just-a25 30.08.18, 19:26 Szukam na grudzien fajnego miejce na tydzien dla jednej osoby. Fajne niedrogie miejce ze sniadaniem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilicziczi Re: Nocleg Zakopanem 30.08.18, 20:46 Tylko nie Zakopane - szczerze odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
just-a25 Re: Nocleg Zakopanem 31.08.18, 20:09 To gdzie, byle mozna pociagiem sie dostac😁 Odpowiedz Link Zgłoś
lilicziczi Re: Nocleg Zakopanem 31.08.18, 20:23 Ale dlaczego pociągiem? Rozumiem, że jesteś niezmotoryzowana? Np. z Krakowa jeżdżą wygodne autobusy (nie busy, ale autokary) do Szczawnicy (bardzo polecam), Krynicy, Muszyny - to jeżeli chodzi o miejscowości górskie. Jeżeli masz dobry dojazd do Krakowa, to może któraś z tych miejscowości? Odpowiedz Link Zgłoś
just-a25 Re: Nocleg Zakopanem 31.08.18, 20:30 Tak naprawde, chce gdzies pojechac. Nie jestem fanka gor, ale taki termin urlopu i tyle.... Odpowiedz Link Zgłoś
lilicziczi Re: Nocleg Zakopanem 31.08.18, 21:02 To powinnaś mieć w miarę dobry dojazd do Kłodzka (Poznań-Wrocław-Kłodzko). Polecam Polanicę Zdrój w Kotlinie Kłodzkiej - piękne miasteczko i okolice (Góry Stołowe itp.) Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Nocleg Zakopanem 30.08.18, 20:48 Bialka Tatrzanska? Jak ok to "Pensjonat Basia" w Zakopcu znam tylko hotele Odpowiedz Link Zgłoś
niktmadry Re: Nocleg Zakopanem 30.08.18, 21:02 Jechałam kiedyś w ciemno do Zakopca. Podeszłam do kogoś stojącego na dworcu z tabliczką "pokoje". To nie tak, ze ten co stoi ma pensjonat. Ten co stoi na dworcu pyta o Twoje wymagania - jakie warunki, czy pokój z łazienką, czy ze śniadaniem, jak daleko od Krupówek, od wejścia na szlak itd itp.... Następnie wsadza Cię w swój samochód i wozi Cię po pensjonatach. Zostawia Cię tam gdzie Ci pasuje. Jak opłacisz nocleg to znika na chwilę z właścicielem pensjonatu (czytaj od właściciela pobiera opłatę za dostarczenie klienta). I tyle go widzisz. W sumie dobra opcja bo widzisz pensjonat, warunki przed podjęciem decyzji czy chcesz zostać. Możesz też ocenić jakie wrażenie zrobił na Tobie właściciel - czy nie jest zbyt "upierdliwy". Dużo by pisać ale o nocleg w Zakopanem to bym się nie martwiła. Tam noclegi szukają klientów. Drugi raz jednak już bym się na nocleg w Zakopcu nie zdecydowała - jechałam raz, żeby dzieciom góry pokazać. Żeby były ale Zakopane to dla mnie jeden wielki jarmark, podobnie jak zapora na Solinie, czy centrum Warszawy. Chyba, ze mieszkasz na wsi i tęsknisz za tłumem. Odpowiedz Link Zgłoś
ala.maciejka Re: Nocleg Zakopanem 31.08.18, 20:59 I ona jadąc na samotny urlop ma wsiąść sama z obcym facetem do samochodu i dać się wozić po okolicy? A potem dramat, że krzywda się stała. Odpowiedz Link Zgłoś
just-a25 Re: Nocleg Zakopanem 13.11.18, 21:17 Temat wrocil...szukam fajnego miejsca, Zalopanem moze juz nie konieczne..wiele osób odradza. Mysle o jakims pakiecie pobytowym okolo 7 dni.. Nie musza byc to góry Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Nocleg Zakopanem 13.11.18, 23:08 No to może Beskid Śląski? Albo Żywiecki. W Śląskim byliśmy w miłym hotelu ze spa, mają w ofercie różne pakiety, ze śniadaniami, obiadokolacjami, mają duży basen, korty tenisowe, spory teren na spacery. Wokół wiele cudnych miejscowości. Miejscówka niedaleko Bielska Białej, w miejscowości Jaworze. Beskidy całe sa cudne Albo polecana wyżej Kotlina Kłodzka. Albo sobie zafunduj Wrocław. Albo Ciechocinek (serio piszę) jeśli wolisz ciszej i spokojniej. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Nocleg Zakopanem 13.11.18, 23:48 życie ci niemiłe, czy co? I Zakopane i Szczawnica i wszelkie inne polecane tu Dolne Śląski mają tragiczne, zwłaszcza zimą, wskaźniki jakości powietrza. Jak koniecznie chcesz urlop w Polsce to wybierz wybrzeże bałtyckie, gdzie jest szansa, że wiatry rozgonią smog. Odpowiedz Link Zgłoś
inna_nowa_ja Re: Nocleg Zakopanem 13.11.18, 23:57 Kościelisko, Górski Pałacyk, ceny normalne, kwatery czyste i pyszne jedzenie Odpowiedz Link Zgłoś