Dodaj do ulubionych

Co byście zrobiły same dla siebie

11.09.18, 12:28
W dzień swoich urodzin. Macie kilka godzin czasu wyłącznie dla siebie i możecie zająć się czymś przyjemnym, odprężyć się, pobyć sam na sam z własnymi myślami. Jakie macie pomysły?
Obserwuj wątek
    • chocolatemonster Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 12:37
      Poszlabym pobiegac a potem do spa. Albo do kina. I zjadlabym cos pysznego.Jak znam siebie i zycie to nie zrobie nic z powyzszych bo slbo bede w pracy albo z corka na jakichs zajeciach albo maz w pracy...
    • sfornarina Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 12:45
      Rower: jak mam 5 godzin dla siebie, to wyszukuję dobrą trasę po okolicy (są świetne apki do tego; instalujesz telefon na kierownicy i masz mapę przed sobą), pakuję wodę, przekąski, i heja, na rower.

Mam taką jedną cudną trasę 60 km po lasach, polach i pagórach Alzacji, a po drodze same drzewa czereśniowe, śliwy, jabłonie, grusze. Wracam z plecakiem obładowanym owocami, pełnym żołądkiem i dotlenioną cerą smile
      • chocolatemonster Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 13:19
        Zazdroszcze!
      • norra.a Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 21:03
        Sfornarina, możesz podać nazwę takiej apki, najchętniej na androida. Dzięki.
        • sfornarina Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 21:13
          Komoot - ale ja korzystam z niej poza Polska i na iPhone... Zobacz, czy u Ciebie się sprawdzi.
          W regionie mojego zamieszkania (3 kraje, bo mieszkam na granicy) trasy mam za darmo - rowerowe i trekkingowe - poza moim regionem trzeba wykupić abonament.
          • norra.a Re: Co byście zrobiły same dla siebie 12.09.18, 20:23
            Dzięki! Działa u mnie, czuję, że otwierają się nowe możliwości 😘
            • cauliflowerpl Re: Co byście zrobiły same dla siebie 13.09.18, 13:34
              Wikiloc tez jest OK.
    • triss_merigold6 Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 12:45
      Kilka godzin - kosmetyczka/spa z masażem.
      Kilka dni - pojechalabym na konie.
    • maaria33 Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 12:47
      Krótko mowiąc coś co lubię, ale czego dawno nie robiłam bo "coś tam"
      • maaria33 Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 12:49
        p.s. albo coś czego nigdy nie robiłam, ale mnie kusi smile
    • czekoladazkremem Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 12:57
      Chciałabym na kilka godzin mieć święty spokój. Żeby nikt nic ode mnie nie chciał, położyć się z książką na kanapie albo urządzić sobie maraton filmowy. Z pizzą, kawałkiem tortu i dużą butlą dobrego wina.
    • kosmos_pierzasty Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 12:59
      Kino+kawiarnia+ księgarnia.
      Krótka wycieczka do jakiegoś fajnego miejsca w okolicy.
      W ładną pogodę wycieczka rowerem po nową książkę i jakieś dobre piwo, które bym po powrocie sobie wypiła na tarasie, czytając nową książkę.
      A może po prostu bym poszła na zakupy, ale pilnowałabym się, żeby nie załatwiać jakichś spraw domowo-rodzinnych, a wchodziłabym tylko do tych sklepów, które ja lubię i kupowała tylko dla siebie. W końcu to moje urodziny.
      Wyjazd na targ staroci, z centrum ogrodniczym po drodze.
      Albo wykupiłabym sobie z tej okazji jakąś krótka wycieczkę np. do Wilna na najbliższy dogodny termin, a potem pojechała na jakiś dobry obiad - jeśli bym nikogo nie zapraszała, to wzięłabym jakiś elegancki magazyn np. o podróżach albo wnętrzach albo psychologii (ale z tych miłych w dotyku, dopracowanych graficznie) i przejrzała go, czekając aż podadzą.
      • igge Re: Co byście zrobiły same dla siebie 19.09.18, 17:28
        Lubię tosmile smile
        Alternatywnie obłożyłabym się kotami kocykiem i zdrzemnęła ukołysana mruczeniem i ugniatana pazurkami. Potem kawa z ciśnieniowego ekspresu od dzieci i patrzenie na harce futrzaków bez patrzenia na zegarek.
        I ( mam urodziny zimą) przejechanie się po lesie psim zaprzęgiem z małżem. Potem aromatyczna kąpiel, gorąca czekolada z pianką i masowanie pleców w domu, głaskanie po włosach, tulenie i mnóstwo seksu.
        Mogą też być zakupy ubraniowe, książkowe, kosmetyczne, kawiarnia, restauracja i nowe perfumy od męża. Plus wyjazd. Zwiedzanie. Dobry luksusowy pensjonat/hotel. Albo fajna galeria sztuki nowoczesnej i ulubiona księgarnia z której wyniosłabym tyle ile zmieści się w objęciach.
        • igge Re: Co byście zrobiły same dla siebie 19.09.18, 17:31
          PS:
          Plus duuużo dobrej muzyki, może być wybranej dla mnie przez syna
    • kropkacom Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 13:05
      Pojechałabym do Dolnej Austrii na obiad restauracji w starym młynie. Skosztowała miejscowego wina. Napawała się widokami i chodziła, chodziła...
      • chlodne_dlonie Re: Co byście zrobiły same dla siebie 20.09.18, 13:24
        kropkacom napisała:

> Pojechałabym do Dolnej Austrii na obiad restauracji w starym młynie. Skosztował
        > a miejscowego wina. Napawała się widokami i chodziła, chodziła...
        >

Piękny plan - bardzo mi się podoba smile
        Od siebie dodam, że równie chętnie zjadłabym coś dobrego w którejś ze skihutte wink Odwiedzam je zimową porą przy okazji nart, ciągle sobie obiecując, że kiedyś zawitam tam i latem..one day..
        • sfornarina Re: Co byście zrobiły same dla siebie 20.09.18, 13:40
          > Od siebie dodam, że równie chętnie zjadłabym coś dobrego w którejś ze skihutte

Käsespätzle!
          smile
          • chlodne_dlonie Re: Co byście zrobiły same dla siebie 20.09.18, 14:36
            Ooo, w myślach mi czytasz, Sfonarino big_grin

..choć niewyłącznie wink zaczęłabym od Hirschensuppe na ten przykład, albo Leberknoedelsuppe (za wielce prawdopodobne literówki z góry sorry - nie znam niemieckiego wink )

smile

Mniaaaamm..!!
    • jkl13 Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 13:14
      Kilka godzin mówisz... Spacer po lesie (może być z psem, w końcu nie zostawię go w domu, gdy ja będę spacerować), a po powrocie wanna z ulubionym olejkiem i mnóstwem piany oraz dobra książka do poczytania (czeka taka na mnie).

Ps. dzisiaj mam urodziny i nic z tych rzeczy mnie nie spotka.
      Po pracy muszę zrobić zakupy, bo w lodówce zostało światło. Dzieci po południu są w placówkach, więc obiad zjem w spokoju z mężem. Ale potem szkoła zapewnia mi rozrywki w postaci zebrania u młodszego, a GDDKiA zmusza mnie do wyjazdu na to zebranie godzinę wcześniej niż zwykle, z uwagi na korki spowodowane budową obwodnicy miasta. Po powrocie muszę ugotować obiad na jutro, bo w pracy zostaję dłużej, aby odebrać młodszego ze szkoły, gdzie idzie na 2 zmianę i po szkole nie ma żadnego autobusu, którym mógłby dojechać do domu (najbliższy po lekcjach ma godzinę później niż kończy). A nie opłaca mi się jechać do domu, bo korki spowodowane budową obwodnicy...
      • kosmos_pierzasty Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 16:39
        Sto lat w szczęściu i wszelkiej pomyślności! smile

Bym odpuściła to gotowanie na jutro... No ale to Ty wiesz, czy możesz. Albo bym coś zamówiła, albo kupiła dobrej jakości gotowca.
      • nickbezznaczenia Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 20:21
        To tak jak ja.

Wszystkiego najlepszego smile
    • milva24 Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 13:15
      Najpierw poszłabym na rajd po lumpach a później zaległa z jakimś romansidłem.
    • werdipurke Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 13:18
      jesli w dzien urodzin to zapewne wieczorem mam zaplanowaną impreze lub chociaz kolacje z rodziną wiec poszlabym na masaz, basen, saune,jaccuzi-takie day spa.
      gdyby to bylo w inny dzien to albo rower,albo las - pieszo, na grzyby lub konno, ewent czytanie ksiazki najlepiej nad morzem ba plazy, ewent. muzeum i kino ale to w ostatniej kolejnosci.
    • rozwiane_marzenie Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 16:37
      Obecnie jestem tak zmęczona, że chętnie poleżałabym i nawet pooglądała tv. Nie jestem wybredna i wymagająca big_grin
    • kiddy Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 16:38
      Poszłabym spać.
    • grrru Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 16:41
      Zaległabym w ogródku mojej ulubionej restauracji z książką i zamówiła największy talerz muli, jaki mają w ofercie.
    • luvyana Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 16:41
      Floating. Dawno nie byłam.
      • ras.szamra Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 18:37
        Jakie sa wrażenia??

Od dawna się szykuje, ale jakoś nie miałam okazji
        • luvyana Re: Co byście zrobiły same dla siebie 13.09.18, 08:40
          Uwielbiam. To jedyna szansa na odcięcie mnie od wszystkiego i wszystkich. Pomaga się skoncentrować, mi przychodzą do głowy rozwiązania różnych problemów. Nic mnie tak nie wycisza.
          Wczoraj polazlam po długiej przerwie - ten wątek mnie zaonspirowal i najpierw mówiłam sobie kurde szkoda czasu, bo w tym czasie tyle rzeczy mogłabym zrobić, a potem odplynelam i wyszłam zrelaksowana, gotowa do działania i z pomysłem, który był oczywisty, a o którym nie pomyślałam wcześniej.
        • luvyana Re: Co byście zrobiły same dla siebie 13.09.18, 08:40
          Efekt dla ciała też jest - rozluźniają się mięśnie i wychodzi woda z organizmu.
    • danaide Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 17:00
      Wiesz, ja myślę, że dobrze zrobiłby Ci taki masaż na wypasie. Bo jakoś tak przyszedł mi na myśl kiedy wyobraziłam sobie co ja bym zrobiła - z rzeczy, których jeszcze nie robiłam.
      • lily_evans11 Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 17:39
        Chyba poprzestanę na paznokciach big_grin. Nie maluję, nie cuduję, więc zobaczę, jak to jest!
        • maaria33 Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 17:52
          A wiesz, że paznokcie też mi przyszły do głowy, ale takie na wypasie, z masażem dłoni, najchetniej czymś ładnie pachnącym itd smile
    • mikams75 Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 17:08
      a jaka pora roku?
      ja bym poszla gdzies w ladne miejsce, na dluuugi spacer, jak cieplo to byl zalegla z ksiazka nad jeziorem, z pyszna kawa w reku, poszlabym do term na masaze wodne.
    • mae224 Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 17:09
      Ponieważ jest to dzień poza sezonem rowerowo-biegowo-ogródkowym to na pewno któreś z tych:
      -telefon do przyjaciółki i spotkanie
      -kino/teatr/koncert
      -kawa
      -dobre jedzenie (bądź w odwrotnej kolejności)
      -wyprawa pociągiem w fajne miejsce (okoliczne miasto, którego nie znam)
      -masaż/basen/spa lub inna wyprawa do salonu piękności
    • same-old_mona Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 17:13
      Idę do stajni, niespiesznie szykuję konia i jadę w dłuugi, spokojny teten. Wolno, noga za nogą oglądamy sobie pola, łąki I sady...
      • chlodne_dlonie Re: Co byście zrobiły same dla siebie 20.09.18, 13:38
        same-old_mona napisał(a):

> Idę do stajni, niespiesznie szykuję konia i jadę w dłuugi, spokojny teten. Wol
        > no, noga za nogą oglądamy sobie pola, łąki I sady...

Cudny pomysł!
        Nie do końca tylko rozumiem czemu tylko 'noga za nogą'..wink
        Dołożyłabym do tej wizji jeszcze najpierw przekroczenie brodu (z małym pławionkiem nawet, a co..!!) a potem (po wyschnięciu wink ) galop łaką o zachodzie słońca..!!
        Oł jeeeeeee!! big_grin
    • antychreza Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 17:20
      Doprowadziłabym się do stanu lekkiego rauszu przy pomocy cydru i przeczytałabym jakąś książkę, którą chciałam przeczytać już od dawna. Pewnie okazałoby się, że to pierwszy tom jakiegoś cyklu, wiec potem chodziłabym zła, że nie mam czasu żeby przeczytać resztę.
      • lily_evans11 Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 17:37
        Zapomniałam, to dotyczy pierwszej połowy dnia, potem ma przyjść moja matka i córka że szkoły, więc ten rausz to nie bardzo smile.
        • bi_scotti Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 20:16
          Jesli to bym byla ja i byla tu, gdzie mieszkam teraz, to kompletnie sztampowo i nieoryginalnie pojechalabym sobie na tych kilka godzin do Niagary. Mnie ta woda dobrze robi wink O kazdej porze roku, kazdej porze dnia, w tlumie turystow i gdy pusto, bo zla pogoda albo pozna/wczesna godzina ... Pojechalabym sobie, zaparkowala za miasteczkiem w parku, przeszla nad rzeka do wodospadu, potem dalej jeszcze kawalek a potem wrocilabym autem przez Niagara-on-the-Lake przystajac w jakichs winnicach na tasting a potem gdzies jeszcze na pozny lunch, no i pewnie trzebaby juz wracac na to zapowiedziane "spotkanie z matka i corka" big_grin (moja matka nie zyje a corka daleko ale zakladam, ze po poludniu mialoby byc jakies party wink). Moze bym sobie nawet z ktorejs winnicy przywiozla jakis local sparkling wine zeby uczcic te urodziny nalezycie tongue_out Cheers.
        • nickbezznaczenia Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 20:23
          Lily,

Masz urodziny dzisiaj?

Jeżeli tak,życzę Ci wszystkiego najlepszego. smile
          • lily_evans11 Re: Co byście zrobiły same dla siebie 12.09.18, 06:23
            Nie, dzisiaj smile. Dziękuję za życzenia!
            • anika772 Re: Co byście zrobiły same dla siebie 12.09.18, 06:44
              Wszystkiego najlepszego! Uśmiechu i zadowoleniasmile
              • kosmos_pierzasty Re: Co byście zrobiły same dla siebie 12.09.18, 07:34
                Dużo szczęścia i radości, i zdrowia, i wszystkiego, o czym marzysz!
                • lily_evans11 Re: Co byście zrobiły same dla siebie 12.09.18, 21:13
                  Dzięki wielkie smile
              • lily_evans11 Re: Co byście zrobiły same dla siebie 12.09.18, 21:12
                Dziękuję smile.
            • nickbezznaczenia Re: Co byście zrobiły same dla siebie 12.09.18, 19:56
              To jeszcze raz wszystkiego naj. smile
              • lily_evans11 Re: Co byście zrobiły same dla siebie 12.09.18, 21:13
                Cmok!
            • mikams75 Re: Co byście zrobiły same dla siebie 12.09.18, 22:45
              wszystkiego najepszego!

i jak spedzilas dzien?
        • katja.katja Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 20:34
          Umyjesz dobrze zęby i się niepokapują.
    • jkl13 Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 17:27
      Dzięki dziewczyny. Gotowania nie odpuszczę, bo robię to też dla siebie. Jak wracam do domu o 17 to marzę o domowym obiadku. A że mąż chwilowo niesprawny, to sama go sobie muszę ugotować. Ale postaram sie w to wlozyc minimum wysiłkusmile
      • lily_evans11 Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 17:36
        Wszystkiego najlepszego i spróbuj choć parę chwil dla siebie wygospodarować smile.
    • 3-mamuska Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 20:28
      Jadę do stadniny
    • hanusinamama Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 20:40
      O żesz pewnie teraz napiszę ze bym sie połozyła pod kocem i pczytała. W ciszy. Mam skwierczącą 6latke i roczną drugą skwierczydełkę. Gdybym miała urodziny latem pewnie wyskoczyłabym wypeilic cały ogród (bo chwasty mnie zalały) ale ze to jest marzec...wygrałaby ksiazka i cisza
    • anika772 Re: Co byście zrobiły same dla siebie 12.09.18, 06:26
      Zaległabym w łóżku. Nie, nie z książką, i nie żeby spaćsmile
    • leni6 Re: Co byście zrobiły same dla siebie 12.09.18, 07:28
      U mnie będzie przyziemnie, najchętniej spotkałam się na kawe/piwo z koleżankami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka