green.moon7 21.10.18, 21:01 Pierwsza tura i koniec! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nolus Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:05 I całe szczęście. Chociaż na chwilę Jaki zamknie pape. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:06 pan prezes właśnie ogłasza zwycięstwo w wyborach Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:27 To już inna sprawa. Ale wygrana (niestety) jest faktem. Odpowiedz Link Zgłoś
niu13 Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:32 Podsumuj KO, PSL i SLD i zapytaj siebie jeszcze raz, czy wygrał Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 22:11 Ma wynik najlepszy w historii w wyborach samorządowych. Dla mnie jest to powód do niepokoju, nie euforii. Odpowiedz Link Zgłoś
e-ness Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 22:35 Niepokój to PiS teraz czuje, bo myśleli ze PO już wypadło z biegu po władze a tu taka niespodzianka😄 Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:06 YEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS A najlepsze powiedział Kaczyński- wygraliśmy po raz czwarty! On chyba coś bierze ale za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelina4 Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:09 ogólnie w skali kraju wygrał PIS, ale na szczęście ten wstrętny opolski blokers nie będzie rządził w stolicy, Trzaskowski go pozamiatał brawo Warszawiacy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 22:51 Cieszę się bardzo z przegranej Jakiego. Odpowiedz Link Zgłoś
hungaria Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:07 Mimo wszystko, 30 procent to bardzo dużo. Kto głosował na tego matołka??? Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:09 Wasze matki i ojcowie, bo to grupa społeczna uwielbiająca PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:14 Dokładnie, moja matka (ta z wątku o fochu przedwyborczym) , tata, brat, bratowa i starsza bratanica. Młodsza jest antypisowska i głosowała na Trzaskowskiego. Ja i mój mąż też na zwycięzcę. Odpowiedz Link Zgłoś
hungaria Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:19 O? A ile brat/bratowa i bratanica mają lat? Bo ja serio nie znam nikogo głosującego na PIS (babcia programowo nie chodzi na wybory, ale jest bardzo antyprawicowa) i jest to dla mnie pewna egzotyka. Co konkretnie urzekło ich w Jakim jako kandydacie (oprócz przynależności partyjnej)? Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:24 54 i 49 oraz 24. Oni są po prostu kościółkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 23:32 No i wszystko jasne. Robota proboszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:25 woman_in_love napisała: > Wasze matki i ojcowie, bo to grupa społeczna uwielbiająca PiS. o, przepraszam mam dzieci w Waszym wieku i na dresiarza głosu nie oddałam Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:28 Znam niestety osoby w moim wieku lub niewiele starsze, które są bardzo propisowskie. Odpowiedz Link Zgłoś
folivora Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 22:13 woman_in_love napisała: > Wasze matki i ojcowie, bo to grupa społeczna uwielbiająca PiS. Moja matka i ojciec, a nawet 90 letnia babcia nie głosowali na Jakiego. Pisowska część rodziny ojca też nie, bo na szczęście się wyprowadzili na wieś i przemeldowali Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 22:25 PIS wygrał wśród najmłodszych wyborców. Więc teoria o moherowych beretach nie do końca jest prawdziwa. Odpowiedz Link Zgłoś
maaria33 Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 22:54 Weź pod uwagę liczbę studentów spoza Warszawy tymczasowo mieszkających w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Brawo Warszawa! 22.10.18, 08:06 Ale PIS wygrał wśród młodych w całej Polsce. wiadomosci.onet.pl/kraj/prawo-i-sprawiedliwosc-wygrywa-wybory-2018-wsrod-mlodych/9myx06r na drugim miejscu jest Kukiz 15. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Brawo Warszawa! 22.10.18, 08:16 Młodzi głosują na PiS z jednego powodu. Zresztą nie tylko na PiS - także na Kukiza, Razem czy jakieś ruchy narodowe. Cała kampanię PiSu można sprowadzić do jednego słowa:"zmiana". "Zmieńmy ludzi w samorządach i może będzie lepiej". I młodzi w to wierzą. Po pierwsze - nie mają wiele do stracenia. Po drugie - mają wiele do zyskania. Powiedzmy sobie szczerze - młodzi mają pod górkę. Praca ciężka i płacą mało. Więc przetasowanie społeczeństwa, strącenie z grzęd tych starych, bogatych i zajęcie ich miejsca może im się podobać. Odpowiedz Link Zgłoś
grazbed Re: Brawo Warszawa! 22.10.18, 06:08 To jest ciekawe i trochę niepokojące zjawisko socjologiczne. Młodzi naprawdę głosują na PiS !. Brak własnych doświadczeń z PRL? Bunt pokoleniowy wobec rodziców/ dziadków? Mocno eksponowane hasła jednoczące wokół idei Bóg, Honor i Ojczyzna czy tez Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz? Wtłaczana w głowy uczniów od lat jedynie słuszna religia? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Brawo Warszawa! 22.10.18, 07:36 Młodzi głosują na PiS z jednego powodu. Zresztą nie tylko na PiS - także na Kukiza, Razem czy jakieś ruchy narodowe. Cała kampanię PiSu można sprowadzić do jednego słowa:"zmiana". "Zmieńmy ludzi w samorządach i może będzie lepiej". I młodzi w to wierzą. Po pierwsze - nie mają wiele do stracenia. Po drugie - mają wiele do zyskania. Powiedzmy sobie szczerze - młodzi mają pod górkę. Praca ciężka i płacą mało. Więc przetasowanie społeczeństwa, strącenie z grzęd tych starych, bogatych i zajęcie ich miejsca może im się podobać. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: Brawo Warszawa! 22.10.18, 10:14 Co do religii - to niekoniecznie tłumaczy wybory młodych, bo religia w szkole jest od 28 lat (czyli już rodzice tych młodych się załapali). Szczególnie że młodzież od religii w szkołach odchodzi, co również tu na forum jest zaznaczane -klasy w liceach, gdzie nie chodzi ani jedna osoba lub raptem kilka,szkoły gdzie religia nie jest w planie lekcji tylko po nim. Szukaj innego wytłumaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
maaria33 Re: Brawo Warszawa! 22.10.18, 10:26 Jestem przeciwna religgi w szkole. ale zgadzam się z Tobą. To nie jest przyczyna. Zasttanawiam się nad rola opłacanych trolli I intensywnością pbecnosci młodych w necie. Obserwacja tego co się dzieje pokazuje, że ofiarą sa panstwa szczególnie silnie zaatakowane przez opłacanych przez Moskwę troll. Odpowiedz Link Zgłoś
green.moon7 Re: Brawo Warszawa! 22.10.18, 10:26 Na PiS głosują ludzie z gorszym wykształceniem i słabszym statusem majątkowym, a wśród młodych ludzi z oczywistych przyczyn takich jest sporo. Może z czasem zmądrzeją. Zresztą na kogo mieliby głosować ludzie w typie wczesny Jaki? PiS albo Kukiz. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 22:54 woman_in_love napisała: > Wasze matki i ojcowie, bo to grupa społeczna uwielbiająca PiS. Wszystkich tak tu obrażasz pod tym nickiem?Myślisz że jesteś bezkarny? Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Brawo Warszawa! 22.10.18, 18:37 Co jest obraźliwego w głosowaniu na PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:09 Ba, żeby zagłosować na niego meldowali się po 300 osób w 1 mieszkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_topesto Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:26 i co? pod danym nr mieszkania na liscie , bedzie 300 podpisów? czy tylko jeden? Odpowiedz Link Zgłoś
ira_08 Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:32 Każdy mieszkaniec ma swoją rubrykę przecież. U Was w Rosji nie? Odpowiedz Link Zgłoś
folivora Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 22:15 Ups, ktoś się nie douczył przed napisaniem płatnego posta! Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_topesto Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 22:46 o to zapytaj swojego kumpla, Putina i w tym jednym mieszkaniu to tak po kilkaset osob mialoby byc zameldowanych? cuda pani. cuda Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 23:09 Ciesze się z wyników wyborów to ci w swej łaskawości wytłumaczę: żeby zostać dopisanym do spisu wyborców, należało wykazać swój związek z miastem, np zameldowanie, umowa najmu, umowa o pracę etc. Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Brawo Warszawa! 22.10.18, 13:21 No i wpadeczka. Nie było się na wyborach, co? Gdyby się było, to wiedziałoby się, jak się rzecz ma z podpisami i ile jest krateczek. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:14 hungaria napisał(a): > Kto głosował na tego matołka??? pisowski suweren. Ale to, co cieszy, to to, że 500+ nie działa - nie tylko w Warszawie i innych miastach ale i na poziomie sejmików wojewódzkich, dostali mniej głosów, niż mieli w wyborach parlamentarnych. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:16 hungaria napisał(a): > Mimo wszystko, 30 procent to bardzo dużo. Kto głosował na tego matołka??? Arwenka Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:41 Nie byłam na wyborach. Już dawno mówiłam, że nie mam w Warszawie na kogo głosować. Odpowiedz Link Zgłoś
green.moon7 Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:59 To dlaczego wcześniej tyle razy pisałaś, że zagłosujesz na Jakiego? Internet nie zapomina. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 22:03 w ramach rozrywki we wszelkich sondażach mówiłam, że zagłosuję na PiS ciekawe ile osób zrobiło sobie tego typu zabawę i jak to się przełożyło na sondaże Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 22:11 Nigdy nie mówiłam tak. Możesz sprawdzić. Mówiłam, że jak dojdzie do drugiej tury - zagłosuję przeciwko Trzaskowskiemu. Od początku mówiłam, że nie ma na kogo głosować. Odpowiedz Link Zgłoś
green.moon7 Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 22:27 Nie masz racji, ale niech ci będzie, dziś święto w Warszawie więc nie będę się kłócić. Dziękuję Ci w takim razie za poparcie Rafała Trzaskowskiego, bo dzięki tym, którzy olali wybory, a nie popierali Rafała i HGW dziś w ich domach wystrzelą szampany. Nieoddany głos to w takich sytuacjach głos na zwycięzcę. Witamy po jasnej stronie mocy Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 22:43 HGW mam nadzieję że pójdzie wreszcie siedzieć, za krzywdę ludzi z kamienic oddanych czyścicielom Odpowiedz Link Zgłoś
maaria33 Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 22:46 W tym też brał udział PiS koleżanko. Sama w celi nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 22:54 No Kochalskiemu należy się cela obok. Ale co by nie mówić - HGW narozrabiała duuużo więcej - miała więcej czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
green.moon7 Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 23:02 Urocze HGW i Trzaskowski dzięki Tobie dziś świętują, jeśli rzeczywiście nie poszłaś głosować, Jaki i Guział ocierają łzy. Jakie to mile😃 Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 23:12 Guział był strzałem w kolano Jakiego. Nie trawię faceta. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Brawo Warszawa! 23.10.18, 12:35 A nasz Józek tak się zachwycał. I Jakim, I Guziałem. Smuteczek😁 Odpowiedz Link Zgłoś
green.moon7 Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 22:53 Będzie dzielić celę z prezydentem?😉 Póki co dzięki Tobie jest szczęśliwa, liczyła na takich jak Ty i miała rację. 5 lat będzie rządził Twoim miastem prezydent z PO i to dzięki Tobie. Jest pięknie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 23:00 arwena_11 napisała: > HGW mam nadzieję że pójdzie wreszcie siedzieć, za krzywdę ludzi z kamienic odda > nych czyścicielom Mogłaś zagłosować na Ikonowicza. Za blokowanie eksmisji siedział w więzieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 23:05 Ale to przy okazji lewak totalny. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 23:13 Od prawie 3 lat PiS rządzi i jakoś jej nie posadzili... Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Brawo Warszawa! 22.10.18, 05:59 Te przy Noakowskiego 16 od ktorej zaczeto mowic o dzikiej reprywatyzcji to Lech Kaczynski 'oddal' Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Brawo Warszawa! 22.10.18, 07:16 arwena_11 napisała: > HGW mam nadzieję że pójdzie wreszcie siedzieć, za krzywdę ludzi z kamienic odda > nych czyścicielom Jasne - jakby Arwenka swoją kamienicę odzyskała to pierwsza ludzi na bruk by wywaliła ale teraz udaje pikające serduszko Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Brawo Warszawa! 22.10.18, 08:24 No właśnie, to jest niezwykle ciekawe jak punkt widzenia zależy od punktu siedzenia 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Brawo Warszawa! 22.10.18, 13:37 Nie mówimy o oddawaniu żyjącym właścicielom lub ich spadkobiercom. Mówimy o oddawaniu 130 letnim właścicielom, nie żyjącym od 50 lat - bo nikomu nie chciało się sprawdzić. Ja bym nie wywalała. Ja bym sprzedała. A tak naprawdę - to niech oddadzą za grunt - i sobie zatrzymają. Odpowiedz Link Zgłoś
green.moon7 Re: Brawo Warszawa! 22.10.18, 13:55 Ty byś sprzedała, niech wywaleniem łapy brudzą sobie inni. Ale przynajmniej teraz masz100% pewności, ze nic nie dostaniesz, bo „wolne sądy” i komisja Jakiego to ci załatwiły Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Brawo Warszawa! 22.10.18, 10:37 porzuć nadzieję, arwenko. Gdyby było ją za co wsadzić, to jaki&co już dawno by ją z radością wsadzili. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Brawo Warszawa! 22.10.18, 13:39 Mam nadzieję, że jednak ją wsadzą. Ta kobieta budzi we mnie najgorsze instynkty. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Brawo Warszawa! 22.10.18, 13:44 Za budzenie instynktów szczęśliwie nie trafia się do więzienia w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
green.moon7 Re: Brawo Warszawa! 22.10.18, 13:51 Za budzenie najgorszych instynktów nie wsadzają, bo cały nierząd by siedział😉 Dzięki osobom takim jak Ty, HGW otworzyła szampana. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Brawo Warszawa! 22.10.18, 16:44 Serio? Nawet wśród tych kilkudziesięciu kandydatów do rady dzielnicy, rady miasta i sejmiku nie było ani jednej osoby, która by Ci odpowiadała? Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 22:13 arwena_11 napisała: > Nie byłam na wyborach. Już dawno mówiłam, że nie mam w Warszawie na kogo głosow > ać. To dzięki że na Jakiego nie głosowałas 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Brawo Warszawa! 22.10.18, 09:43 Skoro nie byłaś na wyborach, rozumiem, że przestaniesz wypowiadać się na tematy z zarządzaniem stolicą związane. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Brawo Warszawa! 22.10.18, 13:40 A niby dlaczego ? To już Peowskiej władzy nie wolno krytykować? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Brawo Warszawa! 22.10.18, 14:23 Bo nie zrobiłaś niczego, by ją zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:08 Mówiłam, że Warszawiacy w życiu nie wybiorą opolskiego obszczymura na prezydenta. Ja bym raczej napisała: brawo Łódź Odpowiedz Link Zgłoś
marcelina4 Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:12 brawa dla Łodzi!!! piękny wynik Zdanowskiej, którą pisiory chciały na wszelkie sposoby zniszczyć, mam nadzieję, że Kraków też się obroni przed tą zimną jędzą Wassermanką Odpowiedz Link Zgłoś
ira_08 Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:14 W Krakowie II tura. No cóż, znowu będzie wybór mniejszego zła. Warszawiakom gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:18 Wassermanowa ma jak dla mnie wysoki wynik, kto na tę kobietę głosował?! I znowu zwycięży 'profesor Majchrowski'. Masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:18 Rzeczywiście powód do radości. Jezeli tzw. "obroncom demokracji" nie przeszkadza, że prezydentem może byc osoba skazana prawomocnym wyrokiem, to tylko pogratulować. Taka to demokracja w wydaniu totalnej opozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:23 Oczywiście demokracja w wydaniu PISu to zupełnie co innego: natemat.pl/252223,kim-jest-ewa-przybylo-burmistrz-rabki-zostala-skazana-prawomocnym-wyrokiem Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:27 1elka26 napisał(a): > Rzeczywiście powód do radości. Jezeli tzw. "obroncom demokracji" nie przeszkadza, że prezydentem może byc osoba skazana prawomocnym wyrokiem, to tylko pogratulować. Ja nie jestem z Łodzi, ale bardzo się cieszę, że Zdanowska wygrała z taką przewagą. Chyba z taką przewagą nikt nie wygrał nad swoim konkurentem jak Zdanowska. Ta ogromna przewaga Zdanowskiej moim zdaniem wynika z tego, że PiS chciał i chce nadal ją zniszczyć i ludzie w Łodzi, pokazali PiS-owi co o tym niszczeniu myślą. Odpowiedz Link Zgłoś
sasha_m Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:44 Widzę tu analogię do Kleru. Czy ten film obejrzałoby tyle osób, gdyby nie usiłowali narzucić cenzury? Chcąc wykończyć Zdanowską, strzelili sobie w kolano. Idioci. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:47 asia-loi napisała: > Chyba z taką przewagą nikt nie wygrał nad swoim konkurentem jak Zdanowska. Ta o > gromna przewaga Zdanowskiej moim zdaniem wynika z tego, że PiS chciał i chce na > dal ją zniszczyć i ludzie w Łodzi, pokazali PiS-owi co o tym niszczeniu myślą. Wszak nie na darmo poeta pisal byl "a znasz ty Lodzi oblicze? Lodzi zlej? robotniczej!" Bravo dla Lodzi i Warszawy, w sumie bravo dla wszystkich "mieszczuchow" - nie jest az tak zle z PL A bedzie lepiej! Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 22:55 asia-loi napisała: > 1elka26 napisał(a): > > > Rzeczywiście powód do radości. Jezeli tzw. "obroncom demokracji" nie prze > szkadza, że prezydentem może byc osoba skazana prawomocnym wyrokiem, to tylko p > ogratulować. > > Ja nie jestem z Łodzi, ale bardzo się cieszę, że Zdanowska wygrała z taką przew > agą. > Chyba z taką przewagą nikt nie wygrał nad swoim konkurentem jak Zdanowska. Ta o > gromna przewaga Zdanowskiej moim zdaniem wynika z tego, że PiS chciał i chce na > dal ją zniszczyć i ludzie w Łodzi, pokazali PiS-owi co o tym niszczeniu myślą. > > PIS ją chciał zniszczyć ,czy złodziejstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
maaria33 Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 23:03 A co powiesz o złodziejstwie na większą skale w wykonaniu Pis? Odpowiedz Link Zgłoś
e-ness Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 22:10 Elka przełknij gorycz przegranej i zamilknij, nie niszcz tej radości i euforii i ulgi. Wygraliśmy! Wygraliśmy! Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 22:40 e-ness napisała: > Elka przełknij gorycz przegranej i zamilknij, nie niszcz tej radości i euforii > i ulgi. Wygraliśmy! Wygraliśmy! Możesz pomarzyć. Wygraliśmy?? Chyba żart. Spodziewałam się , że wynik będzie oscylował koło remisu - raz, że wybory samorzadowe to onna bajka niz parlamentarne, a dwa - że przy tym zmasowanym ataku ulicy i zagranicy na PIS, to jest wręcz fenomenalnie dobry wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
green.moon7 Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 22:47 Wynik nie jest ani bardzo dobry ani bardzo zły, +/- 30% żelaznego elektoratu i nie chce drgnąć. Dla opozycji to raczej bardzo dobra wiadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
maaria33 Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 22:52 Nie wiem jak w innych miastach, ale w Warszawie zauwazylam silną obecnośc ruchów miejskich , które odbierały głosy PO na pewno nie PiS. Ruchy miejskie to w swojej większości jednak są "lewicujące" - w parlamentarnych raczej na PiS nie będą stawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
e-ness Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 23:36 Dla PiS te 32 % to porażka , liczyli na więcej , rozczarowanie malowało się na twarzach aż milo😄 Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Brawo Warszawa! 22.10.18, 06:30 Kaczynski kilka razy przypominal ze to nie on a Mateusz prowazil kampanie i stad pewnie to jednak 'sukces' ponizej oczekiwan Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Brawo Warszawa! 22.10.18, 13:24 Zdanowska skazana za poświadczenie nieprawdy. Cóż za zbrodnię popełniła! A aż poszukaj o skazanych pisiakach - zdziwisz się, oj, zdziwisz. Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:22 Pani z wyrokiem, faktycznie brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:24 natemat.pl/252223,kim-jest-ewa-przybylo-burmistrz-rabki-zostala-skazana-prawomocnym-wyrokiem Odpowiedz Link Zgłoś
kaka-llina Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 22:19 Ja łodzianka "na wygnaniu" bardzo dumna!!!! Brawo!!! I hasło "Tu jest Łódź" tu łodzianie decydują, i jak Hankę będą chcieli usunąć to wierzę, że Łódź im pokaże!!! Odpowiedz Link Zgłoś
qwirkle Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:09 Jak ja się cieszę że prezydentem Warszawy nie będzie Patryk Jaki! Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:17 Z nich dwóch bardziej przewidywalny i mniej groźny jest Trzaskowski. Dobrze, bo bałam się że Warszawa wybierze Jakiego. Tym bardziej że tak dużo osób przyjezdnych dopisywalo się do list w ostatniej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:17 Gratuluje Wam warszawianki, chociaż właściwie to i sobie tez mogę pogratulować, bo chociaż zem z prowincji, to wiem, ze prezydent Warszawy to ważna funkcja polityczna. Zuchwalosc i złudne poczucie bezpieczeństwa pisu wreszcie się na nich odbiło, ze tez im przyszło do głowy jakiegoś prowincjonalnego, przebranego dresiarza wystawić.. Mam nadzieje, ze cały ten pisowski bałagan zaczyna upadać, jeszcze będzie przepięknie, jeszcze będzie normalnie! Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:21 A ja gratuluję warszawiakom wspaniałej jakosci powietrza. Nadal w Warszawie 120 latkowie nie będa rzadkością. Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:28 manon.lescaut4 napisał(a Mam nadzieje, ze cały ten pisowski bałagan zaczyna upadać, > jeszcze będzie przepięknie, jeszcze będzie normalnie! Oby, oby Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:18 i brawo Białystok, wygrał Truskolaski z tym czymś żałosnym a w Łodzi pani Zdanowska - 70 procent Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:20 Warszawa to jest Warszawa jak mawiała moja babcia. Mądre miasto i jego mieszkańcy. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
martaesz Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:27 Szok i niedowierzanie. Ale że Trzaskowski , jesu😣😣😣😣😝 Odpowiedz Link Zgłoś
magazynka Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:30 Chociaż nie jestem z Warszawy, to mocno trzymałam kciuki za Rafała. Cieszę się z jego zwycięstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
magazynka Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:39 Widzę sporo dużych miast z prezydentem z KO - Warszawa, Poznań, Łódź, Lublin, Białystok, Wrocław. Jeszcze druga tura w Krakowie i Gdańsku. Ta wygrana PiS w sejmikach też niekoniecznie do wykorzystania, bo potrzebują koalicjantów do rządzenia. 30% to zbyt mało. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:51 magazynka napisał(a): > Chociaż nie jestem z Warszawy, to mocno trzymałam kciuki za Rafała. > Cieszę się z jego zwycięstwa. Ja też. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 22:10 asia-loi napisała: > magazynka napisał(a): > > > Chociaż nie jestem z Warszawy, to mocno trzymałam kciuki za Rafała. > > Cieszę się z jego zwycięstwa. > > Ja też. > > A z czego? Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 22:17 taniarada napisał(a): > > A z czego? Jak to z czego. Przede wszystkim Trzaskowski to PO a nie PiS. Taniarada, a nie wiesz jak tam w Częstochowie? Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 23:36 asia-loi napisała: > Taniarada, a nie wiesz jak tam w Częstochowie? albo w Wadowicach? Odpowiedz Link Zgłoś
nolus Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 22:05 magazynka napisał(a): > Chociaż nie jestem z Warszawy, to mocno trzymałam kciuki za Rafała. > Cieszę się z jego zwycięstwa. Ja też 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
sasha_m Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:38 Byłam spokojna. Nawet przez chwilę nie wątpiłam. Byłam też pewna, że zakończy się po pierwszej turze. Jeszcze nigdy nie stałam w takiej kolejce do lokalu wyborczego. Brawo Warszawa, Łódź, Poznań, Wrocław, Białystok 😍 4 listopada Kraków musi się zmobilizować, żeby pognać Wassermann. Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:40 Spokojnie, przegnamy ją na cztery wiatry. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:42 I po raz enty w Krakowie dziadek Majchrowski, który ma wszystko w czterech literach, zwłaszcza smog. Deweloperzy są przecież ważniejsi. Odpowiedz Link Zgłoś
sasha_m Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:46 Wassermann lepsza? Jakoś nie szanuję ludzi, którzy prą do celu po trupach. Dosłownie po trupach. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:53 A ja napisałam, że lepsza? Nie, nie jest lepsza i nie wygra w II turze. Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:54 Niestety problem z deweloperami i smogiem jest w Krakowie bardzo duży, aż mi się płakać chce, a Jolie chyba z mojej niegdyś pięknej dzielnicy. Ja głosowałam na jeszcze inną opcję, ale teraz mam dylemat moralny i jednak z dwojga złego wybiorę "starego diabła", choć bardzo niechętnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 22:06 sasha_m napisała: > Wassermann lepsza? > Jakoś nie szanuję ludzi, którzy prą do celu po trupach. Dosłownie po trupach. Po trupach smoleńskich. Wassermann jest koszmarna. Nie trawię jej. Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:52 Ja głosowałam tu na trzecię opcję. Ale w tej sytuacji z dwojga złego jednak lepszy stary diabeł. A Ty jak sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:56 Stary diabeł oczywiście wygra, ale to źle dla miasta. On jest jak stary leniwy kocur, dba, jeśli już, tylko o Libertów, gdzie ponoć mieszka. Problem smogu ma gdzieś i chodzi na pasku deweloperów. Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 22:00 Tu miałam najwięcej wątpliwości, ale w sytuacji: Majchrowski - PiS wybiorę Majchrowskiego albo nie podejdę do wyborów. Pamiętam jak w lutym odkasływałam czarną wydzielinę do umywalki Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 23:39 katja.katja napisała: > Ja głosowałam tu na trzecię opcję. znaczy na zero. Bo gibała to była ukryta opcja ziobrystowska. Jesteś ohydny, gazeciarz. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Brawo Warszawa! 22.10.18, 11:08 co gazeciarz, wstydzisz się swojego wyboru? Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Brawo Warszawa! 22.10.18, 11:57 Nie, ale zgłaszam wszystkie obrażające mnie posty. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Brawo Warszawa! 22.10.18, 12:06 znaczy obraża cię twój własny wybór. Dobre, gazecierz, dobre! Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:52 Wasserman w drugiej turze nie ma szans. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:41 Guział się chyba popłakał. Jego mina w trakcie przemówienia Jakiego była cudowna Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:47 Chyba szalik mu się zacisnął na szyi 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 22:01 ojejciu, normalnie lecę po chusteczki dla Guziała, przechodzi mu właśnie ciepła posadka obok nosa, ojojoj Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 22:28 Tak, też widziałam, że się poryczał. I strasznie czerwony na gębie. Wyglądał jak po setce dla kurażu. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Brawo Warszawa! 22.10.18, 11:33 On chyba naprawdę wierzyl, ze ten dresiarz ma w Warszawie jakakolwiek szanse Odpowiedz Link Zgłoś
feliz_madre Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:42 Czy gdzieś podali jaka była frekwencja w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś
danaide Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 22:08 Chyba niezła. Mam widok na wejście do lok. wyborczego. W poprzednich latach słabiutko. Dziś ruch jak na Marszałkowskiej (pokój sprzątałam to zerkałam, nie żebym okno poduchą na tę okazję wyściełała). Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 22:09 feliz_madre napisała: > Czy gdzieś podali jaka była frekwencja w Warszawie? Ok.47 proc.podawano po południu. Odpowiedz Link Zgłoś
feliz_madre Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 23:12 Jeśli w kraju było 51, to w Warszawie musiała być wyższa. Obstawiam około 60, ale nigdzie nie mogę znaleźć info. Odpowiedz Link Zgłoś
feliz_madre Re: Brawo Warszawa! 22.10.18, 11:34 Juz jest oficjalnie - Warszawa 65%. Łal! Odpowiedz Link Zgłoś
green.moon7 Re: Brawo Warszawa! 22.10.18, 11:40 Podali taką frekwencję? No to rzeczywiście łał👍🏻 Odpowiedz Link Zgłoś
vinca Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:46 Cieszę się, że nie Jaki ale Trzaskowski? Hmm... to tylko mniejsze zło Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:53 vinca napisała: > Hmm... to tylko mniejsze zło Hmm back to you Mniejsze zlo jest typowa przypadloscia polityki i znakomitej wiekszosci wyborow - jakze rzadko mozna miec okazje glosowania na osoby pokroju Nelson Mandela, eh - najczesciej wybieramy wlasnie owo "mniejsze zlo", co wcale nie jest az taka tragedia - wyobraz sobie, ze jednak wybranoby owo Wieksze zlo Keep it small ... owo "zlo" ... Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
sasha_m Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 22:40 Akurat w tym przypadku to nie jest wybór mniejszego zła. HGW dużo dobrego zrobiła dla Warszawy, a Trzaskowski będzie to kontynuował. Jaki, zgodnie z polityką swojej partii, zniszczyłby wszystkie osiągnięcia swoich poprzedników i Warszawa bardzo by na tym ucierpiała. Jak ucierpiała Polska po objęciu rządów przez PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Warszawa osiągnęła dno 21.10.18, 21:52 I tyle w temacie.Jeszcze będą tego żałować.Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Warszawa osiągnęła dno 21.10.18, 22:03 Spadaj trollu razem ze swoim Jakiem. Niczego nie będę żałować. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Warszawa osiągnęła dno 21.10.18, 22:04 taniarada napisał(a): > I tyle w temacie.Jeszcze będą tego żałować.Amen. Haha pisiorze 🤗🤗🤗 Na pohybel kaczkodanom Warszawa ma honor. I słoik, który nie odroznia mostów miasta i bredzi po angielsku oraz nie odprowadza tu podatków nie moze jej reprezentować. Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: Warszawa osiągnęła dno 21.10.18, 22:04 taniarada napisał(a): > I tyle w temacie.Jeszcze będą tego żałować.Amen. Już sam nie wiesz, gdzie wsadzić tę swoją paskudną facjatę. Sio. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Warszawa osiągnęła dno 21.10.18, 22:09 wadera3 napisała: > taniarada napisał(a): > > > I tyle w temacie.Jeszcze będą tego żałować.Amen. > > Już sam nie wiesz, gdzie wsadzić tę swoją paskudną facjatę. Sio. > To kontynuacja HGW.Drżyjcie o swoje kamienice. > > Odpowiedz Link Zgłoś
maaria33 Re: Warszawa osiągnęła dno 21.10.18, 22:11 Spółka Srebrna i przekrety deweloperskie Pis Odpowiedz Link Zgłoś
grazbed Re: Warszawa osiągnęła dno 22.10.18, 05:46 Szkoła na Złotej przekazana wraz z terenem za symboliczną złotówkę blacharzowiz P Odpowiedz Link Zgłoś
grazbed Re: Warszawa osiągnęła dno 22.10.18, 05:54 Szkoła na Złotej przekazana wraz z terenem za symb. 1 zł blacharzowi z Pruszkowa w ostatnim dniu urzędowania w mieście. Pokazowe "oddawanie" kamienic bez jakiegokolwiek konstruktywnego działania w sprawie Ustawy Reprywatyzacyjnej. Prawo Warszawo,. Miasto nieujarzmione, niezwyciężone by tak uderzyć w patos a,ła PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: Warszawa osiągnęła dno 22.10.18, 15:47 Hanie to przynajmniej Duch Święty natchnął, a Rafał to człowiek bez właściwości. Ale mnie to zwisa. Bardziej bolą mnie wybory kanalii do rady miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Warszawa osiągnęła dno 21.10.18, 22:12 czego mamy żałować ? braku wsparcia rządu w inwestycje (co zapowiedział Jaki/Guział) ? mają pecha - znajdą się taśmy prawdy Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Warszawa osiągnęła dno 21.10.18, 22:15 Warszawa przeżyła 2 wojny światowe. Przeżyje i pogrózki PISiorów. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love ależ taniarda ma znow ból dooy :D bezcenne :D 21.10.18, 22:16 hue hue Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_topesto Re: ależ taniarda ma znow ból dooy :D bezcenne :D 21.10.18, 22:50 ale ona ma racje. teraz to ludzie urodzeni 1250 roku, beda odzyskiwali "swoje" kamienice Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: ależ taniarda ma znow ból dooy :D bezcenne :D 21.10.18, 22:56 Lech Kaczyński już nie żyje, więc jest szansa, że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_topesto Re: ależ taniarda ma znow ból dooy :D bezcenne :D 21.10.18, 23:03 cóż za "błyskotliwa" odpowiedź... no cóż, na poczatek mieszkancy kamienic, moga juz na wszelki wypadek, zacząć pakowac walizki a pozostali niech czekaja na przyjecie muzulmanów Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love [...] 21.10.18, 23:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_topesto Re: ależ taniarda ma znow ból dooy :D bezcenne :D 21.10.18, 23:14 uuu, zabolało? ja nie musze. nie mieszkam w Warszawie, na szczescie, wiec sie tak nie emocjonuj. moze na uspokojenie cos wez Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: ależ taniarda ma znow ból dooy :D bezcenne :D 22.10.18, 06:47 Agnes nie jest z Warszawy - to akurat dobrze wpisuje sie w statystyki, W Polsce najbardziej emigrantow boja sie ci ktorzy nigdy emigranta nie widzieli na oczy - rolnicy. Wyniki wyborow pokazuje za w duzych miastach taka propoaganada nie dziala. Inna rzecz ze PISu klasa srednia i wielkie miasta nie interesuja, oni sa skoncetrowani na Polsce powiatowej i tam sobie rzeczywiscie radza nie najgorzej. Na miasta nie maja pomyslu. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: ależ taniarda ma znow ból dooy :D bezcenne :D 21.10.18, 23:11 >a pozostali niech czekaja na przyjecie muzulmanów Mówisz, że pis ich do Polski ściągnie? Odpowiedz Link Zgłoś
lodomeria Re: ależ taniarda ma znow ból dooy :D bezcenne :D 22.10.18, 02:21 Już to robi. Odpowiedz Link Zgłoś
maaria33 Re: ależ taniarda ma znow ból dooy :D bezcenne :D 21.10.18, 23:18 Tak, jeszcze więcej PiS ich ściągnie? Dam im za friko mieszkania w planowanej inwestycji deweloperskiej czy zyski zostawi sobie a muzułmanów, kórych ściąga umieści w wyczyszczinych kamienicach? agnes - a może ludzie glosowali przeciwko PiS, bo im się nie spodobało, że PiS ściągnął tyle muzułmanów , że za PO nikt nawet sobie tego nie wyobrażał? Napisz po co PiS ich ściąga, bo że jest ich wielokrotnie więcej niż za PO to widać gołym okiem. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: ależ taniarda ma znow ból dooy :D bezcenne :D 22.10.18, 06:12 maaria33 napisała: > Tak, jeszcze więcej PiS ich ściągnie? Dam im za friko mieszkania w planowanej i > nwestycji deweloperskiej czy zyski zostawi sobie a muzułmanów, kórych ściąga um > ieści w wyczyszczinych kamienicach? > > agnes - a może ludzie glosowali przeciwko PiS, bo im się nie spodobało, że PiS > ściągnął tyle muzułmanów , że za PO nikt nawet sobie tego nie wyobrażał? > Napisz po co PiS ich ściąga, bo że jest ich wielokrotnie więcej niż za PO to wi > dać gołym okiem. Serio to widziałaś .Ludzie to potrafią bujać.A jaką mają wyobraźnię. Odpowiedz Link Zgłoś
grazbed Re: ależ taniarda ma znow ból dooy :D bezcenne :D 22.10.18, 06:28 Bywasz w Warszawie czy tylko korzystasz z przekazu TVP.? Gołym okiem widać ogromny przyrost liczby Hindusów, Filipińczyków, Białorusinów w ciągu ostatnich 2-3 lat. O Ukraińcach nie mówię to to już "nasi". I po co straszyć nimi ludzi? Żyją, pracują, o rozbojach jakoś nie słychać Odpowiedz Link Zgłoś
maaria33 Re: ależ taniarda ma znow ból dooy :D bezcenne :D 22.10.18, 08:06 Co widziałam? Jak w życiu w Warszawie, a może i Polsce nie byłaś to się nie wypowiadaj na temat wyborów w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 21:55 Bravo!!! Tak się ucieszyłam że szok ... Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada I to jest stolica mojego kraju 21.10.18, 22:30 Gdzie dalej rządzi mafia i złodzieje kamienic.Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
maaria33 Re: I to jest stolica mojego kraju 21.10.18, 22:43 Masz na myśli PiSowską Spółkę Srebrna? He, he Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_topesto Re: I to jest stolica mojego kraju 21.10.18, 22:53 no coz, pozostaje tylko wspolczuć. Warszawiacy niczego sie nie nauczyli. mafia reprywatyzacyjna górą i tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
sasha_m Re: I to jest stolica mojego kraju 21.10.18, 23:02 Patrząc po tym, co PiS robi w Polsce, to podejrzewam, że gdyby mieli okazję, nie taką mafię by w Warszawie stworzyli. Tak pazernych ludzi dawno u koryta nie było. A wszystko dzieje się pod hasłem uczciwości. To wyjątkowe draństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: I to jest stolica mojego kraju 21.10.18, 23:09 To jest obłuda i hipokryzja -poziom master. I ciągle napawa mnie zdumieniem fakt, że są tacy, co ciągle mówią : "A Peło żarło ośmiorniczki"... Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_topesto Re: I to jest stolica mojego kraju 21.10.18, 23:11 no to bedziesz miala okazje pogonic PIS w przyszlym roku, podczas wyborow, prawda? tylko potem nie placz, gdy bedzie gorzej, niz teraz. to na nikim nie zrobi wrazenia, poza toba sama. ja sie bede smiala, jak nasciagaja kupe muzulmanow, porozdaja im kase za nicnierobienie a pozostalym podniosa wiek emerytalny do 70. twoja wolnosc sie skonczy i bedziesz w nocy chodziła kanalami. na ematce zaczna sie placze i lamenty a ja bede sie smiala i napisze A NIE MOWILAM. Odpowiedz Link Zgłoś
maaria33 Re: I to jest stolica mojego kraju 21.10.18, 23:14 Na razie to najwięcej muzułmanów ściagnął Pis Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_topesto Re: I to jest stolica mojego kraju 21.10.18, 23:16 pozyjemy, zobaczymy. jesli PO dojedzie do wladzy w przyszlym roku, wtedy dopiero zobaczycie, co sie bedzie dzialo. ciekawe, czy bedzie weselej, niz w takiej Francji czy w Szwecji? wszystko przed nami Odpowiedz Link Zgłoś
maaria33 Re: I to jest stolica mojego kraju 21.10.18, 23:19 Agnes , to po to PiS ściąga tylu muzułmanów do Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
victo.ria7 Re: I to jest stolica mojego kraju 21.10.18, 23:25 Brawo Mieszkańcy, obronilismy Nasze Miasto, jestem DUMNA!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: I to jest stolica mojego kraju 22.10.18, 06:20 agnes zapomnialas dodac jeszcze o zydach co to niemowlaki na mace beda przerabiac bo PIS nie zwyciezyl w Warszawie. A i jeszcze cos o robakach i tyfusie dodaj ,,, Nie polecam ani Paryza ani Sztocholumu tak bojazliwym jak ty a np wizyta w Nowym Yorku to juz wogole grozi zawalem ze stresu, bo tam tylu afroamerykanow, hindusow i azjatow ze az strach wyjsc na ulice Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: I to jest stolica mojego kraju 21.10.18, 23:15 Gorzej niż teraz już być nie może. Może być tylko lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
starczy_tego Re: I to jest stolica mojego kraju 21.10.18, 23:26 Wracaj lepiej do dziury, z której wypełzłeś. Co to za argumenty w ogóle 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
sasha_m Re: I to jest stolica mojego kraju 21.10.18, 23:31 Akurat muzułmanie mają Polskę gdzieś, oni nie chcą pracować, a tutaj socjal jest za niski. Więc nic nam nie grozi. Za to Warszawa jest zalana imigrantami zarobkowymi, o czym głośno się nie mówi. W Uber Eats jeżdżą już tylko ludzie o innym kolorze skóry, Hindusi? Pakistańczycy? Nawet nie wiem. Ukraińcy są wszędzie. I zaczynają popełniać przestępstwa. To niedługo stanie się problemem. Dlaczego PiS nic o tym nie mówi? O reformie emerytalnej była ostatnio dyskusja tutaj, więc nie chce mi się rozwijać tego tematu. Wszystko dokładnie zostało tam omówione. Tylko niedoinformowani, słabo zorientowani w podstawach ekonomii ludzie cieszą się z obniżenia wieku emerytalnego, podczas, gdy cała Europa, i nie tylko Europa, go podnosi. Wyśmiewanie się źle świadczy o człowieku, ale to typowe dla wyborców PiS. Oni karmią się nienawiścią. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: I to jest stolica mojego kraju 21.10.18, 23:32 Nie, słoneczko, nie boję sie mitrycznych muzułmanów. Tak, sloneczko, w przyszlorocznych wyborach mam nadzieję, że damy łupnia PiS'owi! To będzie piękny dzień Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: I to jest stolica mojego kraju 21.10.18, 23:34 Errata : mitycznych I muzułmanami strasz sobie innych. Ja jestem niewierząca i każda religię i jej fanatycznych wyznawców postrzegam tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: I to jest stolica mojego kraju 22.10.18, 07:06 Czas wyjąć z szafy kukłę uchodźcy i muzułmanina. Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: I to jest stolica mojego kraju 22.10.18, 07:46 Tego Marokańczyka (moderacja spisała się na piatkę kasując mój wątek 3 razy), który usiłował zgwałcić Niemkę (obroniła ją Polka przechodząca obok z koleżanką)? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: I to jest stolica mojego kraju 22.10.18, 07:55 Powiedz oficerowi prowadzącemu że straszenie imigrantami już nie działa w dobie braków kadrowych... Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: I to jest stolica mojego kraju 22.10.18, 09:54 Myślę, że wiele kobiet chciałoby spalić kukłę gwałciciela. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: I to jest stolica mojego kraju 22.10.18, 10:52 katja.katja napisała: > (moderacja spisała się na piatkę kasując mój wątek 3 razy) Na szóstke. Netykieta Jak pisać: Zanim założysz wątek sprawdź, czy temat już nie był omawiany. Użyj wyszukiwarki. forum.gazeta.pl/forum/w,567,166997779,166997779,Szacun_dla_dziewczyn_.html Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: I to jest stolica mojego kraju 22.10.18, 06:05 te przy Naokowskiego to zwrocil Lecha Kaczynski. Co tam w Srebnej slychac, zwrociliscie juz kamienice i teren w centrum Warszawy dawnym wlascicielom? Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 22:56 W Warszawie jest po prostu dużo oderwanych od rzeczywistości bogatych, co zarabiają ponad 10 000 zł na rękę, jednak ogólnopolski wynik procentowo mówi swoje. PiS ze wszystkich dotychczas rządzących najbardziej wyciągnął rękę do szarego, zwykłego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 23:10 Co Ci PIS wyciągnął? Rękę, chyba po to żeby do kieszeni sięgnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_topesto Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 23:18 no i dac ematkom po pincsecie? nieprawdaż? mało tu takich? sa takie, co i po 3 dzieci mają. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Brawo Warszawa! 22.10.18, 21:53 wadera3 napisała: > Co Ci PIS wyciągnął? Rękę, chyba po to żeby do kieszeni sięgnąć. > Anty pisowski waderka3.Co za nick? Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 23:24 Józek przestań! O ile w swojej komisji Jaki jeszcze jako tako się sprawdzał, o tyle jego wystąpienia w kampanii były po prostu żenujące. Metro a la bułgarska Sofia z trasami typu kreski na mapie, nowa dzielnica biznesowa od czapy wzięta, a na końcu próba szantażu wobec Warszawiaków ustami Guziala. Był nieporadny, nie znał miasta (zdjęcia czeskiej Pragi w spocie wyborczym), obiecywał gruszki na wierzbie. W swoim rodzinnym Opolu zaprezentował model zarządzania kieszonkowego satrapy poprzez krewnych i znajomych królika. Jego wygrana to byłoby obsadzenie ratusza dziesiątkami skrajnie niekompetentnych działaczy PIS z całej Polski. Burmistrzem Śródmieścia z PiS-u był już kiedyś facet z Suwałk... Nigdy nie popieralem koterii warszawskiej PO i ich burmistrzów "z zawodu dyrektorów", rzucanych odgórnie z dzielnicy do dzielnicy, jednak PIS to byłoby coś znacznie gorszego. Był tu już pisowski prezydent Lech Kaczyński i okres jego rządów był to czas absolutnego zastoju. Uwalił m.in. Most Północny jako rzekomo za drogi, oczywiście ceny wzrosły i gdy go wreszcie wybudowano za kadencji HGW musiano wydać z kasy miasta wielokrotnie więcej pieniędzy. Z kolei jako tabor SKM kupiono archaiczne składy powstałe na bazie spalonych jednostek EN57, ten szajs ciągle się psul, Warszawa go szybko wycofała w ogóle z ruchu. PiS w wydaniu warszawskim to są Himalaje nieudacznictwa i niekompetencji. Odpowiedz Link Zgłoś
sasha_m Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 23:55 Zgadzam się z każdym Twoim słowem. Zrobiliby z Warszawą to samo, co ze stadniną koni w Janowie. Nieważne, żeby ludzie byli kompetentni, ważne, żeby byli swoi. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Brawo Warszawa! 22.10.18, 10:29 Tak, w rozdawnictwie nieswoich pieniędzy i ciepłych posadek są najlepsi. Paniska, że hoho! Zabrać pracującym i dać leniom. Dewiza tej władzy. Nikt nikomu nie broni przyjechać do Warszawy i przekonać się na własne oczy, jak tutaj manna leje się ludziom z nieba za nic. Oderwany od rzeczywistości to chyba ty jesteś! Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Brawo Warszawa! 22.10.18, 11:38 Do tego zwykłego czlowieka co powininen "za.... za miske ryzu" jak mowil Mateuszek-kłamczuszek? Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Brawo Warszawa! 22.10.18, 18:05 Pis to szarego człowieka jak na razie koncertowo doi wmawiając, że daje- a za to co daje głupki płacą podwójnie w podnoszonych cenach i podatkach. Jeszcze niech pis skończy procedurę szczucia i żarcia się z unią szczęśliwym polexitem, i szary człowiek z prowincji odkryje, że ma goovno a nie dopłaty do hektara i nie dofinansowania do ciągnika, a ten w miasteczku, że o qrfa płaci za żarcie tyle, ile wychodzi bez dotowania rolnictwa. I jeszcze, ze szpitale, drogi i szkoły przestały dostawać środki z ue i muszą sobie radzić same, czyli sobie radzić właśnie przestają. Jak szary człowiek nie jest władny skleić ile to jest 2+2, to jego życie pełne będzie zaskoczeń i niemiłych niespodzianek Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 23:07 Też się cieszę Po cichutku na to liczyłam Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Brawo Warszawa! 21.10.18, 23:13 jak dla mnie słabo. ruchy miejskie robią dużo dobrego na zasadzie "myśl globalnie działaj lokalnie", szkoda, że mało kto z wyborców to docenił. Odpowiedz Link Zgłoś