lily_evans11 11.09.18, 12:28 W dzień swoich urodzin. Macie kilka godzin czasu wyłącznie dla siebie i możecie zająć się czymś przyjemnym, odprężyć się, pobyć sam na sam z własnymi myślami. Jakie macie pomysły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chocolatemonster Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 12:37 Poszlabym pobiegac a potem do spa. Albo do kina. I zjadlabym cos pysznego.Jak znam siebie i zycie to nie zrobie nic z powyzszych bo slbo bede w pracy albo z corka na jakichs zajeciach albo maz w pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
sfornarina Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 12:45 Rower: jak mam 5 godzin dla siebie, to wyszukuję dobrą trasę po okolicy (są świetne apki do tego; instalujesz telefon na kierownicy i masz mapę przed sobą), pakuję wodę, przekąski, i heja, na rower. Mam taką jedną cudną trasę 60 km po lasach, polach i pagórach Alzacji, a po drodze same drzewa czereśniowe, śliwy, jabłonie, grusze. Wracam z plecakiem obładowanym owocami, pełnym żołądkiem i dotlenioną cerą Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatemonster Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 13:19 Zazdroszcze! Odpowiedz Link Zgłoś
norra.a Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 21:03 Sfornarina, możesz podać nazwę takiej apki, najchętniej na androida. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
sfornarina Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 21:13 Komoot - ale ja korzystam z niej poza Polska i na iPhone... Zobacz, czy u Ciebie się sprawdzi. W regionie mojego zamieszkania (3 kraje, bo mieszkam na granicy) trasy mam za darmo - rowerowe i trekkingowe - poza moim regionem trzeba wykupić abonament. Odpowiedz Link Zgłoś
norra.a Re: Co byście zrobiły same dla siebie 12.09.18, 20:23 Dzięki! Działa u mnie, czuję, że otwierają się nowe możliwości 😘 Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Co byście zrobiły same dla siebie 13.09.18, 13:34 Wikiloc tez jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 12:45 Kilka godzin - kosmetyczka/spa z masażem. Kilka dni - pojechalabym na konie. Odpowiedz Link Zgłoś
maaria33 Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 12:47 Krótko mowiąc coś co lubię, ale czego dawno nie robiłam bo "coś tam" Odpowiedz Link Zgłoś
maaria33 Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 12:49 p.s. albo coś czego nigdy nie robiłam, ale mnie kusi Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladazkremem Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 12:57 Chciałabym na kilka godzin mieć święty spokój. Żeby nikt nic ode mnie nie chciał, położyć się z książką na kanapie albo urządzić sobie maraton filmowy. Z pizzą, kawałkiem tortu i dużą butlą dobrego wina. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 12:59 Kino+kawiarnia+ księgarnia. Krótka wycieczka do jakiegoś fajnego miejsca w okolicy. W ładną pogodę wycieczka rowerem po nową książkę i jakieś dobre piwo, które bym po powrocie sobie wypiła na tarasie, czytając nową książkę. A może po prostu bym poszła na zakupy, ale pilnowałabym się, żeby nie załatwiać jakichś spraw domowo-rodzinnych, a wchodziłabym tylko do tych sklepów, które ja lubię i kupowała tylko dla siebie. W końcu to moje urodziny. Wyjazd na targ staroci, z centrum ogrodniczym po drodze. Albo wykupiłabym sobie z tej okazji jakąś krótka wycieczkę np. do Wilna na najbliższy dogodny termin, a potem pojechała na jakiś dobry obiad - jeśli bym nikogo nie zapraszała, to wzięłabym jakiś elegancki magazyn np. o podróżach albo wnętrzach albo psychologii (ale z tych miłych w dotyku, dopracowanych graficznie) i przejrzała go, czekając aż podadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Co byście zrobiły same dla siebie 19.09.18, 17:28 Lubię to Alternatywnie obłożyłabym się kotami kocykiem i zdrzemnęła ukołysana mruczeniem i ugniatana pazurkami. Potem kawa z ciśnieniowego ekspresu od dzieci i patrzenie na harce futrzaków bez patrzenia na zegarek. I ( mam urodziny zimą) przejechanie się po lesie psim zaprzęgiem z małżem. Potem aromatyczna kąpiel, gorąca czekolada z pianką i masowanie pleców w domu, głaskanie po włosach, tulenie i mnóstwo seksu. Mogą też być zakupy ubraniowe, książkowe, kosmetyczne, kawiarnia, restauracja i nowe perfumy od męża. Plus wyjazd. Zwiedzanie. Dobry luksusowy pensjonat/hotel. Albo fajna galeria sztuki nowoczesnej i ulubiona księgarnia z której wyniosłabym tyle ile zmieści się w objęciach. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Co byście zrobiły same dla siebie 19.09.18, 17:31 PS: Plus duuużo dobrej muzyki, może być wybranej dla mnie przez syna Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 13:05 Pojechałabym do Dolnej Austrii na obiad restauracji w starym młynie. Skosztowała miejscowego wina. Napawała się widokami i chodziła, chodziła... Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Co byście zrobiły same dla siebie 20.09.18, 13:24 kropkacom napisała: > Pojechałabym do Dolnej Austrii na obiad restauracji w starym młynie. Skosztował > a miejscowego wina. Napawała się widokami i chodziła, chodziła... > Piękny plan - bardzo mi się podoba Od siebie dodam, że równie chętnie zjadłabym coś dobrego w którejś ze skihutte Odwiedzam je zimową porą przy okazji nart, ciągle sobie obiecując, że kiedyś zawitam tam i latem..one day.. Odpowiedz Link Zgłoś
sfornarina Re: Co byście zrobiły same dla siebie 20.09.18, 13:40 > Od siebie dodam, że równie chętnie zjadłabym coś dobrego w którejś ze skihutte Käsespätzle! Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Co byście zrobiły same dla siebie 20.09.18, 14:36 Ooo, w myślach mi czytasz, Sfonarino ..choć niewyłącznie zaczęłabym od Hirschensuppe na ten przykład, albo Leberknoedelsuppe (za wielce prawdopodobne literówki z góry sorry - nie znam niemieckiego ) Mniaaaamm..!! Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 13:14 Kilka godzin mówisz... Spacer po lesie (może być z psem, w końcu nie zostawię go w domu, gdy ja będę spacerować), a po powrocie wanna z ulubionym olejkiem i mnóstwem piany oraz dobra książka do poczytania (czeka taka na mnie). Ps. dzisiaj mam urodziny i nic z tych rzeczy mnie nie spotka. Po pracy muszę zrobić zakupy, bo w lodówce zostało światło. Dzieci po południu są w placówkach, więc obiad zjem w spokoju z mężem. Ale potem szkoła zapewnia mi rozrywki w postaci zebrania u młodszego, a GDDKiA zmusza mnie do wyjazdu na to zebranie godzinę wcześniej niż zwykle, z uwagi na korki spowodowane budową obwodnicy miasta. Po powrocie muszę ugotować obiad na jutro, bo w pracy zostaję dłużej, aby odebrać młodszego ze szkoły, gdzie idzie na 2 zmianę i po szkole nie ma żadnego autobusu, którym mógłby dojechać do domu (najbliższy po lekcjach ma godzinę później niż kończy). A nie opłaca mi się jechać do domu, bo korki spowodowane budową obwodnicy... Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 16:39 Sto lat w szczęściu i wszelkiej pomyślności! Bym odpuściła to gotowanie na jutro... No ale to Ty wiesz, czy możesz. Albo bym coś zamówiła, albo kupiła dobrej jakości gotowca. Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 20:21 To tak jak ja. Wszystkiego najlepszego Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 13:15 Najpierw poszłabym na rajd po lumpach a później zaległa z jakimś romansidłem. Odpowiedz Link Zgłoś
werdipurke Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 13:18 jesli w dzien urodzin to zapewne wieczorem mam zaplanowaną impreze lub chociaz kolacje z rodziną wiec poszlabym na masaz, basen, saune,jaccuzi-takie day spa. gdyby to bylo w inny dzien to albo rower,albo las - pieszo, na grzyby lub konno, ewent czytanie ksiazki najlepiej nad morzem ba plazy, ewent. muzeum i kino ale to w ostatniej kolejnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
rozwiane_marzenie Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 16:37 Obecnie jestem tak zmęczona, że chętnie poleżałabym i nawet pooglądała tv. Nie jestem wybredna i wymagająca Odpowiedz Link Zgłoś
grrru Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 16:41 Zaległabym w ogródku mojej ulubionej restauracji z książką i zamówiła największy talerz muli, jaki mają w ofercie. Odpowiedz Link Zgłoś
luvyana Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 16:41 Floating. Dawno nie byłam. Odpowiedz Link Zgłoś
ras.szamra Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 18:37 Jakie sa wrażenia?? Od dawna się szykuje, ale jakoś nie miałam okazji Odpowiedz Link Zgłoś
luvyana Re: Co byście zrobiły same dla siebie 13.09.18, 08:40 Uwielbiam. To jedyna szansa na odcięcie mnie od wszystkiego i wszystkich. Pomaga się skoncentrować, mi przychodzą do głowy rozwiązania różnych problemów. Nic mnie tak nie wycisza. Wczoraj polazlam po długiej przerwie - ten wątek mnie zaonspirowal i najpierw mówiłam sobie kurde szkoda czasu, bo w tym czasie tyle rzeczy mogłabym zrobić, a potem odplynelam i wyszłam zrelaksowana, gotowa do działania i z pomysłem, który był oczywisty, a o którym nie pomyślałam wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
luvyana Re: Co byście zrobiły same dla siebie 13.09.18, 08:40 Efekt dla ciała też jest - rozluźniają się mięśnie i wychodzi woda z organizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 17:00 Wiesz, ja myślę, że dobrze zrobiłby Ci taki masaż na wypasie. Bo jakoś tak przyszedł mi na myśl kiedy wyobraziłam sobie co ja bym zrobiła - z rzeczy, których jeszcze nie robiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans11 Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 17:39 Chyba poprzestanę na paznokciach . Nie maluję, nie cuduję, więc zobaczę, jak to jest! Odpowiedz Link Zgłoś
maaria33 Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 17:52 A wiesz, że paznokcie też mi przyszły do głowy, ale takie na wypasie, z masażem dłoni, najchetniej czymś ładnie pachnącym itd Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 17:08 a jaka pora roku? ja bym poszla gdzies w ladne miejsce, na dluuugi spacer, jak cieplo to byl zalegla z ksiazka nad jeziorem, z pyszna kawa w reku, poszlabym do term na masaze wodne. Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 17:09 Ponieważ jest to dzień poza sezonem rowerowo-biegowo-ogródkowym to na pewno któreś z tych: -telefon do przyjaciółki i spotkanie -kino/teatr/koncert -kawa -dobre jedzenie (bądź w odwrotnej kolejności) -wyprawa pociągiem w fajne miejsce (okoliczne miasto, którego nie znam) -masaż/basen/spa lub inna wyprawa do salonu piękności Odpowiedz Link Zgłoś
same-old_mona Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 17:13 Idę do stajni, niespiesznie szykuję konia i jadę w dłuugi, spokojny teten. Wolno, noga za nogą oglądamy sobie pola, łąki I sady... Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Co byście zrobiły same dla siebie 20.09.18, 13:38 same-old_mona napisał(a): > Idę do stajni, niespiesznie szykuję konia i jadę w dłuugi, spokojny teten. Wol > no, noga za nogą oglądamy sobie pola, łąki I sady... Cudny pomysł! Nie do końca tylko rozumiem czemu tylko 'noga za nogą'.. Dołożyłabym do tej wizji jeszcze najpierw przekroczenie brodu (z małym pławionkiem nawet, a co..!!) a potem (po wyschnięciu ) galop łaką o zachodzie słońca..!! Oł jeeeeeee!! Odpowiedz Link Zgłoś
antychreza Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 17:20 Doprowadziłabym się do stanu lekkiego rauszu przy pomocy cydru i przeczytałabym jakąś książkę, którą chciałam przeczytać już od dawna. Pewnie okazałoby się, że to pierwszy tom jakiegoś cyklu, wiec potem chodziłabym zła, że nie mam czasu żeby przeczytać resztę. Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans11 Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 17:37 Zapomniałam, to dotyczy pierwszej połowy dnia, potem ma przyjść moja matka i córka że szkoły, więc ten rausz to nie bardzo . Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 20:16 Jesli to bym byla ja i byla tu, gdzie mieszkam teraz, to kompletnie sztampowo i nieoryginalnie pojechalabym sobie na tych kilka godzin do Niagary. Mnie ta woda dobrze robi O kazdej porze roku, kazdej porze dnia, w tlumie turystow i gdy pusto, bo zla pogoda albo pozna/wczesna godzina ... Pojechalabym sobie, zaparkowala za miasteczkiem w parku, przeszla nad rzeka do wodospadu, potem dalej jeszcze kawalek a potem wrocilabym autem przez Niagara-on-the-Lake przystajac w jakichs winnicach na tasting a potem gdzies jeszcze na pozny lunch, no i pewnie trzebaby juz wracac na to zapowiedziane "spotkanie z matka i corka" (moja matka nie zyje a corka daleko ale zakladam, ze po poludniu mialoby byc jakies party ). Moze bym sobie nawet z ktorejs winnicy przywiozla jakis local sparkling wine zeby uczcic te urodziny nalezycie Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 20:23 Lily, Masz urodziny dzisiaj? Jeżeli tak,życzę Ci wszystkiego najlepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans11 Re: Co byście zrobiły same dla siebie 12.09.18, 06:23 Nie, dzisiaj . Dziękuję za życzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Co byście zrobiły same dla siebie 12.09.18, 06:44 Wszystkiego najlepszego! Uśmiechu i zadowolenia Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Co byście zrobiły same dla siebie 12.09.18, 07:34 Dużo szczęścia i radości, i zdrowia, i wszystkiego, o czym marzysz! Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans11 Re: Co byście zrobiły same dla siebie 12.09.18, 21:13 Dzięki wielkie Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Co byście zrobiły same dla siebie 12.09.18, 19:56 To jeszcze raz wszystkiego naj. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Co byście zrobiły same dla siebie 12.09.18, 22:45 wszystkiego najepszego! i jak spedzilas dzien? Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 20:34 Umyjesz dobrze zęby i się niepokapują. Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 17:27 Dzięki dziewczyny. Gotowania nie odpuszczę, bo robię to też dla siebie. Jak wracam do domu o 17 to marzę o domowym obiadku. A że mąż chwilowo niesprawny, to sama go sobie muszę ugotować. Ale postaram sie w to wlozyc minimum wysiłku Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans11 Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 17:36 Wszystkiego najlepszego i spróbuj choć parę chwil dla siebie wygospodarować . Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 20:28 Jadę do stadniny Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Co byście zrobiły same dla siebie 11.09.18, 20:40 O żesz pewnie teraz napiszę ze bym sie połozyła pod kocem i pczytała. W ciszy. Mam skwierczącą 6latke i roczną drugą skwierczydełkę. Gdybym miała urodziny latem pewnie wyskoczyłabym wypeilic cały ogród (bo chwasty mnie zalały) ale ze to jest marzec...wygrałaby ksiazka i cisza Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Co byście zrobiły same dla siebie 12.09.18, 06:26 Zaległabym w łóżku. Nie, nie z książką, i nie żeby spać Odpowiedz Link Zgłoś
leni6 Re: Co byście zrobiły same dla siebie 12.09.18, 07:28 U mnie będzie przyziemnie, najchętniej spotkałam się na kawe/piwo z koleżankami. Odpowiedz Link Zgłoś