Dodaj do ulubionych

Molecules 04 - mam - relacjonuję

22.06.18, 15:18
Przyszły.
W dobrym momenciesmile
Od przedwczoraj, od momentu kiedy powąchałam Fucking Fabulous Toma Forda, chodzę i myślę i przemawiam sobie do rozsądku, że to niemoralne kupować zapach 50 ml za 1250 zł.
Jednocześnie pragnę go tak bardzo, ale to bardzo, że nie mogę.
No i dzisiaj kurier przyniósł Molecules 04. Dla mnie jest lepszy niż 01, które też mam. Lepszy, bo go czuję samego. Molecules 01 najczęściej używam, tak jak pisałam, do podkreślenia innych zapachów.
Jest niby drzewny, niby ciut dymny, ale przy tym pudrowy, a kocham pudrowe zapachy. Pachnie jak niemowlę świeżo po umyciu i użyciu zasypki smile))) ale przy tym czuje się też jego tatę.
Nie. Molecules 04 pachnie jak ojciec, który właśnie wykąpał dziecko smile
Nie jest niestety tak seksowny jak zapach palonej gumy i cukierków w Fucking Fabulous, ale mam nadzieję, że zrekompensuje mi czas oczekiwania na minimalną obniżkę z tych 310 USD, na coś w moim zasięgu "zdrowego rozsądku".

Zazdroszczę wszystkim, które FF TF mają.
Obserwuj wątek
    • same-old_mona Re: Molecules 04 - mam - relacjonuję 22.06.18, 15:22
      Nie wąchałam tego TF ale palona guma I cukierki to raczej nic, co mogłoby mi się podobać :p
      • luvyana Re: Molecules 04 - mam - relacjonuję 22.06.18, 15:34
        Widzisz... Ja wychowałam się w warsztacie samochodowym, a ze wszystkich słodyczy najbardziej lubię lizaki chupa chups wink
        • sanrio Re: Molecules 04 - mam - relacjonuję 22.06.18, 22:50
          uwielbiam zapach warsztatu samochodowego <3 mogłabym w nim spać, jeść, wdychać...rozmarzyłam się
    • chocolatemonster Re: Molecules 04 - mam - relacjonuję 22.06.18, 15:46
      No i po co ja weszlam na ten watek. No po co..A ile kosztuja Molecules? Bo,ze TF ma czasem ceny zaporowe to wiem. Ech....ide wyslac lotto...
      • kk345 Re: Molecules 04 - mam - relacjonuję 22.06.18, 15:51
        Zanim kupisz, koniecznie sprawdź próbkę. Ja testowałam 01, 02 i 04 i tylko 01 w ogóle na mnie pachniało, pozostałe dwa stawały się na mojej skórze bezwonne...duże rozczarowanie.
        • luvyana Re: Molecules 04 - mam - relacjonuję 22.06.18, 15:55
          Ha! 01 na mnie czuje tylko mąż. Ja na nim (uwielbia ich używać - pewnie ma nadzieję na działanie feromonów hehe) ani na sobie nie czuję. No czaaasaaaami. A on co chwilę (jak ich użyję) łazi i mnie wącha i to po kilku godzinach "jezu jaki ten zapach jest fajny".
          To chyba jedyny zapach, który wymyśliłam ja dla siebie (dzięki emamie), a który wiem, że on zawsze będzie kupował.
          • kk345 Re: Molecules 04 - mam - relacjonuję 22.06.18, 16:00
            01 czuję i na sobie i na innych- zaczeło się od tego, ze poczułam go na kimś i zapytałam, co to. Tyle, ze szybko ze mnie znika, o wiele szybciej niż inne perfumy
            • chicarica Re: Molecules 04 - mam - relacjonuję 22.06.18, 16:29
              Na tłusty bezwonny balsam do ciała próbowałaś?
              • kk345 Re: Molecules 04 - mam - relacjonuję 25.06.18, 00:39
                Nie, muszę sprawdzić- ale to jednak mało komfortowe jest...
      • luvyana Re: Molecules 04 - mam - relacjonuję 22.06.18, 15:53
        około 300 złotych za setkę w empiku, więc w porównaniu do TF taniocha wink
        • chocolatemonster Re: Molecules 04 - mam - relacjonuję 22.06.18, 22:37
          No to rzeczywiscie w porownaniu do TF nie jest zle...az musze powachac FF...
    • luvyana Re: Molecules 04 - mam - relacjonuję 22.06.18, 15:51
      Update - rozwija się cudownie - tak jakby geranium (taka pelargonia to jest?) ale przypudrowana.
      Teoretycznie to zapach uniseks, ale wg mnie to typowy kobiecy zapach. Sprawdzę jutro na mężu.
      • catroux Re: Molecules 04 - mam - relacjonuję 22.06.18, 16:05
        To jeszcze raz próbuję szczęścia z pytaniem, które przepadło w tamtym wątku smile
        Czy dobrze rozumiem, że molekuły 01 mogą podbić słaby/nietrwały zapach? Mam wodę toaletową, która bardzo mi się podoba, ale szybko wietrzeje - czy jest szansa, że by ją podkręciły?
        • chicarica Re: Molecules 04 - mam - relacjonuję 22.06.18, 16:29
          Niespecjalnie. Co najwyżej dodadzą głębi płaskim perfumom.
          • catroux Re: Molecules 04 - mam - relacjonuję 22.06.18, 16:31
            Ech, szkoda sad
            Dzięki!
            • chicarica Re: Molecules 04 - mam - relacjonuję 22.06.18, 17:12
              Spróbuj triku z psikaniem na natłuszczoną skórę. Nawet wręcz wazelina.
        • luvyana Re: Molecules 04 - mam - relacjonuję 22.06.18, 16:37
          Nie wiem. Ja dodaję raczej, żeby "znane" zapachy były mniej znane wink. Używam naprzemiennie z 5tką Chanel i z Black Orchid TF.
          W sensie, że nie lubię pachnieć tak, żeby ludzie wiedzieli co to. I zwykle pytają co tosmile
          I myślę, że to przez te 01.
          Ale tak jak mówiłam, mąż czuje po prostu same 01.
    • lilia.z.doliny Re: Molecules 04 - mam - relacjonuję 22.06.18, 19:20
      Testowałam tylko jedynkę. Ludzie obwachiwali mnie I doputywali czym pachne. Wszyscy, oprócz osobistego męża, wg którego pachne jak "szafa z naftalina" uncertain
    • julek_i_ja Re: Molecules 04 - mam - relacjonuję 22.06.18, 20:47
      Pod wplywem tego forum zakupilam przedwczoraj probke 01 i wczoraj przyszly.
      Jak powachalam to prawie umarlam ze szczescia. Idealny zapach, to wlasnie ta nuta ktora najbardziej mi sie podoba w perfumach... meskich.
      Spryskalam nadgarstek. Zapach przestalam czuc po 5 min.
      Spryskalam szyje i trzyma sie do teraz (28 godz - wczoraj prysznic bralam po poludniu). Nie moge przestac go wachac. Na mezu szalu nie zrobily, tez uznal je za zapach bardziej meski.
      Tak wiec definitywnie kupie wiecej chocbym miala pachniec jak facet moich marzen.
      • niu13 Re: Molecules 04 - mam - relacjonuję 22.06.18, 21:00
        Ja mam 01. Próbkę se nabyłam. I jestem rozczarowana. Bo nic nie czuć na mnie. Wyparowują. Nie, że ja, ale nikt. A z butelki pachną.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka