Dodaj do ulubionych

Wypadające izęsy

20.09.18, 12:11
Zauważyłam dziś, że wypadło mi kilka rzęs, po prostu na klawiaturze i biurku leżą, musiałam najwyraźniej trzeć oko. Co ciekawe, jedna z rzęs jest bardzo dziwna, cebulka jest jedna, ale z niej wychodzi kępka, tak z 5 cienkich rzęsek.
Moje pytania:
1. Co polecacie na poprawę stanu rzęs? Maluję się niewiele, włosy i paznokcie mam ogólnie bardzo słabe.
2. Czy też miewacie tak osobliwe rzęsy? Pierwszy raz coś takiego zobaczyłam i jestem zdumiona.

Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • milva24 Re: Wypadające izęsy 20.09.18, 13:27
      Słyszałam o takich dziwnych rzęsach po pewnej znanej odżywce.
      • vitreous Re: Wypadające izęsy 20.09.18, 13:58
        Po której? Jakiś rok temu z 3 msc. stosowałam biotebal, efektów nie było, więc po 1 opakowaniu dałam spokój.
        • milva24 Re: Wypadające izęsy 20.09.18, 14:03
          Long4lashes, okulistka kiedy odradzała mi tę odżywkę mówiła, że właśnie włosy takimi kępkami wyrastają z cebulki.
          • piekna_remedios4 Re: Wypadające izęsy 20.09.18, 14:07
            no ale czy to aż tak źle?
            • milva24 Re: Wypadające izęsy 20.09.18, 14:08
              Okulkistka twierdziła, że to dziwnie wygląda ale odradzała mi z przyczyn zdrowotnych.
            • vitreous Re: Wypadające izęsy 20.09.18, 14:10
              Nie wiem tego,.czy to dobre czy złe , po prostu pierwszy raz coś tak dziwnego widziałam i stąd moje pytanie.
              Nad piękne rzęsy przekładałabym zdrowe oczy, stąd pytanie smile
              • cauliflowerpl Re: Wypadające izęsy 20.09.18, 14:25
                przystanekuroda.pl/serum-przyspieszajace-wzrost-rzes-long-4-lashes-by-oceanic-efekty/Poczytaj.
                • cauliflowerpl Re: Wypadające izęsy 20.09.18, 14:27
                  Jeszcze raz, bo się coś forum pitoli.

przystanekuroda.pl/serum-przyspieszajace-wzrost-rzes-long-4-lashes-by-oceanic-efekty/

• vitreous Re: Wypadające izęsy 20.09.18, 14:42
                    Dziękuję za link. Z pewnością już po to nie sięgnę. Swoją drogą to zastanawiam się które odżywki są skuteczne i bezpieczne, o ile takie istnieją.
          • vitreous Re: Wypadające izęsy 20.09.18, 14:08
            Dzięki, przyznam szczerze, że rozważałam zakup tej odżywki, tylko rzekomo jeden ze składników (nazwy nie pamiętam, jest szkodliwy) jest w dużym stężeniu i to mnie zniechęciło.
    • piekna_remedios4 Re: Wypadające izęsy 20.09.18, 14:06
      mnie rzęsy wypadają cyklicznie, wręcz robią się tak przerzedzone, że aż ciężko pomalować. Nauczyłam się z tym żyć, i na okresy ze słabymi rzęsami używam jakieś serum lub olej rycynowy.
      • vitreous Re: Wypadające izęsy 20.09.18, 14:12
        Olej rycynowy tez stosuję, biję się w pierś - nieregularnie.
        • bei Re: Wypadające izęsy 20.09.18, 15:11
          Gdy stosujesz olej rycynowy staraj się robić przerwy, by ich nie obciążać non stop. Nie zalewaj nim oka!
          Zmywaj ciepła wodą, może jakiś detergent podrażnia i nie czują się dobrze zakotwiczone. Najlepiej odwiedź dermatologa, w ostateczności profesjonalną kosmetyczkę.
          Miałam kiedyś wszechwiedzącą farmaceutkę, nie dość, ze znała się to miała mnóstwo empatii dla pacjentów i znajdowała czas by im pomagać. Miej oczy otwarte, może jest ktoś taki na drodze, którą przemierzasz😊
          Czy rzęsy to jedyńy problem? A jak inne wytwory skory i sama skóra? Tak ogólnie dobrze się czujesz? Może rzęsy to objaw czegoś innego, co dokucza a nie zwracasz uwagi...

Szybkiego dobrego🍀
          • vitreous Re: Wypadające izęsy 21.09.18, 09:46
            Bei, serdecznie dziękuję Ci za rady. Owszem, czasem czułam podrażnione oczy po olejku rycynowym. Nakładam go starą szczoteczką po tuszu, ale po prostu niekiedy spływał. Wrócę do tej praktyki juz dzis na wieczór. A po jakiejś godzinie zmyję.
            Do dermatologa wybieram się w październiku, mam bowiem bardzo brzydką cerę, bolesne gule w okolicy szczęki, a jak na złość mam tendencje (natręctwo) do drapania ich i wyglądam mówiąc delikatnie nieładnie. Tak, inne problemy tez mam, łamliwe paznokcie, bardzo rzadkie włosy, czasem skóra pezesuszona. Fajnie, że miałaś tak świetną farmaceutkę do pomocy, może ją dobrego lekarza w końcu znajdę i będzie lepiej.
            Liczę na mądrego endokrynologa lub ginekologa.

Dziękuję serdecznie i Tobie też samych dobroci smile
            Nie chodzę po blogach urodowych wiec Wasze uwagi są dla mnie bardzo cenne.

Pozdrawiam smile
    • arlam_28 Re: Wypadające izęsy 21.09.18, 11:26
      Spróbuj z biotyną, ja zamówiłam sobie serum long 4 lashes z apteki melissa i właśnie zaczynam stosować smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka