minniemouse 06.12.18, 00:37 W tym roku jestem zaproszona na swieta. musze wiec sie "nastarac" zeby dobrze wypasc Mysle o takich paznokciach albo takie albo ewentualnie takie. O, i te tez sie wydaja latwe do zrobienia. mozna zrobic niebieskie.. Co tu wybrac?! Minnie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mrs.solis Re: Manicure świąteczny... 06.12.18, 00:42 Jesli mam byc szczera, to takie przesadne ozdabianie paznokci uwazam za wioche. Na pierwszym zdjeciu kolor czerwony jest sliczny, drugie w sumie bardzo fajne , choinka na pazurach dla mnie nie do przyjecia. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Manicure świąteczny... 06.12.18, 01:01 Mozesz nawet do bolu , wiem ze ludzie maja rozne gusta, mnie akurat to sie podoba autentycznie, ale i tak wybieram te ozdóbki ze względu na dzieciaki - wiem ze będą zachwycone cioci "zabawkowymi" paznokciami Choinka mowisz odpada? (dzieci i tak pewnie najbardziej ucieszyłyby bałwanki ) Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Manicure świąteczny... 06.12.18, 01:22 Nie wiedzialam, ze chcesz blysnac przed dzieciakami Lepiej nie rob drugiej opcji , bo jeszcze zjedza ci paznokcie paznokcie hahahaha. stayglam.com/wp-content/uploads/2016/11/Easy-Winter-and-Christmas-Nail-Ideas2.jpg Opcja z reniferem napewno bedziesz gwiazda wsrod dzieci, druga to jedyny motyw choinkowy jaki mi sie bardzo podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Manicure świąteczny... 06.12.18, 04:40 Nie zgadłabym, że to choinka. Renifer- hardcore, ale dzieci będą zachwycone. Ktoś tam pisał i naklejkach, dobre rozwiązanie, bo można przerzedzić jeśli się okaże, że przesadziłaś Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Manicure świąteczny... 06.12.18, 05:31 Dla dzieci to chyba nie istnieje przesada, ale porada sie przyda juz kupilam 'swiateczne' legginsy - w czerwono-zielono-czarne zygzaczki bardzo "festywnie". kto sie na mnie popatrzy ten dostanie oczopląsu Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Manicure świąteczny... 06.12.18, 05:51 ps cos podobnego do tych na dole, trzecie od lewej - tylko nie tak ostro -kolorowe bo nie tyle bialego. do tego zamierzam zalozyc albo ciemnoczerwony długi sweter (jak znajde) albo mam poczciwy stary czarny. ale wolałabym czerwony, będzie uroczyściej i bardziej a propos. I oczywscie zrobie 'wejscie' w mikołajowej czapecze, a co! brzuch mam wlasny. i bede rozdawac prezenty ... Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
mamablue Re: Manicure świąteczny... 06.12.18, 08:46 mrs.solis napisała: > Jesli mam byc szczera, to takie przesadne ozdabianie paznokci uwazam za wioche. Tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Manicure świąteczny... 06.12.18, 01:28 Kup sobie po prostu nalepki swiateczne na paznokcie - tanio i szybko Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Manicure świąteczny... 06.12.18, 01:37 Wybieram sie na zakupy do drogerii i m.inn poogladam jakie sa naklejki Renifer jest superowy! z pewnoscia zrobilby furore, jakbym znalazla to pewnie ze nakleje lolol M Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Manicure świąteczny... 06.12.18, 17:36 Jakieś uniwersalne jak juz. Kocie oko np. To mi sie kojarzy ze swetrem z reniferem-no niby zabawne, ale ubranie mozesz zalozyc na chwile tylko a paznokcie nie... Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Manicure świąteczny... 06.12.18, 21:41 konsta-is-me napisała: > Kocie oko np. Cos takiego? bardzo ladne. A to ci sie podoba? Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Manicure świąteczny... 06.12.18, 08:16 Zdobienia zrób na dwóch paznokciach- wystarczy😘 Czapeczka, sweterek....albo spróbuj w inną stronę-garderoba świąteczna i zwariowana biżuteria- Boże kolczyki, albo bransoletka? Zabierz humor świąteczny i dla dzieciaków będziesz ulubioną ciocią😊 Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Manicure świąteczny... 06.12.18, 08:26 Nie wypada. Taki rodzaj manicuru ewentualnie "w miarę do zaakceptowania) wygląda maksymalnie na nastolatce. A Ty już jesteś starszą Panią. Uważam, że fajnie, ładnie i z klasą można ubrać się/umalować w każdym wieku, ale nie zawsze w rzeczy które uchodzą nastolatkom. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Manicure świąteczny... 06.12.18, 08:42 katja.katja napisała: A Ty już jesteś starszą Panią. JA starsza pania ?!?!? Katja, co ty za herezje wypisujesz moja głowa odmawia przyjęcia tego tego wiadomości. w związku z czym jestem ciocia-rebeliantka. w zeszlym roku zachwyciłam dzieciaki niebiesko-fioletowymi włosami i skorzana bransoletka nabijana cwiekami a dobrze ze mi przypomnialas, obiecalam te bransoletke najstarszej "siostrzenicy".. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Manicure świąteczny... 06.12.18, 13:06 nie rozumiem tego polskiego zalozenia ze osoba w tym i w tym wieku to "musi" i "nie wolno" ja sama nie lubie pazurow bo mnie mecza i latem tylko robie u nog, ale ....wokol widze mase kobiet we wszelakim wieku w cudacznych czasem nawet makijazac na paznokciach wizualnie to wole ten bialy z reniferami niz niebieskie pazury albo zielone... Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Manicure świąteczny... 06.12.18, 13:10 Angielki nie grzeszą klasą ani dobrym ubiorem, więc nie ma co porównywać się do Angielek. Z klasy słyną Francuzki, ale one nie brylują jako starsze Panie w ciuchach i stylizacji jak dla nastolatek. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Manicure świąteczny... 06.12.18, 13:49 Ksieżniczko, czytaj, prosze, kto napisał, zanim obrazisz wiekszość. Odpowiedz Link Zgłoś
amsterdama Re: Manicure świąteczny... 06.12.18, 08:31 Paznokcie mi się nie podobają, ale potrzebę" nastarania" rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Manicure świąteczny... 06.12.18, 08:45 A ty jakie lubisz Amsterdama? jakie planujesz na swieta? French, czerwony, pastelowy zielony moze? moja corka ro lubi metaliczne i mysli o morskim perlowym. Odpowiedz Link Zgłoś
mamablue Re: Manicure świąteczny... 06.12.18, 08:48 Świąteczny sweter z reniferem i dzwoneczkami. Widziałam podświetlane! To będzie na pewno bardziej widoczne, niż te pazury Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Manicure świąteczny... 06.12.18, 11:39 Straszne Mogłabym ewentualnie zaakceptować taki swiąteczny wzorek na jednym paznokciu, ale każdy- nie, nie ... kojarzy mi się za bardzo za moją byłą szefową, która obwieszała się jak choinka świecidełkami, na co dzień i od święta, plus pazury długie z brylancikami i brokatami, i mini, siateczkowe rajtki i szpile na wysokim obcasie. I wygladała, zamiast elegancko i profesjonalnie, to wulgarnie i jak kur.wiszon pospolity. Wiec sorry, ale nie. Jesli jesteś młoda, i masz fantazję to na pewno coś mniej ekstrawaganckiego wymyslisz Ja już zaplanowałam: połączę 2 kolory, czerwień, srebro (ewentualnie jako 3 bordo). Srebrny paznokieć na pewno będzie serdeczny. I ja lubię króciutko obcięte paznokcie, przy tak różnokolorowym manicure krótkie bardzo fajnie się prezentują. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Manicure świąteczny... 06.12.18, 11:44 O coś takiego mi chodzi, ale ja mam inny kształt paznokci, więc żaden szpic nie wchodzi w grę, no i wolę krótsze: monikachelm.pinger.pl/m/22647843 Odpowiedz Link Zgłoś
ewbal Re: Manicure świąteczny... 06.12.18, 11:55 U mnie podobnie, czerwony plus srebro, tylko trochę cieplejsze, na paznokciach palców serdecznych. I też na krótkich paznokciach. Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Manicure świąteczny... 06.12.18, 13:12 Ładne. Miałam bardzo podobny manicure na zeszłe święta (tylko paznokcie krótsze). Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Manicure świąteczny... 06.12.18, 15:53 Widzisz, a mnie zawsze denerwuje taka symetria, więc na jednej ręce zrobiłabym srebrny paznokieć na serdecznym, a na drugiej np na wskazującym, albo na małym Odpowiedz Link Zgłoś
vodyanoi Re: Manicure świąteczny... 06.12.18, 16:52 Nie rozumiem tego jednego paznokcia innego. Zawsze zwracam na to uwage i się zastanawiam - o co chodzi??? To już chyba wolę naklejki reniferowe. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Manicure świąteczny... 06.12.18, 12:47 solejrolia napisała: Jesli jesteś młoda, i masz fantazję to na pewno coś mniej ekstrawaganckiego wymyslisz sześćdziesiątka duchem wiecznie w -escia, -esci. tego typu szaleniec Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Manicure świąteczny... 06.12.18, 11:50 co byś nie nakleiła/namalowała ale takie łopaty ?? Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Manicure świąteczny... 06.12.18, 12:43 aankaa napisała: > co byś nie nakleiła/namalowała ale takie łopaty ?? kochana, łopaty to coś takiego, a i to jeszcze wersja soft bo sa i takie French czemu niektorzy takie lubia - nie mam pojecia. maja swoj urok, ale ja takich bym nie lubila. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Manicure świąteczny... 06.12.18, 15:05 Bożeeee, po co ja to otworzyłam????? Opuszczam wątek by nie oślepnąć ….. Odpowiedz Link Zgłoś
sasha_m Re: Manicure świąteczny... 06.12.18, 15:37 Wiele już dziwactw widziałam na paznokciach, ale czegoś takiego jeszcze nie. To jak moda haute couture, musi być coś, czego jeszcze nie ma, nieważne, że koszmarnie brzydkie, za to oryginalne. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Manicure świąteczny... 06.12.18, 12:01 Nic. To nie jest w dobrym guście. Odpowiedz Link Zgłoś
jematkajakichmalo Re: Manicure świąteczny... 06.12.18, 13:26 Tez tak uwazam, ale o tym sie podobno nie dyskutuje Odpowiedz Link Zgłoś
same-old_mona Re: Manicure świąteczny... 06.12.18, 13:09 To jak nie paznokcie, może sukienka? 😸🎅🎅 www.dresslily.com/christmas-snowflake-cat-print-mesh-panel-dress-product2249067.html Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Manicure świąteczny... 06.12.18, 13:57 ta ładniejsza i praktyczniejsza www.dresslily.com/hepburn-vintage-series-women-dress-product5911765.html Odpowiedz Link Zgłoś
ciapkiwciapki Re: Manicure świąteczny... 06.12.18, 15:15 jejkuuuuu. ja chcę taką sukienkę! może nie do ludzi, ale po domu bym pomykała. dejta mnie to! Odpowiedz Link Zgłoś
same-old_mona Re: Manicure świąteczny... 06.12.18, 15:43 Tam mają sporo fajnych, ale cena tak zachęcająca, że aż zniechęca Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Manicure świąteczny... 06.12.18, 21:45 Placze! Kotek zdecydowanie wygyrwa! Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Manicure świąteczny... 06.12.18, 14:00 te choinki mi się podobają, aczkolwiek ja z frakcji nielakierowej i nietipsowej, bo mi wszystko od razu z paznokci się obłupuje, a paznokcie muszę mieć krótkie, bo są twarde i zdarzało mi się samą siebie przypadkiem podrapać do krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Manicure świąteczny... 06.12.18, 14:53 Mnie się najbardziej podobają choinki, pewnie dlatego, że lubię kolor zielony i nawet jak ktoś nie rozpozna motywu, to te złote plamki są ładne i dekoracyjne. Motyw pierwszy i drugi podoba mi się mniej, do tego białych paznokci nie lubię. Dyskusję o wieku dopuszczającym takie zabawy uważam za śmieszne. Napiszę jedno, kij w tyłku. Nawet super duper elegancka kobieta z minimalistycznym stylem może od czasu do czasz pozwolić sobie na odrobinę kiczu, a akurat święta Bożego Narodzenia, to szczyt dekoracyjnego kiczu i nie bardzo wiem, o co hallo. Ja sobie może zrobię te zielone, pasujące do reniferków jako kolczyki w uszach. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Manicure świąteczny... 06.12.18, 21:49 No przeciez, swieta sa po to zeby sie dobrze bawic, wiec sie bawmy Odpowiedz Link Zgłoś
smiechupara Re: Manicure świąteczny... 06.12.18, 22:31 Wszystkie mi się podobają,a najbardziej choinki. Odpowiedz Link Zgłoś
anberte1 Re: Manicure świąteczny... 06.12.18, 22:48 Pierwszy jest bardzo ladny (czerwony, plus kokardka na jednym). Odpowiedz Link Zgłoś