Dodaj do ulubionych

Ceny wakacyjnych noclegów w Pl

11.07.18, 22:17
Temat lekki letni. W sam raz na wakacyjny środowy wieczór.
Jak je postrzegacie, oceniacie?
Ile oczekujecie i za jaką cenę?

Kolega męża jak mu ten powiedział ile płacimy za noclegi powiedział że drogo.
200 za 3 osobowy pokój z łazienką, tv, lodówką itp.
300 za apartament z 2 sypialniami i aneksem kuchennym i jadalnią i pokojem z kanapą i tv.
Dodatkowo atrakcje czyli dostęp do jeziora, pomost do łowienia ryb, kajaki, rowery, boisko do siatkówki tenisa nożnej koszykówki (...), ognisko, kino w stodole itp.
Moim zdaniem cena adekwatna i niewygorowana.

Kilka lat temu nad morzem w Łebie w byle jakim pokoju z pościelą z kory wątpliwej jakości i świeżości płacilismy 150 zł (wspólna łazienka brrrr) wink
Pokój znaleziony na chybił trafił. Lepsze były droższe.

Z kolei szukam domku pokoi na sierpień w centrum PL nad rzeką jeziorem i tu ceny moim zdaniem z księżyca.
Byle jaki pokój dla 3 osób mały i ciasny. Bez tych atrakcji co powyzej.200 a nawet 300 zł. Oferty z olx. I jeszcze chcą zaliczki 30 % i 500 kaucjauncertain

Obserwuj wątek
    • julita165 Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 11.07.18, 22:43
      Mnie się wydaje że średnio 100/os. Za pokój/domek z własną łazienką, o przyzwoitym standardzie, atrakcyjnej lokaluzacji.
    • berdebul Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 11.07.18, 22:57
      Obejrzałam ceny w Polsce i jedziemy na wakacje za granicę. wink Nawet wliczając podróż wyjdzie taniej i cieplej.
      • inka40plus Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 11.07.18, 23:05
        Serio ?
        W lipcu na 2 tygodnie dla 3 osób za 4 do 4,5 tyś. ???
        Gdzie?
        Może źle szukałam ale zorganizowane powyżej 7,8 tysięcy. Loty drogie kurcze gdybym chciała sama organizować.

A na pogodę nie narzekam. W tym roku upał.
        W poprzednich przez wszystkie lata na palcach 1 ręki deszczowe dni. Nie mówię o godzinnej mżawce.
        • taki-sobie-nick Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 11.07.18, 23:07
          inka40plus napisał(a):

> Serio ?
          > W lipcu na 2 tygodnie dla 3 osób za 4 do 4,5 tyś. ???

Albo kraj ma walutę gorzej stojącą od naszej, albo niskie ceny. Ciekawe który.
          • inka40plus Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 11.07.18, 23:13
            Ukraina. Litwa.
            To też zagranica.
            • ida_listopadowa Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 11.07.18, 23:27
              Litwa jest bardzo droga, drozsza niz PL
        • alaveda Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 11.07.18, 23:22
          Jaki upał, od kilku dni burze.
          • inka40plus Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 12.07.18, 09:23
            Zależy gdzie. Ja miałam 9 dni bez kropli deszczu. Dziś pada 1 dzień.
            I dobrze bo mogę spokojnie poczytać na tarasie i pooglądać Netflix i pograć w planszówki i film w kinie w stodole obejrzećwink
    • mamma_2012 Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 11.07.18, 23:13
      Spokojnie, znajdziesz taniej. Właśnie czytałam, że ludzie masowo spisują zaliczkę na straty i wolą zrezygnować z wyjazdu niż podziwiać Bałtyk w kaloszach.
      • pani-noc Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 12.07.18, 11:50
        To jacyś straszni histerycy. Wczoraj cały dzień spędziliśmy opalając się na plaży i kąpiąc w morzu. Jak ktoś potrzebuje do szczęścia upałow 35+ stopni to po co w ogóle rezerwuje wakacje nad Bałtykiem?
        • mamma_2012 Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 13.07.18, 12:45
          Widać potrzebują😉
          biznes.pap.pl/pl/news/all/info/2575851,odwolana-rezerwacja--prognozy-pogody-psuja-wakacje-turystom-i-interes-hotelarzom-(centrum-prasowe)
          • little_fish Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 13.07.18, 14:11
            Połowa rezerwacji w Łebie - super, nie będzie tłumów 😉
            • mamma_2012 Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 13.07.18, 15:18
              Jeśli będzie pogoda to będą tłumy, jeśli nie to cisza i spokój. Dużo ludzi podejmuje decyzję w ostatniej chwili, jak wyjdzie słońce pakują się i jadą.
              • little_fish Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 13.07.18, 15:50
                Chyba że wcześniej złapią jakiegoś lasta w Grecji czy Turcji
    • alaveda Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 11.07.18, 23:21
      75 euro płacę za 2sypialniowy ap. w Dalmacji przy plaży, z pełnym wypadek, albo podobny na Lanzarote , 300 zł przy polskim bajorze to cena z sufitu.

200 zł placilismy za 6osobowy domek na Mazurach z pełnym wyposażeniem, własnym pomostem i łódką wliczona w cenę.
      • bbkk Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 13.07.18, 09:14
        Podasz namiary na Mazury?
    • kwietniowka2011 Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 11.07.18, 23:27
      w czerwcu (i ze zniżką dla stałych klientów) płacimy 150 za domek, w sezonie cena regularna chyba 220, jest wszystko co potrzeba - wyposażony aneks kuchenny, lodówka, łazienka
      teren z parkingiem, placem zabaw, grill, ognisko, rowery

• inka40plus Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 12.07.18, 09:20
        150 za domek ?
        Bardzo dobra cena. Aż niewiarygodna.
        No ale są domki i domki.
        Jak mi się jaki podoba to kosztuje 350 albo 400 albo więcej....
      • bbkk Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 13.07.18, 09:15
        Zdradzisz miejscówkę?
    • little_fish Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 11.07.18, 23:54
      Od lat wakacje w Polsce spędzam na kempingach. Ceny na większości mnie satysfakcjonują. Choć są droższe tańsze, wiadomo. Łeba, trzy osoby 80 zł, cztery 100
      • straggly Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 11.07.18, 23:58
        Polec cos fajnego w standardzie zbliżonym np np do tych włoskich, choc troche zeby podobny byl. Bylismy w Stegnie u Gdańsku Stogi i Ok, choc bez rewelacji.
        Bylas na Campingu Alexa?
        • little_fish Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 12.07.18, 00:08
          Nie. To Władysławowo, tak? Nie lubię tej części wybrzeża. Kamping też wolę mniejszy, cichy. Animacje itp atrakcje nie są mi na wakacjach potrzebne.
        • tol8 Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 12.07.18, 09:55
          Świętouść smile
          Zamknięty teren, prywatna plaża, brak miasta i animacje dla dzieci. Moje nie chcą stamtąd wyjeżdżać. Kocham to miejsce. Co roku zajmują pierwsze miejsce w Polsce pod względem atrakcyjności i bezpieczeństwa. Plusem są nowiutkie łazienki i pełno atrakcji na miejscu (pingpong, bilard, szachy, trampolina, plac zabaw, sklep, kiosk, bar, restauracja, kawiarenka itp)
          • straggly Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 12.07.18, 12:05
            Czegos takiego wlasnie szukam - fajne łazienki bez wody na monety, spory plac zabaw, animacje mi nie potrzebne. Jesli bylby basen jeszcze to juz och i ach. W jakim konkursie zajmują te wysokie miejsca? Ja zwykle patrzę na mistercamping i tam ich chyba nie widzialam.
            • little_fish Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 12.07.18, 12:09
              Basen jest w intercamp84 w Łebie, niestety dodatkowo płatny. Plac zabaw malutki, łazienki czyste, bez dodatkowych opłat
            • straggly Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 12.07.18, 12:20
              Alexa to Chlapowo, na tamta strone nam sporo blizej, a w Polskę jezdzimy tylko na przedłużone weekendy.
              Ale faktycznie Swietousc tez jest wsrod tych campingów na pierwszym miejscu, moze sie skusimy.
              • little_fish Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 12.07.18, 18:55
                Rankingi są fajne, ale też subiektywne. Byłam na dwóch z pierwszego miejsca i dwóch z drugiego (ranking 2017) i ja osobiście zamieniłabym je miejscami 😉
                • straggly Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 13.07.18, 11:46
                  Juz prawie namówiłam meza na nadlozenie 1,5 godziny jazdy, sle oplaty za autostrady w tamta strone to jednak Odrę przegięcie! 60 zl w 1 strone?!? Chyba zostanie jednak Chlapowo, tym bardziej ze to wyjazd tylko na 3 dni.
                  Na wakacje szczegolnie lekko przed j po sezonie polecam Eurocamp i campingi np Włoskie z wynajętym domkiem. Wychodzi taniej i pogoda gwarantowanasmile zwykle jest co zwiedzić w okolicy no i włoska kuchnia - kocham! Nad Adriatyk autem, reszta samolot bookowany Ok 2-3 miesiace wczesniej, zwykle udaje die złapać fajna cene. Na miejscu wynajmujemy auto, tez nie jest to zaporowa cena, w tym toku 10 dni 500 zl plus ubezpieczenie 150-200 zl na caly rok.
                  Jezdzimy tak od lat i nigdy sie na Eurocampie nie zawiodłam.
                  • little_fish Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 13.07.18, 11:51
                    Niestety poza sezonem odpada. I kempingi raczej samochodem, bo z przyczepą. Dziękuję 😊 za info, przyda się
    • butch_cassidy Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 11.07.18, 23:59
      Za 250 za noc mam zarezerwowany apartament z widokiem na góry, tarasem i osobnym wejściem, w dogodnym położeniu - tak jak lubię. Dla 3 os, choć chyba przewidziany na 4 (często tak nam się zdarza).
    • slonko1335 Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 12.07.18, 09:25
      Cery nad morzem sa wysokie. Co mnie zdziwiło, że często nad jeziorem bardzo podobne a nawet wyższe.
      Dla mnie taki apartament o jakim napisałaś to odpowiedni komfort i 300 zeta za niego to niewygórowana cena nad morzem. W górach zwykle udaje mi się znaleźć taniej.
    • kubek290713 Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 12.07.18, 09:49
      Ja wczoraj dzwoniłam do mojego ulubionego pensjonatu w ustroniu Morskim i cena za oś z wyżywieniem 110 zł a dziecko 55 zł. Do morza 200 m
    • tol8 Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 12.07.18, 10:04
      Ceny z tego roku- moje i znajomych

Świętouść- camping, domki 130-600 za dobę, namiot lub przyczepa około 100zł
      Karwia- 20zł od osoby
      Międzywodzie- 220zł za domek
      Bodrum- 1100 za dobę (cena lotu wliczona)
      Split- 35€ za camping
      Murter- 35€ za apartament

Ceny za cztery osoby
      • little_fish Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 12.07.18, 10:34
        "Przyczepa około 100 zł" - to 126 zł
    • mamuniaolunia Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 12.07.18, 11:35
      My jedziemy z biurem podróży do Chorwacji (transport własny). Za 10 dni z pełnym wyżywieniem za 4 osoby płacę 5000zł.
      • inka40plus Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 12.07.18, 11:44
        To już z benzyną i atrakcjami tam plus lody itp czy bez ?
        • mamuniaolunia Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 12.07.18, 12:42
          Bez. Tyle samo płaciliśmy w Polsce bez atrakcji i benzyny.
          • iwles Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 13.07.18, 08:06

z pelnym wyżywieniem? to faktycznie bardzo tanio płacisz.
            A podzielisz się info, co to za biuro podróży ?
            • mamuniaolunia Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 13.07.18, 09:04
              TUI, rezerwowane w styczniu z First Minute
    • pani-noc Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 12.07.18, 11:52
      Tanio płacisz.
    • malowanka06 Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 12.07.18, 16:28
      35 e płacę za mieszkanie 40m, w Czarnogórze, do morza 400m, widok na morze z tarasu. Bilety na lot, 650 zł/ 4 osoby w obie strony.
      Serio, taniej niż w Polsce.
      • slonko1335 Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 12.07.18, 16:31
        w ścisłym sezonie?
        • malowanka06 Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 12.07.18, 23:52
          przełom lipca/sierpnia chyba to ścisły sezon
          znajoma jest w Albanii, nad morzem Jońskim, pojechała w ciemno, mówi, że jeszcze taniej
          • slonko1335 Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 13.07.18, 08:09
            tak, to super ceny w tym czasie
      • alfa36 Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 14.07.18, 11:14
        Kiedy kupowałaś bilety?
    • aaa-aaa-pl Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 12.07.18, 19:10
      Przeglądając oferty wakacyjne zauważam ciekawą rzecz- byle jakie pokoiki z mebelkami zwane są szumnie apartamentami.
      • agnieszka_kak Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 12.07.18, 21:24
        Kiedyś mi się wydawało, że apartamenty to są takie jakby mieszkania w hotelach, suites. Ale potem dowiedziałam się, że to po prostu małe wynajmowane mieszkania. Standardem dobrym hotelom nie dorównują.
        • ichi51e Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 13.07.18, 12:16
          Dobre apartamenty znacznie hotelowe przewyzszaja. Tyle ze cena nie jest 300za noc.
          • ichi51e Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 13.07.18, 12:19
            joviapartments.com/en/apartments/apartments-in-sopot
    • default Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 12.07.18, 21:39
      W tym roku placilam 320zl za pokoj 2-os z balkonem na morze (Jastrzebia G.), teraz jedziemy do Puszczy Bialowieskiej za 220 za pokoj 2-os.
      W zeszlym roku - Iwonicz-Zdroj, osrodek wczasowy, ale mielismy na dwie osoby "apartament", czyli salonik z balkonem, 2 sypialnie, lazienka - za 150.
      Wszystko oczywiscie ze sniadaniem, o ile pozostale posilki wole miec gdzie chce, o tyle sniadanie musze miec na miejscu.
    • bigzaganiacz Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 13.07.18, 00:23
      50euro za pokoj a jako atrakcja dostep do jeziora i bycie wpie...nym przez komary non stop i kino w stodole to szczerze mowiac nie wyobrazam sobie
    • ichi51e Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 13.07.18, 12:12
      Cena adekwatna i niewygorowana. Mozna drozej mozna taniej.
    • jakasik0 Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 13.07.18, 12:22
      270/osobę Sopot w apartamencie 30m2, osobna sypialnia, aneks kuchenny w pełni wyposażony, duża łazienka
      • black-cat Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 14.07.18, 14:46
        Apartamenty 30 m2 to tylko w Pl😂
    • wkurzo-namama Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 13.07.18, 17:05
      370 zł za dobę w domku 6 osobowym w Dąbkach. 14 dni wychodzi 5200 bez wyżywienia. Jak ktoś nie gotuje, to za 2 tyg za 4 osobowa rodzinę wyjdzie mu grubo powyżej 10 tys. Z pogoda w większości nieprzewidywalna. Czemu domek 6 osobowy? Bo 4 osobowy kosztuje 290 do 340 a ciasno w nim tak, że klaustrofobii można dostać.
      Wiem, można mieć domek za stówę, kilometr od plaży, albo zapleśniały. Moi rodzice byli fanami "po taniości". Jak sobie przypomnę te prysznice wspólne dla całej willi z pokojami, albo zapijaczonych Januszy za ścianą hoteli robotniczych (to na wyjazdach zimowych) to w życiu sobie ani dzieciom tego nie zrobię. Wolalabym krócej, ale w lepszym standardzie. I to nie jest snobizm, tylko konformizm.
    • ertyla Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 13.07.18, 18:03
      My zawsze korzystamy w Polsce z hoteli. Jesli nawet chcemy posmakować regionalnego jedzenia, to i tak bierzemy hotel ze śniadaniem. Wtedy za 4 osoby płacimy 400 -600 zł za dobę.
      Nie odpowiada nam korzystanie z domków, kwater, no nie i już.
      • holina Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 14.07.18, 00:15
        My co roku korzystamy z klubów Travelowych. Zawsze jesteśmy bardzo zadowoleni. Wybieramy z reguły opcję z dwoma posiłkami, oferty są zawsze zgodne z opisem.
        2 + 1 ( 8 lat )
        1. Sudety 7 dni Aparthotel z wyżywieniem, basenem, atrakcjami dla dzieci itp rezerwowane w lutym niespełna 1800 zł / 7 dni.
        2. Hotel nad jeziorem z wyżywieniem, również atrakcje dla dzieci, rowery, bez basenu 5 dni / 950 zł rezerwowane w czerwcu.
        Teraz szukamy czegoś na sierpień, również korzystajac z portali travelowych. Z tym że to są opcje dla lubiących odpoczywać w hotelach. Jak patrzę na ceny apartamentów, pokoi, domków w Polsce to faktycznie często ceny z kosmosu, dlatego my wybierany okazje cenowe / promocje / oferty specjalne, które może zaoferować wyłącznie hotel i wtedy wychodzi o wiele taniej ( dla mnie również wygodniej ) niż domek czy pokój, do którego trzeba doliczyć wyżywienie, atrakcje itp.
        Wakacje za granicą kupujemy wyłącznie jesienią w ofercie First minut, wówczas cena jest najniższa.

• wkurzo-namama Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 14.07.18, 08:11
        Moja mama musi mieć prywatność i nikt jej nie będzie mówił kiedy ma jeść 😉 ciężki przypadek. Do hotelu nie zaciagniesz jej wołami. A to ją zabieram zamiast męża.
        • ertyla Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 14.07.18, 09:58
          Ale nawet jak chce jeść kiedy ma ochotę, to chyba dałaby się namówić na hotel ze śniadaniem ....
          Wydają je zwykle przez 3 godziny, można się jakoś dostosować....
          A chodzenie po bułki na urlopie, szykowanie i sprzątanie po śniadaniu, to koszmar jest.
          • butch_cassidy Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 14.07.18, 10:03
            ertyla napisała:

> A chodzenie po bułki na urlopie, szykowanie i sprzątanie po śniadaniu, to koszm
            > ar jest.
            Gruba przesada.
            Ktoś może nie lubić, dla innego to żaden kłopot.
            Pisanie o "koszmarze" jest mocno na wyrost.
            Przy tym "koszmarze" nie musisz przynajmniej dostosowywać się do godzin i ubierać z samego rana, można leniwie się rozkręcać.
            Kwestia wyboru.
            • little_fish Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 14.07.18, 10:11
              Otóż to. Ja lubię takie powolne poranki, często w pizamie albo pierwszym lepszym t-shircie. Wyjęcie z lodówki jogurtu, dosypanie płatków ew. owoców to żaden koszmar
              • mamma_2012 Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 14.07.18, 11:02
                Pod warunkiem, że cała rodzina się zgodzi tak się żywić przez dłuższy czas. U nas by nie przeszło, każdy chce jeść coś innego, a to jajecznica, omlet, placuszki, więc gotowanie, potem zmywanie (nie było zmywarki).
                Właśnie wróciłam z takich wakacji w apartamencie i to jednak nie są nasze klimaty wakacyjne (chociaż nie przeszkadza mi takie rozwiązanie w mieście). Dziwnie się czułam szorując podłogi i myjąc toalety na wakacjach, a jak codziennie nie zamietliśmy to można było babki lepić w salonie. Do tego sprzątanie łóżek, pranie ręczników. Pomysł gotowania obiadów porzuciliśmy od razu (z drobnym wyjątkiem jak się partnerowi zachciało obiadu z ziemniakami, a dziecku pomidorówki).
                Efekt był taki, że na wakacjach zrobiliśmy sobie wakacje od wakacji i przenieśliśmy się na dwie noce do hotelu, dzieci wypluskały się w basenach, ja sączyłam drinki na leżaku.
                Leniwe poranki u nas kończyły się tym, że jak dotarliśmy na plażę to trzeba było myśleć o tym, gdzie iść na obiadwink
                • little_fish Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 14.07.18, 11:09
                  Ale ja nie zabraniam rodzinie jedzenia jajecznicy 😉
              • inka40plus Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 14.07.18, 11:48
                Mam podobnie.
                Zdarzało mi się rezerwować coś że śniadaniem ale zupełnie mi nie przeszkadza jak nie ma tak jak było podczas aktualnych wakacji.
                Rano syn szedł do wiejskiego sklepiku po bułki i jajka okazało się że lepsze niż z rynku u nas.
                Do tego pomidory.
                Nasze wakacyjne jedzenie to prostota.
                Ziemniaki w mundurkach i zsiadłe mleko.
                Albo świeże ryby samodzielnie zlowione
                Albo zupa rybna.
                Zdarzało się że po meczu koszykówki i wieczornych pogaduchach z fajnymi ludźmi podanymi w pensjonacie zapomnieliśmy o kolacji ...
            • ertyla Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 14.07.18, 10:14
              Tak, stanowczo dostosowanie się do śniadania od 7 do 10 to wyczyn ponad siły....
              Bo wyjść do sklepu to można w piżamach i wszystkie ematki to czynią nieustannie i to obowiązkowo tuż przed 12.00 , aż się wykocą z łoża.
              Ale w wątkach o zwiedzaniu, wszystkie są o 8.00 na szlaku...
              • little_fish Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 14.07.18, 10:48
                Ja nie mówię, że wyczyn ponad siły, ale, że w wakacje nie zawsze mi się chce.
                Po co mam iść do sklepu piżamie - zakupy mogę zrobić poprzedniego dnia.
                I fakt, czasem wstaję wcześniej, jak mam jakiś konkretny plan, ale nie codziennie.
                Ja tak lubię, przeszkadza ci to w czymś? Przecież nie każę ci po te bułki latać, skoro wolisz hotel ze śniadaniem.
                Nie rozumiem tylko, dlaczego usilujesz mnie przekonać do swojego sposobu wypoczynku.
              • zasiedziala Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 14.07.18, 11:19
                ertyla napisała:

> Tak, stanowczo dostosowanie się do śniadania od 7 do 10 to wyczyn ponad siły...
                > .
                > Ale w wątkach o zwiedzaniu, wszystkie są o 8.00 na szlaku...

A co w tym dziwnego? Jeżdżę na wakacje 4-5 razy do roku. Każdy wyjazd około tygodnia. Poza jednym, na wyjazdach spędzam czas aktywnie, czyli o 8 już jestem na nogach, a o 9 na stacji kolejowej zazwyczaj. Na takich wyjazdach robię sobie 1-2 dni relaksu i śpię do oporu (na pewno nie do 10, ale dużo dłużej). Na wyjeździe plażowym zwlekam się z łoża na ostatnie 5 min. śniadania, jeśli takie zostało przewidziane. Dosypiam na plaży. Tak więc u mnie albo opcja wstaję b.wcześnie (przed 8 nie wstaję nawet do pracy) albo śpię do oporu.
              • butch_cassidy Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 14.07.18, 15:25
                Bo jak zwiedzasz, to wychodzisz wcześnie, jak nie zwiedzasz to się ociągasz.
                Zakupy w drodze z plaży/zwiedzania - nikt nikogo nie wywala o 7 do sklepu po świeże bułki, litości.
                Za to tak, zebrać całe stadko do kupy tak, żeby do 10 się wyrobić to jest jakiś tam wysiłek - owszem coś za coś, bo masz np. szwedzki stół i po tobie sprzątną i to jest plus, ale nie jest to też opcja bez wad.
                Dla mnie do przejścia są obie, żadna nie jest idealna.
                • little_fish Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 14.07.18, 15:43
                  Otóż to. Na szczęście jest możliwość wyboru i mogę sobie wybrać jaka opcja akurat mi bardziej pasuje. I nie widzę potrzeby nawracania innych sugerując, że umycie talerzyków i patelni po jajecznicy to nie jest wyczyn ponad siły 😉
          • wkurzo-namama Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 14.07.18, 11:39
            Dam wam jej nr i z nią pogadajcie.
            Wg mnie ona się krępuje. Wszystkiego. Szwedzkiego stołu, kelnerów, bycia obsługiwana . Kompleksy i dzikość. W tym wieku już mi się nie chce dyskutować z kimś, kto się użala że w niedzielę jemy w restauracji, a biedni kucharze i kelnerki chciałyby mieć wolne.
            • butch_cassidy Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 14.07.18, 15:27
              Masz rację - w tym wieku małe szanse na zmiany, ma swoje przyzwyczajenia i już.
    • butch_cassidy Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 14.07.18, 08:40
      Zachęcona informacjami z tego wątku, że niby te masowe rezygnacje są, postanowiłam raz jeszcze przejrzeć noclegi w okolicach Zakopanego, licząc, że coś staniało ze względu na pogodę, ale nic... Wszystko o zadowalającym standardzie dużo droższe od tego, co zarezerwowałam w styczniu... A - na koniec sierpnia szukałam.
      • mamma_2012 Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 14.07.18, 08:57
        No, ale nikt nie odwołuje wyjazdów na koniec sierpnia tylko na najbliższe dni, które obejmują prognozy. Pod koniec sierpnia może być piękna pogoda.
        • butch_cassidy Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 14.07.18, 09:49
          No to się nie wykazałam logicznym myśleniem smile
          Czyli należy mieć rękę na pulsie i tyle.
          • chicarica Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 14.07.18, 10:34
            Może zadziała taki trik, jak ja robię zawsze z booking.com.
            Rezerwuję sobie coś co mi odpowiada, ale nie jest może super okazją cenową, żeby w razie czego mieć coś w odwodzie. Rezerwacja z możliwością bezpłatnego odwołania np. na 24 h czy 48 h przed pobytem.
            W tygodniu przed czy wręcz dzień czy dwa przed wyjazdem, kiedy mam już wszystko zaplanowane, sprawdzam czy nie pojawia się jakaś super oferta typu "last room" - hotele wrzucają coś takiego, właśnie gdy termin jest bliski, ktoś odwołał rezerwację itp. W ten sposób można złapać naprawdę dobrą ofertę, np. o wiele wyższy standard niż zakładany za tę samą cenę. Biorę okazję, odwołuję ten początkowo zarezerwowany nocleg, voila.
            • butch_cassidy Re: Ceny wakacyjnych noclegów w Pl 14.07.18, 15:28
              Dzięki. To dobry pomysł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka