czarny_dol Re: Open space - kto pracuje tak? 08.07.18, 01:15 U mnie niby jest open space, ale biuro jest tak zaprojektowane, że mnóstwo w nim salek/sal konferencyjnych, małych kuchni, dużych pokoi socjalnych, filarów, ścianek i innych zawijasów, że za bardzo nie czuję tego open space'u. Niby siedzi nas po jednej stronie budynku 60-70 osób, ale w zasięgu wzroku mam może ze 20. Reszta za winklem. Plusy? Łatwo kogoś zaczepić, podpytać, ugadać coś. Minusy? Klima, wirusy. Hałasu brak. Mamy wymagającą skupienia pracę i wszyscy to szanują/rozumieją. Dodatkowo nikt nie robi problemów jak chcesz pracować z domu. Nawet tydzień ciągiem. Więc jak masz dość ludzi i musisz ogarnąć jakiś projekt w skupieniu to bierzesz lapka do domu i po kłopocie. Dla mnie taki open space + możliwość pracy z domu to układ idealny. Dla mnie koszmarem byłoby jakbym była zmuszona do kontaktu z kimś kogo nie znoszę face-to-face każdego dnia na ograniczonej przestrzeni. Przepracowałam tak 5 lat i byłam na granicy wytrzymałości psychicznej. Odpowiedz Link Zgłoś