alfa36 08.08.18, 22:31 Chciałam założyć nastolatkowi. Jakie Wasze dzieci mają konta? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariken Re: Konto dla dziecka 08.08.18, 22:45 moja jedenastolatka ma w pko bp - podpięte do konta rodzica, ma swoją kartę debetową. plus taki, że zlecam przelew u siebie w inteligo i ma od razu na karcie. to chyba jedyny bank, który ma opcję dla dzieci poniżej 13 roku życia. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Konto dla dziecka 08.08.18, 23:27 Nie jedyny Moje dziecko od dawna ma konto w ING. Nie musiał nawet miec 13 lat, co było wymagane w innych bankach. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: Konto dla dziecka 09.08.18, 01:13 W Inteligo nie ma kart dla dzieci. Przynajmniej do 13 lat. Syn ma przy moim koncie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: Konto dla dziecka 09.08.18, 07:22 Można założyć konto dziecku w PKO BP, jak się nie ma tam własnego? Bo jak młodemu nie dadzą karty w Inteligo jak skończy 13 lat, to mu zmienię. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Konto dla dziecka 08.08.18, 23:58 Zobacz w banku, w którym masz konto. Większość ma konto dla młodzieży. To konto jest wtedy podpięte do konta rodzica i rodzic może je nadzorować. Przelewy z konta rodzica na konto dziecka są natychmiastowe. W wielu bankach konto założysz dla dzieci, ale do posługiwania się kartą wymagane jest w niektórych bankach ukończenie 13 lat. Z tego co wiem, możliwe też jest oszczędzanie i np. Comiesięczne wpłaty na koncie oszczędnościowym dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
ankar_a Re: Konto dla dziecka 09.08.18, 05:39 Mojemu 14-latkowi sprawdza się konto młodzieżowe w mBanku. Jak płaci swoją kartą za bilety do kina albo popcorn, to ma dodatkowe zniżki. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Konto dla dziecka 09.08.18, 05:55 Moja też ma podpięty pod konto nasze w mBanku. Bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
ada16 Re: Konto dla dziecka 09.08.18, 05:50 www.najlepszekonto.pl/konto-dla-dziecka niestety z tą większością to chyba nieprawda. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Konto dla dziecka 09.08.18, 06:40 Na tej stronie nie ma wszystkich banków, które takie konta oferują. Nie ma ING, nie ma Millenium i kilku innych, o których wiem. Odpowiedz Link Zgłoś