Dodaj do ulubionych

problem z bankiem - RODO

13.10.18, 18:06
Pewien bank bez mojej zgody udostępnił mój adres korespondencyjny innej osobie. Mimo, mojej reklamacji nikt nic z tym nie zrobił. Mam potwierdzenie że bez mojej zgody udostępnili te dane. Dowiedziałam się o tym teraz ale te dane udostępniają od kilku lat. Czy mogę starać się o zadośćuczynienie od nich ? jak to załatwić
Obserwuj wątek
    • mildenhurst Re: problem z bankiem - RODO 13.10.18, 18:16
      Obok tematu. Jak wygląda potwierdzenie udostępnienia danych osobowych.
      • jola-kotka Re: problem z bankiem - RODO 13.10.18, 18:28
        Ktos jej powiedzial smile bo nic innego nie istnieje.
    • jola-kotka Re: problem z bankiem - RODO 13.10.18, 18:27
      Kilka lat to kiedy bo prawo nie dziala wstecz rodo rodem ale wczesniej tez byla ochrona danych osobowych z tym, ze moglas podpisac jakas zgode na ich rozpowszechnianie ale adres chyba w to nie wchodzi. Jesli kilka lat wstecz udostepniono to na rodo nie mozesz sie powolac .
      • aga.t888 Re: problem z bankiem - RODO 13.10.18, 18:36
        3 lata temu bank miał zmianę systemu. W banku miałam podany adres zameldowania oraz adres do korespondencji. Prawdopodobnie przy zmianie systemu czegoś nie dopilnowali i wysyłając przelew "wysyłają " z moim adresem do korespondencji natomiast ja na swoim potwierdzeniu mam adres zameldowania. Mój adres korespondencyjny trafił do nie odpowiedniej osoby bo wysłałam jej przelew nie będąc świadoma ze udostępniam adres korespondencyjny czyli adres gdzie mieszkam. No i zaczęły się dla mnie kłopoty.. Jestem wściekła na bank a oni to olewają ... najpierw chciałam odpuścić trudno mleko się rozlało ale teraz po ich reakcji mam ochotę zrobić im pod górkę
    • aga.t888 Re: problem z bankiem - RODO 14.10.18, 09:56
      ktoś ? coś? pomoże?
      • aamarzena Re: problem z bankiem - RODO 14.10.18, 10:20
        No a co ci odpisali na reklamacje?
        • aga.t888 Re: problem z bankiem - RODO 15.10.18, 15:58
          narazie nic mają na to 60 dni....
      • leni6 Re: problem z bankiem - RODO 14.10.18, 10:36
        Starać się coś uzyskać zawsze mozesz, ale genelnaie w polskim prawie jest tak ze żeby coś uzyskać musisz wykazać że poniosłas faktyczne straty z tego powodu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka