Dodaj do ulubionych

Zmarła Irena Szewińska

30.06.18, 08:12
www.sport.pl/lekkoatletyka/7,64989,23616081,irena-szewinska-nie-zyje-swiat-sportu-zegna-najwybitniejsza.html
Obserwuj wątek
    • bei Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 08:37
      Ech, 72 lata, mogła jeszcze długo cieszyć się życiem...pamietam te piękne emocje gdy oglądałam jej biegi.
      • aqua48 Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 08:47
        Wielki sportowiec wygrywający zawsze w najpiękniejszym stylu. A przy tym skromna osoba. Żal...
    • aguar Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 09:00
      Nigdy jej nie lubiłam. Osoba, która nie wiedziała, kiedy ze sceny zejść. Pchała się na te wszystkie gale i wręczanie nagród będąc wątpliwą ich ozdobą. A medale zdobyła w czasach, kiedy nie było o nie tak trudno w lekkoatletyce, jak obecnie. Ale oczywiście, ze mogła jeszcze pożyć! Wydawała się nie do zdarcia.
      • joa66 Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 09:01
        Pchała się????
        • aguar Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 09:06
          Sorry, ale lubię oglądać sport. A super fajną rzeczą jest, gdy nasi coś wygrali i się ogląda ich dekorację na podium. Często te chwile psuł mi widok tego babsztyla. (Ale absolutnie nie życzyłam jej zejścia z tego świata, tylko z mojego widoku.)
          • joa66 Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 09:11
            A skąd przypuszczenie, że się pchała a nie zgadzała po gorących prośbach albo wynikało to z jej obowiązków? Zawsze masz takie złe nastawienie do ludzi?
          • wapaha Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 09:13
            Emocjonalnie mam podobne odczucia. I myślę, że nie chodzi o to, że ona była na różnych imprezach, które uświetniała swoją osobą. Po prostu nie budziła mojej sympatii, wydawała mi się antypatyczna
          • blimsien Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 15:38
            aguar napisała:

> Sorry, ale lubię oglądać sport. A super fajną rzeczą jest, gdy nasi coś wygrali
            > i się ogląda ich dekorację na podium. Często te chwile psuł mi widok tego babs
            > ztyla. (Ale absolutnie nie życzyłam jej zejścia z tego świata, tylko z mojego w
            > idoku.)
            A wiesz ze jak wyjdziesz z domu inni ludzie mogą pomyśleć o tobie dokładnie to samo? Ze nieestetycznie wyglądasz i tacy powinni być pozamykani w 4 ścianach?
            • rosapulchra-0 Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 18:18
              Czy aguar kiedykolwiek była traktowana jako ozdoba wręczań medali, gal i innych imprez? Bo coś ci analogia niespecjalnie wyszła.
              • cauliflowerpl Re: Zmarła Irena Szewińska 01.07.18, 06:48
                Jaka "ozdoba", kobieto?
                Ktos, kto wrecza medale nie musi byc piekny.
                Chryste Panie, swiatowe organizacje sportowe odchodza od zatrudniania modelek przy dekoracjach w F1 czy w kolarstwie a forumowe macho plci zenskiej tkwią uparcie w idei traktowania kobiet jako "ozdoby".
        • vodyanoi Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 09:13
          No ba - pchała się! Gdyby to był facet, to co innego. Ten to zawsze jest ozdobą, taki Maradona na przykład.
          • aguar Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 09:34
            Zgadzam się, że Maradona jest nie mniej szkaradnysmile
      • lellapolella Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 10:35
        aguar napisała:

> A medal
        > e zdobyła w czasach, kiedy nie było o nie tak trudno w lekkoatletyce

Szkoda, że teraz dopiero o tym piszesz, mogłam startowaćbig_grin
        • wapaha Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 10:36
          skoro wtedy było tak łatwo, to pewnie dzisiaj aguar pobiegnie tak jak ona suspicious
      • bistian Dajesz, Aguar! Dajesz! :-) 30.06.18, 10:55
        aguar napisała:

> A medale zdobyła w czasach, kiedy nie było o nie tak trudno w lekkoatletyce, jak obecn
        > ie.

Masz wielkie szczęście, jesteś kobietą. Jest jeszcze jeden rekord Polski Szewińskiej w biegu na 400m, wynik to 49,28 s. Masz szansę to pobić, bo to bardzo stary rekord, jeszcze z 1976.
        A więc w bloki i dajesz! big_grin
      • filga Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 10:57
        Ty, aguar wydajesz się być osobą zainteresowaną sportem. A pojęcia nie masz, o czym piszesz. Pomijając to, że jesteś niegrzeczna.
        To , że były inne warunki startów to oczywiste. Dla wszystkich. Czy technologie te same? Wątpię. Dla lekkoatletki zza żelaznej kurtyny było znacznie trudniej. Nie było zagranicznego sprzętu, obozów bógwigdzie, wygrywać z Rosjankami ...
        A co do pchania. Każdy sportowiec poczytywał sobie za zaszczyt gdy mu p. Irena uścisnęła dłoń. To ona była ozdobą różnych sportowych gali. Nie mam na myśli urody. Niezwykle życzliwa, skromna. żadnych afer, skandali ...

Acha, do MKOLu też się wepchnęła ?
      • mdro Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 12:11
        Ja rozumiem, że można by Szewińskiej zarzucić np. członkostwo w PRON czy jakieś konflikty i problemy w PKOL czy PZLA. Ale to, że się "pchała" i że była brzydka?
        • karme-lowa Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 13:02
          mdro napisała:

> Ja rozumiem, że można by Szewińskiej zarzucić np. członkostwo w PRON czy jakieś
          > konflikty i problemy w PKOL czy PZLA. Ale to, że się "pchała" i że była brzydk
          > a?
          Bo przecież Aguar to Miss świata i pierwsza rakieta sportu😒.
          • blimsien Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 15:32
            karme-lowa napisała:

> mdro napisała:
            >
            > > Ja rozumiem, że można by Szewińskiej zarzucić np. członkostwo w PRON czy
            > jakieś
            > > konflikty i problemy w PKOL czy PZLA. Ale to, że się "pchała" i że była
            > brzydk
            > > a?
            Bo przecież Aguar to Miss świata i pierwsza rakieta sportu😒.
            A także jej wysokość najperfekcyjniejsza pani domu i matka idealna najbardziej super hiper turbodzióbdziusia wszechświata😀😀😀😀 jaśnie promieniejaca jadem i hejtujaca
            • rosapulchra-0 Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 18:21
              Powtarzasz się, blimsien.
              • karme-lowa Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 23:15
                rosapulchra-0 napisała:

> Powtarzasz się, blimsien.
                >
                Rosa, Ty biegasz w każdym wątku za Arweną. I bardzo często się wtedy powtarzasz.
                Tobie wolno?
      • milamala Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 13:21
        Bzdury opowiadasz, nie pchala sie tylko ja zapraszano, a ze kobieta w sile wieku to dlaczego miala siedziec zamknieta w domu zamiast dawac przyklad mlodym.
      • asia-loi Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 14:24
        aguar napisała:

A medale zdobyła w czasach, kiedy nie było o nie tak trudno w lekkoatletyce, jak obecnie.

Medale zdobywała wtedy, kiedy liczące się wtedy na świecie zawodniczki z NRD były na dopingu, co już dawno zostało oficjalnie potwierdzone. Szewińska była jedyną, która wtedy z nimi wygrywała.
        • bistian Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 14:27
          asia-loi napisała:

> Medale zdobywała wtedy, kiedy liczące się wtedy na świecie zawodniczki z NRD by
          > ły na dopingu, co już dawno zostało oficjalnie potwierdzone. Szewińska była jed
          > yną, która wtedy z nimi wygrywała.

To samo napisaliśmy w tym samym czasie. wink
        • ichi51e Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 18:27
          Z tym ze nie wiadomo co i czy Szewinska brala. Swiadomie badz nie. No bo witaminy co trener dawal wszyscy brali.
          • bistian Re: Zmarła Irena Szewińska 01.07.18, 08:25
            ichi51e napisała:

> Z tym ze nie wiadomo co i czy Szewinska brala. Swiadomie badz nie. No bo witami
            > ny co trener dawal wszyscy brali.

Weź, nie żartuj. Ta część sportu u nas była wyjątkowo czysta. W podnoszeniu ciężarów były środki, ale nie jestem pewien czy jeszcze w tamtych czasach czy raczej później, a i u nie wszyscy brali, to nie NRD czy Rosja.
      • peonka Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 14:26
        Ktoś Ci konto ukradł czy co? uncertain
        Wydawałas się miłą babką, a teraz...szok. Obrzydliwe jest to co i jak napisałaś, i to w takim wątku.
        • blimsien Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 15:34
          peonka napisała:

> Ktoś Ci konto ukradł czy co? uncertain
          > Wydawałas się miłą babką, a teraz...szok. Obrzydliwe jest to co i jak napisałaś
          > , i to w takim wątku.
          >
          Nie pierwszy raz się jej tak tu ulewało
          Jak przeczytałam to pomyslalam - znowu.
      • nickbezznaczenia Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 15:16
        Poczułaś się lepiej z całą pewnością suspicious
    • wapaha Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 09:12
      pierwsza myśl ( uncertain )

i zaraz będzie jatka, że sport zawodowy wcale nie jest taki zdrowy, skoro umarła tak wcześnie w sumie uncertain

• mildred.pierce Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 15:10
        Bo sport zawodowy jest katastrofalny dla zdrowia? Jewgienij Pluszczenko, łyżwiarz - ileś operacji, ma już chyba kręgosłup ze stali. Radwańska też miała mnóstwo kontuzji. Mogłabym wymieniać i wymieniać.
    • angazetka Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 09:27
      Bardzo mi smutno. Wydawała się wieczna. I bardzo ją ceniłam.
      Ładnie Kowalczyk o niej powiedziała, że to, że Szewińska wręczała jej złoto, było ważniejsze niż medal. To tak a propos "pchania się". Też tak ją postrzegam. Legenda. Osoba wybitna.
      • aguar Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 09:35
        Tak, tak, bo Kowalczyk mogła się przez kontrast wówczas wydać baaardzo ładnasmile
        • qs.ibidem Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 09:47
          Ale paskudny komentarz, aguar.

• niennte Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 09:49
            Obrzydliwy sad
            • mikk25 Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 11:37
              Aguar???? Dobrze się czujesz?
              Szewińska była bardzo lubianą, sympatyczną osobą.
              Najlepszą sportsmenką polską. Wybrana sportowcem globu 1974r.
              Wręczała medale jako mistrzyni i członek MKOL, (kto miał wręczać, takie kibicki jak ty?).
              Była też szczęśliwa prywatnie, miała fajnego męża i synów.
        • angazetka Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 09:53
          Aguar, skąd ta konieczność pisania chamskich komentarzy pod informacją o czyjejś śmierci?
          • aguar Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 10:00
            Sorry, nie było o niej wątku, gdy żyła, a teraz trafiła się okazja napisać, co o niej myślę. Ale podkreślam, że absolutnie nie życzyłam jej śmierci, ani żadnego nieszczęścia.
            • wapaha Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 10:03
              A tak z ciekawości . Wiesz coś więcej, znałaś fakty bliżej to może podziel się. Jest wątek masz okazję się wykazać -napisz coś więcej niż "pchała" się.

Nie budziła mojej sympatii jako człowiek-odbierałam ją jako osobę chłodną bardzo. Ale moje ODCZUCIE nie ma nic wspólnego z wyrażaniem się o niej jakbym ją dobrze znała
            • tt-tka Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 10:14
              aguar napisała:

> Sorry, nie było o niej wątku, gdy żyła, a teraz trafiła się okazja napisać, co
              > o niej myślę.

Szakalica. O tobie pisze, nie o zmarlej. Mialas potrzebe napisac, co myslisz*, bylo zalozyc watek za Jej zycia, a nie zerowac na cudzej smierci, by upuscic jadu.

Zlota medalistka kilku olimpiad - to byla praca, wysilek, dyscyplina uwienczone zasluzonym sukcesem. A potem wiele lat spolecznej, nieodplatnej dzialalnosci w organizacjach sportowych. Podziwiaj i milcz.

*ty nie myslisz, ty wyrazasz antypatie.
            • cosmetic.wipes Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 12:00
              aguar napisała:

> teraz trafiła się okazja napisać, co
              > o niej myślę.

Ludzie, którzy każdą swoją myśl ubierają w słowa i wypuszczają w przestrzeń publiczną mają na%¥ne we lbie.
            • eliszka25 Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 16:51
              aguar napisała:

> Sorry, nie było o niej wątku, gdy żyła, a teraz trafiła się okazja napisać, co
              > o niej myślę. Ale podkreślam, że absolutnie nie życzyłam jej śmierci, ani żadne
              > go nieszczęścia.

jest takie powiedzienie "nie zawsze trzeba mowic, co sie wie, ale zawsze trzeba wiedziec, co sie mowi". radzilabym glebiej zastanowic sie nad jego sensem.
          • livia.kalina Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 11:02
            i ta konieczność oceniania urody u sportsmenek, które przecież nie biorą udziału w konkursach piękności tylko całkiem innych.
            • milamala Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 13:28
              livia.kalina napisała:

> i ta konieczność oceniania urody u sportsmenek, które przecież nie biorą udział
              > u w konkursach piękności tylko całkiem innych.

I to przez kobiety. Obrzydliwe.
              • blimsien Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 15:29
                Aguar przecież zieje paskudnym jadem na wiele okolokobiecych tematow.
        • maslova Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 10:43
          Co Ty masz z tą urodą? Jakieś kompleksy wychodzą? Nie wiedziałam, że głównymi osiągnięciami Szewinskiej i Kowalczyk byly I miejsca w konkursach piękności. Nie wiedziałam również, że aby wystąpić w jakiejkolwiek imprezie transmitowanej przez TV lub internet trzeba najpierw spełnić odpowiednie warunki dotyczące warunków zewnętrznych.
        • milamala Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 13:26
          Aquar ja tez lubie ladnych ludzi, podruc swoja fotke, niech no ie pozachwycamy.
        • bei Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 13:26
          Aguar, skoro wówczas było tak łatwo pobić rekord, to dlatego do tej pory nie możemy go pobić😊, wiadomo, teraz trudniej, mimo lepszych butów, odzywek, myślących-oddychających tkanin, większej wiedzy o dietach i treningach😊
          • bistian Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 14:24
            bei napisała:

> Aguar, skoro wówczas było tak łatwo pobić rekord, to dlatego do tej pory nie mo
            > żemy go pobić😊

Aguar tego nie wiedziała. Inaczej by się przyczepiła do nosa albo do wzrostu. big_grin
            Swoją drogą, wynik jest ciekawy, lepsza była tylko sportsmenka z NRD, ciekawe czy była czysta od dopingu? W tamtych czasach doping w NRD to był przemysł, jak teraz w Rosji. Tego już się nie dowiemy.
        • aqua48 Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 14:10
          Na szczęście w sport to nie ranking zazwyczaj niezasłużonej niczym urody, tylko osiągnięć i ciężkiej pracy nad sobą. W tym pierwszym aguar może by i wygrała, w tym drugim nie.
          • tiszantul Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 14:23
            aqua48 napisała:

> Na szczęście w sport to nie ranking zazwyczaj niezasłużonej niczym urody, tylko
            > osiągnięć i ciężkiej pracy nad sobą. W tym pierwszym aguar może by i wygrała,
            > w tym drugim nie

Teza, że wrodzone predyspozycje nie mają znaczenia w sporcie oczywiście zbyt daleko idąca. Spróbuj się dostać do NBA "ciężką pracą nad sobą", jeśli urodziłeś się w chińskiej wiosce i masz 150 cm wzrostu. Albo spróbuj startować w maratonach z Murzynami, to jest, przepraszam, "nie białymi Afrykańczykami".
            • aqua48 Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 14:42
              tiszantul napisała:

> Teza, że wrodzone predyspozycje nie mają znaczenia w sporcie oczywiście zbyt da
              > leko idąca.

Nikt takiej tezy nie wysuwał. Czytaj uważnie.
        • variolen2 Re: Zmarła Irena Szewińska 01.07.18, 02:47
          aguar napisała:

> Tak, tak, bo Kowalczyk mogła się przez kontrast wówczas wydać baaardzo ładnasmile

To co napisałaś jest tak głupie że nie wiadomo jak ro skomentować
      • madameblanka Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 09:40
        Ludzie a czy nie pomyśleliście, że była po prostu emerytką z zerową emeryturą? Być może za bywanie na galach dostawała jakieś wynagrodzenie...?? Dorabianie do emerytury nazywacie pchaniem się? Wasze babcie też się pchają?
        • wapaha Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 09:44
          Bywała na galach bo to była niejako jej praca, nie wiem czy za wynagrodzenie czy honorowo ale po odejściu od sportu wyczynowego była aktywną działaczką w organizacjach sportowych. Miała osiągnięcia jak nikt inny-i to jest fakt nie do podważenia.
        • aguar Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 09:59
          Medaliści olimpijscy mają emerytury olimpijskie i nie są one zerowe. Zaczynają je dostawać po 35 roku życia.
          • wapaha Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 10:02
            Nie piszę o emeryturze, piszę o wystąpieniach na różnego rodzaju galach.

A na emeryturę sobie zasłużyła
            • lellapolella Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 10:42
              No co ty, według aguar medale w czasach Szewińskiej rozdawali jak ulotki, więc co to za zasługa? A potem chętnie brali kobiecinę, by wręczała innym medale, dzięki temu każda kolejna medalistka mogła poczuć się piękna. Mistrz mowy pogrzebowej, sam takt i serdeczność.
              • wapaha Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 11:09
                ... ech, no tak
                • karme-lowa Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 12:02
                  Aguar, wstrętne jest to co piszesz.
                  • bistian Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 12:09
                    karme-lowa napisała:

> Aguar, wstrętne jest to co piszesz.

Najśmieszniejsze jest to, że pani Irena jakoś wybrnęłaby z takiej sytuacji z Aguar w taki sposób, żeby nikomu nie było przykro. smile To była bardzo życzliwa ludziom osoba.
                  • tiszantul Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 14:35
                    > Aguar, wstrętne jest to co piszesz.

Dziewczyna jest tresowana, bo nie wpisała się w konwencję. Wszelkie żale są natomiast na wskroś konwencjonalne. Po czyjejś śmierci nie zaczynamy hejtować, tylko mówimy "bardzo mi przykro" i żałoba już odpracowana. Człowiek po prostu nie dysponuje zasobami, żeby porządnie wszystkich odżałować. Pamiętanie o jednych zmarłych oznacza zapomnienie o innych zmarłych. Bilans jest ten sam. Oczywiście hobbyści mogą pamiętać o wiele więcej zmarłych niż przeciętny człowiek.
                    • bistian Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 15:09
                      tiszantul napisała:

> Dziewczyna jest tresowana, bo nie wpisała się w konwencję.

Nie, bo rozgrywa jakieś swoje problemy i pisze nieuczciwie, głupio pomniejszając osiągnięcia Zmarłej.

> Człowiek po prostu nie dysponuje zasobami, żeby porządnie wszystkich odżałować.
                      > Pamiętanie o jednych zmarłych oznacza zapomnienie o innych zmarłych. Bilans jest
                      > ten sam. Oczywiście hobbyści mogą pamiętać o wiele więcej zmarłych niż przeciętny
                      > człowiek.

Ty się trochę znasz na politycznych rankingach, na innych sprawach niekoniecznie, co udowodniłeś wiele razy, ruszając jakiś nowy temat. Ale nie wszyscy tak mają, wielu ludzi pamięta różne zachowania, różne wypowiedzi, sytuacje itd. Dlatego Zmarła nie jest zupełnie obcą. Tak samo obcy nie był Lem, Kuroń, Edelman, Młynarski, Szymborska itd., a nawet dla niektórych Piłsudski. Tu nie ma stałej sumy i statystyki.
                    • tt-tka Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 15:17
                      tiszantul napisała:

> > Aguar, wstrętne jest to co piszesz.
                      >
                      > Dziewczyna jest tresowana, bo nie wpisała się w konwencję.

Nie. Ona jest hiena, bo jak sama pisze "ma okazje powiedziec co mysli" o zmarlej. Wczesniej okazji brakowalo, jesli musiala czy chciala pluc sie ? Dopiero smierc stwarza okazje, by wyrazic antypatie ? To bylo rownie podle co tchorzliwe.
                      • blimsien Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 15:36
                        tt-tka napisała:

> tiszantul napisała:
                        >
                        > > > Aguar, wstrętne jest to co piszesz.
                        > >
                        > > Dziewczyna jest tresowana, bo nie wpisała się w konwencję.
                        >
                        > Nie. Ona jest hiena, bo jak sama pisze "ma okazje powiedziec co mysli" o zmarle
                        > j. Wczesniej okazji brakowalo, jesli musiala czy chciala pluc sie ? Dopiero smi
                        > erc stwarza okazje, by wyrazic antypatie ? To bylo rownie podle co tchorzliwe.
                        Nie obrażaj hieny.
        • bramstenga Re: Zmarła Irena Szewińska 01.07.18, 06:23
          Po pierwsze, co już zostało napisane, miała emeryturę olimpijską i była członkiem MKOl, kasy nie brakowało jej na pewno. A gdyby była pazerna, występowałaby w reklamach. Szewińska miała nieprawdopodobny talent i była niewiarygodnie pracowita, tyle.
    • mary_lu Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 14:30
      Pozgłaszajcie też te durne posty do wycięcia, ja to zrobiłam, pewnie trzeba jeszcze kilku kliknięć.

Głupio by było, gdyby na ematce zamiast hołdu dla wspaniałej kobiety, zostały jakieś chore wymysły.
      • tiszantul Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 14:39
        > Głupio by było, gdyby na ematce zamiast hołdu dla wspaniałej kobiety, zostały j
        > akieś chore wymysły

Ale wiesz, że w mediach te patetyczne "hołdy" przygotowuje się na długo przed śmiercią danej osoby, żeby jak umrze od razu można było wrzucić? Poza tym jakie hołdy na ematce? Te wpisy "to była biegaczka", "przykro mi", "ona biegała", "przykro mi", "szybko biegała, biegaczka", "przykro mi"? bez przesady
        • roks30 Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 15:18
          W siedzibie MKOL w Lozannie flaga została opuszczona do połowy masztu w związku ze śmiercią P. Szewinskiej. Tyle w temacie.
        • kropkacom Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 23:38
          Ciekawe czy partia rządząca już też napisała dla wiadomo kogo hołd...
      • blimsien Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 15:35
        To kolejne perełki z cyklu "the best of aguar"
        • dorgaj1 Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 16:21
          (*) szkoda...
    • eliszka25 Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 16:53
      smutek i zal sad

i zgadzam sie w zupelnosci ze stwierdzeniem z tekstu, pani irena byla najwybitniejsza!
      • alpepe Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 18:00
        i dlatego jej imię napisałaś małą literą.
        Normalnie to zakłamanie ematek rozpaczających po śmierci znanej osoby jest czasem kuriozalne.
        • tt-tka Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 18:06
          alpepe napisała:

> Normalnie to zakłamanie ematek rozpaczających po śmierci znanej osoby jest czas
          > em kuriozalne.
          >

Normalnie to twoje ...powstrzymam sie. Zal po smierci czlowieka zasluzonego, wybitnego i porzadnego w dodatku jest czyms niezrozumialym ?
          Rozpacz zostawiam jej bliskim, ale moj zal jest prawdziwy.
        • bistian Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 18:28
          alpepe napisała:

> zakłamanie ematek rozpaczających po śmierci znanej osoby jest czasem kuriozalne.

Nie rozpacz, ale taki smutek. Coś się kończy. Ja to widzę w ten sposób, że umierają osoby życzliwe i wyraziste, z charakterem, niektóre twarde, inne nie, ale wszystkie wnoszące trochę normalności do naszego nieszczęśliwego kraju. Nieszczęśliwego, bo jakoś nie widzę tłumów, który by zatkał tę lukę. Mamy bardzo fajnych sportowców, ale poza nimi czuję pewien niedosyt, delikatnie mówiąc.
          Po wypadku samolotu też miałem takie odczucia, chociaż to nie moja partia, odeszli lepsi z tej partii, została reszta. Do tej pory ta luka się nie uzupełniła i nie ma na to nadziei.
        • eliszka25 Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 20:05
          na forum pisze wszystko mala litera i bez polskich znakow. nie znasz mnie i nie masz zielonego pojecia, kim jestem i co czuje i nie ty bedziesz mi wyznaczac, po kim mam prawo rozpaczac, a po kim nie! kim ty w ogole jestes, ze uwazasz, iz takie prawo masz?!

nie rozpaczam i nie rwe wlosow z glowy, ale mialam zaszczyt spotkac irene szewinska osobiscie podczas przygotowan do pewnej sporej imprezy lekkoatletycznej. bardzo lubie lekka atletyke i tak, jest mi zal, ze odeszla taka zasluzona sportsmenka. zwlaszcza, ze nigdy nie doczekala sie godnego siebie nastepcy/nastepczyni. nie widze tu nigdzie zaklamania.
    • alpepe Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 18:01
      dziękuję, gdyby nie twój wątek, zapewne bym się nie dowiedziała.
    • kropkacom Re: Zmarła Irena Szewińska 30.06.18, 23:36
      Smutne kiedy odchodzą ludzie, którzy mieli osiągnięcia dzięki którym inni czuli radość, czy nawet dumę.

PS. Ten wątek to kwintesencja tego forum. Weźmy to chociaż raz wszyscy do serducha. Ton nadają ematce takie właśnie aguary... W sumie przykre, prawda? Dobranoc.
      • kotoholiczka Re: Zmarła Irena Szewińska 01.07.18, 06:53
        A ja uważam, że wręcz przeciwnie- w całym wątku z negatywnych wypowiedzi była aguar, która została zjechana i alpepe. Tiszantula może pomińmy. Ton emamie nadają życzliwe osoby, co widać np. w wątku o serduszku. Reszta to margines. Żeby docenić forum gazetowe, wystarczy zajrzeć na fb i insta, gdzie ze świecą szukać choćby jednego mądrego wpisu, a co dopiero mówić o braku bezsensownego hejtu.
        • cauliflowerpl Re: Zmarła Irena Szewińska 01.07.18, 07:10
          Zgadzam się z Tobą. Niestety, jak to Kania Kaniowski słusznie stwierdził, "tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota". Głupota niektórych wypowiedzi przyćmiewa całą masę innych, rozsądnych, empatycznych i zabawnych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka