Dodaj do ulubionych

??? 50 twarzy Greya

• lot_w_kosmos Re: ??? 50 twarzy Greya 02.12.18, 09:28
      Nie pojmuję.....
      Nie czytałam, ale z pół roku temu, albo dawniej, było na jakimś HBO, więc obejrzałam na zasadzie : znane, okrzyczane, zobaczmy co to warte....
      Nic nie warte.
      Jedyne, co mi się nasuwa, że kobiety są bardzo nieszczęśliwe, niedokochane, niedopieszczone i bardzo brzydko mówiąc niedopchnięte, dlatego szukają takich pidniet i ta książka po prostu trafiła na podatny grunt.
      Ale to jest bzdet taki, że wszystkie zęby bolą...
      • homohominilupus Re: ??? 50 twarzy Greya 02.12.18, 09:42
        A ja mam taką teorię, ze książką ekscytowaly się mało oczytane kobieciny. Ostatnio czytały lekturę obowiązkowa w LO, później tylko tele świat czy superekspress, to nie miały możliwości gustu literackiego sobie wyrobić. A tu nagle u manikiurzystki usłyszały, ze jest taka odważna, erotyczna powieść dla kobiet, no mówię pani, w 3 dni przeczytałam... Itd
        A po przeczytaniu z rumiencami na twarzy, pognaly do kina.
        Oczywiście, mogę tu się mylić. Ale nigdy fenomenu tego dzieła nie zrozumiem.
        • lot_w_kosmos Re: ??? 50 twarzy Greya 02.12.18, 12:04
          Myślę, że masz całe mnóstwo racji. Też uważam podobnie. Dobra teoria.
        • katja.katja Re: ??? 50 twarzy Greya 02.12.18, 18:42
          Nieładnie tak mówić o żadnym zawodzie.
    • kachaa17 Re: ??? 50 twarzy Greya 02.12.18, 11:06
      Widziałam wczoraj kawałek tego filmu i też się zastanawiałam czemu to taki hit. I główna bohaterka jest dziewicą, poznaje gościa, który ma pokój do zabaw seksualnych i nie wieje stamtąd? Nie wiem jak się to dalej potoczyło ale nawet nie byłam ciekawa - poszłam spać.
      • little_fish Re: ??? 50 twarzy Greya 02.12.18, 11:37
        W końcu zwiała 😂😂😂
        • jak_matrioszka Re: ??? 50 twarzy Greya 02.12.18, 11:49
          No weź! Jak sie spoileruje, to sie, kurka wodna, uprzedza! wink
        • kachaa17 Re: ??? 50 twarzy Greya 02.12.18, 11:54
          Ona powinna zwiać na początku jak jej oznajmił, że on się nie kocha - on się rżnie - co za uczciwe postawienie sprawy i jakie romantyczne
          • homohominilupus Re: ??? 50 twarzy Greya 02.12.18, 12:03
            A ja kiedyś miałam wątpliwą przyjemność z takim pseudo greyem. Jak z super poważną miną wyciągnął z plecaka jakieś pejcze i tego typu zabawki, to parsknelam śmiechem i zazartowalam, ze będę musiała zgłosić się na policję po niebieską kartę. To się lekko nabzdyczyl. I nastrój prysł.
            On sobie takim osprzetowaniem rekompensowal przyrodzenie wielkości ołówka, ok, to jeszcze byłam w stanie zrozumieć. Ale taki całkowity brak poczucia humoru?
            • sumire Re: ??? 50 twarzy Greya 02.12.18, 12:29
              A to też jest skutek uboczny tego typu produkcji, tacy panowie przeświadczeni, że każda kobieta marzy o BDSM i nawet nie trzeba jej pytać o zdanie. To był dość duży zarzut wobec autorki tych dzieł urokliwych.
              • little_fish Re: ??? 50 twarzy Greya 02.12.18, 13:06
                Znaczy nie oglądali uważnie - przegapili negocjacje kontraktu 😜
          • little_fish Re: ??? 50 twarzy Greya 02.12.18, 12:29
            No ale ona przecież się zakochała od pierwszego wejrzenia i była pewna, że go zmieni, nooo.... 😉
            • katja.katja Re: ??? 50 twarzy Greya 02.12.18, 18:41
              Ciekawe czy gdyby Grey nie był finansowym potentatem tylko na przykład palaczem kotłowym też chętnie by mu się oddała.
              Załóżmy, że z braku laku pokój "zabaw" miałby w drewutni.
              • znowu.to.samo Re: ??? 50 twarzy Greya 02.12.18, 21:53
                Ja zaś czytałam komentarze mężczyzn, iż byli bardzo zdziwieni że to się może kobietom podobać, bo tam są pejcze i inne tematy co na to raczej amatorkę trzeba, a zwyczajna Grażyna o TAKICH RZECZACHnie chce słyszeć
                • little_fish Re: ??? 50 twarzy Greya 02.12.18, 22:18
                  To, że im się podoba na ekranie, nie oznacza, że chcą wdrażać 😉 z Januszem
                • cauliflowerpl Re: ??? 50 twarzy Greya 03.12.18, 10:23
                  Ale głównej bohaterce też się nie podobało! I myślę, że większość liczy na to, że "on się dla niej zmieni", ona wprawdzie polubi trochę klapsy i wiązanie oczu, ale on zacznie te klapsy dawać ręką zamiast pejczem i żyli długo i szczęśliwie.
                  • little_fish Re: ??? 50 twarzy Greya 03.12.18, 11:41
                    Przeca on się niemal od razu zmienił - uprawiał seks we własnej sypialni i spał obok kobiety. No takie poświęcenie!
                    • cauliflowerpl Re: ??? 50 twarzy Greya 03.12.18, 11:49
                      Cud miłości <3
                      • little_fish Re: ??? 50 twarzy Greya 03.12.18, 12:00
                        😉❤️
    • tanebo2.0 Re: ??? 50 twarzy Greya 02.12.18, 12:33
      https://i1.kwejk.pl/k/obrazki/2018/07/crk8Yw4DiHXxK2KR.jpg
      • sumire Re: ??? 50 twarzy Greya 02.12.18, 12:37
        W sumie mój facet też ma pokój do zabaw. Trzyma w nim swój liczny sprzęt sportowy. Pozwala mi nawet tam wchodzić czasem wink
    • 21mada Re: ??? 50 twarzy Greya 02.12.18, 12:46
      Wytrzymałam 3 minuty...
    • tt-tka Re: ??? 50 twarzy Greya 02.12.18, 18:22
      Nie ogladalam, to sie wypowiem smile - zadzialalo imho to, co sie nazywa spolecznym dowodem slusznosci. Skoro tyle osob/babek/ czytalo i poszlo obejrzec, to widac warto tongue_out
      Ewentualnie owczy ped.
      Albo to, co ma jeden moj znajomy kinoman, a nawet kinomaniak "co za szmira, okropnosc, tandeta ponizej poziomu mulu, MUSISZ TO OBEJRZEC !"
    • katja.katja Re: ??? 50 twarzy Greya 02.12.18, 18:46
      A pamiętacie aferę z Multikinem, które nie chciało tego puszczać na specjalnych seansach dla matek niemowlaków?
      • nolus Re: ??? 50 twarzy Greya 02.12.18, 19:12
        Widziałam reklamę tego tworu na TVN, ale wcale nie zamierzałam oglądać.No ale trafiłam wczoraj przypadkiem i jednak spróbowałam obejrzeć,żeby mieć jakiś pogląd.. O,matko. Dawno nie widziałam takiego szitu. Cukierkowe,sztampowe, bez polotu...Aktorzy grający drewno. Lubię Dornana tak po prostu, niekoniecznie jako aktora i nie chciałam sobie psuć oglądania go w takiej roli.No i niestety... Wg mnie zagrał gorzej niż Dakota, która chyba ma jednak mniejsze doświadczenie aktorskie od niego (?) Ona wg mnie pasowała do tego cukierkowego obrazka, a on...No cóż. Rozumiem, że facet chce wykorzystać swoje 5 minut, a właściwie to duży popyt na swoją buźkę i klatę, ale to było wręcz daremne. No ale to w sumie taki film, gdzie już pierwsze 3 minuty mówią nam, z jakiego rodzaju dziełem mamy do czynienia. Ja oglądałam tylko partiami ,z laptopem i słuchawkami na uszach dość często smile Dla kogo jest ten film ? Pewnie dla młodych dziewcząt, które na niczym się nie znają, a wiedzę czerpią z podobnej do tego typu filmów prasy oraz znudzonych gospodyń domowych, które też wszystko widza w telewizorze, a nie w realu. Czyli dominuje tutaj chyba typ egzaltowany - tak mi się przynajmniej wydaje smile
    • black_halo Re: ??? 50 twarzy Greya 02.12.18, 18:57
      Jakby do roli tego faceta dali Jasona Momoa to poszłabym pięć razy.
      • katja.katja Re: ??? 50 twarzy Greya 02.12.18, 19:08
        No co Ty, właśnie wygooglałam to dziwactwo, myślałam, że masz dobry gust odnośnie mężczyzn uncertain
      • kropkacom Re: ??? 50 twarzy Greya 02.12.18, 20:31
        Lisa Bonet wie co dobre wink
      • cruella_demon Re: ??? 50 twarzy Greya 02.12.18, 20:44
        black_halo napisała:

> Jakby do roli tego faceta dali Jasona Momoa to poszłabym pięć razy.
        >
        O matko ja też tongue_out
        Wybieram się na Aquaman póki co smile
        • mag1_k Re: ??? 50 twarzy Greya 02.12.18, 20:54
          wow, no faktycznie super jest
        • black_halo Re: ??? 50 twarzy Greya 02.12.18, 21:19
          Ja tez big_grin
      • jolie Re: ??? 50 twarzy Greya 03.12.18, 07:54
        Nigdy nie zrozumiem tego fenomenu na ematce, zachwytów nad Khalem Drogo. Gość jest okropny, a aktor z niego taki jak.....
        • cruella_demon Re: ??? 50 twarzy Greya 03.12.18, 08:22
          Ma qrwiki w oczach wink
          • black_halo Re: ??? 50 twarzy Greya 03.12.18, 09:05
            O to to. Ma qrwiki 🤣
            • jolie Re: ??? 50 twarzy Greya 03.12.18, 09:42
              Nie przekonałyście mnie. On był dla mnie zbyt groteskowy, żeby być męski. Jaime Lannister to mój typ (ale tylko w krótkich włosach).
    • cruella_demon Re: ??? 50 twarzy Greya 02.12.18, 20:41
      Książce nie dałam rady, odpadłam po kilku stronach.
      Nad filmem ludzie tak szaleli, ze jak trafiła się okazja obejrzeć posadziłam małżonka przed telewizorem (wzbraniał się, a jakże, ale zażądałam solidarności małżeńskiej), niestety po ok 20 minutach do pół godziny zasnęłam snem kamiennym. Nawet nie wiem, czy mąż z ulgą przełączył, czy tez zasnął.
      Dobrze, że nikt nie zawlókł mnie na to do kina, bo bym nie wysiedziała, a nie jestem widzem szczególnie wybrednym.
    • inguszetia_2006 Re: ??? 50 twarzy Greya 02.12.18, 21:09
      Witam
      Córka pożyczyła książkę od koleżanki. Rzuciła po godzinie, ja się męczyłam też godzinę i rzuciłam w pierony. Chciałam sprawdzić, co tak porywającego jest w tej książce i jak nie wiedziałam tak nie wiem.
      Pzdr.
      Ing
    • makurokurosek Re: ??? 50 twarzy Greya 03.12.18, 00:18
      "Nie wiem, może jakaś dziwna jestem, ale wg mnie to film dla 18latek, które czekają na rycerza na białym koniu."

Nie mam pojęcia, nie byłam w stanie tego obejrzeć do końca i część filmu przewinęłam do przodu, zresztą książki też nie byłam w stanie przeczytać. Dla mnie ani to erotyk, ani bdsm, ani romans, najzwyczajniej w świecie nudny gniot .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka