzo: inteligencja bywalca.hoteli
      buahahahahahaha
      • leanne_paul_piper Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 15:00
        Podpiszę się.
        • iskierka3 Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 16:11
          I jasmile
      • kurtkapuchowa Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 16:38
        dobre!!!
      • bergamotka77 Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 20:42
        iwles napisała:

> bywalec.hoteli napisał:
        >
        > > Można dopisywać inne rzeczy do wyśmiewania smile
        >
        >
        > a proszę bardzo: inteligencja bywalca.hoteli
        > buahahahahahaha

To akurat prawda. Jego prostota aż boli. Bywalec wbrew światowemu nickowi przeżywa nawet fakt, że ktoś odwiedził kilka europejskich stolic. No zaiste bywalec świata 😛
    • hiacynta333 Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 14:57
      A co w tym śmiesznego? Mam yorka, któremu rosną włosy jak szalone, co 2, góra 3 miesiące trzeba go obcinać, a że sama nie potrafię to piesek chodzi do fryzjera.
    • muchy_w_nosie Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 14:59
      Wiesz jak wygląda łazienka po zabiegach pielęgnacyjnych na psie? Ja po kilku takich akcjach, wolę wydać 80 zł dwa razy w roku i mieć zrobionego psiaka.
      • leyre2 Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 15:10
        To zalezy, moj jest raczej maly, choc nie miniatura i akurat robie grooming samodzielnie. Kiedys z nim chodzilam ale to nic trudnego i do tego mi sprawia przyjemnosc. Oszczesnosc tez jest w roku bo jednak co 2 miesiace trzeba robic. Lazienka wyglada normalnie, dom tez.
        • muchy_w_nosie Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 18:50
          U mnie nie, bo pies ma ostre włosy i mnie kują, w połowie się nudzi i zaczyna się kręcić, kilka razy nawiał ze stanowiska, w efekcie łazienka w kłakach, pies w kłakach, ja w kłakach. Ogarnięcie wszystkiego, łącznie z wykąpaniem siebie zajmuje mi 3-4h, a ja się cenie na więcej niż 20zł/h
          • muchy_w_nosie Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 18:50
            Kłują
            • muchy_w_nosie Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 18:53
              A i to jest ciężka fizyczna praca.
              • leyre2 Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 20:26
                Dlatego napisalam ze to zalezy, moj pies jest maly, ma miekkie krecone wlosy as wykapanie go i wysuszenie oraz wyczesanie wlosow nie jest ciazka praca. Jest cierpliwy podczas obcinania wlosow, robie to czesciowo clipper a czesciowo nozyczkami, kupilam parzadny sprzet i oplacilo sie. Oszczedzam czas i pieniadze, a poza tym lubie to. Oczywiscie jesli ktos ma duzego psa z klopotliwymi wlosami albo/i do tego brak warunkow to nie robi tego samodzielnie. Ja na poczatku tez nie robilam. Akuray mam dobre warunki bo mam specjalne pomieszczenie gdzie jest pralka, suszarka itp i duzy gleboki zlew wiec nie robie tego w wannie w lazience. Czasem robie psa przyjaciol I nawet sie zastanawialam czy nie zaczac na tym zarabiac. 😊 To dobry biznes jest.
    • little_fish Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 15:03
      Dlaczego wysmiewać fryzjera dla psów, a tego dla ludzi nie? Większość ludzi jednak łatwiej ostrzy niż psa 😉
    • aj.riszka Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 15:04
      A co w tym dziwnego ze salony takie istnieja? Nic.
      P.s moja pierwsza praca (za granica) to wlasnie w takim salonie byla, u psiego fryzjera.
      A wyobrazasz sobie, jak taki kudlacz, ma przetrwac gorace polskie lato..?
    • dido_dido Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 15:28
      Solarium nie bo niezdrowe
      Ale dziś zapisałam swojego psa na usunięcie kamienia nazebnego czyli do dentysty.
      A i chodzę z nim na obcięcie pazurów bo sama nie umiem tego zrobić. A zaniedbanie skutkuje przerośnięciem nerwu.
      Do fryzjera nie chodzę bo (uwaga nowy termin) sama trymuję

A co do przedszkola - no cóż, to tylko taka nazwa. Tresura jakoś nie pasuje do rozbrykanego szczeniaka, który ma się nauczyć podstaw dobrego psiego wychowania

A tak ogólnie to daj żyć ludziom i wydawać pieniądze na co chcą.
      Ja tam na przykład nie wydałabym kasy na tuning samochodu albo sztuczne rzęsy. Ale jak ktoś chce, lubi i mu się podoba...
    • luvyana Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 15:50
      Ty tak poważnie? Więc Ci napiszę. Jestem właścicielką kundelka ze schroniska. I kundelek ów wymaga podcinania "futra". Nie dla wystawowego looku, tylko dla higieny. Kundelek jest z nami od 6 lat. Przez pierwsze pół roku kąpałam go samodzielnie co dwa tygodnie. Stresował się pies i stresowałam się ja. Oraz brzydziłam. To pies z gatunku długowłosych, więc zwłaszcza strupy z kupy (no sorry, ale tak jest) przy odbycie były moją zmorą.
      Więc znalazłam pierwszy salon. Nie dość, że wrócił z grzybicą, to jeszcze właścicielka nie pozwalała na obecność właściciela i paliła fajki.
      No i kupiłam trymer w Lidlu. I podjęłam próbę samodzielnego obcięcia psa, przy jednoczesnym pomyśle, że zajmę się tym zawodowo. Uhm.... big_grin Tiru riru wszystko fajnie, dopóki nie doszło do golenia odbytu i okolic....
      To mnie jakby przerosło.

Znalazłam właściwy salon, gdzie oddaję psa co 2-3 mce na obcięcie włosów i pazurów (z tym też miałam przygody).

Koszt to 80 - 100 zł w zależności od tego, czy z pazurami i dziwojtkami, czy tylko strzyżenie.
      20zł płacę za samo wykąpanie. Wolę te 20 zł zapłacić, niż osobiście stresować psinę.

Dla mnie to nie fanaberia, tylko wydatek z gatunku szczepień, odrobaczeń i ogólnej pielęgnacji zwierzaka.
      • sandrasj Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 16:59
        Też nie widzę w tym nic do wyśmiewania, ale skoro idziemy tym tropem to po co nam specjalna karma, może jeść resztki ze stołu, i po co mu dach nad głową niech moknie na dworze.
        Psa strzygę bo higienicznie Tak jest łatwiej, nie trzeba odkurzać codziennie tych kłaków, wystarczy co 3 dzień. Bo nie trzeba myć pupy zabrudzonej kupą jak coś zeżre. Sama mam mu obcinać pazury? Czy dać się drapać?
        Nie, nie mam rasowego psa na wystawy, mam psa którego ktoś przywiązał do drzewa i którym się zaopiekowalam, a obcinanie jego kudłów jest elementem tej opieki. Zwłaszcza latem.
        Jeśli ktoś widzi w tym powód do drwin to chyba jest niespełna rozumu albo nigdy nie miał żadnego zwierzęcia.
        • konsta-is-me Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 21:21
          Akurat karmy to w wiekszosci ZUO.
          Ludzie dali sobie wmowic, ze to "zbilansowane pozywienie" - w większości to smieci.
          Sprobuj jesc cale zycie wylacznie chrupki...
          • sandrasj Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 21:52
            Nigdzie nie napisałam że mój pies je wyłącznie chrupki.
    • kurtkapuchowa Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 16:40
      Wizaz dla Szydlo. Buahahaha.
      • lellapolella Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 23:04
        Dokładnie. 170 tysi na próbę zrobienia z owsa ryżu, to dopiero komediabig_grin
    • ichi51e Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 16:42
      Obcinales kiedys psa? Jak nie to nie wiesz o czym gadasz. Rownie wielka abstrakcja jak fryzjer dla dzieci. Co to za problem te 3 wlosy na krzyz ciachnac?
    • jkl13 Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 16:49
      Też wysmiewalam to najlepszą przyjaciöłkę. I co - i jajcowink Karma wraca. Od 2 lat mam psa - znajdę, cocer spaniela. Najpierw próbowałam utrzymać jej sierść samodzielnie, po roku podałam się i co 2 miesiące chodzę z nią do psiego fryzjera. Trymowanie mojego psa trwa 3 godziny i babka naprawdę w tym czasie się uwija. Co prawda strzyżenie psa kosztuje więcej niż moje, ale przynajmniej jestem w stanie ograniczyć ilość błota i sierści w domu, co jest dla mnie bezcenne.
    • tiszantul Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 17:05
      psychoterapia dla psów, dzięki której możesz "stworzyć satysfakcjonujący dla obu stron związek z psem". Pani oferuje również masaże dla psów, o które pytałeś, oprócz tego zioła dla psów:

www.hodowle.info/announcements/show/388/psychoterapia-psow-zoopsycholog-joanna-kosinska
      telewizja dla psów:

www.pies.pl/telewizja-dla-psow-juz-w-polsce/
      hotel dla psów, świetlica dla psów:

www.dogsbay.pl/domowy-hotel.html
      Artysta poszedł trochę dalej - "Nie trzeba słów w miejscu jak tu, burdel dla psów, burdel dla psów, auuuuuu":

www.youtube.com/watch?v=QcVsH4q0Cbg
    • lilia.z.doliny Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 17:12
      Cóż... moja młodsza chodziła do psiego przedszkola. Przedszkola, A nie na tresure czy szkolenie. Kiedy pojechałam na światową wystawę psów w Birmingham, to tam były takie cuda i dziwy, że łeb pęka. I powiem ci, że łóżka do masażu dla psów, to była tylko przygrywka do wstępu. W życiu nie wydalam tyle kasy na swoje odżywki do włosów, co tam ludziska puszczali na psy. No, ale to kwestia możliwości finansowych, więc rozumiem oburzenie wielu osób, zwłaszcza niskobudzetowcow.
      • martaesz Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 17:53
        lilia.z.doliny napisała:

> Cóż... moja młodsza chodziła do psiego przedszkola. Przedszkola, A nie na tresu
        > re czy szkolenie. Kiedy pojechałam na światową wystawę psów w Birmingham, to ta
        > m były takie cuda i dziwy, że łeb pęka. I powiem ci, że łóżka do masażu dla psó
        > w, to była tylko przygrywka do wstępu. W życiu nie wydalam tyle kasy na swoje
        > odżywki do włosów, co tam ludziska puszczali na psy. No, ale to kwestia możliwo
        > ści finansowych, więc rozumiem oburzenie wielu osób, zwłaszcza niskobudzetowcow
        > .
        >
        A ty niby jesteś wysokobudżetowcem🤣😂
        Większość tych ludzi długi pozaciągała na te fanaberie. Postaw się, a zastaw się , to na tej zasadzie.
        • lilia.z.doliny Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 18:28
          Ja niby? Twoje wnioski są nieco zaskakujące.
        • edelstein Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 23.06.18, 09:57
          Widac,ze cie zabolalo😂
          • martaesz Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 23.06.18, 13:33
            edelstein napisała:

> Widac,ze cie zabolalo😂
            >
            Mnie ? W żaden sposób ,ja poprostu paczę i uśmiecham się pod nosem, na to wszystko.
            Naprawdę jest niewiele rzeczy które przyprawiają mnie o ból rzopy.
            • martaesz Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 23.06.18, 13:34
              A może żopy🤔
    • psiamama6 Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 17:16
      Ja chodzę ze swoją dwójką raz w tygodniu na kąpanie, a strzyżenie raz na parę miesięcy. Salon mam blisko domu, więc dla mnie to super opcja. Nie wyobrażam sobie zajmować się ich sierścią sama. Co do przedszkola dla psów to jestem zdania, że powinno być to obowiązkowe po nabyciu zwierzęcia (potem podstawowe posłuszeństwo) - byle szkolenie było prowadzone metodą pozytywną.
    • myszu13 Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 17:45
      A masz psa? Chyba nie. Niektóre rasy zamiast sierści mają włosy i psi fryzjer jest niezbędny. Miałam boksera i przez całe swoje życie pies nie był u fryzjera. Teraz mam Westa i 2 x w roku jest strzyżony ze względów higienicznych. Sama bym nie dała rady.
      • olinka20 Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 20:17
        Wątpie, że ma psa.
        Inteligencji też brak wink
    • princesswhitewolf Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 19:51
      >smile fryzjer dla psów ?

a co w tym smiesznego? Przeciez nie kazdy ma czas na czesanie kudlow dzien w dzien. Psy dlugowlose musza byc kapane i wyczesywane inaczej masz psa z Afro dreadlokami. Psa zaprowadzasz i ci go kapia i wyczesuja i spokoj. Dreadloki tez wytna

Mysle ze ty to zle rozumiesz i kojarzysz z jakimis cudacznymi fryzurami u pudli.
      • olinka20 Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 20:15
        Od pudli to proszę się odstosunkować tongue_out
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/lh/kh/txcs/vu7fosL2rkMUVaMwmB.jpg
        • princesswhitewolf Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 23.06.18, 14:38
          oczywiscie. Przepraszam oficjalnie wszystkie pudle za obraze.
    • cosmetic.wipes Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 20:14
      Panie, pralki, lodówki, pampersy, zmywarki. Ludziom się w doopach poprzewracało.
      Przecie pranie w strumyku, szorowanie miski piachem i komórka na pyry to sam mniód big_grin
      • rysiowa85 Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 20:28
        byłam niedawno w skansenie
        Dało się żyć w tych chałupach? Dało
        A teraz ludziom sie w d poprzewracało: centralne ogrzewanie, szczelna podłoga, toaleta, osobne łóżka
        • leanne_paul_piper Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 20:45
          To prawda, byłam w Afryce, tam się żyje bez prądu, bieżącej wody, w domkach ulepionych z łajna. Można? Można. Kto chce więcej ma za pełną dupe.
          • rysiowa85 Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 21:00
            Do Afryki się jeździ ;p , a nie łaska skansen wsi kieleckiej odwiedzić (najlepiej na stronie internetowej bo po co wydawać na dojazd i wejście)

No tak od dobrobytu się poprzewracało, jakieś samoloty, lotniska ... a nie łaska wziąć trochę wosku ze świeczek i gołębich piór uzbierać... polepić ... pokleić i sru przez morze jak Dedal

• kolpik124 Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 22:01
              jest różnica między wynalazkami ułatwiającymi ludziom codzienne funkcjonowanie, a popirrdułkami dla pretensjonalnych paniuś

równie dobrze można wstawić kołczingi, wyjazdy do Kenii dla zblasowanych korpobiuurw albo botoksy dla mocno dojrzałych ematak, też iedyś tego nie było big_grin
              • iwles Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 23.06.18, 00:48
                A ty zyjesz w swiecie tylko obowiazkow? Zadnych popie...k, rozrywek, przyjemnosci.
                Wspolczuje 😄😄😄
              • rysiowa85 Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 23.06.18, 12:39
                a to psi fryzjer nie ułatwia ludziom życia? Na czym niby ta pretensjonalność miałaby polegać?
                Kto niby sprzatałby kłaki po zabiegu który byś przeprowadzała w łazience (jak sie domyślam) na psie? I te kłaki które by sie rozniosły po mieszkaniu?
                Dodatkowo ja bym nie potrafiła zadbac o psią fryzurę. Przecież do fryzjera chodzą psy wymagające a nie krótkowłose kundelki, którym nie ma co obcinać.

p.s. nie mam psa, ale nie widze powodu zeby nie ułatwiać sobie życia i chodzic z pupilami na zabiegi do specjalistów.
                • iwles Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 23.06.18, 14:52
                  Kundelki maja podsierstek, ktory tez wymaga wyczesania kilka razy w roku ☺
    • jola-kotka Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 20:16
      Ale co tu wysmiewac ? Nie da sie dbac np. O yorka czy maltanczyka bez takich uslug . Watek zenada
    • zuleyka.z.talgaru Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 20:45
      Ja mam airedale terriera i nie umiem go wytrymowac tak dobrze jak to robi pani fryzjerka psia. Więc wole zaplacic i miec zrobione idealnie.
    • morekac Re: Wyśmiewam - fryzjer dla psów 22.06.18, 21:45
      bywalec.hoteli napisał:

> Patrząc na wątek pr „Fryzjer dla psów” Widzę, ze ludziom z dobrobytu (i dobrze
      > ze jest) się w ... poprzewracało smile fryzjer dla psów ?

Jakbyś widział mojego psa po moim strzyżeniu a po strzyżeniu przez psiego fryzjera - to nie miałbyś pytań. wink
      a przyciąć mojego co jakiś czas trzeba, bo długowłose i kudłate - i jak za dużo tego futerka, to nie da się sierściucha wyczesać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka