Dodaj do ulubionych

do noszących okulary

20.11.18, 22:12
jak umalować oczy jak wzrok coraz słabszy? Kuźwa bez okularów niewiele widzę😕 a oczy ciężko w okularach malować😕
Obserwuj wątek
    • lauren6 Re: do noszących okulary 20.11.18, 22:19
      Lusterko powiększające masz?
    • aerra Re: do noszących okulary 20.11.18, 22:22
      Strzel sobie permanentny wink
    • daniela34 Re: do noszących okulary 20.11.18, 22:34
      Witaj w klubie, rozwiązaniem jest lusterko powiększające jak już ktoś wyżej napisał smile
      • niutaki Re: do noszących okulary 20.11.18, 22:41
        soczewki
        • daniela34 Re: do noszących okulary 20.11.18, 23:42
          Dla mnie - nie sad Nie włożę sobie niczego do oka, never ever, no way
          • lucyjkama Re: do noszących okulary 21.11.18, 09:03
            Jak dziecko w przedszkolu co to tupnie nogą, że nie zje marchewki bo nie....
            Początku mogą być trudne bo trzeba pokonać odruch mrugania ale potem to rutyna jak każda inna. Pierwszy raz składała jedną soczewkę 40 minut!!! Teraz wkładam jakies 3 sekundy.
            • daniela34 Re: do noszących okulary 21.11.18, 10:13
              smile no niestety nie przekonałam się do tego rozwiązania, soczewki dobrałam, takie dla osób z tzw.cylindrem, zakupiłam, po czym nie udało mi się włożyć ani jeden raz, a caly pakiet przeleżał w szufladzie kilka lat, po czym go wyrzuciłam. Ponieważ jednak okulary lubię, maluję się przy lusterku powiększającym i ogólnie jakos sobie radzę z moją wadą to mogę sobie potupać tą nóżką smile p.s. marchewki w przedszkolu nie jadłam, przynosiłam w kieszeni do domu smile
              • katja.katja Re: do noszących okulary 21.11.18, 10:27
                A laser? Nie ma ograniczeń wiekowych.
                • daniela34 Re: do noszących okulary 21.11.18, 10:41
                  Laser dobra rzecz, ale jeszcze czekam na stabilizację wady, musze tez sprawdzic czy z moim uszkodzeniem siatkowki moge robić zabirg przy czym okulary i tak sobie zostawię (antyrefleksy), bo je po prostu lubię
              • little_fish Re: do noszących okulary 21.11.18, 10:53
                Sama sobie te soczewki dobrałaś? Okulista /optometrysta nie nauczył cię zakładać? Może tu jest powód.... - nie żebym namawiała na soczewki
                • daniela34 Re: do noszących okulary 21.11.18, 11:13
                  Nie no okulista mi dobrał, wymyśliłam sobie, że na ślub przyjaciółki (jako świadek) pójdę w soczewkach. Soczewki z cylindrem, drogie jak jasny gwint, zamawiane przez salon okulistyczno-optyczny. Okulistka niby nauczyła zakładać, ale jak przyszło co do czego, to nie dałam rady sama w domu tego powtórzyć. Probowalam wiele razy i nic Jestem przypadkiem beznadziejnym smile smile smile
                  • same-old_mona Re: do noszących okulary 21.11.18, 11:53
                    Przed korekcją laserową też się próbowałam nauczyć zakładać soczewki i nic mi z tego nie wyszło. Ja nie mogę nawet patrzeć jak inni to robią bo mi oczy od razu łzawią😁
                    • little_fish Re: do noszących okulary 21.11.18, 12:05
                      Początki zawsze są trudne 😀 soczewki kocham miłością wielką, choć okulary też lubię. Cieszę się że mam wybór.
                    • daniela34 Re: do noszących okulary 21.11.18, 12:07
                      same-old_mona napisał(a):

> Przed korekcją laserową też się próbowałam nauczyć zakładać soczewki i nic mi z
                      > tego nie wyszło.
                      Czyli nie jestem sama taka "dziwna" - dzięki, od razu mi lepiej
                      • lucyjkama Re: do noszących okulary 21.11.18, 16:08
                        Nie byłaś zdeterminowana po prostu😉 Ja okularów nie lubię teraz, kiedyś nienawidziłam- jak byłam na nie skazana. Soczewki kocham miłością wielką i czystą🤣 niezmiennie od jakiś 15 lat.
    • tryggia Re: do noszących okulary 20.11.18, 22:40
      Mam b.dużą wodę, dlatego noszę soczewki.
      Ale.
      Rzęsy laminuję lub 1:1, brwi henna, kreski nie zrobię, cienie i poliki jeszcze ogarnę.
      Albo w soczewkach.
    • little_fish Re: do noszących okulary 20.11.18, 22:47
      Okulary do robienia makijażu się kupuje 😀
      shipgratis.eu/powiekszajace-okulary-do-robienia-makijazu?varc=64687&gclid=EAIaIQobChMIqsCs-Pjj3gIVWOaaCh1v3AuEEAQYASABEgKo6_D_BwE
      • impala Re: do noszących okulary 21.11.18, 01:48
        ale używasz? czy tak tylko "polecasz"?
        bo ja akurat nie polecam....
        Nabyłam drogą kupna ale, niestety, oczy mi sie plączą, znaczy wzrok..
        Jak tu patrzeć, kiedy jedno oko widzi, drugie za to się rozmywa, no oczopląsu można dostać.
        Za to lusterko powiększające jak nabardziej jest ok.
        • little_fish Re: do noszących okulary 21.11.18, 07:03
          Ja nie używam, bo przeważnie soczewki noszę, ale bliska znajoma bardzo sobie chwali. Pewnie komfort widzenia w nich to kwestia osobnicza. Albo przyzwyczajenie
      • dom.w.kotlinie Re: do noszących okulary 21.11.18, 07:17
        Żeby jeszcze była ta sama wada i cylinder w obydwojgu oczach big_grin
        • little_fish Re: do noszących okulary 21.11.18, 08:05
          No u mnie właśnie za duże różnice, więc nawet nie próbuje kupować. Zresztą na co dzień rzadko robię makijaż (poza pociagnięciem rzęs), a na okazje raczej soczewki
          • lesna.baba Re: do noszących okulary 21.11.18, 08:30
            Są jeszcze takie modele oprawek, które mają oba szkła, pewnie lepsze przy różnicy wad, może komuś się przyda
            www.optishop.pl/nowosc-okulary-do-makijazu-i-do-czytania.html
            • little_fish Re: do noszących okulary 21.11.18, 08:36
              O widzisz! Takich nie widziałam 😊
    • yuka12 Re: do noszących okulary 20.11.18, 22:47
      Mam sporą wadę i maluję się bez okularów z twarzą niemal w lustrze. O dziwo daję radę 🙂. Może dlatego że dawno dawno temu za górami, lasami i morzem malowałam się dosyć regularnie, więc została mi wprawa 😁.
    • 35wcieniu Re: do noszących okulary 20.11.18, 23:49
      No... po prostu bardzo blisko lustra, albo w lusterku powiększającym.
    • aqua48 Re: do noszących okulary 21.11.18, 11:24
      Są takie specjalne okulary z wyjmowanymi szkłami, przeznaczone do makijażu oczu. Malujesz lewe patrząc przez prawe szkło i odwrotnie smile W niektórych modelach jest jedno szkło obrotowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka