Dodaj do ulubionych

Choinka i Mikołaj

31.10.18, 07:43
W jednym ze sklepów w Warszawie już w niedzielę stała ubrana choinka, obok zabawkowy , duży Mikołaj. Pod choinką prezenty. Trochę się zdziwiłam, do tej pory wydawało mi się, że gwiazdkowe dekoracje pojawiają się po 1 listopada ...

Obserwuj wątek
    • z_lasu Re: Choinka i Mikołaj 31.10.18, 07:50
      Szukałam przedwczoraj dekoracji niepodległościowych - jakieś kotyliony, flagi itp. I też trafiłam nie tyle na dekoracje, co na mocno wyeksponowany świąteczny asortyment: bombki, łańcuchy, mikołajowe czapki, choineczki itp. Wymiękłam. A przecież w tym roku nie dość, że Święto Zmarłych, to jeszcze huczny 11.11.
      • triss_merigold6 Re: Choinka i Mikołaj 31.10.18, 07:53
        Handel nie zauwazyl, ze obchody mialy byc huczne. Rok, dwa, trzy lata temu zapowiadano huczne obchody, ale jakoś wzięło i zdechło chyba. Nie wiem nawet co jest planowane poza marszem niepodległości w Warszawie, a to nie są oficjalne uroczystości.
        • mrs.solis Re: Choinka i Mikołaj 31.10.18, 21:45
          Zeby miec huczne obchody to swieto musialoby wypasc w jakims letnim miesiacu gdzie mozna zorganizowac festyny i inne duperele. W listopadzie to ludzie wola siedziec w domu tongue_out
          • turzyca Re: Choinka i Mikołaj 01.11.18, 11:16
            Powiedz to poznaniakom.
    • heca7 Re: Choinka i Mikołaj 31.10.18, 08:12
      W Promenadzie widziałam w zeszłą sobotę ze dwa sklepy z dekoracjami świątecznymi. Ale tak jak siedziałam wyżej , przy stoliku i zerkałam w dół na wejście do nich przez 40 minut nikt nie wszedł do środka.
      • dagusia333 Re: Choinka i Mikołaj 31.10.18, 08:52
        O matko, nie straszcie, nie lubię Świąt i tego całego cyrku z prezentami i choinką, to dla mnie najgorszy okres w roku do przeżycia.
    • raczek-nieboraczek Re: Choinka i Mikołaj 31.10.18, 09:30
      w kiku już dawno,
      bardzo dawno, byłam wtedy po szkolne rzeczy (tak więc wrzesień jakoś)
    • alpepe Re: Choinka i Mikołaj 31.10.18, 10:03
      W niemieckim nanu nana już jest okres świąteczny, aczkolwiek bombek nie widziałam.
    • jak_matrioszka Re: Choinka i Mikołaj 31.10.18, 12:19
      Coraz wcześniej świeta.
      U nas w supermarketach słodycze na Halloween ledwo zauważyłam wciśniete przy ogromnej wystawce bożonarodzeniowej. A ja to pisze z kraju, gdzie sie nie obchodzi Mikołaja i te słodycze to teoretycznie na wigilie tongue_out
    • woman_in_love Naczelnik powinien tego zakazać, to obraża 31.10.18, 14:09
      uczucia religijne Polaków. Amen.
    • maadzik3 Re: Choinka i Mikołaj 31.10.18, 14:55
      Dopiero Halloween a tu choinki. Ech.... Co roku wcześniej
      • jaulfa Re: Choinka i Mikołaj 01.11.18, 10:38
        Mnie też to zaskoczyło. Co więcej, w ubiegłych latach, w pobliskich centrach handlowych było po kilka stoisk z gadżetami na hallowen. Teraz było jedno, skromne.
        Jakoś tak dziwnie.
    • milamala Re: Choinka i Mikołaj 31.10.18, 21:36
      W Holandii juz we wrzesniu pojawily sie pierwsze dekoracje swiateczne. Jak chcialam kupic cos do ogrodu (odchwaszczacz) to wyjasniono mi, ze teraz produkty do ogrodu ustapily miejsca swiatecznym ... we wrzesniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka