Dodaj do ulubionych

Kręcone włosy

15.08.18, 11:16
Macie jakieś sprawdzone specyfiki, które podkreślają loki? Chodzi mi o efekt "sypkich" loków, nie takich hmm, sianowatych - pośrodku skręt a dołem już znienacka się taki lok prostuje albo odwrotnie.
Obserwuj wątek
    • dziennik-niecodziennik Re: Kręcone włosy 15.08.18, 11:49
      Odpowiednia pielegnacja.
      W moim przypadku - duuuuuzo protein smile
    • zasiedziala Re: Kręcone włosy 15.08.18, 12:17
      Hmmm, mnie to się nigdzie lok sam z siebie nie prostuje, ale kupiłam niedawno szampon i odżywkę z olejkiem arganowym i jestem bardzo zadowolona. W sumie na co dzien wystarcza mi szampon - loki wyglądają zdrowo i nie "rozdzielają się", a to jest moje największe utrapienie.
      • pani_tau Re: Kręcone włosy 15.08.18, 12:26
        U mnie to chyba od hormonów zależne. I od wilgoci. Do tej pory się z nimi nie cackalam i było git, a teraz coś się zaczęło psuć.
    • chatgris01 Re: Kręcone włosy 15.08.18, 14:07
      U mnie kluczowe jest strzyzenie, kosmetyki drugorzedne (nie maja az takiego wplywu na ksztalt).
      • pani_tau Re: Kręcone włosy 15.08.18, 18:10
        Od kilku lat mam świetnie ostrzyzone. Fryzjerkę poleciła mi kolezanka z pracy, która nie mogła patrzeć na to co mi robią w coraz to innych salonach.
        • chatgris01 Re: Kręcone włosy 15.08.18, 19:32
          Z cieniowaniem?
          Pytam, bo na moich wlosach okragle loki mam tylko po ostrzyzeniu z cieniowaniem, jak sa rownej dlugosci, to sa tylko sfalowane.
          • pani_tau Re: Kręcone włosy 15.08.18, 20:44
            Tak, Mam takiego sprytnego boba ukrywającego tonsure smile. W młodości miałam włosy prawie do pasa, równej długości i to były kaskady loków. Niestety co do kaskad to już czas przeszły dokonany...
    • evelinne78 Re: Kręcone włosy 15.08.18, 14:16
      Poczytaj tego bloga: www.curlymadeleine.pl/?m=1
      Loki potrzebują specjalnego traktowania i kosmetyków. Grupa Crly Girls Polska na Facebooku. Tam cierpliwe dziewczyny wytłumaczą co i jak, aby włosy były piękne, polecą odpowiednią pielęgnację.
      • pani_tau Re: Kręcone włosy 15.08.18, 18:09
        Dziękismile
    • esmarch Re: Kręcone włosy 15.08.18, 14:35
      U mnie skret fajnie podkreslaja pianki do wlosow. Albo po taniosci - Fructis do wlosow kreconych, albo troche drozej - odzywka w piance Milk shake - Whipped Cream, takie 2w1, po ktorym nie musze dodatkowo stosowac ani odzywki ani nic do stylizacji.
      • pani_tau Re: Kręcone włosy 15.08.18, 18:05
        No własnie nie moge trafić na taką, żeby mi włosów nie upodabniała do skreconych drutów. Mik Shaeke trochę drogawy, ale raz sie zyje (czasami o jeden raz za dużo hahhaha)
    • bywalec.hoteli Re: Kręcone włosy 15.08.18, 17:22
      Na górze czy na dole? smile
      • strasznymruk Re: Kręcone włosy 15.08.18, 17:40
        bywalec.hoteli napisał:
        > Na górze czy na dole? smile

Uważasz taką odzywkę za bardzo dowcipną?
        I pewnie sam z tego rechoczesz?
    • mama303 Re: Kręcone włosy 15.08.18, 18:09
      nie suszyć suszarką i używac specyfiki z olejkami, żele lub kremy do kręconych włosów
      • pani_tau Re: Kręcone włosy 15.08.18, 20:47
        Suszarki to one nienawidzą i widac później jakie są rozgniewane. Od wieków myję wieczorem i kłade się spac z mokrymi. Rano ogarniam je palcami.
    • mrs.solis Re: Kręcone włosy 15.04.19, 16:27
      Mowia, ze sianowate ma sie wtedy jak sie je czesze na sucho. Kreconych wlosow podobno sie nie czesze ani nie szczotkuje. Robi sie to tylko podczas mycia na mokro, zeby usunac martwe wlosy.
      • konsta-is-me Re: Kręcone włosy 15.04.19, 16:39
        Nie po to zeby usunac martwe, tylko zeby dred sie nie zrobil.
    • ilona.henna Re: Kręcone włosy 20.01.21, 13:01
      antu, Grapeseed Curl Activator (Aktywator skrętu z olejem z pestek winogron, masłem mango i shea) do poczytania: allegro.pl/oferta/cantu-grapeseed-curl-activator-skret-loki-sklep-10068263885

I skład: Water, Glycerin, Propanediol, Behentrimonium methosulfate, Cetearyl Alcohol, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Polyquaternium-11, Stearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Fragrance (Parfum), Phenoxyethanol, Polysorbate-60, Polyquaternium-10, Glycine Soja (Soybean) Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Ethylhexylglycerin, Silk Amino Acids, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice, Hydrolyzed Silk Protein, Lonicera Japonica (Honeysuckle) Flower Extract, Macrocystis Pyrifera (Kelp) Extract, Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract, Urtica Dioica (Nettle) Leaf Extract, Canola Oil, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Persea Gratissima (Avocado) Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Mangifera Indica (Mango) Seed Butter, Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil, Melia Azadirachta (Neem) Seed Oil, Daucus Carota Sativa (Carrot) Seed Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Mangifera Indica (Mango) Seed Oil.
    • aqua48 Re: Kręcone włosy 20.01.21, 13:45
      Szczotka denmann i stylizator na mokre włosy, plus spanie w "ananasie".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka