Dodaj do ulubionych

Kasza dla psa?

08.07.18, 09:15
Opiekuje sie grzecznosciowo sznaucerkiem. Gotuje mu serca, dodalam marchewke i pietruszke smile czy moge dosypac kasze jeczmienna? Mam niewielkie pojecie. Czym zagescic zeby nie byla sama woda z sercami?
Obserwuj wątek
    • tanebo2.0 Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 09:20
      A widziałaś wilki pasące się na pastwiskach?
      • baba_za_kolkiem Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 12:30
        Nie ale widzialam psy jedzace warzywa i skubiace trawe.
      • al_sahra Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 18:17
        tanebo2.0 napisał:

> A widziałaś wilki pasące się na pastwiskach?

Poczytaj sobie o diecie wilków zamiast pisać o czymś, o czym masz małe pojęcie. W lecie wilki zjadają małe ilości materiału roślinnego (trawę, jagody, części młodych roślin).

Co nie znaczy, że kasza jest optymalna dla psów, ale Twój argument jest od czapy.
    • anika772 Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 09:21
      Oczywiście, że możesz <no chyba że pies jest diecie ketogenicznejwink>
      Ps. Dlaczego dwunożni nie zostawili Ci karmy dla sznaucerka? Dziwne.
      • baba_za_kolkiem Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 09:36
        Troche zostawili ale nie chce go karmic dwa tygodnie samymi puszkami. Pies tez czlowiek.
        • grey_delphinum Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 09:40
          Mój sznaucer po mięsie z kaszą ma "strzelającą" biegunkę. Generalnie wet mi odradził podawanie kasz. Czasami po prostu mieszam gotowane mięso z suchą karmą (tak piesek lubi najbardziej), jedzenia z puszek nie daję w ogóle.
          • baba_za_kolkiem Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 09:46
            Ok to dosypie mu suchej karmy przy podawaniu bo tej kaszy troche nasypałam. Moze to mu nie zaszkodzi.
            • default Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 09:53
              Kaszy nie, ciezkostrawna, moze byc makaron albo ryz, ale taki bardzo dobrze ugotowany. Makaron lepszy.
          • berdebul Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 11:13
            Weterynarz doradził Ci mieszanie gotowanego i suchego? Najrostszy sposob na problemy u psa, to mieszanie sposobów karmienia.
        • serei Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 10:18
          zmienianie diety psu, który nie jest Twój jest nierozsądne. Pies zje wszystko, ale nie znaczy, że mu to służy, właściciel mu dobiera dietą i powinnaś to uszanować
          • baba_za_kolkiem Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 10:43
            Nie zmieniam mu diety, siostra zostawila puszki i zamrożone serca i żołądki. Stad tylko moje pytanud o wypelniacz przy podrobach bo o to nie dopytalam a ona sama tez i nie powiedziala. Pies je to co daja mu wlasciciele.
        • dziennik-niecodziennik Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 16:43
          A powiedzieli ze masz jak karmic? Jak mówili zeby puszkami to nie wychodz przed szereg...
          • baba_za_kolkiem Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 17:08
            Powiedzieli cyt dawaj mu puszki i tu masz serca i zoladki to mu mozesz gotowac to z warzywami, dodasz cos i bedzie ok. Tak powiedzieli. Daje mu wg przykazania wlascicieli.
        • panna.ze.dworku Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 23:23
          To nie wygłupiaj się w zmienianie mu diety! Pies może poważnie odchorować twoje "współczucie" - i co?! Zostaw na puszkach, albo chociaż upewnij się u jego właścicieli czy piesek jada "normalne" jedzenie.
          Kurde, mało jest osób które tak mi podnoszą ciśnienie jak "mądrzejsi" niż stali opiekunowie... sad
          • panna.ze.dworku Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 23:25
            A, doczytałam, że to decyzja właścicieli i piesek jada normalne. smile Ok. Lepiej zagęścić makaronem lub ryżem, ale kasza tez może być, nie powinna psu zaszkodzić. smile Sorry, za poprzedni, emocjonalny wpis. smile
            • baba_za_kolkiem Re: Kasza dla psa? 09.07.18, 09:34
              smile Spoko. Rozumiem, że kierowała tobą troska o psiaka.
    • arwena_11 Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 10:11
      Dodaj ryż zamiast kaszy.
      • baba_za_kolkiem Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 10:19
        Dzięki, kurcze juz dodalam kasze ale nastepnym razem wymyślę cos innego.
        • serei Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 10:32
          nie wymyślaj, karm go tym czym powinnaś, pomyślałaś, że pies przywyknie do nowego karmienia i potem właściciele będą mieć problem jak nie będzie chciał jeść puszek? puszki są często dopasowane do psów, jego trybu życia. wpływanie na sierść, zdrowie i są często o wiele lepsze niż domowe gotowanie. Nie uszczęśliwiaj psa na siłę tylko uszanuj wolę właścicieli
          • mallgosia76 Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 10:36
            Ryż z mięsem
            Puszki to z reguły syf
            • milka_milka Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 16:58
              Nieprawda. Mój pies ma rozwaloną trzustkę i toleruje tylko jeden specjalny rodzaj puszek, inaczej ląduje na kroplówkach.
          • baba_za_kolkiem Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 10:44
            Odpisalam wyzej. Daje psu to co kazali mi dawac wlasciciele, nie dopytalam tylko o wypelniacz.
            • peonka Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 10:52
              Ale może oni nie dają wypełniaczy? Mój pies też je serca i żołądku, ale surowe...
            • silencia.furiosa Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 12:24
              I nie znasz ich numeru telefonu, że pytasz na forum?
              • baba_za_kolkiem Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 13:04
                Są w Afryce, od trzech dni zero kontaktu. Pisalam do nich ale nie odpisuja.
    • fil.lo Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 11:28
      Mój jadł i był zadowolony wink
      • mama.nygusa Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 12:42
        Kasza czesto podowuje biegunki.
        • ajaksiowa Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 12:46
          Podobno podawanie podrobów jest szkodliwe
          • peonka Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 22:08
            Gdyż...?
            Pies powinien jeść podroby od czasu do czasu.
        • boo-boo Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 23:52
          Mój ON-ek 15 lat na kaszy z warzywami i mięsem. Biegunek żadnych nie miał.
    • mama303 Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 12:43
      oczywiście, że możesz dodać tyle, że jeśli pies nigdy nie je kaszy to możesz mieć problem. Nie polecam nowości przy opiece nad czyimś psem.
    • jematkajakichmalo Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 12:46
      Mój nie chciał niczego innego , tylko kaszę. Oczywiście z mięskiem i marchewką... Przeżył 17 lat i miał się dobrze wink
    • margotka28 Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 13:36
      kasza nie. Jeśli już musisz stosować wypełniacze to albo ryż albo makaron.
    • muchy_w_nosie Re: Kasza dla psa? 08.07.18, 23:12
      Jak mu nie posłuży to będzie miał sraczkę albo ciężką chorobę zwaną "bolibrzuszek".
      • baba_za_kolkiem Re: Kasza dla psa? 09.07.18, 09:37
        Póki co nic mu nie jest, ale następnym razem faktycznie wybiorę coś bezpieczniejszego.
    • edelstein Re: Kasza dla psa? 09.07.18, 10:14
      Moj pies uwielbial kasze i dozyl sedziwego wieku.Kasza z surowym jajkiem to bylo to😂

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka