Dodaj do ulubionych

Poradniki, które .......

15.10.18, 19:22
Zmieniły coś w Waszym życiu, coś ulepszyly, coś ulatwily, pomogły na coś spojrzeć inaczej. Macie takie ? Podzielicie się tytułami ? Ja wiem, ze ematka sama piszę poradniki Ale może jednak ? Z góry dziękuję. I to nie musi być tylko sfera psychiczna, choć chętnie. Może być rowniez na temat sadzenia drzew itp.
Obserwuj wątek
    • danaide Re: Poradniki, które ....... 15.10.18, 19:29
      "Twoje kompetentne dziecko" Jesper Juulwink
    • aguar Re: Poradniki, które ....... 15.10.18, 19:41
      Dawno, gdy byłam młoda zrobiło na mnie wrażenie "Przebudzenie" De Mello, nauczyło mnie trochę innej perspektywy...
      Z książek o wychowaniu chyba największy wpływ na mnie miało "Wychowanie bez porażek" Thomasa Gorgona. Natomiast "Nigdy dość dobra" Karyl McBride rzuciło światło na moje skomplikowane stosunki z matką, w zasadzie to dzięki tej książce zrozumiałam, co mi zrobiono, ubyło mi poczucia winy i zrozumiałam, że chociaż moje potrzeby i oczekiwania nigdy nie zostaną zaspokojone, to przynajmniej miałam prawo je mieć.
      • korag100 Re: Poradniki, które ....... 15.10.18, 20:10
        Ta ostatnia to chyba akurat dla mnie. Dziś rodzice zgotowali mi nową dawkę płaczu i poczucia bezsensu.
        • korag100 Re: Poradniki, które ....... 15.10.18, 20:50
          Aguar a mogę napisać do Ciebie jutro na gazetowego ?
          • aguar Re: Poradniki, które ....... 16.10.18, 07:58
            Możesz, pewniesmile
    • lauren6 Re: Poradniki, które ....... 15.10.18, 19:45
      altenberg.pl/ewa/

Nie wiem czy takiej odpowiedzi oczekiwałaś tongue_out ale z przeczytanych poradników najlepiej pomógł mi właśnie ten. Przynajmniej wiem już jak robić manicure w zaciszu domowym.
    • jeziorowa Re: Poradniki, które ....... 15.10.18, 19:46
      Poradniki kulinarne (jeden o drinkach, jeden wegański i jeden z daniami rybnymi) - niestety nie pamiętam tytułów, a kilka lat temu przekazałam je dalej, lata temu jakiś poradnik o hodowli żółwi wodnych. Oprócz tych książek dostałam kilkakrotnie jakieś poradniki niby psychologiczne „o których kobiety marzą🤣🤣🤣🤣”, ułatwiły rozpalanie ognisk i dostarczyły sporą dawkę śmiechu na jakimś babskim spotkaniu przy winku.😀
    • zona_glusia Re: Poradniki, które ....... 15.10.18, 19:56
      Pomogły spojrzeć na siebie:
      "Introwertyzm to zaleta" Laney
      i poczuć się bezpieczniej:
      "Zawsze bezpieczna" Droździaka
      • katja.katja Re: Poradniki, które ....... 15.10.18, 20:35
        "Wysoko wrażliwi"

"Aspergirl. Siła kobiet z Zespołem Aspergera".
    • greenbutterfly Re: Poradniki, które ....... 15.10.18, 20:25
      Tak. Madre ksiazki Heidi Murkoff, Alene Eisenberg, Sandee Hathaway.
      Polecam. Sa polskie wersje w polskim Empik.

• aandzia43 Re: Poradniki, które ....... 15.10.18, 20:43
      "Żyć w rodzinie i przetrwać" Skynner i Cleese
      • pade Re: Poradniki, które ....... 15.10.18, 21:04
        O, tak...smile
        • aandzia43 Re: Poradniki, które ....... 16.10.18, 09:45
          Poza tym ze to bardzo fajna, ciekawie napisana niegłupia książka, to mnie się akurat wstrzeliła w odpowiedni moment życia smile Dawno temu.
    • nanokogirl Re: Poradniki, które ....... 16.10.18, 05:25
      "Szantaz emocjonaly" Forward i Miller (?)
      "Odchodzac od nie" Ury
      • nanokogirl Re: Poradniki, które ....... 16.10.18, 05:27
        + " komunikacja bez przemocy "
    • kosmos_pierzasty Re: Poradniki, które ....... 16.10.18, 07:35
      Może to nie poradniki, ale książki Dalajlamy.
    • bei Re: Poradniki, które ....... 16.10.18, 08:11
      Po przeczytaniu poradnika zaklinaczki dzieci nauczyłam syna bezstresowo zasypiać w łóżeczku. Nie pamiętam tytułu, ale mogę go odkopać - jest gdzieś w czeluściach komputera.
      Mężczyźni są z Marsa, kobiety z Wenus- przeczytane wieki temu. To był jeden z pierwszych tego typu poradników na naszym rynku, dał mi fundamenty pod rozumienie różnic psychicznych płci😊
    • pampelune Re: Poradniki, które ....... 16.10.18, 10:14
      "NIE z miłości", Jesper Juul, oczywiście.
      Oraz zaskakująco sympatyczne "Boginie w każdej kobiecie" Jean Shinoda Bolen.
      • zona_glusia Re: Poradniki, które ....... 16.10.18, 12:22
        Boginie są przyjemną lekturą. Fajnie też po przeczytaniu przyporządkowuje się postacie literackie i filmowe poszczególnym boginiom. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka