Dodaj do ulubionych

Uber- zarobki

16.08.18, 04:45
Jest potrzeba to korzystamy. Ostatnio pewien pan nieco pociągnięty za język przyznał że to jedyne jego źródło dochodu, własna DG tylko w Uberze i wyciąga na rękę 8 tyś.
Brawo dla tego pana, bo i samochód ok, jeszcze się pyta jaka muzykę chcemy słuchać- i myk, z komórki leci nasz ulubiony wykonawca. Deszcz padał- on ma parasol, odprowadzi pod drzwi (niepotrzebne bo mieliśmy własne).
Jak mam narzekać na Ubera?
A na taksówkarzy mogę, oj mogę. Co za wybredni panowie.
Te 8 tyś na rękę wydaje mi się realne, ale trzeba jeździć, byc elastycznym.
A, tu nie chodzi o Wawe, tam takie zarobki to na waciki.
Obserwuj wątek
    • bei Re: Uber- zarobki 16.08.18, 09:29
      Tez lubię Ubera, albo my Taxi. Tanio i b sympatycznie.
    • mama-ola Re: Uber- zarobki 16.08.18, 10:05
      Znam kogoś, kto jeździ na uberze, nie ma takich kokosów. Zarywa nocki i wygląda na przepracowanego. Nie wygląda to tak różowo.
      • chocolate-cakes Re: Uber- zarobki 16.08.18, 10:41
        Dokładnie tak. Mój syn trochę jeździł uberem, na zasadzie dorabiania studenckiego, samochód starszego kolegi i na niego działalność. Generalnie kokosów z tego nie ma, chyba że ktoś pracuje co najmniej 15 godzin na dobę dzień w dzień.
    • babcia.stefa Re: Uber- zarobki 16.08.18, 10:17
      Bzdura, nie da się tyle wyciągnąć, musiałby jeździć po 16 godzin dziennie.
    • mika_p Re: Uber- zarobki 16.08.18, 15:02
      Co to znaczy "na rękę" w przypadku DG i tego konkretnego pana?
      • minerallna Re: Uber- zarobki 17.08.18, 01:49
        Tyle ile napisałam w startowym poście. Własna DG i jeździ, ile dokładnie czasu to nie wiem, może jest tak obcykany że wie które kursy brać? Często zamawiając Ubera mam akceptacje a za chwile odrzucają. I tak bywa po kilka razy.
        A sama zdziwiłam się jak wymienił kwotę.
        Czy to prawda- trudno mi to zweryfikować. Napisałam co się dowiedziałam.
    • strasznymruk Re: Uber- zarobki 16.08.18, 15:12
      minerallna napisała:

> Jest potrzeba to korzystamy. Ostatnio pewien pan nieco pociągnięty za język prz
      > yznał że to jedyne jego źródło dochodu, własna DG tylko w Uberze i wyciąga na r
      > ękę 8 tyś.
      > Brawo dla tego pana, bo i samochód ok, jeszcze się pyta jaka muzykę chcemy słuc
      > hać- i myk, z komórki leci nasz ulubiony wykonawca. Deszcz padał- on ma parasol
      > , odprowadzi pod drzwi (niepotrzebne bo mieliśmy własne).
      > Jak mam narzekać na Ubera?
      > A na taksówkarzy mogę, oj mogę. Co za wybredni panowie.
      > Te 8 tyś na rękę wydaje mi się realne, ale trzeba jeździć, byc elastycznym.
      > A, tu nie chodzi o Wawe, tam takie zarobki to na waciki.
      >

Ale piękna kryptoreklama Ubera.
      • minerallna Re: Uber- zarobki 17.08.18, 01:54
        Weź wyluzuj. Pisze o tym co ostatnio spotkało mnie w Uberze.
        I nie jestem na forum od kilku dni żeby pitolić jaki to Uber wspaniały, bo może sama się tam zatrudniłam big_grin big_grin big_grin
    • catroux Re: Uber- zarobki 16.08.18, 15:29
      Najlepiej na Uberze zarabiają Ci, którzy mają kilka samochodów i zatrudniają na czarno Ukraińców, którzy dla nich jeżdżą po 10 pln za godzine. Pozostali - śmiem wątpić.
      • minerallna Re: Uber- zarobki 17.08.18, 02:04
        O tym wiem, pod adres odbioru podjeżdża podstawowa wersja taniej marki samochodu a po imieniu kierowcy już wiem skąd on jest.
        Ale stawka 10 zł to chyba przesada, trochę ludzi z Ukrainy znam i ich stawki nawet na czarno również...
    • thea19 Re: Uber- zarobki 16.08.18, 17:35
      a pytalas sie go jakie ma oc na samochod?
      • minerallna Re: Uber- zarobki 17.08.18, 01:43
        Nie pytałam bo i po co.
        Istnieje jakieś inne OC dla samochodu niż to które znam?
        Może czegoś nie wiem?
        • thea19 Re: Uber- zarobki 17.08.18, 10:07
          owszem. jesli wieziesz kogos za pieniadze a nie jestes taksowka, to w razie wypadku kierowca musi z wlasnej kiesy wyplacic odszkodowanie. oc jakby nie dziala. uber nie jest taksowka, tak samo nie moze wozic dzieci bez fotelikow.
          • minerallna Re: Uber- zarobki 18.08.18, 03:07
            Kompletnie nie rozumiem Twojego postu.
            Konkrety poproszę, najlepiej z powołaniem się na obowiązujące w PL prawo.
            Chętnie poczytam o tym że (...) oc jakby nie dziala. (...) ???
            I co ma wożenie dzieci bez/ w fotelikach do samego Ubera?
            (...) uber nie jest taksowka, tak samo nie moze wozic dzieci bez fotelikow.(...)
            A gdzie ja pisze o fotelikach dla dzieci? Taxi może. No ale każda zamawiana taxi ma foteliki- w każdym rozmiarze, litości.
            I powtórzę- o konkretne przepisy poproszę.
            • gulcia77 Re: Uber- zarobki 18.08.18, 06:58
              www.rp.pl/Ubezpieczenia-niestandardowe-czyli-jak-ubezpieczyc-taksowke-pojazd-zabytkowy-i-rajdowy
              Różnica jest poważna. Nie jeżdżę Uberem właśnie dlatego, że, moim zdaniem, to spełnia definicję nieuczciwej konkurencji.
              • minerallna Re: Uber- zarobki 20.08.18, 00:24
                Dalej nie widzę różnicy. OC jest takie samo dla Ubera jak i taxi.
                Różnicą mogą być dodatkowo płatne ubezpieczenia, ale nie OC.
                • 45rtg Re: Uber- zarobki 11.12.18, 10:35
                  minerallna napisała:

> Dalej nie widzę różnicy. OC jest takie samo dla Ubera jak i taxi.

Powinno być. I może jest w Polsce nawet dwóch uberowców, którzy tak się ubezpieczyli. Bo reszta, jestem całkowicie pewny, jeździ na zwykłym OC osobówki. Co oznacza, że jak będziesz miała wypadek w Uberze, to najprawdopodobniej jakiekolwiek pieniądze zobaczysz ewentualnie od komornika po wyprocesowaniu.
          • bywalec.hoteli Re: Uber- zarobki 20.02.19, 13:18
            thea19 napisała:

> owszem. jesli wieziesz kogos za pieniadze a nie jestes taksowka, to w razie wyp
            > adku kierowca musi z wlasnej kiesy wyplacic odszkodowanie. oc jakby nie dziala.
            > uber nie jest taksowka, tak samo nie moze wozic dzieci bez fotelikow.

Nigdy jeszcze nie jechałem Uberem. Taksówki w moim mieście są tanie. Jednak taksówkarz to zawodowy kierowca, a nie student, który nie wiem czy i jak umie jeździć.
            • jarkowski Re: Uber- zarobki 22.02.19, 08:21
              We Wrocławiu policja skarbowa z drogówką zaczęła wczoraj akcję i łapią kierowców Ubera i Taxify za niepłacenie podatków i brak licencji
    • xaos Re: Uber- zarobki 11.12.18, 10:04
      Kompletna bzdura z tymi zarobkami. Aby tyle zarobić musiałby jeździć 24h przez cały miesiąc. Policzcie sobie. Uber nie dość , że jest praktycznie najtańszy to jeszcze od kierowców bierze 25% prowizji z każdego kursu. Od tego trzeba oddać VATu 8% oraz zapłacić podatek dochodowy 18%. Dochodzi jeszcze koszt paliwa smile
      • rtsmistrzpolski Re: Uber- zarobki 20.02.19, 12:14
        Mało wiesz. Można 8.5% podatku. I tak wyglądają twoje wnioski i liczenie. Szkoda gadać o czytać tych historii.
      • igge Re: Uber- zarobki 20.04.22, 19:08
        Kiedyś jakiś młody Gruzin kierowca Ubera powiedział mi, że zarabia mniej więcej 6 tys miesięcznie.
        • igge Re: Uber- zarobki 20.04.22, 19:08
          Widzę, że wątek stary sprzed lat odkopany.
    • 45rtg Re: Uber- zarobki 11.12.18, 10:40
      minerallna napisała:

> Jest potrzeba to korzystamy. Ostatnio pewien pan nieco pociągnięty za język prz
      > yznał że to jedyne jego źródło dochodu, własna DG tylko w Uberze i wyciąga na r
      > ękę 8 tyś.

A każdy zmywakowiec z Dublina jest poważanym inżynierem i zarabia tyle w Euro.

> Brawo dla tego pana, bo i samochód ok, jeszcze się pyta jaka muzykę chcemy słuc
      > hać- i myk, z komórki leci nasz ulubiony wykonawca. Deszcz padał- on ma parasol

A ZAIKS od tego ulubionego wykonawcy pan zapłacił?

> , odprowadzi pod drzwi (niepotrzebne bo mieliśmy własne).
      > Jak mam narzekać na Ubera?
      > A na taksówkarzy mogę, oj mogę. Co za wybredni panowie.

"Często zamawiając Ubera mam akceptacje a za chwile odrzucają. I tak bywa po kilka razy."

> Te 8 tyś na rękę wydaje mi się realne, ale trzeba jeździć, byc elastycznym.
      > A, tu nie chodzi o Wawe, tam takie zarobki to na waciki.

No żenada, tak się sprzedać marketingowo. Powiedz lepiej, ile można zarobić na takiej kryptoreklamie.
      • minerallna Re: Uber- zarobki 13.12.18, 04:12
        Wyciągnięty wątek. I ja posądzona za kryptoreklamę big_grinbig_grinbig_grin
        ZAIKS i prawa autorskie to raczej nie problem klienta.
        45rtg- zanim coś napiszesz proponuje przeczytać cały wątek. Akurat ten nie jest zbyt długi i dasz radę big_grin
        Kryptoreklama?
        Widać że niektórym sprawia problem tak prosta czynność jak czytanie ze zrozumieniem.
        • 45rtg Re: Uber- zarobki 13.12.18, 09:33
          minerallna napisała:

> Wyciągnięty wątek. I ja posądzona za kryptoreklamę big_grinbig_grinbig_grin
          > ZAIKS i prawa autorskie to raczej nie problem klienta.

Niby nie. Podobnie jak kupowanie od pasera.

• tol8 Re: Uber- zarobki 11.12.18, 10:41
      W najpopularniejszej LEGALNEJ sieci u mnie, kolega zarabia na luzie 4-5000zł. Plus napiwki z agencji za dowóz klientów (bywa 800zł za noc).
      • szeptucha.z.malucha Re: Uber- zarobki 13.12.18, 06:58
        Z agencji, tj. dowozi prostytutki do klientów i odwrotnie?
    • szeptucha.z.malucha Re: Uber- zarobki 13.12.18, 06:54
      Nie znoszę Ubera. Początki były ok a potem ludzie nie znający miasta oraz języka polskiego. Jeden pan o arabskim wyglądzie o mało nie zasnął stojąc na światłach i nie rozumiał nazwy ulicy. Do tego wielu jeździ mając gdzieś przepisy, czy zasady kulturalnej jazdy. Nie mają prawa do buspasa. Nigdy więcej. Wawa
      Wolę Taxi.
      • szeptucha.z.malucha Re: Uber- zarobki 13.12.18, 06:59
        O i wyżej było wspomniane, że w razie wypadku dupa blada z ubezpieczeniem.
    • bywalec.hoteli Re: Uber- zarobki 22.02.19, 09:56
      A naprawdę macie znaczące oszczędności? Ja taxi jeżdżę może raz w miesiącu jak wracam z piwka na rynku. Rachunek za taxi koło 16 zł. Płacę z napiwkiem 20 zł. Ile zaoszczędziłbym na Uberze? 10 zł miesięcznie? Czy warto ryzykować swoje zdrowie jazdy z nieznanym przypadkowym kierowcą bez ubezpieczenia OC dla 100 zł rocznie?
    • shellyanna Re: Uber- zarobki 20.04.22, 17:50
      Mieliście własne drzwi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka