01.08.18, 16:07
Wykonalyscie kiedyś zawodowy skok na główkę? Mam na myśli awans/zmianę pracy na stanowisko zdecydowanie wyższe /szerszy zakres obowiązków. Ale różnica tak o dwa poziomy. I jak się to skończyło?
To szaleństwo czy realizacja ambicji, rozwój?
Obserwuj wątek
    • zasiedziala Re: awans 01.08.18, 20:27
      Nie wykonałam i gdyby mi ktoś zaproponował skok o dwa poziomy w górę, to bym się w czoło postukała i w życiu nie zdecydowała. Ale czy to szaleństwo to pewnie zależy od zawodu, stanowiska wyjściowego i proponowanego.
    • allatatevi1 Re: awans 01.08.18, 20:53
      Gdyby ktoś zaproponował mi ofertę stanowiska o 2 poziomy wyższego, wzięłabym nie zastanawiając się jednej sekundy.
      Dzięki pracy w start-upach i w rozwijających się filiach międzynarodowych firm, miałam szansę obserwować z bardzo bliska ten cały high management i doskonale wiem, że im wyżej, tym większy luz.
      Na wyższych stanowiskach jest tylu leni, obiboków, alkoholików i niebieskich ptaków, którzy jedyne co potrafią to podpisywać się pod pracą swoich podwładnych, że naprawdę nie ma szans, żeby ktoś kto pracował jako senior przez parę lat, nie dał sobie rady z buahahaha "odpowiedzialnością" managementu.
      • zasiedziala Re: awans 01.08.18, 20:59
        allatatevi1 napisała:

> Na wyższych stanowiskach jest tylu leni, obiboków, alkoholików i niebieskich pt
        > aków, którzy jedyne co potrafią to podpisywać się pod pracą swoich podwładnych,

Kiedy taki podpis oznacza wzięcie na siebie odpowiedzialności cywilnej, karnej i podatkowej, to jest akurat element zniechęcający wink
        • allatatevi1 Re: awans 01.08.18, 21:06
          Rzeczywiście smile
    • joa66 Re: awans 01.08.18, 21:14
      W pewnym sensie tak, ale nie byłam świadoma, że skaczę na głowkę big_grin Skakałam z rozpędu, w pośpiechu, żeby odhaczyć kolejną rzecz z listy.

Nie skonczyło się, trwa
      • joa66 Re: awans 01.08.18, 21:14
        p.s. nigdy świadomie nie paliłam za sobą mostów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka