czekoladazkremem 14.12.18, 18:47 Kupujecie prezenty swoim zwierzakom? Podobno modne są ubranka, tak od tysiaka w górę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madame_edith Re: Prezenty gwiazdkowe....dla psa 14.12.18, 18:51 Kot dostal, a jakze! No ale nie w tym budzecie 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Prezenty gwiazdkowe....dla psa 14.12.18, 18:53 Czasami kot cos dostawal Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Prezenty gwiazdkowe....dla psa 14.12.18, 18:54 No u mnie była zawsze pod choinką ulubiona psia parówka. Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: Prezenty gwiazdkowe....dla psa 14.12.18, 18:55 Moje psy (po kolei) dostawały dobry smakołyk - przeważnie jakąś kiełbaskę. To ma być przyjemność dla obdarowanego. Ubranko dla mojego psa byłoby uciążliwością a gdyby naprawdę potrzebowała (np. krótkowłosa stara ze zjechanym kręgosłupem na zimę) koniecznością a nie prezentem. Ma się cieszyć. My wyciągamy spod choinki to ona też. Np. kiełbaskę Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Prezenty gwiazdkowe....dla psa 14.12.18, 19:01 Bogowie, jak zgorszyłam znajomą, mówiąc, że wydziergałam sweterek pod choinkę dla psa mojej szwagierki... Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Prezenty gwiazdkowe....dla psa 14.12.18, 19:15 Akurat dostanie ubranka, ale chyba nie te modne W każdym razie cena się nie zgadza Odpowiedz Link Zgłoś
tairo Re: Prezenty gwiazdkowe....dla psa 14.12.18, 19:20 Koty zawsze dostają, ale nie znieważyłabym ich godności ubrankami. Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladazkremem Re: Prezenty gwiazdkowe....dla psa 14.12.18, 19:22 No właśnie tak sobie myślę, że dla zwierzaczków ubranka to kiepski pomysł. Ile dobrego żarełka można kupić za tysiaka... Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladazkremem Re: Prezenty gwiazdkowe....dla psa 14.12.18, 19:24 Moja malutka rok temu na pierwsze urodziny dostała tort, przyznaję się. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Prezenty gwiazdkowe....dla psa 14.12.18, 19:26 czekoladazkremem napisała: > No właśnie tak sobie myślę, że dla zwierzaczków ubranka to kiepski pomysł. A jak zwierzątko na starość zaczyna marznąć? I docenia, że ubranko grzeje ? Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Prezenty gwiazdkowe....dla psa 15.12.18, 08:00 No właśnie, pies mojej siostry ma 14 lat, więc już sędziwy wiek. Wcześniej żadna siła nie zmusiłaby go do założenia jakiegoś ubranka, a teraz chętnie zakłada kubraczek na zimowe spacery, bo jest mu zimno. Zimą bez kubraczka w ogóle nie chce wychodzić, a i z kubraczkiem długo chodzić po zimnie nie chce. Woli spać zwinięty przy piecu. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Prezenty gwiazdkowe....dla psa 15.12.18, 09:26 Też nie sądziłam, że będę mojego psa kiedykolwiek ubierać, ale teraz w złą pogodę, to on się wręcz cieszy. Póki co nosi stary sweter, ale muszę kombinować, żeby mu się nie plątał pod łapami. A dostanie bluzę, kurteczkę i strój Mikołaja Odpowiedz Link Zgłoś
tairo Re: Prezenty gwiazdkowe....dla psa 15.12.18, 15:46 Nie musi marznąć na starość, wystarczy, że już nie jest brykającym szczeniakiem, a rasy jest krótkowłosej niskopiennej (taki jamnik na przykład) i na spacerze po parku chlapie sobie błotem albo mokrym śniegiem po brzuchu, co przyjemne nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Prezenty gwiazdkowe....dla psa 14.12.18, 19:34 Oczywiscie, najczesciej zabawki - albo gumowe, piszczace (uwielbia jedna z suk), albo pluszowe, ktore lubia dwie pozostale dziewczyny (jedna je mamle i przytula, druga wypruwa flaki). Pies dostal kiedys wypasione lozko ortopedyczne. Kotom zabawek nie kupuje, bo i tak psy by im zabraly, za to maja uczte karpiowa z okazji Wigilii. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Prezenty gwiazdkowe....dla psa 14.12.18, 19:55 A pies wie co to swieta? Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Prezenty gwiazdkowe....dla psa 14.12.18, 23:49 princesswhitewolf napisała: > A pies wie co to swieta? moj wie bo jest katolikiem, ochrzcilam go. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Prezenty gwiazdkowe....dla psa 15.12.18, 06:10 Pies może i nie wie, co to święta, ale doskonale wie, co to ciasteczka. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Prezenty gwiazdkowe....dla psa 15.12.18, 09:27 I prezenty... Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Prezenty gwiazdkowe....dla psa 14.12.18, 21:17 Oj tam, widziałam w skepiw zoologicznym kalendarz adwentowy dla piesów. Z ciasteczkami. 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Prezenty gwiazdkowe....dla psa 14.12.18, 21:26 Nawet nie wiem, czy są ubranka w rozmiarze na mojego gamonia, a i też on ich raczej nie potrzebuje jako syberyjska rasa ale kocha ryby i na pewno z tej okazji dostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Prezenty gwiazdkowe....dla psa 14.12.18, 21:28 nasza świnka morska dostaje prezent tylko że nie za tysiaka i nie ciuchy, bo po cholerę śwince ciuchy Odpowiedz Link Zgłoś
sasha_m Re: Prezenty gwiazdkowe....dla psa 14.12.18, 22:02 Tysiak? Nie, wystarczy sweterek za 30. Po strzyżeniu się trzęsie, więc nosi. Z moim psem jest gorzej niż z dziećmi. Ona kocha prezenty, na hasło "prezent" dostaje wariactwa. W Wigilię muszę ją zabrać na dwór, a inni w tym czasie układają paczki pod choinką, inaczej nie da się, zeszłaby chyba na zawał z podniecenia, zanim dostałaby swój. Kiedyś trzeba było ukrywać się przed dziećmi, teraz przed psem... Ja prezenty gromadzę już od miesiąca i ona doskonale wie, gdzie je składuję i każdego chętnego prowadzi i pokazuje, może trafi się jeleń i da jej prezent przed czasem? Prezenty pakuję, gdy psa nie ma w domu. Naprawdę, z dziećmi było łatwiej, sypiały twardo od 21-szej Prezent jest tematem drażliwym przez cały rok. Gdy ktoś z nas dostaje prezent, to ona pierwsza musi zajrzeć (tzn. wejść) do torebki i przejrzeć, czy aby tam nie ma nic dla psa. I jeszcze dodam, że nigdy żadne moje dziecko nie cieszyło się aż tak z żadnego prezentu i nigdy nie bawiło się nim tak długo, jak mój pies swoją piłeczką czy pluszakiem za 15 zł Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kita Re: Prezenty gwiazdkowe....dla psa 14.12.18, 22:09 Pies i koty dostaną coś dobrego do jedzenia. I tyle. Jeszcze mnie nie powaliło żeby takie pierdy kupować jak ubranka... Lubię moje zwierzęta i nie będę ich krzywdzic. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Prezenty gwiazdkowe....dla psa 14.12.18, 22:21 Moja też wie , że coś dostanie. Nawet nie wiem skąd jej ten pomysł przyszedł. Na pierwszej wigilii miała niecałe pół roku. Widziała, że każdy otwiera jakąś paczkę, komentuje, cieszy się i nagle dostała i ona. Przebiła radością z prezentu wszystkich innych ludzkich gości. Mieliśmy niesamowitą przyjemność oglądać jak to małe zwierzątko autentycznie się cieszy Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Prezenty gwiazdkowe....dla psa 15.12.18, 09:27 Piękne Mój też czeka na swoją paczuszkę zawsze, ale aż tak nie wariuje Odpowiedz Link Zgłoś
same-old_mona Re: Prezenty gwiazdkowe....dla psa 14.12.18, 22:13 Wybiorę się we Włoszech do sklepu Poponcini po prezent dla zwierzaka. To, co mu upatrzyłam kosztuje ok 200€ więc cena prawie odpowiednia :p ale to jednak nie ubranko. Ubranka to on drze na szmaty po 3 użyciach, a na drutach takich wielkich swetrów nie umiem dziergać :p Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Prezenty gwiazdkowe....dla psa 15.12.18, 00:38 OMG 200 euro? Zdradz co to jest , bo ciekawa jestem Odpowiedz Link Zgłoś
same-old_mona Re: Prezenty gwiazdkowe....dla psa 15.12.18, 11:19 Ręcznie robione, specjalistyczne kiełzno. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Prezenty gwiazdkowe....dla psa 14.12.18, 22:14 Ubranko by w życiu nie ucieszyło mojego psa A przecież prezent ma sprawić radość obdarowanemu. Dostanie więc futrzaną zabawkę z ogonem żeby się łatwo nosiło. Dla kota mam przysmak i zabawkę a dla psa bratanicy, który też przyjdzie będzie kość. Odpowiedz Link Zgłoś
melmire Re: Prezenty gwiazdkowe....dla psa 14.12.18, 22:20 Kot pewnie dostanie schodki do naszego lozka, bo jest niskobiezny i nie umie wskoczyc (wiec chodzi i drze jape o 3 rano) Odpowiedz Link Zgłoś
kintsugi Re: Prezenty gwiazdkowe....dla psa 14.12.18, 22:24 Mój kot, a wcześniej pies zawsze dostawali prezenty-kulinarne psu mojej siostry też kupuje jakiś przekąski I kładę pod choinka Odpowiedz Link Zgłoś
stwory_z_mchu Re: Prezenty gwiazdkowe....dla psa 14.12.18, 22:27 Teściowa kiedyś kupiła pod choinkę naszemu psu ponad metrowego, wędzonego penisa wołowego. Śmierdziało tak, że penis zamieszkał na balkonie i tylko tam pies mógł go jeść. Nie polecam, chociaż pies miał radość przez dwa tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Prezenty gwiazdkowe....dla psa 14.12.18, 23:44 Nie wnikam co modne. Prezenty kupuję zawsze. Wybieram prezent tak samo jak dla człowieka - to OBDAROWANY ma się z niego ucieszyć! Nie znam psa, którego ucieszyłby fifraczek, nawet i za tysiaka. Kupuję piłkę, sznurek do "siłowania", gumową zabawkę, przysmaczki... Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans11 Re: Prezenty gwiazdkowe....dla psa 15.12.18, 00:33 Oczywiście, przysmaki dostaną, a w tym roku też duży drapak. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Prezenty gwiazdkowe....dla psa 15.12.18, 01:30 Robiliśmy psu, chomikowi, a nawet rybkom w akwarium. Powód: by dzieci się cieszyły Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Prezenty gwiazdkowe....dla psa 15.12.18, 07:50 Moi synowie co roku kupują prezent dla ukochanego psa kuzynki. Chyba z 2 lata temu dostał od nich odblaskowy kubraczek, ale kosztował kilkanaście franków, nie tysiąc złotych 😁 Odpowiedz Link Zgłoś