Dodaj do ulubionych

PISie trolle

12.08.18, 08:28
Było na forum?

"W latach 2015 – 2017 Prawo i Sprawiedliwość opłacało całą armię swoich cyberżołnierzy, gotowych na każde skinienie atakować przeciwników politycznych i wychwalać rząd pod niebiosa. Tak wynika z raportu opracowanego przez naukowców z Oxfordu.
(...)Według tych badań Prawo i Sprawiedliwość wykorzystywało fałszywe konta w mediach społecznościowych do rozpowszechniania prorządowej lub propartyjnej propagandy, atakowania opozycji oraz odwracania uwagi od ważnych kwestii. "
Obserwuj wątek
    • pani-noc Re: PISie trolle 12.08.18, 08:54
      Niemożliwe smile My na forum mamy takie mądre osoby wspierające PIS. Wcale nie wklejają na forum gotowych tekstów. Polemika z nimi to sama przyjemność, bo zawsze odpowiadają na treść posta, zamiast wklejać gotowca nie na temat.
      Pisanie o płatnych trollach to potwarz i kodziarska propaganda. To nie może być prawda, bo Józkowi byłoby smutno, że inni dostają pieniądze za wypisywanie podobnych głupot, a on nie dość, że nie ma kobiety to jeszcze pisuje za darmo.
      Amen.
      • joa66 Re: PISie trolle 12.08.18, 09:02
        big_grinbig_grinbig_grin
      • chicarica Re: PISie trolle 12.08.18, 09:05
        Cios w samo jądro!
      • lady-z-gaga Re: PISie trolle 12.08.18, 09:35
        big_grin
      • bazia8 Re: PISie trolle 12.08.18, 09:43
        I piszą znakomitą polszczyzną!
      • tiszantul Re: PISie trolle 12.08.18, 23:27
        > Niemożliwe smile My na forum mamy takie mądre osoby wspierające PIS. Wcale nie wkl
        > ejają na forum gotowych tekstów

Jako ciekawostkę podajmy, że gotowy tekst wkleiła akurat autorka wątku
        • turzyca Re: PISie trolle 12.08.18, 23:48
          Autorka wątku użyła takiego specyficznego znaku przestankowego, który wygląda jak dwie krótkie pionowe kreseczki. Umieściła go przed cudzym tekstem i po nim. W ten sposób zaznaczyła, że to nie jej słowa. To taka metoda oznaczania zgodna z zasadami języka polskiego.
          Jednocześnie autorka wątku nie ograniczyła się tylko do cudzych słów, ale zamieściła swoją własną wypowiedź. W ten sposób przestrzega zasad netykiety i regulaminu forum.
      • martialis Re: PISie trolle 13.08.18, 15:14
        pani-noc napisał(a):

> pisuje za darmo.
        >

To zamierzona dwuznaczność? Pięknie Ci wyszła!! smile
    • agnes_topesto Re: PISie trolle 12.08.18, 09:01
      macie ty swoje "elity" PO.
      to nagranie od wczoraj, krąży w sieci.
      jaki wstyd...

dorzeczy.pl/kraj/73497/Wbiegla-do-autobusu-i-zaczela-krzyczec-do-Jakiego-Obraca-sie-w-kregach-PO.html
      • tanebo2.0 Re: PISie trolle 12.08.18, 09:03
        I o czym ma to świadczyć?
        • chicarica Re: PISie trolle 12.08.18, 09:06
          Ma odwrócić uwagę od głównego wątku, jakim są płatne trolle PiSu.
          • agnes_topesto Re: PISie trolle 12.08.18, 09:11
            tak tak, płacą mi po dwa grosze za każdy wpis w tym wątku. pytranie, ile płaca tej rudej, żeby robiła z siebie pośmiewisko na cały kraj . i nie tylko big_grin
            glosowalam wczesniej na PO, ale teraz nigdy tego nie zrobię.
            jeszcze tak debilnej opozycji, to w tym kraju nie było i juz chyba, nie bedzie.
            i pisz sobie, ze jestem płatnym PISim trollem, człowiekiem Jarka i co tylko tam chcesz.
            mnie to wisi i powiewa wink

• obrus_w_paski Re: PISie trolle 12.08.18, 09:37
              Lubię jak trolle zaczynaja od
              „Nie głosowałam na PiS, ale...” albo „wcześniej głosowałam ba PO, ale...”
              • kropkacom Re: PISie trolle 12.08.18, 09:58
                Ja już dawno tą manierę zauważyłam tongue_out
              • ira_08 Re: PISie trolle 12.08.18, 10:29
                Albo "Nie popieram PiS, ale..."
              • tiszantul Re: PISie trolle 12.08.18, 23:45
                > Lubię jak trolle zaczynaja od

Ematkom naprawdę się wydaje, że zdemaskowanie domniemanych trolli w czymkolwiek pomoże opozycji. Czekam aż politycy opozycji na każde trudniejsze pytanie zaczną reagować emocjonalnym słowotokiem o trollach. Przecież to jest miara upadku
                • tanebo2.0 Re: PISie trolle 13.08.18, 00:02
                  Tak czy siak z trolowania samochodów elektrycznych nie będzie a trumpizm, brexit czy kaczyzm go nie wymyślą. Plebs w końcyu zorientuje się że populizm daje tylko puste obietnice.
            • lady-z-gaga Re: PISie trolle 12.08.18, 09:39
              O, Paninoc zapomniała wymienić jeszcze jedną kategorię wcale-nie- trolli. To nawrócenie na słuszną drogę obywatele " głosowałem kiedys na PO"
            • sumire Re: PISie trolle 12.08.18, 10:01
              Tak ci to wisi i powiewa, że aż produkujesz zaangażowany wpis z informacją "głosowałam wcześniej na PO, ale" big_grin
              • agnes_topesto Re: PISie trolle 12.08.18, 10:14
                ja sie produkuję? czy wy wszystkie, po kolei?
                wystarczy, że wkleilam link do nagrania a te juz wszystkie wscieklizny dostały i snuja jakieś teorie spiskowe. teraz bedziecie tu wszystkie siedzialy do wieczora i snuły kolejne.
                hahahahahahahahahahabig_grin
                • maslova Re: PISie trolle 12.08.18, 11:09
                  hahahahahahahahahaha

Siostra gogologa??
                  • chicarica Re: PISie trolle 12.08.18, 23:36
                    Tam od razu zaraz siostra.
                • iwles Re: PISie trolle 13.08.18, 13:35
                  agnes_topesto napisała:

> ja sie produkuję?

tak, ty, w nieomal każdym politycznym wątku.

> hahahahahahahahahahabig_grin

"Z czego się śmiejecie? Z samych siebie się śmiejecie!"

• mama303 Re: PISie trolle 12.08.18, 10:11
              agnes_topesto napisała:

> mnie to wisi i powiewa wink
              typowe dla trolla
            • biszkopty35 Re: PISie trolle 13.08.18, 13:19
              Mnie też, ale gdy te obelgi padają zamiast argumentów, to robi się przykro, że ci, co uważają się za postępową elitę intelektualną, a zwolenników obecnego rządu za prostackie bydło bez mózgu, nie zauważają rozdźwięku między mniemaniem o sobie a rzeczywistością.
          • tiszantul Re: PISie trolle 12.08.18, 23:39
            > Ma odwrócić uwagę od głównego wątku, jakim są płatne trolle PiSu.

Natomiast główny wątek jest po to, żeby odwrócić uwagę od notowań opozycji. W przyszłorocznych wyborach tylko cud mógłby dać zwycięstwo opozycji. A następne wybory w 2023. Jeśli na odzyskanie władzy nie ma szans, to zaczynają kusić zajęcia typu łapanie trolli.
            Kiedyś ematka była słupem ogłoszeniowym opozycyjnych protestów. Protestów bywało po pięć w tygodniu. Kiedy ostatnio na ematce ktoś zapraszał na protest? Tak właśnie wygląda koniec. Zdaje się, że opozycja obecnie wiąże jakieś nadzieje z jakimiś koszulkami, ale moim skromnym zdaniem to właśnie miara upadku
            • agnes_topesto Re: PISie trolle 13.08.18, 09:48
              tak wyglądał protest w Łodzi.
              jest nagranie.

tysol.pl/a22650--video-Ciekawe-W-Lodzi-nie-ma-komu-protestowac-Pod-sadem-ci-sami-co-w-Warszawie

• agnes_topesto Re: PISie trolle 12.08.18, 09:07
          ty mnie pytasz? masz ponad 40 lat i ty nie wiesz? big_grin
          no cóż. tylko pogratulować inteligencji.
      • olena.s Re: PISie trolle 12.08.18, 09:43
        Pozwolę sobie: Dzidzia! " atakowania opozycji oraz odwracania uwagi od ważnych kwestii. "
        oraz odwracania uwagi od ważnych kwestii.
      • martaesz Re: PISie trolle 12.08.18, 11:28
        agnes_topesto napisała:

> macie ty swoje "elity" PO.
        > to nagranie od wczoraj, krąży w sieci.
        > jaki wstyd...
        >
        > dorzeczy.pl/kraj/73497/Wbiegla-do-autobusu-i-zaczela-krzyczec-do-Jakiego-Obraca-sie-w-kregach-PO.html

Typowy wyborca POpoaprancow oraz typowa kodomitka. Dużo musiała wypić % pojemność to 2400😂.
        Ludzie przejrzeli na oczy i widzą co się dzieje .Trzaskowski w życiu nie zostanie prezydentem Warszawy.
        • langsam Re: PISie trolle 12.08.18, 12:13
          O, proszę, jeszcze jedno trolliszcze, tym razem z podgatunku vulgaris.
          WIęc znów:
          Przypomnjemy. Charakterystyczną cechą pisich troli jest " atakowanie opozycji oraz odwracanie uwagi od ważnych kwestii"
          oraz odwracanie uwagi od ważnych kwestii.
        • tiszantul Re: PISie trolle 13.08.18, 11:08
          > Trzaskowski w życiu nie zostanie prezydentem Warszawy

To byłby szok, gdyby jakimś cudem Trzaskowski wygrał, w tej chwili nic na to nie wskazuje
    • aamarzena Re: PISie trolle 12.08.18, 09:12
      Pół godziny od założenia wątku już się pierwszy pokazał. Dobry czas. Jakieś dyżury całodobowe mają czy co?
      • olena.s Re: PISie trolle 12.08.18, 09:42
        Na jakby nie mieli jakichś botów, to nawet PiS (wystarczy ie kraść) nie byłłby w stanie opłacić takiej armii mróweczek.
        Big data daje sygnał i elutki ruszają z wklejkami.
      • tiszantul Re: PISie trolle 12.08.18, 10:55
        > Pół godziny od założenia wątku już się pierwszy pokazał. Dobry czas. Jakieś dy
        > żury całodobowe mają czy co?

Tylko jeden, bo byliśmy na mszy, a po mszy coaching ze spin doktorem na plebanii, ale już się bierzemy do roboty.
        Hejtować pis można grupowo całą dobę na okrągło, a jak wpadnie jakiś jeden pisowski traktorzysta ze swoim przekazem, to na pewno z dyżuru.
        • olena.s Re: PISie trolle 12.08.18, 11:02
          Przypomnjemy. Charakterystyczną cechą pisich troli jest " atakowanie opozycji oraz odwracanie uwagi od ważnych kwestii"
    • mid.week Re: PISie trolle 12.08.18, 09:14
      Nie zauważyłam, wszystkie mam wygaszane na bieżąco wink
      • tiszantul Re: PISie trolle 12.08.18, 10:19
        Stąd później wypowiedzi "nie znam nikogo, kto głosuje na pis", a po przegranych wyborach "co to za ludzie, skąd oni się wzięli"

"Co to za ludzie" zapytywała parę dni temu któraś ematka. Oczywiście jak ktoś sobie nie radzi, można wygaszać, można banować, można wykluczać - tym większe będzie zdziwienie w dniu wyborów. Na razie możecie się pocieszać, że to tylko trolle, ale tym boleśniejszy będzie dla Was dzień, kiedy nawiążecie kontakt z rzeczywistością - najprawdopodobniej będzie to dzień wyborów do sejmu
        • sumire Re: PISie trolle 12.08.18, 10:23
          Tisz, to ty kandydujesz do sejmu? Myślałam, że do tego trzeba być prawdziwym człowiekiem.
        • mama.nygusa Re: PISie trolle 12.08.18, 10:29
          W samo sedno tisza smile
        • olena.s Re: PISie trolle 12.08.18, 10:43
          " atakowania opozycji oraz odwracania uwagi od ważnych kwestii. "
          • kropka_kom Re: PISie trolle 13.08.18, 08:22
            Tak to sobie tłumacz jak ci z tym dobrze...tisz ma z was ubaw...
            • olena.s Re: PISie trolle 13.08.18, 08:55
              Nie ja, kochanie. Tak to raport oxfordzki mówi.
              A że ktoś z kogoś ma ubaw - czy naprawdę sądzisz, że to ma jakiekolwiek znaczenie?
    • ira_08 Re: PISie trolle 12.08.18, 10:25
      No wielkie mi odkrycie big_grin Wystarczy na Fb zobaczyć, że broniące Piss osobniki piszą z dziwnych kont. Zazwyczaj miejsce zamieszkania typu Szanghaj albo Nairobi, ukończona szkoła typu Technical Uniwersity of Panama, 13 znajomych, profilowe bez twarzy. I zawsze piszą o tym samym, wszyscy.
    • tiszantul Re: PISie trolle 12.08.18, 10:49
      Bardzo lubię to forum, tu zawsze coś się dzieje. W niedzielę od rana - polowanie na pistrolle smile
      • wolveryana Re: PISie trolle 12.08.18, 11:14
        Niedziela od rana to bardzo dobry czas na polowanie. Każda pora jest dobra, tak jak dla pistrolli każda pora jest dobra na powtarzanie przekazów dnia.
    • yenna_m Re: PISie trolle 12.08.18, 16:35
      Same trolle nie robią im wyniku wyborczego.
      Ktoś to popiera, to i za tym w necie gardłuje.
      Znam jednego wyznawcę PIS. Gdy z nim rozmawiasz, to jakbyś przekazy dnia czytał. Cytaty z wiadomości i onszych reżimowych informacji.
      Tak że ten tego.
      Trolle trollami. Ale masa osób w to wierzy.

Dzialalność opozycji pominę milczeniem. Niestety - w wielu obszarach jest bardzo nieudolna.
      • sumire Re: PISie trolle 12.08.18, 17:16
        Ale trolle zakłócają obraz. Trolle są jak hologramowa armia. Spójrz, co się dzieje pod wpisami polityków na Twitterze - na jeden rozsądny tweet przypada tuzin tweetów trolli. Wydaje ci się, że to wszystko zwolennicy dobrej zmiany, a potem wchodzisz na dowolnie wybrany profil i widzisz, że to konto założone dziś rano. Albo konto składające się z samych retweetów, bez zdjęcia profilowego, bez followersów. To jest sztuczne tworzenie potęgi i to potem przekłada się na poparcie, zwłaszcza że trolle są megaskuteczne w rozpowszechnianiu kłamstw (vide casus Trumpa i Clinton).
        • martishia7 Re: PISie trolle 13.08.18, 11:23
          To jest generowanie "społecznego dowodu słuszności".
      • tiszantul Re: PISie trolle 12.08.18, 23:52
        > Znam jednego wyznawcę PIS. Gdy z nim rozmawiasz, to jakbyś przekazy dnia czytał

Jak dla mnie fenomenem jest znakomite samopoczucie opozycji
        • kropka_kom Re: PISie trolle 13.08.18, 08:23
          Bo cóż pozostało...
    • chyba.ze Re: PISie trolle 12.08.18, 16:48
      Bardzo zdolne muszą być owe trolle, że PIS ma się coraz lepiej.
      Może się olenka- złociutka zatrudnij u kodziarzy lub feministek i zrób coś dobrego dla lewactwa, bo póki co marnie ci idzie.. Może dlatego, że piszesz ZA DARMO i się wcale nie starasz?
      Buziaczki kochanieńka i powodzenia!
      • olena.s Re: PISie trolle 12.08.18, 18:28
        Nie skieruję twoich spieszczeń i buziaczków tam, gdzie właściwe dla nich miejsce.
        Przypomnę tylko charketerystyczną ceche pisiego trolla: " atakowanie opozycji oraz odwracanieuwagi od ważnych kwestii. "
        oraz odwracanie uwagi od ważnych kwestii
    • lellapolella Re: PISie trolle 12.08.18, 17:18
      Ten wątek jest najlepszym przykładem, że wystarczy uderzyć w stół, a wszystkie nożyce się odezwą, niektóre nawet po kilka razywink To niemal jak sprawdzenie listy obecności.
      • semihora Re: PISie trolle 12.08.18, 20:56
        O. To samo rzekłam smile
        • biszkopty35 Re: PISie trolle 13.08.18, 13:26
          Przecież nie będę się ukrywać. Specjalnie się tu wpisałam. Nie mam się czego wstydzić. A propos wstydu, polityka unizonisci i wstydu za polskość prowadzona przez PO i jej naczelnego wodza też mi nie odpowiadała.
    • semihora Re: PISie trolle 12.08.18, 20:55
      Uderz w stół, a trolle się zlecą smile
    • a.va Re: PISie trolle 12.08.18, 23:10
      He he, piękny wątek, równie dobrze mogłabyś go nazwać: lista obecności trolli. Jeszcze tylko dyni i elki brakuje.
      • tiszantul Re: PISie trolle 12.08.18, 23:23
        > He he, piękny wątek, równie dobrze mogłabyś go nazwać: lista obecności trolli.

Ja bym wręcz powiedział, że ten wątek to sukces opozycji. Fajnie, że macie trochę radości. Pis idzie na drugą kadencję, ale cóż to znaczy wobec faktu, że trolle wyłapane. Trzeba umieć się cieszyć małym, koszulką na pomniku, przemówieniem Kasprzaka, wyłapanymi trollami, a że pis rządzi to trudno, trzeba się przyzwyczaić
        • a.va Re: PISie trolle 12.08.18, 23:26
          Dajże spokój, piszesz to samo setny raz, ja rozumiem, że wam dają gotowce, ale czemu tylko 3 na miesiąc?
          • joa66 Re: PISie trolle 13.08.18, 07:13
            big_grin
      • tiszantul Re: PISie trolle 12.08.18, 23:29
        > Jeszcze tylko dyni i elki brakuje

Elka z dynią pojechali na rekolekcje do Lichenia, ale jutro Wam dadzą popalić
    • martaesz Re: PISie trolle 13.08.18, 07:22
      A mnie to po prostu dziwi , jak można wyzywać kogoś od trolla bo ma odmienne zdanie i poglądy. No słabo to o Was świadczy.
      • pani-noc Re: PISie trolle 13.08.18, 07:59
        "Patryś Jaki jest taaaaaki śliczny" to nie są poglądy polityczne tylko zły gust.
        • biszkopty35 Re: PISie trolle 13.08.18, 13:28
          Trzaskowski zdecydowanie ładniejszy.
      • joa66 Re: PISie trolle 13.08.18, 08:05
        Tak, własnie za "odmienne poglądy" ktos jest nazywany trollem wink tylko za to.
      • olena.s Re: PISie trolle 13.08.18, 08:10
        A, nie sadze. Watek zaczęłam od informacji o badaniach z Oksfordu, które dowiodły dzialania PISich troli. Następnie różne tisze i elutki, zaczeły atakować nie - Oksford, nie - naukowców, ale, zgodnie z przytoczoną zasadą, zaczęły atakować opozycję oraz odwracać uwage od ważnej kwesti, jaką jest tworzenie armii trolli celem zwiedzenia opinii publicznej i przesterowania jej sentymentów/wizji świata.
        Przezabawne jest więc to, że tisze/elutki postapiły najdokladniej zgodnie z opisem. Nie zaczęły mowić o problemie trolli w demokracji, ani o tym, czy uznawanie ich za wiodącą siłę nie jest przesdą, ani wreszcie o tym, ze być może nie tylko trump-pis ich używają, ani nawet nie przesterowywały dyskusji na temat, czy jest sens zwalczania pisisch trolli w dobie ai. A co zaczeły? Ano swoje zwykłe "opozycja beeeeee i nie ma szans".
        Mnie to śmieszy.
        • kropka_kom Re: PISie trolle 13.08.18, 08:25
          To ilu jest tych trolli wg was na gazecie? Czyżby AŻ DWÓCH?
          • olena.s Re: PISie trolle 13.08.18, 08:40
            A dlaczego miałabym (l.poj, jeżeli łaska) to liczyć? I dlaczego uważasz, ze ewentualna liczba trolli na ematce jest rowna ewentualnej liczbie trolli na gazecie?
          • pani-noc Re: PISie trolle 13.08.18, 08:45
            A skad my to mamy wiedzieć dziecinko? Myślisz, że to olena wypłaca im wynagrodzenia? big_grin
            • kropka_kom Re: PISie trolle 13.08.18, 14:16
              Zawsze mówicie o tisz, elce i dyni ...to wam nie ubliża że tak mało jak na wasze silne opozycyjne zastępy?
        • bialeem Re: PISie trolle 13.08.18, 09:00
          Przeczytaj ten raport, bo powtarzasz bzdury.
          • tiszantul Re: PISie trolle 13.08.18, 09:16
            Ależ opozycji w tym wątku chodzi o powtarzanie bzdur właśnie

Skołować sobie "naukowy raport" dowolnej treści to niezbyt trudne zadanie, ale opozycja nawet tego, jak się okazuje, nie jest w stanie zrobić. Tak jak pisałem, zostało im już tylko wyzywanie innych od trolli. Oraz zakładanie koszulek pomnikom - mam wrażenie, że wiążą z tym spore nadzieje. Tak to jest, kiedy nadzieja wciąż żywa, natomiast absolutnie nie ma z czym jej powiązać
      • kropka_kom Re: PISie trolle 13.08.18, 08:24
        Jeju nie mow tak bo trollem zostaniesz...
      • tiszantul Re: PISie trolle 13.08.18, 08:52
        Jeśli popierasz Schetynę, Petru, Cimoszewicza albo chociaż nie lubisz pisu - jesteś świadomym, nowoczesnym, wykształconym, postępowym Europejczykiem. Popierasz pis - jesteś trollem. Internautki po prostu tak sobie wyobrażają dystrybucję szacunku. Kiedyś jeszcze mogły realizować się w KODzie, walczyć o wolność z Mateuszem Kijowskim, mogły wierzyć, że niemiecka interwencja obali rząd pis, a teraz zostało im już tylko zakładanie koszulek na pomniki i łapanie trolli
        • pani-noc Re: PISie trolle 13.08.18, 09:42
          Warto zauważyć, że gdy pisstrollowi brakuje argumentów pojawia się tekst o Mateuszu Kijowskim big_grin

To jest polska wersja Prawa Godwina.
      • agnes_topesto Re: PISie trolle 13.08.18, 09:37
        artaesz napisała:

> A mnie to po prostu dziwi , jak można wyzywać kogoś od trolla bo ma odmienne zd
        > anie i poglądy. No słabo to o Was świadczy.

tutaj, tak.
        one wszystkie wyliczą, ile Kaczyński ci płaci , w jakich godzinach dyżurujesz itd... itp...
        tego forum nikt i nic nie przebije. nawet fb, gdzie ludzie biorą się za łby a co za tym idzie, nie są anonimowi, chowa sie przy ematce wink
      • vasaria Re: PISie trolle 13.08.18, 09:51
        "A mnie to po prostu dziwi , jak można wyzywać kogoś od trolla bo ma odmienne zdanie i poglądy. No słabo to o Was świadczy. "

ojej ! byt internetowy nas ocenił ... o tobie słabo świadczy, że zarabiać inaczej nie umiesz, tylko pisząc bzdury na forum. jak patrzysz rano w lustro, trollu ?
        • biszkopty35 Re: PISie trolle 13.08.18, 13:34
          Naprawdę uważasz, że człowiek nie może mieć takich poglądów tak po prostu jak Ty masz swoje i prezentować ich na forum tak po prostu jak Ty prezentujesz swoje?
          • iwles Re: PISie trolle 13.08.18, 13:39

będąc na forum kilka lat można odróżnić kto broni swoich poglądów, a kto pisze slogany.
      • lellapolella Re: PISie trolle 13.08.18, 22:10
        Słonko, to nie są poglądy, to kalki, w dodatku powtarzane bez żadnego umiaru. I nikt nikogo nie wyzywa, stwierdza się fakty i idzie się dalej.
    • kropkacom Re: PISie trolle 13.08.18, 08:45
      Szczerze? Wszystko mi jedno. Kto się złapie ten się złapie. Na ematce można nie dokarmiać trolli. Wiem, to nie jest łatwe smile
      • tiszantul Re: PISie trolle 13.08.18, 09:04
        Oryginalny pomysł. Wprowadźmy ostracyzm wobec pistrolli, ignorujmy, wykluczmy ich z debaty. Mam wrażenie, że rozwiązanie było proponowane już jakieś kilkaset razy. Tymczasem animowane przez domniemane pistrolle dyskusje o pisie od lat należą do najbardziej ożywionych i rozbudowanych
    • bialeem Re: PISie trolle 13.08.18, 08:58
      Czytałam ten raport. Taka interpretacja woła o pomstę do nieba. Jest tam napisane tylko, że partie w Polsce (nie jest wymienione jakie) okazjonalnie (przed wyborami) wykorzystują agencje PRowe do propagandy w internecie. Metodologia polega na przepytywaniu badaczy i badaniu artykułów związanych z tym tematem. Ja wiem o jednej partii, która tak robiła, bo agencja zwróciła się do wydawnictwa, by to uprzedzało kiedy pisze o x żeby mogli x wychwalać w komciach. To nie było PO i PiS.
      • tiszantul Re: PISie trolle 13.08.18, 09:09
        Jak wobec tego co piszesz można określić wrzucenie tego raportu pod hasłem "Oxford potwierdził naukowo istnienie pistrolli"? Czy przypadkiem nie jako bezczelny trolling opozycji?

Domyślam się, że na Oxfordzie można sobie zamówić, co się chce, ale że opozycja nawet tego nie potrafiła załatwić? He he he
        • bialeem Re: PISie trolle 13.08.18, 09:59
          Pisanie z tezą. Paskudne. Nielubie, ale "się klika" i ludzie oczywiście jak zwykle nie czytają źródeł. To mnie już wnerwia.
          • sumire Re: PISie trolle 13.08.18, 10:01
            Oczywiście prawicowi publicyści w ogóle nie piszą z tezą?
            A okładki "Do Rzeczy", to nie z tezą są?
            • bialeem Re: PISie trolle 13.08.18, 10:49
              Ja wychodzę z założenia, że to co czytam powinno być lepsze od "do rzeczy", no ale rozumiem, że nie wszyscy tak mają.
      • araceli Re: PISie trolle 13.08.18, 10:06
        bialeem napisał:
        > Czytałam ten raport.

Chyba jednak nie ten czytałaś bo jak najbardziej wymienione są konkrety:
        blogs.oii.ox.ac.uk/politicalbots/wp-content/uploads/sites/89/2017/06/Comprop-Poland.pdf
        • bialeem Re: PISie trolle 13.08.18, 10:53
          Przeczytam później dokładniej, ale z tego co widzę po skanowaniu tu też nie ma wyciągniętych tego typu wniosków. Jest analiza shareowania hasztagów na twitterze z podziałem na lewo/prawo. To, że jest tego typu wojenka chyba nie jest niczym nowym. Jest też przytoczone twierdzenie fb ad fejkowych ruskich kont fb, ale bez odniesienia do Polski i odniesienia do fakenewsów sputnika. Nic o płatnych pistrollach.
          • tiszantul Re: PISie trolle 13.08.18, 11:14
            > Nic o płatnych pistrollach

Widzicie? Nawet na Oksfordzie nie potrafią namierzyć pistrolla, tymczasem ematka demaskuje od ręki, bo jest wonską specjalistką od łapania pistrolli
            • bialeem Re: PISie trolle 13.08.18, 11:16
              Tisz opanuj się ze swoją obsesją. Ja akurat bardzo długo pracowałam z komentarzami portalowymi i wiem, że to są w 95/100 bzdury, ale ty zaczynasz wnerwiać nawet tolerancyjną mnie.
    • tiszantul Re: PISie trolle 13.08.18, 11:17
      No dobra, pistrolle wyłapane, teraz już można przejść do pytania, jak opozycja zamierza wygrać wybory
      • strasznymruk Re: PISie trolle 13.08.18, 11:29
        tiszantul napisała:
        teraz już można przejść do pytania, jak opozycja
        > zamierza wygrać wybory

Normalnie.
        Teraz na wybory pójdą niezdecydowani i ci, którzy nigdy nie chodzili. Pójdą zagłosować przeciw pis.
        • tiszantul Re: PISie trolle 13.08.18, 11:49
          Niegłosujący zagłosują, zdecydują się niezdecydowani. Biblijna wizja
          • strasznymruk Re: PISie trolle 13.08.18, 12:00
            tiszantul napisała:

> Niegłosujący zagłosują, zdecydują się niezdecydowani. Biblijna wizja

Bóg widocznie chciał za coś ukarać Polaków i zesłał im rządy pisu.
            Ale teraz rząd pisu przegra wybory i Bóg pozwoli Polakom ukarać pisiaków za ich niecne uczynki.
            • kropka_kom Re: PISie trolle 13.08.18, 14:18
              opozycja nie wierzy przecież w Boga...jedynie w swoją nieomylność
              • strasznymruk Re: PISie trolle 13.08.18, 14:34
                kropka_kom napisała:
                > opozycja nie wierzy przecież w Boga...jedynie w swoją nieomylność

Skąd wiesz, jesteś opozycją?
                Za to cały pis wierzy w Boga, tak jak jego prezes big_grin
                Kiedy prezes pisu miał chrzest i pierwszą komunię?

• kropkacom Re: PISie trolle 13.08.18, 11:21
      Nie rozumiem czemu to forum ma być tubą Pis? Dlatego obecność tutaj nicków, które ujawniają się tylko (zaznaczam) po to aby "bronić" obecnej władzy i atakować opozycję (jak by ona nie była), uważam za co najmniej dziwną. Zwłaszcza jak się gazety.pl i/lub Wyborczej nie lubi. Pisząc delikatnie.
      • kropkacom Re: PISie trolle 13.08.18, 11:22
        To nie jest forum dla wszystkich i takie nie musi być.
        • pani-noc Re: PISie trolle 13.08.18, 11:27
          Prędzej czy później wprowadzą paywalla jak w komentarzach na wyborczej i skończy się trollowanie.
          • tiszantul Re: PISie trolle 13.08.18, 11:39
            > Prędzej czy później wprowadzą paywalla jak w komentarzach na wyborczej i skończ
            > y się trollowanie

Marzy się debata we własnym saloniku, selekcja na wejściu, żadnych obcych? Nareszcie będziecie mogli "prowadzić dialog" i "pięknie się różnić"

Jak tam dochody z paywalla? W której rubryce raportu Agory są wykazane? smile

"Porażka Agory. Nawet kina tracą, a zysk tylko dzięki wyprzedaży majątku"

www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/agora-wyniki-2018-kina-helios,63,0,2413119.html
            • kropkacom Re: PISie trolle 13.08.18, 11:43
              A wy co? Nie prowadzicie gdzieś dialogu we własnym saloniku?
            • pani-noc Re: PISie trolle 13.08.18, 11:55
              Upadek Agory wieszczycie od lat. A tu nic z tego.
        • bialeem Re: PISie trolle 13.08.18, 11:28
          Owszem. Jest dla wszystkich. Jak zaczniesz segregować na sorty, to niczym się od nich nie będziesz różniła.
          • kropkacom Re: PISie trolle 13.08.18, 11:39
            Nie chce nikogo segregować. Jednak to jest forum Ematka i forum na gazeta.pl. Taki mały fakt.
          • iwles Re: PISie trolle 13.08.18, 12:37
            bialeem napisał:

> Owszem. Jest dla wszystkich. Jak zaczniesz segregować na sorty, to niczym się o
            > d nich nie będziesz różniła.

Yyyyyyyyyyyyy, możesz jasniej ?
            Rozumiem, że chodzi o to, że "skrajnie prawicowe" media mogą głosić tylko i wyłącznie swoje poglądy, nie dopuszczając do glosu przeciwników, natomiast media opozycyjne mają zakaz głoszenia swoich poglądów i jednocześnie krytykowania rządzących ?

• sumire Re: PISie trolle 13.08.18, 11:49
        Bo na tym forum jest spory ruch. Pisiorki nie będą produkowały się w miejscach, gdzie mało kto zagląda. Natomiast jeśli nawet zauważysz, co robi tisz, najbardziej aktywny "dyskutant" w tym wątku, to zauważysz, że propagandy w tym mało - to tylko durne podbijanie, wpisywanie byle czego, komentarze od czapy, zero odpowiedzi na zadawane pytania. Trolliszcza mają siać ferment. I sieją.
        Emama raczej tubą PiS się nie stanie, zwłaszcza że większość forumek już w ogóle nie wdaje się w dyskusje z tymi przykrymi bytami. Ale póki można gdzieś zostawić swój śmierdzący ślad, to trolle zostawią, zgodnie z zasadą, że zawsze coś się przyklei.
        • pani-noc Re: PISie trolle 13.08.18, 12:01
          To w jaki sposób elka i tisz szczuły paszczakównę było na 100% zaplanowaną akcją by zaszczuć aktywną działaczkę Obywateli RP na ematce. Nie ulega wątpliwości, że nie była to spontaniczna akcja.

To co próbuje zrobić tisz to ustawienie znaku równości między sobą, a ematkami głosujacymi na PIS. Tak, żeby czuly się w obowiązku stanąć murem za płatnym trollami.

Częściowo się to udało. Kilka osób na szczęście nie dało się podpuścić, za co mają u mnie plusa, choć politycznie nam nie po drodze.
        • biszkopty35 Re: PISie trolle 13.08.18, 13:39
          No jakie piękne określenia, śmierdzace ślady, przykre byty... Eliminacja przeciwników politycznych to zdaje się metody radzieckie.
          • sumire Re: PISie trolle 13.08.18, 13:43
            W nosie to mam, nowy nicku, odkąd pewien pan wyzwał mnie od gorszego sortu i kanalii. Won, cytując jego słowa.
            • agnes_topesto Re: PISie trolle 13.08.18, 13:58
              nic nie stoi na przeszkodzie, bys załozyła swoje prywatne forum . tam bedziesz wpuszczać tych, którzy ci pasują .
              póki co, to forum publiczne, więc musisz znosić każdego, kto bedzie miał kaprys tutaj pisać.
              w końcu mamy demokrację, wolnośc słowa i każdy może pisać, co mu się żywnie spodoba.
              nawet ty, swoje bzdury wyssane z palca wink
              • kropkacom Re: PISie trolle 13.08.18, 14:03
                No to forum tez nie musi wpuszczać a już tym bardziej znosić każdego. Dobrze o tym wiesz. Bana za darmo się nie dostaje.
                • agnes_topesto Re: PISie trolle 13.08.18, 14:09
                  dla mnie ban, byłby do przeżycia. w końcu poza tym forum , też jakies zycie się toczy.
                  tobie mogłoby już być ciężko, gdyz ematka, to twoje jedyne okno na świat a po niej, długo nic...
                  wyjdz czasem do ludzi, oderwij sie od tego forum a sama sie przekonasz wink
                  tylko dla kogos ograniczonego tak, jak ty, ban może być katastrofą.

• kropkacom Re: PISie trolle 13.08.18, 14:13
                    Tak, tak.. Zdradza cię twoja narracja. Po co zmieniłaś nick? Ani to wiarygodności ci nie przydało, ani mądrości nie pokazało.
                    • agnes_topesto Re: PISie trolle 13.08.18, 14:19
                      a żebys się głupio pytała, po co .
                      mam taką możliwość, mogę i to robię.
                      jak mi się spodoba, to zmienię jeszcze sto razy wink
                      ty to masz problemy big_grin
                      • kropkacom Re: PISie trolle 13.08.18, 17:40
                        Żaden problem. Za to dużo mówi o twoim problemie.
              • sumire Re: PISie trolle 13.08.18, 15:10
                Nie muszę. Ale ty przecież nie jesteś trollem i głosowałoś dotychczas na PO, więc nie kumam, czemu tak się rzucasz smile
            • biszkopty35 Re: PISie trolle 13.08.18, 14:01
              Ktoś tu chciałby mieć dwie Polski... Ktoś tu dzieli, wprowadza głębokie podziały w społeczeństwie...
              • kropkacom Re: PISie trolle 13.08.18, 14:03
                Polska już jest podzielona.
      • tiszantul Re: PISie trolle 13.08.18, 12:00
        > Dlatego obecność tutaj nicków, któ
        > re ujawniają się tylko (zaznaczam) po to aby "bronić" obecnej władzy i atakować
        > opozycję

To nie takie proste. Np. ja dla uwiarygodnienia się hejtuję również w losowo wybranych wątkach niezwiązanych z pisem

> Nie rozumiem czemu to forum ma być tubą Pis?

Jaką znowu tubą pis? Forum ma bardzo wyraźne sympatie opozycyjne. Jednak dla części użytkowników to za mało i próbują na różne sposoby zdezawuować internautów, którzy mają inne zdanie. Może zapiszcie sobie w regulaminie, że nie wolno krytykować opozycji? Wtedy będzie można legalnie zrobić porządek z pisiętami.
        • kropkacom Re: PISie trolle 13.08.18, 12:05
          Mam rozumieć, że uaktywniasz się bo na przykład taka arwena ma ciężko? Ona sobie doskonale radzi na tym forum akurat. A jeśli ktoś sobie nie radzi no to już trudno. To jest ematka na gazeta.pl. Jak już pisałam, ty masz gdzieś salonik gdzie nas nie ma. Czy mamy tam zacząć wprowadzać "równowagę"? Daj namiary.
        • biszkopty35 Re: PISie trolle 13.08.18, 13:57
          No przecież chcą innych wydrukować i zakneblować. Ale instancji ostatecznej GW pobrzękuje coś w głowie o demokracji, wolności słowa i wolnych mediach, tolerancji dla odmienności itp. wartościach i nie chce się ośmieszać.
          • biszkopty35 Re: PISie trolle 13.08.18, 13:59
            Wyrugować miało być zamiast wydrukować
          • agnes_topesto Re: PISie trolle 13.08.18, 14:02
            daj spokój, im się tu na mózg rzuciło. w sumie to nawet zabawne jest, że te światłe, wąskie specjalistki z wielkich miast, walczące o wolność oraz demokrację, chcą zakneblować każdego, kto ma odmienne od nich poglądy smile
            jak napisałam wyżej, tego forum nikt ani nic nie przebije.
            marzy im się wszystkim powrót komuny, jak nic.
            • iwles Re: PISie trolle 13.08.18, 14:04

podobno masz w nosie wątki polityczne ? i wcale, ale to wcale się w nich nie udzielasz ? big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
              • agnes_topesto Re: PISie trolle 13.08.18, 14:12
                mogę, więc sie udzielam. a co? zabronisz?
                mamy demokrację o która tak walczysz, na forum. ciekawe czy raczyłaś choć raz iśc na jakis protest big_grin
                • tiszantul Re: PISie trolle 13.08.18, 14:36
                  > ciekawe czy raczyłaś choć raz iśc na jakis protest big_grin

Pamiętasz, jak Hołdys wzywał młodzież na barykady, tweetując z salonu SPA? smile
            • kropkacom Re: PISie trolle 13.08.18, 14:04
              Nie każdego. Tym bardziej za poglądy.
            • tiszantul Re: PISie trolle 13.08.18, 14:34
              > daj spokój, im się tu na mózg rzuciło. w sumie to nawet zabawne jest, że te świ
              > atłe, wąskie specjalistki z wielkich miast, walczące o wolność oraz demokrację,
              > chcą zakneblować każdego, kto ma odmienne od nich poglądy smile
              > jak napisałam wyżej, tego forum nikt ani nic nie przebije.

Dlatego tu zaglądam od paru lat. Potencjał rozrywkowy tego forum jest ogromny. Ciekaw jestem, co tu się będzie wyrabiać po zwycięstwie Patryka, ale obawiam się, że na konkretne wycie to już zacznie morale brakować.
              • agnes_topesto Re: PISie trolle 13.08.18, 14:42
                biorac pod uwage to,co wyrabia m.in ta ruda, ktora wrzeszczy w autobusie, Patryk Jaki moze wygrac w przebiegach.
                KOD zamiast mu zaszkodzic, pomoże wink
                tak czy siak, bedzie sie tutaj działo.
                • strasznymruk Re: PISie trolle 13.08.18, 15:05
                  agnes_topesto napisała:
                  Patryk Jaki moze wygrac w przebiegach.

Chyba w biegach.
                  Jak po delegalizacji pisu, pisiaki będą uciekali big_grin
          • iwles Re: PISie trolle 13.08.18, 14:02

ale ty piszesz o forum, gdzie każdy może się zalogować i anonimowo pisać co mu ślina na język przyniesie? czy o artykułach, pisanych przez zatrudnionych przez Gazetę dziennikarzy ?

Bo to jakby różnica i to ogromna.
            • agnes_topesto Re: PISie trolle 13.08.18, 14:17
              a ty myslisz, ze gdyby to forum nie było anonimowe, to bym tu nic nie napisała?
              'nie muszę wstydzic się swoich poglądów. to nie mój problem, że się ze mną nie zgadzasz i cie trafia za każdym razem, gdy coś napiszę ja oraz inni przeciwnicy opozycji wink
              masz prawie 50 lat a zachowujesz się, jak rozkapryszony dzieciak.
              • iwles Re: PISie trolle 13.08.18, 14:26

a ty myślisz, że mój post był do ciebie?
                No chyba, że występujesz w tym wątku pod dwoma nickami.

Nie wiem, ile masz lat, ale nawet dzieciaki ogarniają drzewka w wątkach.
                • agnes_topesto Re: PISie trolle 13.08.18, 14:33
                  jesli chcesz sie dowiedziec, pod iloma nickami sie tu udzielam, napisz do moderacji.
                  bedziesz wtedy spokojniejsza i nabierzesz pewnosci, że agnes nie trolluje pod dwoma czy dzieciecioma innymi nickami wink
                  • iwles Re: PISie trolle 13.08.18, 14:39

w takim razie wychodzi nieumiejętność ogarnięcia forum, albo megalomania.
                    Nie wiem, co dla ciebie lepsze big_grin

• agnes_topesto Re: PISie trolle 13.08.18, 14:44
                      no bywa, że nie ogarniam drzewka i co? do tego tez sie bedziesz teraz przywalać, z braki innych agrumentów? big_grin
                      na drugi raz, zacytuj osobę, której wypowiedz chcesz skomentować.
                      przecież to takie proste!
                      • iwles Re: PISie trolle 13.08.18, 14:51

nie ogarniam, ale się wypowiem. Ot i cała filozofia wyznawcy pisu big_grin

• agnes_topesto Re: PISie trolle 13.08.18, 14:55
                          wypowiadam się, bo mogę i tego mi nie zabronisz.
                          załóż sobie prywatny folwark, gdzie bedziesz miala swoje wlasne KWA i po problemie.
                          a jak cos do mnie masz, napisz na priv, zamiast robic z siebie publicznie, durnia wink
                  • tiszantul Re: PISie trolle 13.08.18, 14:40
                    Co Ty opowiadasz. Każda wykształcona i rozumna ematka wie, że te wszystkie pisowskie nicki obsługuje jeden pisior, natomiast wykształcona i rozumna ematka nigdy nie zmienia nicku, bo to poniżej jej poziomu
                    • iwles Re: PISie trolle 13.08.18, 14:43

>nie zmienia nicku

nickA !

• agnes_topesto Re: PISie trolle 13.08.18, 14:45
                        no teraz iwles bedzie łapała za słówka i czepiała się wszystkiego, byle sie tylko dowalić smile
                        ach , te swiatłe WONSKIE SPECJALISTKI Z WIELKICH MIAST...
                        • turzyca Re: PISie trolle 13.08.18, 15:03
                          Zasady deklinacji w języku polskim tłumaczone są w podstawówce. Także wiejskich.
                    • sumire Re: PISie trolle 13.08.18, 15:09
                      Tisz, tobie naprawdę płacą od wpisu, co?
                      Bo żaden z nich nie ma sensu, a tluczesz w tym wątku, jakbyś potrzebował Stoperanu.
    • folsom_prison_blues Re: PISie trolle 14.08.18, 07:02
      Łapcie: www.rp.pl/artykul/1206171-PO-zatrudnila-internetowych-hejterow.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka