Dodaj do ulubionych

ból w plecach

03.09.18, 13:12
Zostałam wczoraj kilkukrotnie bardzo obficie polana zimna woda ze szlaucha. Bez możliwości przebrania i skutecznego wysuszenia chodziłam z lodowatym okładem na sobie przez ponad 2 godziny. Goniły mnie emocje, więc nie zwracałam na to uwagi, dotarło do mnie jak już dygotałam i bolały mnie plecy. Jako, że martwiłam się, że to załatwione nerki - zaczęłam od No-Spa. No i zdecydowanie pomogło. Czy jak tak, to mogę przyjąć z dużym prawdopodobieństwem, że to nie żadne korzonki ani obolałe mięśnie, tylko zaziębione nerki? I co na to łykać? Furaginę i No-Spa? I mieć nadzieję, że przejdzie w kilka dni?
Obserwuj wątek
    • verdana Re: ból w plecach 03.09.18, 13:56
      Nie, bo no-spa na zapalenie nerek zdecydowanie nie pomoże. Zrób analizę moczu - jak będzie w porządku, to nie ma co leczyć nerek.
    • jola-kotka Re: ból w plecach 03.09.18, 14:14
      Przemarzlas to cie boli minie wez sobie cos przeciwbolowego skad te nerki wymyslilas i co ma do tego nospa, ona ci pomogla bo rozluznila.
      • jatojagodnik Re: ból w plecach 03.09.18, 15:51
        No ja wiem, że no-spa zadziałała rozluźniająco - czyli przeciwbólowo. Jakby bolało od czegoś innego to by chyba nie pomogła?
        • jola-kotka Re: ból w plecach 03.09.18, 16:10
          Nie
          • verdana Re: ból w plecach 03.09.18, 16:14
            Bardzo często pomaga cokolwiek, jako placebo.
        • fragile_f Re: ból w plecach 03.09.18, 17:50
          No-spa rozkurcza mięsnie gładkie (czyli te we flaczkach), nie działa kompletnie na miesnie poprzecznie prązkowane, czyli te ktore masz dookoła kręgosłupa. Nie pomoze na zapalenie nerek, bo nie dziala przeciwzapalnie.
    • lidek0 Re: ból w plecach 03.09.18, 18:11
      A w jakiej temperaturze przebywałaś, że miałby to być od tej wody? Wczoraj to ciepło było. Po 2 godzinach ten okład lodowaty nie był, trochę wymyślasz.
      • jola-kotka Re: ból w plecach 03.09.18, 18:22
        To,toakurat sa kwestie indywidualne. Jeden bedzie chory inny nie.
    • kyrelime Re: ból w plecach 03.09.18, 18:36
      Ja tak miewam np.po plywaniu w zimnym jeziorze. Z tym ze czuję wtedy dyskomfort w okolicy pęcherza i plecy właśnie. Rozkurczowo biorę nospę i do tego kuracja z uroseptu, ale na ten ból najlepiej pomaga wygrzanie się (koniecznie pod kocyk, a najlepiej jeszcze termofor na dolną część pleców).
    • mamtrzykoty Re: ból w plecach 03.09.18, 19:18
      A co to są zaziębione nerki??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka