amsterdama
28.08.18, 08:26
Witajcie eMatki. Chciałabym Was prosić o swoje pinie na temat oczekiwanego ubioru u kobiety 45+. Umówmy się, że spacer po parku nie wymaga omówienia-tu ma być miło i wygodnie. Chodzi mi raczej o strój do pracy, w której nie jest narzucony dress code, ale praca z ludźmi i dla ludzi.
Mam w szafie kilka ołówkowych spódnic i eleganckich koszul, jakieś sukienki. Zmuszam się do ich zakładania. Czasem robię sobie "dzień dziecka" i zakładam dżinsy (granatowe, dopasowane) oraz sznurowane buty na niskim obcasie. Marzą mi się dżinsy luźne, swobodne , takie w kierunku boyfriendów, ale bez nacięć i nadmiernych przetarć (przymierzałam wczoraj takie). Najlepiej by mi się pracowało właśnie w takich spodniach i bardzo wygodnych butach na płaskim obcasie. Jestem z charakteru osoba bardzo aktywną, ruchliwą. Nawet tam, gdzie można siedzieć i mówić, ja muszę chodzić, pokazywać, jestem w interakcji z drugą stroną. Lubię niekrępujący, luźny ubiór.
No i właśnie, tutaj chciałabym zapytać: jak się ubieracie do pracy? pozwalacie sobie na swobodny styl? Czy macie w tym zakresie oczekiwania w stosunku do innych ludzi, zawodów, stanowisk?