Dodaj do ulubionych

Bezmyślność

21.08.18, 15:38
Lubicie ten stan?

Ciężki weekend miałam i wydawało mi się, że tak tęsknię za ćwiczeniami, ogarniętą chałupą, książkami, lepszym kinem... A jak mi dziecko wybyło, to zrobiłam minimialne minimum i siedzę na forum smile przed TV... i jem czekoladę smile

Postanowiłam dziś sobie odpuścić. Ale to trudne! big_grin Mimo że uzasadnione.

Pozwalacie sobie na taki stan? Często Was dopada?
Obserwuj wątek
    • mgla_jedwabna Re: Bezmyślność 21.08.18, 15:40
      Tak, zamiast mieć wyrzuty sumienia mówię sobie wtedy, że to czas na reset i regenerację smile
    • strasznymruk Re: Bezmyślność 21.08.18, 15:44
      kosmos_pierzasty napisała:
      Bezmyślność

> Lubicie ten stan?

Nie jestem kobietą, więc takie stany mnie nie dopadają.
      Ale wierzę, że niektóre kobiety to lubią big_grin
      • kosmos_pierzasty Re: Bezmyślność 21.08.18, 15:48
        Ha! Ha! Ha! tongue_out
      • kosmos_pierzasty Re: Bezmyślność 21.08.18, 15:50
        A jeśli bym chciała się wyzłośliwić, a dziś właśnie mi się nie chce, to napisałabym, że trudno, aby kogoś d o p a d a ł o to, co jest dla niego naturalne i permanentne smile
        • kira02 Re: Bezmyślność 22.08.18, 08:17
          Dokladnie to samo pomyślałam wink
      • triss_merigold6 Re: Bezmyślność 21.08.18, 15:52
        Lol. Mężczyźni mają w głowach nothing box - specjalne pudełko na brak myślenia, do którego wchodzą regularnie.

www.youtube.com/watch?v=gjnLLw5BTmc
        • kosmos_pierzasty Re: Bezmyślność 21.08.18, 15:57
          Boskie!
          Może też powinnyśmy sobie takie wmontować? smile
    • dziennik-niecodziennik Re: Bezmyślność 21.08.18, 16:43
      Uwielbiam. Codziennie sobie robie taka "godzinke resetu" - czyli ciut czasu kiedy leze, nic nie robie, nie mysle, emocje paruja, glowa sie oczyszcza, cialo odpoczywa.
    • wispar1 Re: Bezmyślność 21.08.18, 17:28
      Mam czwarty dzień tego stanu. To się robi niebezpieczne dla mojej pracy tongue_out
    • lady-z-gaga Re: Bezmyślność 21.08.18, 17:43
      Traktuję ten stan jako niezbędny dla higieny psychicznej i stosuję regularnie smile
    • agonyaunt Re: Bezmyślność 21.08.18, 17:56
      To nie jest bezmyślność, to jest bezzapieprz, tudzież bezgonitwa. Lubię bardzosmile
      • kosmos_pierzasty Re: Bezmyślność 21.08.18, 18:01
        Nie, nie. Bezzapieprz smile jest wtedy gdy odpoczywasz z sensem - z dobrą książką, na łonie przyrody, w ruchu, czy w przyjemnej kawiarni, tak rozwojowo znaczy. To co dziś robię się nie kwalifikuje big_grin
        • agonyaunt Re: Bezmyślność 21.08.18, 18:25
          Wszyskomidziświsizm?smile
          • kosmos_pierzasty Re: Bezmyślność 21.08.18, 18:55
            Może smile
    • piataziuta Re: Bezmyślność 21.08.18, 18:06
      odpuszczam sobie często
      a wieczorem jestem wkur.wi.ona, że nie posprzątane i nic nie zrobione, i robię co się da w przyspieszonym tempie
      a potem jestem niezadowolona, że wszystkiego nie skończyłam

a potem znowu odpuszczam
      i tak w kółko

np. teraz, powinnam zacząć sprzątać już trzy godz temu
      ale jeszcze poczytam coś na forum
    • frey.a86 Re: Bezmyślność 21.08.18, 18:19
      Dzisiaj mam taki dzień, bo jestem chora i leżę w łóżku. Nie czuję się najlepiej i się nudzę, więc z braku laku oglądam na laptopie Wspaniałe Stulecie... Matko, jaki to jest gniot, 3 odcinki są za mną, do nocy obejrzę pewnie jeszcze drugie tyle, pójdę spać i zapomnę o tym serialu do czasu następnej choroby. Nigdy, przenigdy nie pozwoliłabym sobie na takie marnotrawstwo czasu w normalnych warunkach.
      • lady-z-gaga Re: Bezmyślność 22.08.18, 08:12
        Trzy odcinki to za mało, aby się wciągnąć smile ale kolejne trzy to już ryzyko... wink
      • dziennik-niecodziennik Re: Bezmyślność 22.08.18, 09:06
        Wspaniałe Stulecie jest superowe big_grin
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Bezmyślność 22.08.18, 09:14
      Niestety pozwalam sobie aż za często uncertain
    • miss_fahrenheit Re: Bezmyślność 22.08.18, 09:33
      Nie przepadam za trwanie w takim stanie dłużej, niż kilkanaście minut. Z tym, że tyle wystarczy na kawę wink
      • miss_fahrenheit Re: Bezmyślność 22.08.18, 09:33
        *trwaniem
    • jola-kotka Re: Bezmyślność 22.08.18, 09:46
      kosmos_pierzasty napisała:

> Lubicie ten stan?
      >
      > Ciężki weekend miałam i wydawało mi się, że tak tęsknię za ćwiczeniami, ogarnię
      > tą chałupą, książkami, lepszym kinem... A jak mi dziecko wybyło, to zrobiłam mi
      > nimialne minimum i siedzę na forum smile przed TV... i jem czekoladę smile
      >
      > Postanowiłam dziś sobie odpuścić. Ale to trudne! big_grin Mimo że uzasadnione.
      >
      > Pozwalacie sobie na taki stan? Często Was dopada?
      >
      Tylko co to ma wspolnego z bezmyslnoscia ? Bardziej z bezczynnoscia.
      Mamy notorycznie , jak mi sie nie chce albo czuje sie zmeczona to sie poloze poleze, odpoczne. Zadnych wyrzutow nie mam . Jestem czlowiekiem mam swoje potrzeby i moim obowiazkiem w pierwszej kolejnosci jest je zaspokoic . Potem moge pomyslec czy moze cos tam trzeba zalatwic jak bedzie to w zgodzie zemna z moim chce mi sie, moge bo dobrze sie czuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka