Dodaj do ulubionych

Menelstwo naTravelist- az trzese sie ze zlosci!!!!

06.11.18, 14:04
Alez czuje sie upokorzona.
A bylo to tak, zarezerwowalam pobyt, oferta bezzwrotna. No ale po kilku dniach chcialam jednak dokonac drobnej modyfikacji. Duzo podrozuje i rezerwuje duzo przez roznorakie portale i wiem, ze mozna duzo, jak sie dba o klienta. Wiec zadzwonilam, oni burczeli ze nie mozna zmieniac ( ale jest taki jeden zapis regulaminu, na ktory sie powolalam). No i w koncu ok, ze zobacza co sie da zrobic i oddzwonia do mnie. No i od wczoraj rana czekam na telefon. To nie moze tyle trwac wiec mnie po prostu najzwyczajniej w swiecie olali.
No jestem w szoku, jak tak mozna…..aaaaaaaaaa….wiem ze maja mnie tym razem w potrzasku ale chcialam sie wygadac….
Obserwuj wątek
    • profes79 Re: Menelstwo naTravelist- az trzese sie ze zlosc 06.11.18, 14:06
      Jak zwykle - rezerwuje się, podpisuje się, klika się akceptuję warunki a potem zonk - i płacz na forum.
      Może pizzę na wycieraczkę Ci położą tongue_out
      • dziennik-niecodziennik Re: Menelstwo naTravelist- az trzese sie ze zlosc 06.11.18, 14:09
        Jako gratis smile
      • lovestoned Re: Menelstwo naTravelist- az trzese sie ze zlosc 06.11.18, 14:09
        To zmiencie sobie regulamin bo tam jest zapis ze mozna tez dokonywac zmian w tych ofertach bezzwrotnych.
        I nie mowci ze oddzwonicie i nie upewniajcie sie na ktory numer telefonu macie oddzwonic, skoro nie maci zamiaru dzwonic!
        • swinki_trzy Re: Menelstwo naTravelist- az trzese sie ze zlosc 06.11.18, 14:13
          Ematka regulamin ma sobie zmieniać?
          big_grin big_grin
          • lovestoned Re: Menelstwo naTravelist- az trzese sie ze zlosc 06.11.18, 14:22
            To do tej pysznej forumki ktora wypowiada sie jakby pracowala w travelist!
            • angazetka Re: Menelstwo naTravelist- az trzese sie ze zlosc 06.11.18, 14:35
              Albo jakby nie zaślepiały jej nerwy.
    • angazetka Re: Menelstwo naTravelist- az trzese sie ze zlosc 06.11.18, 14:06
      Zadzwoń i się dopytaj, zamiast tu dramatyzować.
      • lovestoned Re: Menelstwo naTravelist- az trzese sie ze zlosc 06.11.18, 14:13
        Ale co mam dzwonic, rozumiem ze " nie da sie" , ale mogli chociaz wyslac maila na odczepne!
        No nie mam slow na takie menelstwo!
        • marta_monika Re: Menelstwo naTravelist- az trzese sie ze zlosc 06.11.18, 14:21
          A ty w ogole wiesz co oznacza slowo menelstwo?
          • lovestoned Re: Menelstwo naTravelist- az trzese sie ze zlosc 06.11.18, 14:23
            Zadzwon do travelist z jakims problemem to sie dowiesz praktycznie co to znaczy
            • cosmetic.wipes Re: Menelstwo naTravelist- az trzese sie ze zlosc 06.11.18, 14:43
              Ależ nie trzeba, wystarczy poczytać twoje wątaski 😜
        • angazetka Re: Menelstwo naTravelist- az trzese sie ze zlosc 06.11.18, 14:30
          Może ktoś zapomniał. To się zdarza. Jak mi na czymś zależy, to dzwonię.
          • lovestoned Re: Menelstwo naTravelist- az trzese sie ze zlosc 06.11.18, 14:34
            No wiem ze wszystko jest mozliwe ale ci pracownicy nie byli zbyt sklonni do pomocy wiec nie chce sobie szarpac nerwow.
        • sumire Re: Menelstwo naTravelist- az trzese sie ze zlosc 06.11.18, 14:47
          Przypomina mi się to trollolo, co blokowało kartę, żeby jej nie mogli zdjąć należności za pierwszą noc po odwołanej rezerwacji... Też "dużo podróżowało".
    • cauliflowerpl Re: Menelstwo naTravelist- az trzese sie ze zlosc 06.11.18, 14:09
      Hahaha podsluchujesz mnie?
      Mialam podobna historie, zarezerwowalam na portalu na B. hotel bez opcji modyfikacji i zwrotu "bo co moze pojsc nie tak?". No poszlo nie tak, ze rodzicom lot przesuneli i żopa zbita, nie mozemy jechac tego dnia.
      Ale moi nie wykazali sie menelstwem, opcji odwolania nie bylo ale przesuneli na dzien wczesniej.

Chyba se kamerke go-pro kupie z radosci, ze mi nie przepadla ta kasa.
      • lovestoned Re: Menelstwo naTravelist- az trzese sie ze zlosc 06.11.18, 14:11
        Chodzi o Booking?
        Wlasnie ten portal mnie rozpiescil bo oni zawsze ida na reke w takich sytuacjach, nie umiem teraz sobie poradzic z menelami!!!
        • cauliflowerpl Re: Menelstwo naTravelist- az trzese sie ze zlosc 06.11.18, 14:16
          Booking. Raz w zyciu mi sie zachcialo rezerwowac bezzwrotnie, to teraz mam.
          Tez byla opcja "popros o odwolanie bez kosztow" ale hotel odpisal, ze zaplacone i nie ma opcji. A ze na uzasadnienie mialam 250 znakow to sie nie zmiescilam z tekstem, ze jak mnie przebookuja na dzien wczesniej to tez bede szczesliwa. Na szczescie przez telefon poszlo bez problemu.
          • profes79 Re: Menelstwo naTravelist- az trzese sie ze zlosc 06.11.18, 14:19
            Rezerwacja bezzwrotna przeważnie nie pociąga za sobą dodatkowych kosztów; im więcej opcji zmiany/wymiany/odwołania tym bardziej koszty rosną. Albo się płaci albo się ryzykuje.
            • cauliflowerpl Re: Menelstwo naTravelist- az trzese sie ze zlosc 06.11.18, 14:20
              Amen.
              Skąpy dwa razy traci, jak mówi mądrość ludowa.
              • cauliflowerpl Re: Menelstwo naTravelist- az trzese sie ze zlosc 06.11.18, 14:22
                Czy tam "chytry".
                • profes79 Re: Menelstwo naTravelist- az trzese sie ze zlosc 06.11.18, 14:34
                  Żeby nie było - sam często rezerwuję z taką opcją i ze świadomością, że jak coś się wysypie to albo jestem w czarnej d...albo muszę liczyć na dobre serce hotelu/portalu. Odpukać, na razie nie miałem problemów.
                  • lovestoned Re: Menelstwo naTravelist- az trzese sie ze zlosc 06.11.18, 14:36
                    No ja tez...a tu takie chamstwo nagle az zaniemowilam
              • lovestoned Re: Menelstwo naTravelist- az trzese sie ze zlosc 06.11.18, 14:24
                To prawda, bo ja juz nigdy wiecej tam nic nie zabookuje!
                A podrozuje duzo.
                • antoniakotta Re: Menelstwo naTravelist- az trzese sie ze zlosc 06.11.18, 14:34
                  A co kogo obchodzi ile podróżujesz? Chwalisz się, że tyle razy to powtarzasz?

Mój sąsiad jest repem, sprzedają artykuły ogrodnicze i też bardzo dużo podróżuje, pewnie sporo więcej od ciebie.
                  • lovestoned Re: Menelstwo naTravelist- az trzese sie ze zlosc 06.11.18, 14:35
                    Nie wiem co to rep

Duzo podrozuje= duzo moglabym dac zarobic travelist gdyby mieli choc odrobine szacunku dla klienta
                • arwena_11 Re: Menelstwo naTravelist- az trzese sie ze zlosc 06.11.18, 15:42
                  No popatrz, a ja jestem zadowolona z ich usług i oferty.

Coś za coś. Dostajesz ofertę za ok 50% ceny - to musisz się liczyć z ograniczeniami.
                  • lovestoned Re: Menelstwo naTravelist- az trzese sie ze zlosc 07.11.18, 14:17
                    No tez juz jestem. Rzeczywiscie poszli mi na reke chociaz nie musieli.
            • lovestoned Re: Menelstwo naTravelist- az trzese sie ze zlosc 06.11.18, 14:25
              Ale jakie koszty rosna?
              Oni sie juz plawia w moich pieniadzach!
          • lovestoned Re: Menelstwo naTravelist- az trzese sie ze zlosc 06.11.18, 14:21
            No wlasnie bez sensu sa te oferty bezzwrotne. Ale niestety w sezonie coraz wiecej takich widze. A Booking to uslugi na swiatowym poziomie, Travelist to inny swiat z tego co wczoraj zobaczylam….no brak mi slow
            • arwena_11 Re: Menelstwo naTravelist- az trzese sie ze zlosc 06.11.18, 15:43
              Booking też ma oferty bezzwrotne - są tańsze od tych, które można odwołać.
        • effka454 Menelstwo* 07.11.18, 12:08
          Naucz się w końcu definicji słowa, które nadużywasz, bo wpływa to negatywnie na odbiór wszystkich twoich postów (a i tak ciężko się je czyta ze względu na styl)

MENEL

• lovestoned Re: Menelstwo* 07.11.18, 14:13
            Dobra dziewczyny cofam swoje zarzuty.
            Przed chwila zadzwonili i powiedzieli ze dokonali zmiany .

No juz jestem zadowolona, jednak sa na poziomie.
            • nowel1 Re: Menelstwo* 07.11.18, 14:16
              lovestoned napisała:

> No juz jestem zadowolona, jednak sa na poziomie.

Ty niestety nie bardzo.
              • lovestoned Re: Menelstwo* 07.11.18, 14:23
                A to dlaczego ?
                Przeciez jest juz sprostowanie w wątku
          • lovestoned Re: Menelstwo* 07.11.18, 14:26
            „Menelstwo” w tytule nawiązuje do mojego popularnego wątku o pizzzy
            To tak jak felietony wojewódzkiego itp moj znak rozpoznawczy
            Eh ile razy muszę to jeszcze tłumaczyć ?
            • cauliflowerpl Re: Menelstwo* 07.11.18, 14:27
              big_grin
            • effka454 Re: Menelstwo* 07.11.18, 17:17
              To zmień swój znak rozpoznawczy, bo źle świadczy o tobie i twojej inteligencji
              • lovestoned Re: Menelstwo* 08.11.18, 14:55
                Watek pozwolil mi odreagowac i sie odprezyc, dzieki za wszystkie wpisy.
    • swinki_trzy Re: Menelstwo naTravelist- az trzese sie ze zlosc 06.11.18, 14:17
      A kiedy ten wyjazd? Z czipsami już czekam na twój nowy wątek z problemami podróżniczymi big_grin big_grin
      • lovestoned Re: Menelstwo naTravelist- az trzese sie ze zlosc 06.11.18, 14:27
        No jeszcze nie wyjechalam a juz przechlapane, co bedzie dalej?
        • antoniakotta Re: Menelstwo naTravelist- az trzese sie ze zlosc 06.11.18, 14:40
          To podróżuj więcej, ponoć w Łomży są fajne hotele.
          • antoniakotta Re: Menelstwo naTravelist- az trzese sie ze zlosc 06.11.18, 14:41
            Pekaes się zepsuje?
    • bozenka78 Re: Menelstwo naTravelist- az trzese sie ze zlosc 06.11.18, 14:55
      A mnie zmienili rezerwację wczoraj.
      Bardzo miła korespondencja.
      Odpowiedzieli od razu, jaka jest możliwość zmiany, spytali, czy tak właśnie zrobić i następnego dnia przysłali potwierdzenie, że zmiana została dokonana.
      Ja myślę, że w przypadku takich serwisów jak travelist, skuteczniej jest pisać maile niż rozmawiać telefonicznie.
      Jest numer sprawy, masz historię odpowiedzi od nich.
      I myślę też, że jeśli hotel nie robi problemu, to oni zmieniają, bo co im zależy.
      Być może brak odpowiedzi u ciebie wynika z tego, ze czekaja na decyzje hotelu.
      • lovestoned Re: Menelstwo naTravelist- az trzese sie ze zlosc 07.11.18, 14:15
        oOkladnie tak bylo.
        No ale w zyciu nle nie spodziewalam sie ze to moze trwac dwie doby.
        No to nie jest problemem ale po prostu myslalam ze zapomnieli albo po prostu nie maja zwyczaju przejmowac sie klientami.
    • znowu.to.samo Re: Menelstwo naTravelist- az trzese sie ze zlosc 06.11.18, 15:46
      Dlatego ja zawsze rezerwuje opcje zwrotne, i nieraz znajduje potem coś lepszego bo sie termin zwolnił...czasem zmieniam rezerwacje i po trzy razy
      • teliszon Re: Menelstwo naTravelist- az trzese sie ze zlosc 06.11.18, 16:07
        A czemu nie dzwonisz bezpośrednio do hotelu?
        Mają twoją rezerwację,szybciej będzie bez pośrednictwa travelist.
        Z tytułu wątku można raczej wnioskować,że się spotkalo nieciekawe towarzystwo w obiekcie,zarezerwowanym na Traveliscie.
    • nowel1 Re: Menelstwo naTravelist- az trzese sie ze zlosc 06.11.18, 17:10
      No, nieuprzejmie się zachowali... ale Twój poziom emocji chyba trochę nieadekwatny do sytuacji.
      "Menelstwo"
      "Czuję się upokorzona"
      "Jestem w szoku"
      "Trzęsę się ze złości"... nie za mocno?
      • alicia033 Re: Menelstwo naTravelist- az trzese sie ze zlosc 06.11.18, 17:27
        po prostu poczucie własnej wartości u autorki wątku leży gdzieś w okolicach głębokiego dna i dlatego zwykłe organizacyjne niedopatrzenie traktuje jako celową, osobistą obrazę jej majestatu.
        Normalni ludzie w takiej sytuacji dzwonią z uprzejmymsmile pytaniem, na czym stanęło, zaburzeni trzęsą się ze złości, jak lovestoned.
        Dłuuuuuuuga terapia mogłaby jej ewentualnie pomóc.
        • cauliflowerpl Re: Menelstwo naTravelist- az trzese sie ze zlosc 06.11.18, 18:32
          A dajcie spokój, toż to troll, co raz takie wątki zakłada, kupa śmiechu jest z tego za każdym razem.
          Pizza na wycieraczce ma szanse na wątek roku wink
          • alpepe Re: Menelstwo naTravelist- az trzese sie ze zlosc 07.11.18, 09:56
            Dlaczego troll? Nie wierzysz, że to autentyczne zdarzenie?
            • arwena_11 Re: Menelstwo naTravelist- az trzese sie ze zlosc 07.11.18, 10:02
              I pizzę na wycieraczce? Autorka zawsze ma jakiś problem z wynajmowanym na wakacje mieszkaniem tongue_out
            • cauliflowerpl Re: Menelstwo naTravelist- az trzese sie ze zlosc 07.11.18, 10:02
              Wierze (zreszta sama opisalam podobne), ale sposob narracji jest wybitnie trollowski i charakterystyczny dla autorki. Zauwaz, ze polowa wpusow w tym watku wynika nie z zaistnialej sytuacji tylko z tego, jaki sposob zostala opisana.

No dobra, moze nie troll ale taki ematkowy folklor big_grin
      • mikams75 Re: Menelstwo naTravelist- az trzese sie ze zlosc 07.11.18, 00:13
        wlasnie tez sie zdziwilam, myslalam, ze ja jakies menelstwo napadlo, okradlo i spala pod mostem a nie w hotelu a tu po prostu jej sie odwidzialo a druga strona zapomniala oddzwonic.
    • kanna Re: Menelstwo naTravelist- az trzese sie ze zlosc 07.11.18, 10:00
      Ja przy ofercie bez żadnej możliwości zwrotu, zmiany itp. po prostu zadzwoniłam do obiektu i bez problemu mi zmienili rezerwację o dzień do tyłu.
    • krisdevalnor Re: Menelstwo naTravelist- az trzese sie ze zlosc 07.11.18, 11:06
      Co ty masz za obsesje z tym menelstwem? Menelstwo tu, menelstwo tam...zupelnie nieadekwatne okreslenie do twoich basni z mchu i paproci.
    • pitupitt Re: Menelstwo naTravelist- az trzese sie ze zlosc 08.11.18, 19:54
      ło jezusiemaryjo, boś ty jedna jedyna klientka na całym portalu, żeby musieli przy tobie skakać. caryca katarzyna normalnie.... jasne że cie olali😂😂😂😂

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka