Dodaj do ulubionych

Czy Wasze dzieci chcą dorastać, a Wy chciałyście?

01.10.18, 17:20
Ja chciałam bardzo.

Moja córka twierdzi, że nie chce, bo cudowanie być dzieckiem, a nawet czasem mówi, że chciałaby znów być bobasem...

Martwić się? Co o tym myśleć?
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: Czy Wasze dzieci chcą dorastać, a Wy chciałyś 01.10.18, 17:24
      Chyba chciałam. Teraz tez bym nie wróciła do czasów dzieciństwa gdybym mogła, chociaż żadna krzywda mi się nie działa, ale nie uważam bycia dzieckiem za coś fajnego. Ot, durnowaty etap, który trzeba przejść a później jest tylko lepiej big_grin
    • hosta_73 Re: Czy Wasze dzieci chcą dorastać, a Wy chciałyś 01.10.18, 17:27
      Ja tez bardzo chciałam. Byłam zapatrzona w starsza siostrę i kuzynów. Mój syn nie chcial, twierdził, ze chce być jak najdłużej dzieckiem, co w sumie mu sie udalo bo długo byl dziecinny. Córka ma 12 lat i widzę, ze nie ma nic przeciwko dorastaniu 😊
    • milva24 Re: Czy Wasze dzieci chcą dorastać, a Wy chciałyś 01.10.18, 18:04
      Ja chciałam ale miałam słabe dzieciństwo. Moja starsza córka jest pogodzona z tym, że dorośnie, młodsza lat 4,5 jeszcze się czasem buntuje wink
    • aerra Re: Czy Wasze dzieci chcą dorastać, a Wy chciałyś 01.10.18, 18:16
      Nigdy tego nie rozważałam w ten sposób, dojrzewanie i dorastanie traktowałam jak rzecz naturalną i tyle. Nie ma sensu krzyczeć na burzę, że się jej nie chce.
    • hungaria Re: Czy Wasze dzieci chcą dorastać, a Wy chciałyś 01.10.18, 18:19
      Tak, ale miałam fatalną atmosferę w domu i dzieciństwo dalekie od beztroskiego.
      Nie mogłam się doczekać, kiedy zacznę pracować i będę mogła sama o sobie decydować smile
    • bei Re: Czy Wasze dzieci chcą dorastać, a Wy chciałyś 01.10.18, 18:25
      Miałam zbyt dużo na dziecięcej głowie, tęskniłam za beztroskim dzieciństwem.
      Moi synowie różnie, z jednej strony pęd do usamodzielnienia, z drugiej zaprzeczali- nie jestem dorosły.
    • majenkir Re: 01.10.18, 19:35
      kosmos_pierzasty napisała:
      > Martwić się?

Martwic sie mozesz, jak zacznie byc takim doroslym bobasem na youtube wink.

• kosmos_pierzasty Re: 02.10.18, 08:16
        Zatkało mnie. big_grin Rany... dziiiiiwne big_grin
        • taki-sobie-nick Re: 03.10.18, 21:58
          kosmos_pierzasty napisała:

> Zatkało mnie. big_grin Rany... dziiiiiwne big_grin

Świr gigant.
    • mikams75 Re: Czy Wasze dzieci chcą dorastać, a Wy chciałyś 01.10.18, 20:50
      moja stwierdzila, ze nie chce miec piersi i okresu i dodatkowych wlosow, ale jakos sie nie wzbrania za bardzo. Mysle, ze jej pasuje jak jest i po prostu nie lubi zmian. No i oczywiscie obecna szkola tez sie jej podoba, a wie, ze kiedys sie skonczy, wiec owszem, chetnie by zatrzymala ten obecny czas.
    • summerland Re: Czy Wasze dzieci chcą dorastać, a Wy chciałyś 01.10.18, 21:37
      Ja pamietam, ze mi sie dluzyl ten czas poznego dzicinstwa gdzies od 10-15 roku i nie lubilam tego okresu. Juz nie dziecko a jeszcze nie dorosla. Dziecinstwo wczesne lubilam.
    • piekna_remedios4 Re: Czy Wasze dzieci chcą dorastać, a Wy chciałyś 02.10.18, 09:43
      bardzo fajny temat. Właśnie, ja także bardzo chciałam, nie mogłam się wprost doczekać, żeby być dorosłą. A moja 12-letnia córka chce jak najdłużej być dzieckiem i bardzo mnie to cieszy. Dorosłość jest do bani.
    • banksia Re: Czy Wasze dzieci chcą dorastać, a Wy chciałyś 02.10.18, 09:57
      Nie mogłam się doczekać, kiedy wreszcie nikt nie będzie mógł kazać ani zabraniać. Zresztą ja się nie czułam w pełni dzieckiem. Inne dzieci były w moich oczach w większości infantylne i głośne a dorośli nielogiczni i niesprawiedliwi. W życiu nie chciałabym mieć znowu mniej niż 25 lat - ani 5, ani 20.
      Synek nie wiem, malutki jest jeszcze. Mam nadzieję że będę potrafiła traktować go zgodnie z jego umysłowością, a nie metryką.
    • kota_marcowa Re: Czy Wasze dzieci chcą dorastać, a Wy chciałyś 02.10.18, 10:34
      Chciałam. Jejku ale to było głupie.
    • mae224 Re: Czy Wasze dzieci chcą dorastać, a Wy chciałyś 03.10.18, 10:48
      Bardzo chciałam, pamietam, że mityczną granicą było dla mnie 16 lat wink
      A syn nie ma takich rozkmin, jest szczęśliwy, gdzie jest. Mo może tylko filmy dla dorosłych chciałby dorosnąć.
      • mae224 Re: Czy Wasze dzieci chcą dorastać, a Wy chciałyś 03.10.18, 14:59
        *do filmów
        • hosta_73 Re: Czy Wasze dzieci chcą dorastać, a Wy chciałyś 03.10.18, 21:51
          O, chce być aktorem? tongue_out
    • kaszub-ska Re: Czy Wasze dzieci chcą dorastać, a Wy chciałyś 03.10.18, 22:08
      Ja nie chciałam, uwielbiałam podwórkowe zabawy i wakacje.
      Córki już nastolatki, chciałyby być dorosłe, bo niby można robić co się chce i nikt nie może nic kazaćwink Nie do końca rozumieją, że dorosłość to mnóstwo obowiązków, odpowiedzialność, a praca jest jeszcze gorsza od szkoły i na pieniądze trzeba się naprawdę ciężko napracowaćwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka