panna_lila 20.11.18, 22:12 jak umalować oczy jak wzrok coraz słabszy? Kuźwa bez okularów niewiele widzę😕 a oczy ciężko w okularach malować😕 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daniela34 Re: do noszących okulary 20.11.18, 22:34 Witaj w klubie, rozwiązaniem jest lusterko powiększające jak już ktoś wyżej napisał Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: do noszących okulary 20.11.18, 23:42 Dla mnie - nie Nie włożę sobie niczego do oka, never ever, no way Odpowiedz Link Zgłoś
lucyjkama Re: do noszących okulary 21.11.18, 09:03 Jak dziecko w przedszkolu co to tupnie nogą, że nie zje marchewki bo nie.... Początku mogą być trudne bo trzeba pokonać odruch mrugania ale potem to rutyna jak każda inna. Pierwszy raz składała jedną soczewkę 40 minut!!! Teraz wkładam jakies 3 sekundy. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: do noszących okulary 21.11.18, 10:13 no niestety nie przekonałam się do tego rozwiązania, soczewki dobrałam, takie dla osób z tzw.cylindrem, zakupiłam, po czym nie udało mi się włożyć ani jeden raz, a caly pakiet przeleżał w szufladzie kilka lat, po czym go wyrzuciłam. Ponieważ jednak okulary lubię, maluję się przy lusterku powiększającym i ogólnie jakos sobie radzę z moją wadą to mogę sobie potupać tą nóżką p.s. marchewki w przedszkolu nie jadłam, przynosiłam w kieszeni do domu Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: do noszących okulary 21.11.18, 10:27 A laser? Nie ma ograniczeń wiekowych. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: do noszących okulary 21.11.18, 10:41 Laser dobra rzecz, ale jeszcze czekam na stabilizację wady, musze tez sprawdzic czy z moim uszkodzeniem siatkowki moge robić zabirg przy czym okulary i tak sobie zostawię (antyrefleksy), bo je po prostu lubię Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: do noszących okulary 21.11.18, 10:53 Sama sobie te soczewki dobrałaś? Okulista /optometrysta nie nauczył cię zakładać? Może tu jest powód.... - nie żebym namawiała na soczewki Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: do noszących okulary 21.11.18, 11:13 Nie no okulista mi dobrał, wymyśliłam sobie, że na ślub przyjaciółki (jako świadek) pójdę w soczewkach. Soczewki z cylindrem, drogie jak jasny gwint, zamawiane przez salon okulistyczno-optyczny. Okulistka niby nauczyła zakładać, ale jak przyszło co do czego, to nie dałam rady sama w domu tego powtórzyć. Probowalam wiele razy i nic Jestem przypadkiem beznadziejnym Odpowiedz Link Zgłoś
same-old_mona Re: do noszących okulary 21.11.18, 11:53 Przed korekcją laserową też się próbowałam nauczyć zakładać soczewki i nic mi z tego nie wyszło. Ja nie mogę nawet patrzeć jak inni to robią bo mi oczy od razu łzawią😁 Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: do noszących okulary 21.11.18, 12:05 Początki zawsze są trudne 😀 soczewki kocham miłością wielką, choć okulary też lubię. Cieszę się że mam wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: do noszących okulary 21.11.18, 12:07 same-old_mona napisał(a): > Przed korekcją laserową też się próbowałam nauczyć zakładać soczewki i nic mi z > tego nie wyszło. Czyli nie jestem sama taka "dziwna" - dzięki, od razu mi lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
lucyjkama Re: do noszących okulary 21.11.18, 16:08 Nie byłaś zdeterminowana po prostu😉 Ja okularów nie lubię teraz, kiedyś nienawidziłam- jak byłam na nie skazana. Soczewki kocham miłością wielką i czystą🤣 niezmiennie od jakiś 15 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
tryggia Re: do noszących okulary 20.11.18, 22:40 Mam b.dużą wodę, dlatego noszę soczewki. Ale. Rzęsy laminuję lub 1:1, brwi henna, kreski nie zrobię, cienie i poliki jeszcze ogarnę. Albo w soczewkach. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: do noszących okulary 20.11.18, 22:47 Okulary do robienia makijażu się kupuje 😀 shipgratis.eu/powiekszajace-okulary-do-robienia-makijazu?varc=64687&gclid=EAIaIQobChMIqsCs-Pjj3gIVWOaaCh1v3AuEEAQYASABEgKo6_D_BwE Odpowiedz Link Zgłoś
impala Re: do noszących okulary 21.11.18, 01:48 ale używasz? czy tak tylko "polecasz"? bo ja akurat nie polecam.... Nabyłam drogą kupna ale, niestety, oczy mi sie plączą, znaczy wzrok.. Jak tu patrzeć, kiedy jedno oko widzi, drugie za to się rozmywa, no oczopląsu można dostać. Za to lusterko powiększające jak nabardziej jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: do noszących okulary 21.11.18, 07:03 Ja nie używam, bo przeważnie soczewki noszę, ale bliska znajoma bardzo sobie chwali. Pewnie komfort widzenia w nich to kwestia osobnicza. Albo przyzwyczajenie Odpowiedz Link Zgłoś
dom.w.kotlinie Re: do noszących okulary 21.11.18, 07:17 Żeby jeszcze była ta sama wada i cylinder w obydwojgu oczach Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: do noszących okulary 21.11.18, 08:05 No u mnie właśnie za duże różnice, więc nawet nie próbuje kupować. Zresztą na co dzień rzadko robię makijaż (poza pociagnięciem rzęs), a na okazje raczej soczewki Odpowiedz Link Zgłoś
lesna.baba Re: do noszących okulary 21.11.18, 08:30 Są jeszcze takie modele oprawek, które mają oba szkła, pewnie lepsze przy różnicy wad, może komuś się przyda www.optishop.pl/nowosc-okulary-do-makijazu-i-do-czytania.html Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: do noszących okulary 21.11.18, 08:36 O widzisz! Takich nie widziałam 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
yuka12 Re: do noszących okulary 20.11.18, 22:47 Mam sporą wadę i maluję się bez okularów z twarzą niemal w lustrze. O dziwo daję radę 🙂. Może dlatego że dawno dawno temu za górami, lasami i morzem malowałam się dosyć regularnie, więc została mi wprawa 😁. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: do noszących okulary 20.11.18, 23:49 No... po prostu bardzo blisko lustra, albo w lusterku powiększającym. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: do noszących okulary 21.11.18, 11:24 Są takie specjalne okulary z wyjmowanymi szkłami, przeznaczone do makijażu oczu. Malujesz lewe patrząc przez prawe szkło i odwrotnie W niektórych modelach jest jedno szkło obrotowe. Odpowiedz Link Zgłoś