baba_za_kolkiem 08.07.18, 09:15 Opiekuje sie grzecznosciowo sznaucerkiem. Gotuje mu serca, dodalam marchewke i pietruszke czy moge dosypac kasze jeczmienna? Mam niewielkie pojecie. Czym zagescic zeby nie byla sama woda z sercami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tanebo2.0 Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 09:20 A widziałaś wilki pasące się na pastwiskach? Odpowiedz Link Zgłoś
baba_za_kolkiem Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 12:30 Nie ale widzialam psy jedzace warzywa i skubiace trawe. Odpowiedz Link Zgłoś
al_sahra Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 18:17 tanebo2.0 napisał: > A widziałaś wilki pasące się na pastwiskach? Poczytaj sobie o diecie wilków zamiast pisać o czymś, o czym masz małe pojęcie. W lecie wilki zjadają małe ilości materiału roślinnego (trawę, jagody, części młodych roślin). Co nie znaczy, że kasza jest optymalna dla psów, ale Twój argument jest od czapy. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 09:21 Oczywiście, że możesz <no chyba że pies jest diecie ketogenicznej> Ps. Dlaczego dwunożni nie zostawili Ci karmy dla sznaucerka? Dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
baba_za_kolkiem Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 09:36 Troche zostawili ale nie chce go karmic dwa tygodnie samymi puszkami. Pies tez czlowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 09:40 Mój sznaucer po mięsie z kaszą ma "strzelającą" biegunkę. Generalnie wet mi odradził podawanie kasz. Czasami po prostu mieszam gotowane mięso z suchą karmą (tak piesek lubi najbardziej), jedzenia z puszek nie daję w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
baba_za_kolkiem Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 09:46 Ok to dosypie mu suchej karmy przy podawaniu bo tej kaszy troche nasypałam. Moze to mu nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 09:53 Kaszy nie, ciezkostrawna, moze byc makaron albo ryz, ale taki bardzo dobrze ugotowany. Makaron lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 11:13 Weterynarz doradził Ci mieszanie gotowanego i suchego? Najrostszy sposob na problemy u psa, to mieszanie sposobów karmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
serei Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 10:18 zmienianie diety psu, który nie jest Twój jest nierozsądne. Pies zje wszystko, ale nie znaczy, że mu to służy, właściciel mu dobiera dietą i powinnaś to uszanować Odpowiedz Link Zgłoś
baba_za_kolkiem Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 10:43 Nie zmieniam mu diety, siostra zostawila puszki i zamrożone serca i żołądki. Stad tylko moje pytanud o wypelniacz przy podrobach bo o to nie dopytalam a ona sama tez i nie powiedziala. Pies je to co daja mu wlasciciele. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 16:43 A powiedzieli ze masz jak karmic? Jak mówili zeby puszkami to nie wychodz przed szereg... Odpowiedz Link Zgłoś
baba_za_kolkiem Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 17:08 Powiedzieli cyt dawaj mu puszki i tu masz serca i zoladki to mu mozesz gotowac to z warzywami, dodasz cos i bedzie ok. Tak powiedzieli. Daje mu wg przykazania wlascicieli. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.ze.dworku Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 23:23 To nie wygłupiaj się w zmienianie mu diety! Pies może poważnie odchorować twoje "współczucie" - i co?! Zostaw na puszkach, albo chociaż upewnij się u jego właścicieli czy piesek jada "normalne" jedzenie. Kurde, mało jest osób które tak mi podnoszą ciśnienie jak "mądrzejsi" niż stali opiekunowie... Odpowiedz Link Zgłoś
panna.ze.dworku Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 23:25 A, doczytałam, że to decyzja właścicieli i piesek jada normalne. Ok. Lepiej zagęścić makaronem lub ryżem, ale kasza tez może być, nie powinna psu zaszkodzić. Sorry, za poprzedni, emocjonalny wpis. Odpowiedz Link Zgłoś
baba_za_kolkiem Re: Kasza dla psa? 09.07.18, 09:34 Spoko. Rozumiem, że kierowała tobą troska o psiaka. Odpowiedz Link Zgłoś
baba_za_kolkiem Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 10:19 Dzięki, kurcze juz dodalam kasze ale nastepnym razem wymyślę cos innego. Odpowiedz Link Zgłoś
serei Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 10:32 nie wymyślaj, karm go tym czym powinnaś, pomyślałaś, że pies przywyknie do nowego karmienia i potem właściciele będą mieć problem jak nie będzie chciał jeść puszek? puszki są często dopasowane do psów, jego trybu życia. wpływanie na sierść, zdrowie i są często o wiele lepsze niż domowe gotowanie. Nie uszczęśliwiaj psa na siłę tylko uszanuj wolę właścicieli Odpowiedz Link Zgłoś
mallgosia76 Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 10:36 Ryż z mięsem Puszki to z reguły syf Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 16:58 Nieprawda. Mój pies ma rozwaloną trzustkę i toleruje tylko jeden specjalny rodzaj puszek, inaczej ląduje na kroplówkach. Odpowiedz Link Zgłoś
baba_za_kolkiem Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 10:44 Odpisalam wyzej. Daje psu to co kazali mi dawac wlasciciele, nie dopytalam tylko o wypelniacz. Odpowiedz Link Zgłoś
peonka Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 10:52 Ale może oni nie dają wypełniaczy? Mój pies też je serca i żołądku, ale surowe... Odpowiedz Link Zgłoś
silencia.furiosa Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 12:24 I nie znasz ich numeru telefonu, że pytasz na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
baba_za_kolkiem Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 13:04 Są w Afryce, od trzech dni zero kontaktu. Pisalam do nich ale nie odpisuja. Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 12:46 Podobno podawanie podrobów jest szkodliwe Odpowiedz Link Zgłoś
peonka Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 22:08 Gdyż...? Pies powinien jeść podroby od czasu do czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
boo-boo Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 23:52 Mój ON-ek 15 lat na kaszy z warzywami i mięsem. Biegunek żadnych nie miał. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 12:43 oczywiście, że możesz dodać tyle, że jeśli pies nigdy nie je kaszy to możesz mieć problem. Nie polecam nowości przy opiece nad czyimś psem. Odpowiedz Link Zgłoś
jematkajakichmalo Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 12:46 Mój nie chciał niczego innego , tylko kaszę. Oczywiście z mięskiem i marchewką... Przeżył 17 lat i miał się dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
margotka28 Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 13:36 kasza nie. Jeśli już musisz stosować wypełniacze to albo ryż albo makaron. Odpowiedz Link Zgłoś
muchy_w_nosie Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 23:12 Jak mu nie posłuży to będzie miał sraczkę albo ciężką chorobę zwaną "bolibrzuszek". Odpowiedz Link Zgłoś
baba_za_kolkiem Re: Kasza dla psa? 09.07.18, 09:37 Póki co nic mu nie jest, ale następnym razem faktycznie wybiorę coś bezpieczniejszego. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Kasza dla psa? 09.07.18, 10:14 Moj pies uwielbial kasze i dozyl sedziwego wieku.Kasza z surowym jajkiem to bylo to😂 Odpowiedz Link Zgłoś