Dodaj do ulubionych

Dumna jestem z siebie

10.07.18, 23:58
Spakowałam 5 osób w 3 walizki. Na pełnym luzie. W podręcznym mam telefon, tablety i dokumenty oraz chustę do samolotu i chusteczki nawilżane. W plecaku młodego na wszelki wypadek koszulka i spodnie na przebranie. Chyba pierwszy raz tak sprawnie poszło. I nie pojedziemy obładowani jak tabor cygański.
Obserwuj wątek
    • kkalipso Re: Dumna jestem z siebie 11.07.18, 00:28
      Gratki bo to nie lada sprawa....
    • fragile_f Re: Dumna jestem z siebie 11.07.18, 00:30
      Ja sama latam z dwoma walizami na mienie przesiedleńcze, więc podziwiam!

Samolotem z dzieckiem? No, no, odważnie. Po ostatnim wątku to ja bym się bała wyjeżdzać z niepełnoletnimi dalej niż do Koluszek wink daleko lecicie?
      • memphis90 Re: Dumna jestem z siebie 11.07.18, 08:37
        Cóż poradzić - do dziadków nie można, bo rozpieszczone chamskie bachory beczą, na kolonie wyjących niedojrzałych niuniusiow nie wyślesz, obóz to gorzej niż oboz karny - trzeba spac w NAMIOCIE i chodzić PIESZO, z PLECAKIEM! To już samolot najlepszy, przynajmniej wtedy jęczą sfochowane dzidzie-piernik, a nie własny potomek 😂
    • jola-kotka Re: Dumna jestem z siebie 11.07.18, 02:59
      Po spakowalam pomyslalam, ze spakowalas meza smile . Gratuluje smile to sztuka spakowac wszystko w niewiele walizek smile.
    • rosapulchra-0 Re: Dumna jestem z siebie 11.07.18, 06:04
      Podziwiam smile
      Ostatnio podwoziłam znajomą na dworzec autobusowy, bo jechała do Londynu na dwa dni. Miała ze sobą wielką walizę. Na moje pełne zdziwienia spojrzenia odparła, że ona wzięła tylko najpotrzebniejsze rzeczy, włącznie z kurtką, bo przecież pogoda w każdej chwili może się zmienić! Nie zmieniła się. Upał był okrutny.
    • anorektycznazdzira Re: Dumna jestem z siebie 11.07.18, 06:43
      Oooo....! smile
      A nam się KIEDYŚ udało pojechać na 2-tygodniowy tour objazdowy z namiotem po Bałkanach i Grecji, z dzieckiem, pakując się do osobowej Astry i po włożeniu wszystkiego do bagażnika zaciągnęliśmy roletkęsmile
      Ale to były dawne czasywink
    • sineado Re: Dumna jestem z siebie 11.07.18, 07:37
      W który bagaż pakuje się leki?
    • zielonecurry Re: Dumna jestem z siebie 11.07.18, 08:10
      Na 2 tygodnie w Tajlandii spakowaliśmy się w szkolne plecaki (2 doroslych i 4-latka). Nie było możliwości zabrania większego bagażu ze względu na typ wyjazdu. Byliśmy i w górach na północy i nad morzem na południu. Niczego nam nie brakowało. 2x zostawiliśmy ubrania w pralni.
    • ida_listopadowa Re: Dumna jestem z siebie 11.07.18, 08:32
      Na blisko tygodniowy wyjazd na Matle zima udalo ni sie zapakowac w 30l plecaczek. Naprawde sie da. Moja siostra, ktora jest mistrzynia minimalizmu, zapakowala sie w torebke i kieszenie. Jak wizzar mial takie przepisy, to ludzie wchodzili do samolotu z "kocem" czyli rozwinietym spiworem i w "nakryciu glowy" czyli w kasku rowerowym i z namiotem na plecach oraz ciuchami w kieszeniach. Jak trzeba to moznasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka